• 9.377.617 stemmen

Met onder meer: Channing Tatum, Jamie Bell en Mark Strong

Releasedatum: 3 maart 2011

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Eagle

"The destiny of a soldier. The honour of a slave. The fate of an empire."

Het is het jaar 140. Twintig jaar eerder marcheerde het Negende Legioen van Rome, onder het bevel van Flavius Aquila, naar het noorden. Het keerde nooit meer terug. Flavius' zoon Marcus is vastbesloten om de geschonden reputatie van zijn vader te herstellen. Alleen begeleid door zijn slaaf Esca rijdt Marcus uit naar het noorden. Tijdens de reis beseft Marcus dat de verdwijning van zijn vader mogelijk gekoppeld is aan de mysterieuze identiteit van Esca. Het mysterie wordt steeds groter, wanneer ze tegenover de krijgers van de angstaanjagende Seal Prins komen te staan.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Dit is dan alweer de vierde film in korte tijd over de Romeinse aanwezigheid in Groot-Britannie, de muur van Hadrianus en de inheemse Britten (The Last Legion, King Arthur, Centurion, The Eagle).

Ik heb me zeker wel vermaakt door de actiescenes en natuur.

Mysterie van de verdwenen legioen en adelaar was ook wel interessant.

Toch had het verhaal beter uitgewerkt kunnen worden.

Conclusie: beter dan The Last Legion, maar minder dan King Arthur en Centurion.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Stelt niet zo veel voor.

Films met een tijdsperiode van de Romeinen of Grieken zijn vaak al indrukwekkend genoeg met al die manschappen, aankleding en kastelen. Hier viel dat echter een beetje tegen.

Ik vind het altijd heerlijk om te zien hoe een leger zijn verdediging voorbereid. Dus toen ze bezig waren met die palen in de grond kreeg ik meteen zich in een aanval. Die kwam er, toch redelijk verassend nadat Marcus de verkeerde keuze leek te maken om zijn manschappen op te stellen midden in de nacht.. Maar de individuele gevechten vond ik tegenvallen. Het was een beetje rommelig in elkaar gezet en ik mistte een paar overzicht-shots zodat je duidelijker zag waar de vijand zich bevond en met hoeveel ze waren. De volgende dag komt die vijand terug en dan stellen de Romeinen zich tactisch op met die schilden. Dat vond ik wel aardig om te zien, maar ook dit hadden ze beter in beeld kunnen brengen.

Dan ligt Marcus opeens 300 km verder en ik vroeg me af waarom dat nu persé nodig was maar zijn oom mistte hem te erg blijkbaar. Even later krijgt Marcus een soort van herinnering of flashback en daarna zit hij opeens in die arena waar slaaf Esca moest vechten. Dat was veel te snel overgeschakeld, het leek even of we nog in die flashback zaten.

Moest Marcus zijn manschappen niet steunen? Er was nog geen vrede in Engeland naar mijn idee. Toch vind hij het belangrijker om die Eagle te vinden, kosten wat het kost. De reis begint, en toevallig ontmoeten ze wat plaatselijke bewoners. Het montagewerk had hier wat beter gekunt want als ze vier seconden op hun paard zaten kwamen ze alweer iemand anders tegen. De natuurplaatjes waren wel aardig maar deden me eigenlijk niets op deze manier.
Ook erg dom trouwens toen Marcus die Eagle zag staan bij die dansende clan en er blind op af rende. Hij wordt neergehaald maar ze laten hem vreemd genoeg wel gewoon liggen want als Esca hem wakker maakt kan hij gewoon weer meegaan.

Eenmaal teruggekomen vond ik die reactie van die hoge pief erg tegenvallen, nadat Marcus die adelaar terug had gebracht. Want dat symbool was toch zo heilig en belangrijk voor Rome? Het enige wat hij kon zeggen was dat Marcus nu in aanzien gestegen was en dat hij puik werk had geleverd, maar hijzelf en de rest van die witte pyjamas reageerden nauwelijks.

Je kunt het allemaal wel voorspellen zoals DanLee een paar berichten hierboven al aangeeft. Overigens verklapt de muziek ook soms wat dingen.

