Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: David Schwimmer
Met onder meer: Liana Liberato, Clive Owen en Catherine Keener
Releasedatum: 16 juni 2011
Plot Trust
"What took her family years to build, a stranger stole in an instant."
De familie Cameron is het perfecte voorbeeld van een gelukkig Amerikaans gezin. Alles loopt voorspoedig tot het moment dat de veertien jaar oude Annie (Liana Liberato) haar eerste vriendje, Charlie, leert kennen via internet. Na maanden van onschuldig communiceren via het web besluit Annie, in een weekend dat ze alleen thuis is, af te spreken met Charlie. Dan komt ze er op een afschuwelijke manier achter dat Charlie (Chris Henry Coffey) niet is wie hij aanvankelijk is. Geschokt door wat hun dochter aangedaan is, gaan Annies ouders (Clive Owen en Catherine Keener) de strijd aan om hun dochter in het reine te laten komen met wat er gebeurd is in haar tot dan toe onschuldige leventje. Een strijd die het hele gezin dreigt te verscheuren...
William "Will" Cameron
Katie Cameron
Al Hart
Louise
@John Lee Hooker
Ik vond persoonlijk in Eindhoven dat het publiek er een beetje te lacherig over deed. Ook zoals ze zaten te lachen bij de manier hoe Charlie Annie in pakt en dat je uiteindelijk ziet dat hij ook videoopnames maakt van hun hotelavontuurtje. Bij het klappen had ik overigens meer het idee dat het sarcastisch bedoeld was, van hè hè eindelijk snapt het domme wicht het.
Ik vond de film redelijk sterk, maar ik denk dat hij meer tot zijn recht komt in een bioscoopzaal met mensen die werkelijk voor deze film komen, i.p.v. het gemiddelde sneakpubliek die naar de film gaan als avondbesteding voor ze gaan stappen.
Elineloves
Ik zat dan wel niet in Eindhoven, maar hier in Maastricht waren ze ook aan het lachen tijdens die motelkamer scène. Het publiek nam het niet echt serieus, leek eerder alsof ze er een beetje de spot mee aan het drijven waren.
Toch apart dat een film als deze dat soort reacties oproept, ik begrijp niet goed hoe je over dit onderwerp lacherig kunt gaan doen. Zal inderdaad te maken hebben met de Sneak, want normaal kies je hiervoor en ben je ook oprecht nieuwsgierig naar de film.
John Lee Hooker
@GastHeer
Ja dat klopt, ze namen het niet echt sirieus. Dat zal voornamelijk liggen aan grote groepen jongeren die er te graag humor in willen zien.
Maar goed, met zo'n volle zaal kun je ook niet verwachten dat het muisstil is.
Laila001
Mijn eerste Sneak Preview.
......................
Goeie recensie Eline! Ik weet nu zeker dat ik de film wil gaan zien. Maar ik zal me wel emotioneel wat moeten wapenen, want het lijkt me ook een zeer heftige film.
Jammer, die reacties vanuit het publiek. Dat is voor mij ook een reden waarom ik films net zo lief thuis bekijk. Alleen mis je dan weer een levensgroot scherm, waardoor een film toch wat intenser overkomt. Dat ze lacherig doen bij serieuze scènes is ook vaak omdat ze in een groep zijn en zich dan geen houding weten te geven.
KimberleyL
Ik wil deze film heel graag zien.
Ik heb hem al liggen zonder subs. Mijn engels is dramatisch.
Dus ik zal of moeten wachten tot ie met subs uitkomt of ik moet een halve film gaan kijken.!
Elineloves
Dankje Laila001! Ben benieuwd wat je er van gaat vinden. Het heeft inderdaad allebei zijn voordelen, het kan zowel thuis als op het grote scherm een heel intense kijkervaring zijn, al ben ik persoonlijk wel blij dat ik dit op het grote doek heb gezien. Al kan ik me voorstellen dat het thuis, in het donker, vanonder een dekentje ook heel sfeervol kan zijn.
GastHeer
Voor mij geeft een film als dit een betere kijkervaring op het grote doek, omdat je dan volledig in de beleving meegenomen wordt. Thuis heb ik te veel de neiging om tijdens de film nog iets anders te doen, of er begint iemand tegen mij te praten. In de bios neem je gewoon 2 uurtjes de tijd om het allemaal op te nemen.
Leo1954
- 2073 berichten
Redelijk drama met actueel onderwerp. Liana Liberato en Clive Owen speelde goed, Catherine Keener vind ik altijd een ramp, met haar ogen die altijd op huilen staan. De film kon me maar matig boeien, maar dat kan voor een groot deel persoonlijk zijn, ik vond het niet erg dat de film afgelopen was.
Elineloves
Haar ogen die telkens op huilen staan vond ik juist een grote plus. Zeer geloofwaardig.
