• 9.374.701 stemmen

Geregisseerd door: Noah Baumbach

Met onder meer: Ben Stiller, Greta Gerwig en Rhys Ifans

Releasedatum: 8 juli 2010

Plot Greenberg

"He's got a lot on his mind."

Roger Greenberg (Ben Stiller) is single, veertig jaar, New Yorker en weet niet goed wat hij met zijn leven aan moet. Hij besluit op het huis van zijn succesvolle broer te gaan passen in Los Angeles en vooral een tijdje niets te doen. Zijn voornaamste bezigheden bestaan uit het schrijven van klachtenbrieven en het bouwen van een hondenhok. Ondertussen gaat hij op zoek naar zijn roots en bezoekt hij zijn schoolvrienden. De teleurstelling is groot als blijkt dat ze uit elkaar zijn gegroeid. Dan leert hij Florence kennen, de assistente van zijn broer. Een begin van iets moois.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Roger Greenberg

Florence Marr

Ivan Schrank

Beth (Beller's Party)

Eric Beller (Beller's Party)

Phillip Greenberg

Carol Greenberg

avatar van Zinema

Tragische komedie.

Hoewel het plot rondom de neurotische Stiller weinig overtuigend is, kent de film een paar oplevingen. Echt leuk danwel dramatisch wordt het helaas niet, ondanks de soms bijzondere pogingen. Onderhoudend is het wel, maar met name Stiller zelf stelt teleur. De soundtrack is in elk geval wel erg geslaagd.

Redelijk.

Q Jones

Ik vond dat Stiller juist heel goed speelde, Het verhaal laat het naar mijn mening afweten. Maar omdat de film over de ontwikkeling van Stillers personage gaat vond ik dat niet echt storend

avatar van Zinema

Q Jones schreef:

Ben het met je eens dat het verhaal minder is dan de overtuigingskracht van Stiller. Maar vond dat laatste ook niet echt sterk. Kan me ook een paar minder goed uitgewerkte zijplotjes ter ondersteuning van zijn ontwikkelingsstoornis herinneren. Dat is jammer, want het zou ook iets meer begrip voor zijn bijzondere gedrag kunnen opleveren. Een en ander is dus aan elkaar gerelateerd.

avatar van Ducoz

Ducoz

Ik vin het een aangename film, weer eens iets anders van Stiller!

Zo zie je dat hij ook echt kan acteren.

Wel jammer van het open eind.

avatar van lindaaatje83

lindaaatje83

Wat een slaapverwekkende film...

Alles ging veel te langzaam. Zelfs de acteurs spraken langzaam.

Ik had van Ben Stiller toch echt wel wat anders verwacht.

Zulke films moet hij niet nog een keer maken....

avatar van Piratje

Piratje

Saaie film. Komt niet op gang en hangt met vervelingen aan mekaar.

Overtuigt gewoon niet. Zonder verhaal.

avatar van Stephanovic

Stephanovic

ckuhl schreef:

zeer slechte film, dikke 30 minuten gekeken, er gebeurd werkelijk niets. Wie dit leuk vind heeft totaal geen smaak.

Inderdaad, want iedereen moet dezelfde smaak als jou hebben, almachtige.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Ik kijk er erg naar uit, eindelijk iets anders van Ben Stiller! Hoop 'm komende week te zien.

avatar van gastank888

gastank888

Wat een slaapverwekkende slappe film. Een punt voor het acteerwerk van Mahler en een half punt voor de moeite.

avatar van Toontje35

Toontje35

Hoe lang kan je hier naar kijken 3 / 4 uur? Het blijft maar doorgaan en boeit nauwelijks. Jammer

Idioot gemiddelde.

En jouw argumentatie is...?

Dit is gewoon een prima tragikomedie, en het is niet zo moeilijk af te leiden uit de comments hier waar het gemiddelde door komt; allerlei mensen die een Ben Stiller komedie verwachten in de trant van de standaard Hollywoodkomedies.

avatar van The Oceanic Six

Nee, het is gewoon ongelooflijk saai en suf. Er zijn zat tragi komedies die me wel wisten te boeien. Dit was echt nauwelijks uit te zitten.

avatar van nognooit

nognooit

Duidelijk een film die niet voor iedereen is.

Het tempo ligt laag, de kleuren zijn flets en er gebeurt niet veel. Het gaat puur om Stiller's karakter die gedurende film een groei doormaakt.

Echt grappig is het zelden, maar een zwaar drama is het evenmin.

Voor van films als Garden State en Eagle vs. Shark houden is dit een aanrader. Net als Garden State heeft trouwens ook deze film een fijne soundtrack.

avatar van jadolino

jadolino

Vond hem eerder dramatisch dan komisch, met een verrassend einde.