Te standaard en het heeft eigenlijk niet veel te bieden, ondanks de oudheid waarin de film zich afspeelt.

avatar van ardbeg41

ardbeg41

Film gisteravond bekeken in Kinepolis. Aardige film, alleen idd de uitdossing van de betreffende stam bezorgd me de slappe lach. Dit kon echt beter aangezien de rest van de film qua uitdossing historisch correct overkomt.

avatar van gijssie

gijssie

Er wordt hier veel gesproken over Centurion, was idd een vermakelijke film, maar nou niet bepaald een technisch hoogstandje. En was zeker niet bioscoopwaardig. En dat vond ik van deze film wel, was technisch sterk, alleen wel een zwaar minpunt voor die bosjesmannen, Werd wel mooi in beeld gebracht allemaal, maar niet echt waarheidsgetrouw.

avatar van pooper

pooper

was niet slecht, ook al hou ik niet zo van Channing Tatum.

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Ondanks een paar compleet nutteloze scene's beviel deze film erg goed.

Het is niet waarheidsgetrouw (ook logisch) maar al met al 100 minuten goed besteed.

avatar van mug13

mug13

Dit soort films kan ik altijd wel waarderen.Ik heb me daarom ook geen seconde verveeld bij de bezichtiging van deze film.Uitstekende acteurs(Donald Sutherland,ChanningTatum),goed acteerwerk,prachtige natuur en fantastische landschappen gekoppeld aan mooie scenes.

Alle 114 minuten goed besteed.

avatar van _Casper_

_Casper_

Aardige film om een keer gezien te hebben, geen bijzonder verhaal. Maar toch heb ik me er prima mee vermaakt. gewoon leuk om een keer gezien te hebben

avatar van james_cameron

Vlakke en saaie avonturenfilm, een flinke tegenvaller van regisseur Macdonald. Tatum en Bell zijn beiden matig en het script mist spanning en focus. Visueel is het ook al niet interessant, ondanks het degelijke camerawerk van Anthony Dod Mantle. Het begin is nog wel veelbelovend, maar na krap een half uur zakt het geheel onherroepelijk in. De aktiescenes zijn daarnaast rommelig geënsceneerd en worden steevast afgeraffeld. Tegen het einde is de rek er al helemaal uit.

avatar van maarten_d

maarten_d

Ik zie de amerikanen binnen enkele jaren een film maken, identiek het zelfde verhaal enkele eeuwen later ipv een arend een amerikaanse vlag.

de scene van defend the eagle was me er teveel aan ...

slechte productie, leuke actie scenes en dat is de film, heb het boek gelezen en vind de film bar bar slecht ivg met het boek

0,5* lijkt mij genoeg.

avatar van maarten_d

maarten_d

james_cameron schreef:

waarom 3 sterren dan?

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Vreemd dat Centurion een draak genoemd wordt terwijl het gemiddelde van genoemde film nu al hoger uitvalt dan "The Eagle". Ben benieuwd hoe dit zal evolueren...

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik vond Centurion ook best een aardige film om te zien en The Eagle vond ik zelfs nog beter. Ik hou ook wel van dit soort films.

Ik vond het wel niet echt passen bij deze film, die zgn. wilde, het leken wel indianen en dat in het Schots hooggebergte. Maar ach met een beetje fantasie vond ik het toch heel vermakelijk.

avatar van gauke

gauke

Jammer van het zwakke draaiboek waardoor de film slaapverwekkend wordt. Want de actie- en gevechtsscènes zijn prachtig bewerkt, ondanks het twijfelachtige spel van de hoofdpersoon.

avatar van killerbee

killerbee

Niet eens een gemiddelde film. Heel slecht ook niet maar er had zo veel meer in gezeten.

avatar van mug13

mug13

killerbee schreef:

er had zo veel meer in gezeten.