Leo1954
- 2073 berichten
Dat kan natuurlijk, maar als er nog niets is gebeurd staat haar gezicht hetzelfde. Ik vond Clive Owen wel verrassend, die acteur verwacht je niet snel in zo'n film en hij speelde echt indrukwekkend.
melvddonk
Vond ze allebei erg overtuigend. Clive had een veel actievere rol en Keener had een passiever personage wat ze moest neerzetten. Dat haar ogen steeds zo op huilen stonden vond ik ook een grote plus. De machteloosheid was te voelen.
brigittedam
Ontzettend goed geacteerd, allemaal heel overtuigend. Het is alsof het geen film is maar echt een kijk op het leven van een gezin die getroffen wordt door een pedofiel. Ik vond dat het verhaal net wat sterker mocht zijn. Ik heb hem net afgekeken en eigenlijk vond ik hem te weinig inhoud hebben. Ook het einde had anders gemogen. Alhoewel ik het einde nu ook wel pakkend vond, had ik een ander einde denk ik leuker gevonden. Als in het verhaal wat meer focus gelegd werd op het proces van het vangen van pedofielen en ook het daadwerkelijk grijpen van de klootzak, dan had het de film net wat beter gemaakt. Daarom is het nu absoluut geen thriller, maar wel echt een enorm drama. Petje af voor Liana Liberato!!!
John Lee Hooker
Niet mee eens. Het is nu veel aangrijpender omdat je er niets tegen kunt doen. Als de FBI hem ging oppakken werd het zo'n standaard catch-the-badguy filmpje.
Elineloves
Eens met JLH. En het moet ook niet te zeer een Criminal Minds / CSI achtige film worden, dus juist goed dat ze de focus op het verscheuren van het gezin hebben gelegd.
GastHeer
Al zou het wel mooi geweest zijn als die vader Charlie eens goed te grazen had genomen, en Charlie geen les meer kon geven op het voortgezet onderwijs.
merijn82
- 1931 berichten
Mwah nee doe maar niet. Een doorsnee vader die de dader wel even vindt en eigen rechter gaat spelen? Lijkt me niet realistisch en onnodig bij deze film. Ik vond de paar scènes waarin de vader speurwerk verricht etc. nu al het minste van de film. Gelukkig richtte de film zich verder voor het grootste gedeelte op het psychologische aspect/familiekant.
apolicum
Liana Liberato lijkt nogal sterk op een jonge Martina Hingis :-p
Djarune
Liana Liberato lijkt nogal sterk op een jonge Martina Hingis :-p
Dat vond ik ook al. Hingis was trouwens ook een vrij naïef jong meisje. Vond van deze film trouwens vooral de aftiteling sterk. Clive Owen speelt trouwens de hele film sterk alleen dat huilen dit ie niet zo sterk. Wat jammer was want anders was het een echt mooi slot geworden
De eerste goede film van Ross uit Friends!
Rascal
Hoofdrolspeelster deed me (te) veel denken aan Natalie Portman. Over de film zelf.. :Int begin is het nog boeiend maar de film bouwt zich eigenlijk naar niks op:S Traag, onterinteressant uitgewerkt. Sja en vader/dochter ontlading op t laatste zie je mijlenver aankomen. Inevitable, maar
3 xbaf deze film
Hakunamatafaka
Zwarte humor en sick jokes zijn ook vermakelijk..
Elineloves
Misschien, maar je gaat toch ook niet lachen wanneer je iemand met kanker ziet aftakelen? Of wanneer je ziet dat een hond helemaal verrot geschopt wordt? Er zijn grenzen..
Rianneke_Dan
Ga deze binnenkort ook maar eens kijken, de reviews hebben me nieuwsgierig gemaakt
Als ze de film niet goed vinden, tsjah dan kan je natuurlijk lachen om de slechtheid. Ben wel nieuwsgierig naar de film, hopen dat de film ook goed is op het thema na. Hoop alleen niet dat er te goedkoop met een bepaald onderwerp wordt omgesprongen, zoals bijvoorbeeld het lachwekkende My Sister's Keeper. Daar lach ik bijvoorbeeld ook om.
Daarom ga ik overigens ook nooit naar Sneak Previews, grote kans op een teleurstellende filmkeuze en dat beïnvloed de zaal ook, omdat ze zelf misschien niet van het genre houden.
Elineloves
Tsja, maar dan nog. Vind het onrespectvol om tijdens een verkrachtingsscene hardop te gaan lachen en praten. Als je het niets vind kun je ook gewoon zwijgen, zeker in een (vrij) volle zaal.