Q Jones

Ja idd ik snap ook niet dat er komedie tussen staat want mensen zullen dan echt een verkeerd beeld krijgen, maar ja wie ben ik.

avatar van masterrossi

masterrossi

Ik was zeer aan het twijfelen of ik naar deze film moest gaan of niet, maar uiteindelijk toch gedaan.

Gelukkig geen domme humor film.

Niet dat de film uitermate geniaal is ofzo, maar dit had wat meer te bieden dan je zou verwachten als je aan de andere films met Ben Stiller denkt.

Wat mij aansprak is dat ik me het toch als redelijk reeel zie. Het zou je zomaar kunnen overkomen.

En dat langzame...nou ja, kijk naar je eigen leven. Dat is ook niet continu rennen en actie.

avatar van La vache

La vache

Geweldig!! kHeb er van genoten. Misschien een traag verhaal maar wel het bekijken waard!

Wat is Ben toch een leuk acteur. Hij kan zowat elk typeke spelen.

kHou vooral van zij komische films maar deze heeft me aangenaam verrast. Greta Gerwig kende ik totaal niet, maar kvond ze aardig spelen (ze heeft zoooooo een leuke en sexy stem)

Zonder te twijfelen een verdiende 4...

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Simon Smith schreef:

Moet je ''Permanent midnight'' eens gaan zien, trieste film met een erg goede Ben S.

avatar van arie-lex

arie-lex

Smaken verschillen maar wat een saaie, vermoeiende film is dit.

Na het kijken, zonder ook maar enige vorm van komedie te ontdekken, gelijk in de container gegooid.

Nogmaals smaken verschillen maar ik ben echt uitgekeken op die Ben Stiller.

Kijken naar deze film was zonde van mijn tijd.

avatar van arie-lex

arie-lex

gastank888 schreef:

hahahaha inderdaad de beste rol

avatar van ArnoldusK

ArnoldusK

• 2058 stemmen

Ah, prettige film om te kijken, in tegenstelling tot the Squid and the Whale
Ben Stiller in een totaal andere rol, echt een geweldige soundtrack en lekker non-conventioneel met veel (wellicht overbodige, maar so what) details. Juist om dat laatste zo te waarderen.
Je merkt inderdaad dat er een groei in het personage van Stiller zit en ik zat constant uit te zoeken wat er nu precies achter Greenberg zat. Dat blijft echter een klein mysterie. Net als Gerwig, die uiteindelijk eindigen als twee 'nutcases' in een wereld die wellicht niet die hunne is...

avatar van Femmish

Femmish

Zwakke film, ben na 3 kwartier kijken gestopt

avatar van Mescaline

Mescaline

Zeker een verfrissende rol van Ben Stiller die eens niet een standaard comedy rol neerzet maar een heel ingewikkeld karakter!
Ook de rest van de cast acteerde prima en heb ik eigenlijk ook weinig op aan te merken, de enige waar ik wat op aan te merken heb is de schrijver en/of regisseur die het verhaal totaal geen doorgang gaven en een beetje bleven haken op de zelfde dingen.
Het einde is zeer plotseling en was totaal niet gepast bij het geheel.
Greenberg is vermakelijk om een keer gezien te hebben, maar er had naar mijn mening veel meer uit gehaald kunnen worden.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Valt dit misschien een beetje in dezelfte straatje van Happiness, kwa zwarte komedie?

De humor van Greenberg is subtieler. De personages zijn ook wat minder karikaturaal.

De humor moet voornamelijk van het hoofdpersonage komen.

Q Jones

Nou ik heb echt geen 1 keer moeten lachen voor zo ver ik me kan herinneren, ik vind het nog steeds erg raar dat er komedie bij staat

avatar van AC1

AC1

Ik heb zeker één keer heel hard gelachen, hoor.

Goede film maar ééntje met weinig emotionele nagalm, vrees ik. Stiller en de rest van de cast geven hier wel een behoorlijk natuurlijke vertolking weer. Toch wel een beetje overroepen door de pers. Ik had de Blu-ray gekocht maar ik betwijfel of ik hem in de toekomst nog eens zal bekijken. Iemand noemde dit de Punch-Drunk Love van Ben Stiller maar zo goed is deze film bijlange niet.

avatar van bvvlerken

bvvlerken

Film was een beetje depri, maar toch goed te doen...

Tot het einde ... wat een bagger!

Door het einde had ik echt het gevoel dat ik mijn tijd verspild had...

2.5 ster (einde maar even niet meegerekend)