Dit soort berichten lees ik vaker.Ik val je niet aan,laat dat even voor op staan .Maar geef een toelichting bij zo een zin.Wat miste jij bij deze film,wat had er volgens jou meer in moeten zitten om deze film wel te waarderen en jou onvoldoende op te schroeven naar een voldoende.Als ik de zin lees:(er had zoveel meer in kunnen zitten)zonder toelichting dan tast ik(en misschien ook wel anderen)toch volledig in het duister met wat jij bedoeld.

avatar van scorepio

scorepio

Kon deze film zeker smaken. Eindelijk eens een film die historische correctie en realisme hoog in het vaandel voert. En dan heb ik het niet alleen over de taal van de Britten , ook de Romeinse gebruiken en gevechtstechnieken waren authentiek. Ook de de Picten met hun geverfde huid (volgens velen hierboven als fantasy afgedaan ) worden wel degelijk correct weergeven.

Het tempo van de film krijgt halverwege wel een ferme deuk maar de vele prachtige shots maken dit dan weer goed. Spijtig dat de slotscene weer zo "hollywoodiaans " was.

Volgens mij zeker een aanrader. 3,5 sterren.

avatar van stinissen

Redelijke film maar er had iets meer drama ingemoeten de film Centurion (2010) was een stuk beter daarintegen was The Eagle wel beter als Last Legion, The (2007).

Verder een best redelijke film met een glas cola en een zak chips.

avatar van Waku

Waku

Prima te genieten en te verteren avonturen actiefilm.

Mooie beelden, fraaie soundtrack en veel actie.

Ik had op gegeven moment als de film al een tijd bezig is wel het idee dat ik naar een vervolg van Indiana Jones zat te kijken. Reden zijn die geverfde mannetjes van de opmerkelijke stam die het romijnse symbool in handen heeft.

Verder is er niks mis met " The Eagle".

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

stinissen schreef:

Verder een best redelijke film met een glas cola en een zak chips.

Wat hebben die films met elkaar te maken dan????

avatar van stinissen

bobbydigital01 schreef:

Wat hebben die films met elkaar te maken dan????

Films van de laatste tijd met als rode draad Romeinse Rijk.

avatar van Minotaures

Minotaures

Alle films gaan immers over hetzelfde legioen (het 9de), dus meer dan genoeg om ze vergelijkbaar te stellen.

avatar van RickZ

RickZ

Avonturenactiedrama over de Romeinse bezetting nabij Schotland, De actiescenes zijn matig in beeld gebracht (donker, met veel split-second actie ipv lange gevechten). Het verhaal is nog wel aardig en blijft onderhoudend. De eindscene klopte niet echt: veel bejaarde Romeinen tegen een steeds grotere groep wilden die de overhand kregen maar plots ineens allemaal dood lagen . Netaan voldoende.

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

stinissen schreef:

Films van de laatste tijd met als rode draad Romeinse Rijk.

Oh die enige overeenkomst?

avatar van JamesB009

JamesB009

De trailer heeft veel weggegeven. Te veel in mijn ogen. De film is mooi gemaakt, maar verder heb ik mij niet goed kunnen vermaken met deze film. Het is een beetje een net niet film helaas.

avatar van aspro

aspro

Minotaures schreef:

ze hadden denk ik ook maar een legioen (het 9de dus) dan ben je nogal eens gauw uitgefilmd.

de tweede wereld oorlog ook is er ook maar een van en nog steeds worden er films over gemaakt.

avatar van louisvf

louisvf

De beste en ook meest realistische verfilming van de Romeinse aanwezigheid in Groot-Britannie

avatar van hendriks

hendriks

redelijke film zsten wel leuke scenes tussen

avatar van RonMathijs

RonMathijs

Voor de film had ik mijn bedenkingen of ik deze film überhaupt wel moest gaan kijken maar ik moet eerlijk zeggen dat ik positief verrast ben door deze film.

Het is natuurlijk niet allemaal even realistisch neergezet en de scene's zijn soms iets te afgeraffeld maar dat kon deze film wel hebben. Niets mis mee.

avatar van erpunited

erpunited

Ik vond het een mooie film. Niets verrassends vergeleken met andere romeinse films. De film is mooi gemaakt. Lekker flink wat actie erin. De film verraste mij in positieve zin. Leuk om een keer te kijken