Zeker, maar Sneak Previews en blockbusters roepen altijd dit soort kansloze publiek op. Dus je kan het er wel weer elke keer over hebben, maar het gebeurt gewoon bij druk bezochte films. Enige wat ik je kan aanraden is een vroeger tijdstip.
gotcha89
Film net gezien en moet echt zeggen dat het best hard aan komt. Iedereen komt tegenwoordig met internet en wellicht dit soort mensen in aanraking. Het kan je zelf gebeuren of andere dierbare om je heen.
Ik denk dat deze film dat echt duidelijk heeft gemaakt. Hoe zoiets als dit iedereen kapot kan maken. 5 Sterren
hedrick
De film ook net gezien en wat een film en vooral voor Liana Liberato petje af, ze is 15 jaar en dan zo een rol neerzetten en een doorgewinterde acteur als Clive Owen er zo uit spelen. Van deze actrice gaan we zeker meer horen. Neemt niet weg dat de overige acteurs ook uitstekend acteerden en het film je bij de strot pakt. . Deze film krijgt daarom ook een absolute 5* en hoop dat vele recensenten na mij zullen volgen met deze rating, al was het alleen al vanwege de acteerprestaties van Liana Liberato.
Inderdaad een krachtig drama, mede dankzij het sterke optreden van Liberato.
De situatie waarin zij is verzeild is goed in beeld gebracht en levert dan ook de sterkste scenes op in de film.
De gladjakker "Charlie" die haar ronselt is een typische "sexual predator" die met mooie praatjes jonge meisjes weet in te palmen. Je kan het onrealistisch vinden en als buitenstaander voelt dat ook zo, toch is dit wel de keiharde realiteit. Een realiteit waarin jonge, eenzame en weerloze meisjes te prooi vallen aan dit soort mafkezen.
Wat dat betreft moet ik Schwimmer een dikke pluim geven voor dit, het is namelijk een film die makkelijk in valkuilen gelokt kan worden omdat het natuurlijk een thema is dat makkelijk en snel gevoelens oproept bij mensen.
Helaas vind ik de film niet overal sterk, zo vind ik de vele dialogen tussen de ouders(Owen en Keener) en de kinderen niet reëel overkomen. Het gezinnetje wordt af en toe te ideaal neergezet met dialogen tussen tieners en ouders die in het echt nooit zo klef zijn en enigszins onrealistisch overkomen op mij. Die zoon knuffelt er bijvoorbeeld op los met z'n vader en ze zeggen allemaal tegen elkaar dat ze van elkaar houden. Ook snap ik niet dat zo'n moeder het vreemd vindt dat een dochter van nota bene 14 bh's wil kopen. Lijkt me een vrij normale leeftijd om al gewone bh's te dragen in plaats van kinder bh'tjes.
Geen echte fouten of een slecht script, maar dit zijn van die kleine irritatie puntjes die ik nooit trek in dat soort typisch Amerikaanse gezinnetjes.
Hoe Clive Owen's personage reageert op het drama vind ik daarentegen wel weer sterk, beide ouders die op hun eigen manier ermee omgaan. Je kan soms vraagtekens bij het handelen van Owen's personage zetten, maar hoe zou jij reageren als jouw dochter het slachtoffer zou zijn van zo'n misdrijf. Ik weet het niet en ik kan uiteindelijk ook best begrijpen dat je van binnen gek zou worden. Keener vind ik daarentegen erg onderbelicht en heeft een matig geschreven personage.
Daarnaast is Liberato's gedrag ook interessant om te volgen, haar aanvankelijke reactie is toch een keer wat anders, aangezien zij sympathie kon opbrengen voor Charlie. Iets wat toch te verafschuwen valt en het gevolg is van de vele smooth talks van zo'n sexual predator. Je vraagt je na zoiets ook af hoeveel meisjes die "Charlie" dan ook echt zou hebben misbruikt. Dat is eigenlijk een vraag die je jezelf niet wilt stellen en met dat gevoel laat de film je ook achter. Wat dat betreft kan ik het missie geslaagd noemen. Alleen die beelden van die "Charlie" in de aftiteling vond ik een beetje stijlloos en overbodig.
Ruim 3,5*
madmax1
Te ver doorgevoerd drama, ongeloof waardig.
Acteren was in orde , beschouw het als een voorlichting film.
Sentimenteel Amerikaans.
Het eerste uur was vrij sterk daarna werd het minder en vooral het einde van de film daar was ik niet erg over te spreken ondanks dit gegeven toch nog een ruime voldoende dus 3*

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Una Magnum Special per Tony Saitta
Thriller / Misdaad, 1976

Welcome to the Rileys
Drama, 2010
kindermishandelingverkrachtingseksueel misbruikobsessieliggenpedofiliehorrorjobonafhankelijke filmtienermeisjeschoolpaedophilia internetbeste vriendincounselorinternet chatpsychological horrorduringcreditsstingeronline datingonline chat catfishingonline hookuponline predator child sexual abuse