• 9.374.935 stemmen

Geregisseerd door: Noah Baumbach

Met onder meer: Ben Stiller, Greta Gerwig en Rhys Ifans

Releasedatum: 8 juli 2010

Plot Greenberg

"He's got a lot on his mind."

Roger Greenberg (Ben Stiller) is single, veertig jaar, New Yorker en weet niet goed wat hij met zijn leven aan moet. Hij besluit op het huis van zijn succesvolle broer te gaan passen in Los Angeles en vooral een tijdje niets te doen. Zijn voornaamste bezigheden bestaan uit het schrijven van klachtenbrieven en het bouwen van een hondenhok. Ondertussen gaat hij op zoek naar zijn roots en bezoekt hij zijn schoolvrienden. De teleurstelling is groot als blijkt dat ze uit elkaar zijn gegroeid. Dan leert hij Florence kennen, de assistente van zijn broer. Een begin van iets moois.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Roger Greenberg

Florence Marr

Ivan Schrank

Beth (Beller's Party)

Eric Beller (Beller's Party)

Phillip Greenberg

Carol Greenberg

david bohm schreef:

Dank je Rick! Maar nu weet ik nog niet wat jij ervan vond.

Is dan ook een domme vraag, alsof dat belangrijk is in deze film

avatar van rep_robert

Had de film wel iets slechter verwacht.

De sfeer is opzich wel lekker, de cast is leuk en ik vind Stiller ook goed in zijn rol zitten.

Helaas weet het verhaal niet altijd te boeien en lijkt de film op niks af te sturen, net zoals het personage van Stiller, er zit totaal geen lijn in en er valt geen pijl op te trekken. Ondanks dat hij ook best cool kan zijn in de film.

Leuk tussendoortje, maar zal hem wel weer snel vergeten zijn.

avatar van Q Jones

Q Jones

Ik snap dat mensen hem saai vinden maar dit is typiche een film die draait op het personage en de film er om heen is er maar bij verzonnen.

Dat is duidelijk weer gegeven want net of dat wij elke dag een boeiende dag hebben, de film is gewoon gebasseerd op een aantal dagen van Roger en die dagen zijn toch nog best divers.

avatar van rep_robert

Klopt, alleen heb ondanks een leuke rol van Stiller wel moeite met zijn personage. Er zit niet echt diepgang in, waarom is ie zo raar en waarom heeft ie soms van die rare uitbranders.

Je weet alleen dat hij in een psychiatrisch ziekenhuis heeft gezeten, maar meer ook niet. Wat heeft ie gedaan/gehad en waarom is hij zo geworden.

Daardoor is zijn personage niet altijd te volgen. Je weet eigenlijk alleen van wat oude, vervlogen vriendschappen die weinig meer voorstellen.

avatar van Q Jones

Q Jones

Ja klopt daar heb je gelijk in, maar weet je wat ik zo mooi gedaan vind. De film begint plots je ziet stiller zonder iets van hem te weten, en je wilt meer van hem weten maar dat gebeurt maar deels en zo plots eindigt hij ook. Stillers personage bevat wel degelijk diepgang maar je moet echt op de kleinde dingen letten omdat op te merken, je moet als het ware zelf een beetje raden/ gokken.

avatar van rep_robert

Zijn personage toont natuurlijk wel charactar development, hij leert van zijn fouten en probeert het ook anders te doen. Iets wat wel beter naar voren komt in de film dan de exacte reden waarom hij precies zo is. Het einde vond ik persoonlijk ook wel passen.

avatar van Agora

Agora

Fantastische film. Heb er van genoten. Moest af en toe een beetje denken aan Sideways (ook een super film). Heel realistisch geacteerd. Gister met een vriend in de bioscoop gezien. Een paar keer echt de slappe lach gekregen. Er zaten ook genoeg herkenbare pijnlijke/tedere momenten in. Ik kan me overigens zo voorstellen dat er mensen zijn die deze als "saai" bestempelen.

Als je van kleine realistische films houdt met wat zwarte humor dan kan je deze zonder problemen uitkijken

3,5

avatar van -P-

-P-

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Ja, ik wil mezelf wel vaste kijker van Baumbach noemen. Vanaf Squid ben ik zijn films gaan bekijken, met een voorlopig hoogtepunt in Highball. Echter in Margot begon het verval al toe te slaan.. Personages mopperen maar een beetje en personage 1 heeft nog 1 groter kut leven dan de ander en gaat dan maar lekker in een hoekje zielig zitten zijn. Toch was die film nog wel scherp, omdat de personages er niet voor terugdeinsden elkaar finaal de grond in te boren en dat is vermakelijk.

Enter Greenberg. Stiller als Greenberg, een zielige ouwe zeikerd. Niets is goed, de wereld is kut en iedereen ziet het verkeerd., Sociale vaardigheden lijken hem vreemd, of toch niet? Op zich een interessant gegeven, zo'n zeikerd in zo'n film, maar geef het wat tegengas. Zo'n 'relatie' met Florence is mooi, maar ze grijpt nooit het moment aan om eens te zeggen wat ie allemaal verkeerd doet. Sterker nog, zij gaat ook gewoon zielig lopen doen. Ja, als er dan niemand is met enige vorm van cynisme, sarcasme, harde feiten of desnoods zelfspot, dan mist de film gewoon een stevige scheut peper in zijn reet.

