• 9.372.314 stemmen

Geregisseerd door: Jack Sholder

Met onder meer: Kiefer Sutherland, Lou Diamond Phillips en Jami Gertz

Releasedatum: 22 juni 1990

Plot Renegades

"This time, they've brought their guns to the city."

De eigenzinnige undercoveragent Buster (Kiefer Sutherland) is getuige van een brutale moord op de broer van Hank, koppige telg uit een Indianengeslacht. Hierbij wordt door de maffiabende een onschatbare eeuwenoude speer buitgemaakt. De gewonde Buster wordt door Hank opgelapt want Buster is de enige die weet wie de moord heeft gepleegd... Buster wil op zijn eigen manier achter de brute bende aan en ziet samenwerking met Hank niet zitten. Maar in het heetst van de strijd groeit hun vriendschap en samen besluiten ze de moordenaar te pakken en de familietrofee heroveren.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van caz

caz

Een vermakelijke film maar ik vind het best raar dat als die gangsters zwaar bewapent nog wel niet een kogel afvuren op de polities en nog iets waar koop ik deze dvd?

sinterklaas

leuke film heb me echt puur vermaakt. Is wel een tijd geleden dat ik deze gezien heb

4,0

avatar van wesbrina

wesbrina

Lang geleden gezien , maar had wel indruk gemaakt .

Zou deze graag op dvd willen hebben maar is nergens te vinden .

sinterklaas

Is alleen in Amerika op dvd tekoop. Wel jammer.

avatar van xangadix

xangadix

Is ie ook in Spanje niet op dvd te vinden..?

avatar van Quentin

Quentin

In Belgie is de dvd ook verkrijgbaar.

met nederlandse ondertiteling?

sinterklaas

Pleeeaaaasee waar kan ik deze op dvd vinden met Nederlandse ondertiteling, want ik wil hem zoooooooo graag hebben!!!!

avatar van Spetie

Matig verhaal en ook de film is qua uitvoering niet super. Toch heb ik me wel vermaakt, omdat er nog aardig wat leuke scenes in de film voorkomen. Echter net niet genoeg om deze film met een voldoende te waarderen.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Spetie schreef:

Mee eens. Alleen vind ik het wel net genoeg voor een voldoende. > 3*

avatar van roytubbergen

roytubbergen

Ginsteren avond maar eens gekeken. op zich een leuke film om naar te kijken. Wordt leuk geacteerd en het verhaal is op zich ook wel leuk. absoluut geen hoogstaande film maar gewoon leuk om eens naar te kijken.

2.5 *

avatar van finalman

finalman

is deze film nou zo slecht? ik zag hem zo'n 10j geleden, en ik meen me te herinneren dat hij niet zo slecht was.

avatar van mrwhite

mrwhite

in de tijd vond ik dit een goeie film daarom dat ik hem nog eens wilde zien en dat had ik beter niet gedaan.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Trust me, i'm the indian out here

Viel me best mee, maar ben dan ook een fan van Kiefer Sutherland. Het beproefde recept uit de eighties is terug : twee totaal verschillende mannen moeten samenwerken om een schoft terug te vinden die een waardevolle speer gestolen heeft. In het rijtje buddy movies hadden we flik versus indiaan nog niet gehad. Verder flink wat geweld, een lange car chase en een beetje humor. Ondankbare rol voor Jami Gertz. Eindnummertje is van Bryan Adams. Goed om eens gezien te hebben als je geen te hoge verwachtingen stelt; Renegades heeft verder geen hoge herzieningswaarde.

avatar van trebremmit

trebremmit

Komt uit op blu-ray bij Koch met Engelse audio en ondertitels.

Details - Blu-ray - Koch Media Film - kochmedia-film.de

avatar van CorvisChristi

CorvisChristi

trebremmit schreef:

Komt uit op blu-ray bij Koch met Engelse audio en ondertitels.

Details - Blu-ray - Koch Media Film - kochmedia-film.de

Ik heb 'm reeds in bestelling staan. Toch best wel fantastisch eigenlijk dat een film als deze bij onze oosterburen gewoon een blu ray-release krijgt!! Dat had ik niet snel verwacht.

Hele vermakelijke buddy-movie met een heerlijke vaart, de nodige actie en best prima acteer-prestaties van praktisch de gehele cast.

avatar van FlorisV

FlorisV

Destijds van genoten als prima videovoer, binnen het destijds bloeiende buddymovie genre. Dit wordt geholpen door fijne rollen van Sutherland en Philips, een goeie schurk en meer dan genoeg actie. Het einde is natuurlijk voorspelbaar. Maar er is net wat beter nagedacht over alles. Minpuntjes zijn die momenten die de geloofwaardigheid wel erg oprekken. Zo wordt er van 10 meter hoog gesprongen en niks gebroken. Verder is een schotwond wel erg snel hersteld. Leuk is dat Philips en Sutherland als karakters aan elkaar gewaagd zijn en elkaar goed aanvullen. Voldoende tempo maakt dit een heel onderhoudende politiefilm.