Genre: Drama / Komedie
Geregisseerd door: Noah Baumbach
Met onder meer: Ben Stiller, Greta Gerwig en Rhys Ifans
Releasedatum: 8 juli 2010
Plot Greenberg
"He's got a lot on his mind."
Roger Greenberg (Ben Stiller) is single, veertig jaar, New Yorker en weet niet goed wat hij met zijn leven aan moet. Hij besluit op het huis van zijn succesvolle broer te gaan passen in Los Angeles en vooral een tijdje niets te doen. Zijn voornaamste bezigheden bestaan uit het schrijven van klachtenbrieven en het bouwen van een hondenhok. Ondertussen gaat hij op zoek naar zijn roots en bezoekt hij zijn schoolvrienden. De teleurstelling is groot als blijkt dat ze uit elkaar zijn gegroeid. Dan leert hij Florence kennen, de assistente van zijn broer. Een begin van iets moois.
Roger Greenberg
Florence Marr
Ivan Schrank
Beth (Beller's Party)
Eric Beller (Beller's Party)
Gina
Phillip Greenberg
Sara
Muriel
Carol Greenberg
Number23
Dit is gewoon een prima tragikomedie, en het is niet zo moeilijk af te leiden uit de comments hier waar het gemiddelde door komt; allerlei mensen die een Ben Stiller komedie verwachten in de trant van de standaard Hollywoodkomedies.
Jah mee eens, ik zie veel idioten hun overbodige, kinderachtige mening geven. Gewoon schrappen die nutteloze info
Number23
Je moet hier wel van houden denk ik. Ik verwachtte geen typische Ben Stiller. De videotheek guy voorspelde dat ik m wel aankon en dat is zo gebleken. Maar niet bepaald n film die zal blijven hangen
Movie Jim
Ben Stiller gaat samen met Eddie Murphy een actiefilm met humor maken. De actiefilm gaat heten Tower heist. De film wordt nu al opgenomen
Nakkie13
Een enigszins lastige film om te beoordelen.
Ik vond vooral het acteerwerk van Ben Stiller zeer verfrissend. Na hem in talloze, van kwaliteit varierende, comedies heb gezien was dit natuurlijk een verrassende rol.
De doorlopende thematiek van ouder worden en dromen najagen en verliezen is interessant in ik houd over het algemeen van films die het er niet te dik bovenop leggen en de thematiek en de daarbij horende interpretaties bij de kijker laten ( bijv LiT ).
Maar dat is dan ook weer het probleem met Greenberg, de film laat teveel in het midden wat uiteindelijk leid tot een ervaring die niet helemaal voldoening geeft.
Het einde kwam daardoor ook wel héél onverwacht. Waar bijv. Lost in Translation ook veel in het midden wordt gelaten lost die film wel het een en het ander op waar Greenberg toch echt een "klatsbam" einde is. Dat was toch wel een beetje jammer en voelde als een gemiste kans om de film en de relaties tussen de personen iets meer afsluiting te geven.
Bijv. Het hondenhok, zijn broer die terugkomt, zijn ruzie met Ivan etc.
Het voelt allemaal net iets te losjes om de film een al te hoog punt te geven.
Maar al met al was het een onderhoudende film die niet te gek probeert te doen.
En van die soort films houd ik uiteindelijk toch.
Een mooi 3.5*
otherfool
Timmerman Greenberg had hier wel even mogen waarschuwen voor 'de plank misslaan'.
Vervelende karakters raken verstrikt in nietszeggende situaties, nou maak er maar wat van. Ik vind mensen die in de knoop raken met zichzelf en de wereld soms best interessant, maar alles en iedereen in 'Greenberg' is hoogst irritant en voor emotionele of grappige momenten hoef je deze ook al niet te kijken. Alleen de party-scene is in feite lekker gedaan, voor de rest glijdt het weer zo van je af.
1,5*.
Pistons
Wel aardig in elkaar gezet en zo, maar het verhaal vond ik dusdanig saai dat ik het einde niet heb kunnen halen.
Madecineman (moderator films)
Het nieuwe jaar start ik zo de eerste dag, na een avondje stappen bijna traditie getrouw met een filmpje om de kater mee uit te zingen. Maar... Dat viel dit jaar niet mee zeg. De katerig- en slaperigheid nemen alleen maar meer toe naar het zien van deze Greenberg. Vre-se-lijk, tergend saai en vervelend vind ik het hele gebeuren.
Dacht, wellicht grappig om Stiller eens in een ander soort rol te zien. Nou, niet dus. En pijnlijk ongrappig voor een komedie trouwens.