Wat verder nog te zeggen. Ik had van Baumbach wat beters verwacht. Over het acteerwerk niets verkeerds, het script is zo geschreven en het acteerwerk komt (naar omstandigheden) goed uit de verf, maar het is juist het schrijfwerk wat VEEL scherpte mist.

De film sprokkelt wat punten voor de dingen die nog wel werken. Het kleine beetje chemie wat er voor mij toch wel was tussen Florence en Greenberg en enkele geslaagde grapjes.

What a waste of time!!

en als je geen kut-films wil zien, moet je je eerst verdiepen in een film voor je er aan gaat beginnen....

en dan zal je eerder begrijpen dat dit geen "Midnight Meat Train, Felon of Knowing " is, films die jij een 4 gaf!

avatar van Koerok

Koerok

Boooooo-ring!!!!

(sorry, maar ik vond er niks aan)

avatar van -P-

-P-

ralfsjam schreef:

Ha ja smaken verschillen nu eenmaal Ralffie, en hoe ik midnight meat train ooit een 4 heb gegeven snap ik eigenlijk ook niet. Ik zal hem toen wel goed hebben gevonden. Die andere die jij opnoemt staan nu ook nog rond de 4 sterren hoor. ben dus blijkbaar niet de enige. Jij geeft bijvoorbeeld Unthinkable een 4, ik vond dat een aardige film maar meer niet. Nogmaals over smaak valt niet te twisten.

Ik heb een half uur naar Greenberg gekeken samen met mij vrouw maar kon mij ( en mijn vrouw ) totaal niet boeien. Heb hem toen maar uitgezet.

Blij voor je dat jij Greenberg een topfilm vond!

^^^

Zaten jullie wel naar het goeie te kijken? Bloomberg is een zender met vooral financiële informatie toch?

^^^

ja hoor, want deze film heet Greenberg

-P- schreef:

tuurlijk, smaken verschillen, maar als je een film maar 30 minuten kijkt kun je niet echt een oordeel vellen, want je weet niet hoe de film is. snap best dat dat het niet jou film is, maar een 0.5? dat geef je toch alleen maar als de film in alle opzichten prut is zoals camerawerk, acteer werk, uitvoering, niveau etc.....

maargoed.

avatar van Leno

Leno

Deze film had best wat weg van Whatever Works, alleen kan daar helaas niet aan tippen. Het verhaal gaat nergens over en dat is juist ook de charme van de film. Stiller zet een prima rol neer en Gerwig heeft haar charmes, toch weet de film je niet echt te pakken. Er zitten enkele slappe scenes in, met name halverwege de film en in het bijzonder de scene met Leigh (moest er waarschijnlijk in blijven omdat zij producent en schrijver was).

De dialogen zijn prima maar soms ook weer niet en er zitten iets te veel ruzie scenes in tussen Stiller en zijn goede vriend. Al met al dus iets te wisselvallig.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Best aardige momenten afgewisseld met tenenkrommend irritante momenten, vooral dankzij het personage van Ben Stiller. Grotendeels een vervelend personage.

Maar dat is dan ook de bedoeling natuurlijk. Vraag is of dat kijkers dat dan ook kunnen waarderen. Ik kon er niet zoveel mee, al levert het dan ook wel weer een paar leuke scénes op, zoals het feest in het huis, waar Greenberg even lekker los gaat. Helaas...

... is die vreugde dan maar van korte duur. Gerwig en Ifans doen het beide leuk (vooral eerstgenoemde) en zowel het sfeertje, als het tempo vond ik prima.

avatar van Tiepie

Tiepie

Eigenlijk weet k niet goed wat ik van deze film moet denken...beetje saaie en droge kost. Kon er niet rustig op de bank naar kijken...ben ondertussen maar de afwas gaan doen. Niet voor herhaling vatbaar.

avatar van Hankert

Hankert

Vind de trailer wel mooi, ben dan ook erg benieuwd!!!

avatar van tal1b

tal1b

Q Jones schreef:

Ik snap het ook, het eerste half uur is inleidend, wat zo'n film nodig heeft imo. BS speelt hier voortreffelijk! waardoor je inderdaad geweldig goed in z'n personage komt te zitten.

Waarschijnlijk trekt BS 'n bep. aanhang van mensen die andere komedie's gewend zijn, alhoewel dit 'n DRAMA/ komedie is

ralfsjam schreef:

tuurlijk, smaken verschillen, maar als je een film maar 30 minuten kijkt kun je niet echt een oordeel vellen, want je weet niet hoe de film is. snap best dat dat het niet jou film is, .

is wat ik zei.. film begint 'n beetje los te komen na 30 min.

