• 9.370.308 stemmen

Nishi Ginza Ekimae (1958)

Komedie | 52 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titels: Nishi Ginza Station / In Front of West Ginza Station / Lights of Night / 西銀座駅前

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Shôhei Imamura

Met onder meer: Frank Nagai, Masahiko Shimazu en Hisano Yamaoka

Gesproken taal: Japans

Plot Nishi Ginza Ekimae

De wat klungelige echtgenoot van een apotheker droomt meermaals per dag van een tropisch eiland waar hij met een mooie vrouw over het strand rent. Als zijn nogal bazige vrouw twee dagen weg moet, laat het meisje van het winkeltje tegenover de apotheek blijken dat ze interesse in hem heeft. Als ze een avondje gaan stappen, lijkt zijn droom opeens werkelijkheid te worden.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Ook deze Imamura film is binnenkort (nu ja binnenkort, februari 2012) beschikbaar op DVD als bonus bij de Dual Format Edition (Blu-ray/DVD) van The Insect Woman op Eureka!/MoC.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Wat is hier aan de hand? _fal staat (stond - waar is-ie ??) bekend als een echte Japan-cinemaloog, maar heeft hier de lol niet van kunnen inzien.... ? De synopsis hier beschrijft het precies - heerlijk en grappig. Goede hoofdrol van Yanagasiwa Schin'ichi (waarom staat hij hier niet tussen de credits??).

Een heel erg leuke compacte film van Imamura. Een volbloed komedie en daar zijn er niet veel van. Qua vorm afwijkend van alles wat hij verder maakte en ook voor de geboorte van 1958/Japanse cinema. Imamura maakte deze film nog als opdracht film voor Nikkatsu, zonder veel eigen inbreng over het idee - al schreef hij wel het scenario en is voor''nieuwe golf'-cinema duidelijk experimenterend met de wijze van verhaal vertellen (een verteller/zanger, dromen) en als groot voordeel: lekker kort en puntig, niks te lang, niks te kort.

Mooi in elkaar gevlochten en net als je denkt dat Imamura goed naar Gojira of andere Honda films heeft gekeken komt er een hele andere draai. Goed gedaan. Leuke film!

avatar van -fal

-fal

• 2028 berichten

Mochizuki Rokuro schreef:

Wat is hier aan de hand? _fal (...), maar heeft hier de lol niet van kunnen inzien.... ?

Zie ik helaas nu pas, maar ik heb nu eenmaal een wat instabiele verhouding met het comedy-genre en soms krijg ik vreselijk slechte zin als iemand erg zijn best doet me aan het lachen te krijgen. En als ik het me goed herinner had ik toen de indruk dat ik naar een Japanse variant van een klucht met een Duitse Schlagersänger zat te kijken.