Vervelende nietszeggende Amerikaantjes met onzinnige en totaal niet interessante problemen. Vooral erg moeilijk doen om helemaal niets het kon met echt totaal gestolen worden allemaal en hoe verder de film vorderde hoe meer ik me aan al die karakters ging ergeren. Vermoeiend is het woord wat in me opkomt. Een 25-jarige met een midlifecrisis en een zelfingenomen zielige 40-er, echt kan daar helemaal iets mee. Lekker snel vergeten dus...
Dieptepunt vind ik nog wel het feestje waar alle vooroordelen over de jeugd van tegenwoordig extra breed worden uitgemeten.
Nah, misschien hebben we het slechtste voor dit jaar alweer gehad, dat zou dan mooi meegenomen zijn.
david bohm
Saaie film over een man met allerlei issues die weigert volwassen te worden.
Vind de film wel vrij realistisch overkomen en het acteerwerk is puik te noemen.
De seksscènes waar dhr. Grunberg vooral over de befscène hoog opgaf zijn teleurstellend.
Madecineman (moderator films)
Die scene is misschien wel tekenend voor deze hele film en personages. Zelfs beffen verwordt hier tot zoiets saais en stompzinigs als stofzuigen (excuses voor de misschien wat ongemakkelijke vergelijking
Ik kan me ook weinig slechtere momenten voorstellen om deze film te zien dan op een katerige Nieuwjaarsdag.
Ben er dit jaar ook heel voorzichtig mee geweest niet de verkeerde films te verknallen voor mezelf.
Madecineman (moderator films)
Niet echt. Punch-Drunk is een speelse alternatieve romcom... Dit is zo saai dat ik me denk hier niet nog een keer aan ga wagen.
Sjoerdow
Tja, ik vind het leuk om Stiller in een andere rol te zien spelen, en dat doet hij ook wel goed vind ik. Zijn komedies sla ik de laatste jaren met regelmaat over, omdat ik hem gewoon niet zo grappig vind.
Helaas oogt zijn karakter Greenberg bijzonder helder. Opzich niet erg, maar hij komt niet over als iemand die net uit een krankzinnigenkliniek komt (zo onnozel of apart is Greenberg nou ook weer niet).
Jammer verder dat de film gewoon saai is en de karakters heel flets zijn en niet worden uitgewerkt.
AC1
Quentin Tarantino vond Greenberg één van de beste films van 2010. Dat hadden jullie niet verwacht, hè.
Dreman
Komt niet vaak voor, maar deze film kreeg het voor elkaar dat ik hem na een tijdje uit heb gezet. Film zou ook iets van komedie moeten zijn, maar geen moment gelachen. Alle karakters zijn onsympathiek, eigenlijk maakt het me niets uit hoe het verder met ze zal gaan. Toch nog 1,5* omdat Stiller eens een hele andere rol speelt en dat gaat hem goed af. Da's ongeveer het enige positieve aan deze film. Ronduit een tegenvaller.
Justinw
Potentie, maar bevat te weinig inhoud om te blijven boeien. Ook al beschrijft dit het leven van Roger Greenberg zo wel. Een plots einde heb ik normaal geen moeite mee, maar het voelt alsof de film nog even doormoet en je alleen een reclameblok krijgt. Zaten zeker een paar mooie shots in en Stiller doet het echt niet slecht, maar je blijft met een leeg gevoel achter.
AC1
Niet echt. Punch-Drunk is een speelse alternatieve romcom...
Niet echt? Ik wil niet beweren dat de film van hetzelfde niveau is maar net zoals Sandler in Punch-Drunk Love gaat Stiller hier toch zwaar in tegen typecasting door een niet voor de hand liggend, zelfs minder sympathiek karakter te vertolken waarbij hij tevens kan bewijzen dat hij ook drama aankan? Zie je de parallellen dan niet? Wat?!
Madecineman (moderator films)
Dus omdat de hoofdrolspelers uit beidde films een keertje niet getypecast zijn lijken de films op elkaar
Nee sorry dat zie ik inderdaad niet zo zitten...
AC1
Pardon?! Waar zeg ik dat de films op elkaar lijken? Huh?!!!!
Met "Dit is de Punch-Drunk Love van Ben Stiller" zeg je toch niet dat Greenberg erg lijkt op Punch-Drunk Love?!!!! Ik kan geen geschikte smilies vinden om mijn verbazing uit te drukken. Gelukkig zijn er andere mensen die wel begrijpen wat ik wil zeggen.