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Ben geen fan van Ben Stiller, maar 'Ben Stiller doet Noah Baumbach' móest ik zien. Baumbach is een van de meest eigenzinnige - en in mijn ogen interressantste - Amerikaanse regisseurs. En zie, hij weet zowaar uit de veelal vervelende Stiller een schitterende performance los te weken. Ik begrijp niet dat mensen deze film saai noemen, want er gebeurt genoeg. De vraag is alleen of je ervoor openstaat. Greenberg is een fascinerend personage, dat met zichzelf in de knoop zit en is stil blijven staan in zijn verleden. Eigenlijk is hij onuitstaanbaar (de manier waarop hij omgaat met de mensen die het beste met hem voorhebben is bij vlagen stuitend), maar toch hoop je dat hij op een gegeven moment het licht ziet. Bijrollen worden uitstekend ingevuld door Ifans, Gerwig en Leigh.

Niet zo goed als The Squid and the Whale, beter dan Margot at the Wedding. 3,5*

avatar van tal1b

tal1b

mooi gezegd, mss dat ik The Squid and the Whale ook 'n keer ga kijken

avatar van The Oceanic Six

Met bovenstaande regel heb ik Greenberg wel aardig omschreven vind ik. Jeee, zelden zon saaie film gezien. Een tragi-komedie kan soms prima werken (Little Miss Sunshine om eens wat te noemen), maar dit was echt suf. Ik maak het niet vaak mee dat een verhaal zo oninterssant is. Ben Stiller doet de laatste jaren zijn best om ook in serieuze rollen te slagen, maar ik zie weinig in die Ben Stiller. Ga maar weer terug naar de komedie wereld, dat is veel meer je ding.

Deze rol als Greenberg was op zich niet slecht van hem, maar het past gewoon niet bij hem. Nou had hij wel de pech dat de rol die hij moest spelen er wel 1 was van een irritant persoon.

Waarschijnlijk zal deze film meer wat zijn voor mensen met een wat afwijkende smaak. Niet mijn smaak tenminste.

avatar van RickZ

RickZ

Hoe is de seksscène?

=

De hele film is een grote seksscene

RickZ schreef:

=

De hele film is een grote seksscene

wat een onnozele opmerkingen zeg.

als mensen zich eerst eens zouden verdiepen in wat voor een film dit is, dan zouden ze er niet aan beginnen, en zou de score verdiend hoger zijn.

maar nee! pakken/kijken/niet begrijpen/ en dan het als kut film waarderen...

terwijl het anders zou moeten zoals: pakken/verdiepen/terugleggen omdat het niets voor je is/opzoek naar een andere film....

dit is geen slechte film, maar een film die niet voor iedereen is gemaakt!

david bohm

Ik zie dat mijn vraag volledig uit de context gehaald en misbruikt wordt. De vraag die ik heb gesteld en die nog steeds niet beantwoordt is, is serieus bedoeld. Ik heb de film zelf nog niet gezien en sta nog steeds achter de relevantie van mijn vraag.

Eerlijk gezegd neig ik door dit soort wat kinderachtige akkefietjes naar het opzeggen van mijn account.

david bohm schreef:

je wilde weten hoe de sexscene was? die vraag bedoelde je?
nou, eigenlijk een hele normale, niet echt langals ik me kan herinneren met kleren aan? op de bank en in bed? niet echt om opgewonden van te worden hoor! en ohja, een korte onpersoonlijke befscene. maar ik moest er erg over na denken, dus hoogstaand (niet dubbelzinnig bedoeld) was het niet...
voor de sexscenes hoef je hem niet te kijken hoor.... maar als ik zo je foto'tje bekijk zoek je wel in die richting??

avatar van The Oceanic Six

ralfsjam schreef:

dit is geen slechte film, maar een film die niet voor iedereen is gemaakt!

Als ik een film kijk en ik vind hem waardeloos, dan verbind ik er een waardeloos cijfer aan. Voor hetzelfde geld vond ik hem wel leuk....

ralfsjam

ik snap ook wel dat hier geen discussie over te voeren valt, maar ik hoop wel dat potentiele kijkers misschien mijn stukje lezen en dan denken, mmmm is dit wel wat voor mij? ik hou meer van Terminator 2 , Commando en Die Hard, nou dan begin ik er maar niet aan, en kijk ik wel Predators of Toy Story 3 (sorry voor de flauwe vergelijkingen)

kijkers die hem al gezien hebben, daar kan ik niets meer aan doen, maar toekomstige kijkers info geven over deze film.... dat is mijn missie!!

david bohm

Ralfsjam bedankt voor uw reactie. Befscènes zijn volgens mij trouwens vrij zeldzaam in mainstream films.
Ik ga de film zeker zien, maar het is er nog niet van gekomen.
Even over uw ergernis, want zo mag ik het wel noemen toch? U en ik zullen ons er bij neer moeten leggen dat in het algemeen de middelmaat regeert. Ook op een forum voor en door filmliefhebbers gaat dit blijkbaar op.
No te preocupes