Madecineman (moderator films)
Ik zie behalve de niet getypecaste hoofdrolspelers ook geen overeenkomsten dus snap eigenlijk niet zo goed waar je nu heen wil...
AC1
Er valt toch weinig aan te snappen? Punch-Drunk Love is een comedy-drama die het publiek wist te verrassen door een heel andere kant van Adam Sandler te laten zien. Welnu, Greenberg doet precies hetzelfde met Ben Stiller. Het is een ook een comedy-drama dat opnieuw het publiek verrast door een heel andere Ben Stiller naar voren te schuiven. Met andere woorden, dit is de Punch-Drunk Love van Ben Stiller. Een beetje filmfan begrijpt dit toch?
Madecineman (moderator films)
Ja okay... Vind het verder weinig relevant maar goed. Ik kan Greenberg overigens nauwelijks een komedie noemen, niets gezien wat ook maar enigszins een hintje humor heeft.
mnrk
Ben Stiller heeft mij positief verrast met deze film...
De man kan duidelijk meer dan alleen maar komische films maken en laat dat goed zien in deze film..
Wel is het tempo laag in deze film maar echt storend is dit niet...
En de aanwezigheid van Greta Gerwig maakt ook wel wat goed
nightbreed
Ik vond het dynamische karakter van Stiller wel grappig. De ene moment kon je met hem meeleven en het volgende moment was hij weer een klootzak die je een stomp in de maag zou willen geven.
Greeneyelady1
Grappige film om een keer gezien te hebben. Wel hele droge humor soms.
Queen-Bee
De film deed me denken aan Napoleon Dynamite, maar dat 15 jaar later. Troost- en hopeloos. Wel erg van genoten.
Gastel
De vergelijking met Punch-Drunk Love is natuurlijk al snel gemaakt maar er is één groot verschil. Waar Adam Sandler een innemende en sympathieke neuroot neerzet, is Ben Stiller hier vaak gewoon een botte eikel.
De film gaat m.i. soms wat te snel. Ik had bijvoorbeeld Greenberg nog wel in New York willen zien (waardoor zijn karakter meer uitgelegd wordt). En de opbloeiende liefde van Florence naar Greenberg had ook wel wat langzamer gekund. Ze gaan wat drinken, ze delen een Corona en voor je weet liggen ze in bed. Eerst krijg je het idee dat Florence dusdanig onzeker is dat ze het maar met jan en alleman doet die haar een beetje aandacht geven maar het blijkt dus wel degelijk liefde te zijn. Dat ging er bij mij niet in, dat had wat beter uitgewerkt mogen worden....
Afijn, het is een mooi drama met af en toe een stukje zwarte humor.
Zeker het kijken waard.
Goeie film over een veertiger die nogal wat problemen met zichzelf heeft en een tijdje op het huis van zijn broer komt passen. De film heeft zeker zijn momenten en de personages en dialogen zijn goed geschreven (zoals het gesprek over de generatiekloof tijdens het feest), maar het verhaal maakt te weinig vorderingen. De relatie tussen Ben Stiller en Greta Gerwig verloopt uiterst moeizaam, en je vraagt je af wat zij in hemelsnaam in hem ziet. Gelukkig wordt dit nog wel op een geloofwaardige manier afgesloten tijdens een mooie eindscene. Ben Stiller is zeker goed in een rol die een welkome afwisseling is van zijn minder subtiele rollen. Maar het is toch Greta Gerwig die het meest opvalt hier.
ChrisD
Ik moet toegeven dat ik een paar gekke overeenkomsten gemerkt heb tussen de hoofdpersoon en mijzelf. Ik weet niet of je daar trots op moet zijn haha.
Onder andere het dominante gedrag tijdens discussies, koppig zijn en het schrijven van klachtbrieven naar allerlei bedrijven, herkende ik erg. Ook het moeite hebben met toegeven van de eigen fouten. Het bot zijn zonder aanleiding was ook een grappige confrontatie. En de klap op de vuurpijl was het moment dat hij de krant opensloeg en zei "Oh kijk, ze hebben mijn ingezonden brief over Pakistan geplaatst". Zo iemand ben ik dus ook: een wijsneus die over wereldproblemen schrijft en dat opstuurt naar kranten (en ook weleens gepubliceerd is dus
). Wat dat betreft kwam de film precies op tijd, omdat ik net ruzie had met mijn vriendin die mij zo'n beetje al het bovengenoemde verweet. Ik snapte haar opeens een stuk beter.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Los Amantes del Círculo Polar