• 9.377.519 stemmen

Met onder meer: Channing Tatum, Jamie Bell en Mark Strong

Releasedatum: 3 maart 2011

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Eagle

"The destiny of a soldier. The honour of a slave. The fate of an empire."

Het is het jaar 140. Twintig jaar eerder marcheerde het Negende Legioen van Rome, onder het bevel van Flavius Aquila, naar het noorden. Het keerde nooit meer terug. Flavius' zoon Marcus is vastbesloten om de geschonden reputatie van zijn vader te herstellen. Alleen begeleid door zijn slaaf Esca rijdt Marcus uit naar het noorden. Tijdens de reis beseft Marcus dat de verdwijning van zijn vader mogelijk gekoppeld is aan de mysterieuze identiteit van Esca. Het mysterie wordt steeds groter, wanneer ze tegenover de krijgers van de angstaanjagende Seal Prins komen te staan.

avatar van Minotaures

Minotaures

Het lijkt me dan handig om geen trailer hiervan te zien.

Wat vreemd dat deze trouwens in de bioscopen zal dragen, aangezien Centurion straight-to-Dvd was.

avatar van ardbeg41

ardbeg41

Trailer bekeken, aangezien ik van historisch drama houd.....althans de kern dan.

Tja en dan valt je toch altijd weer op hoeveel Fanta de makers weer gedronken hebben......echt om een slappe van te krijgen: mohawks bij de Picten

Dat belooft iets voor de film

avatar van pierrrke

pierrrke

regisseur zegt dat het een verhaal is dat nog nooit eerder vertoont is in een film (of iets soortgelijks ) dat het je echt bij de keel grijpt enzo. Ik hoop maar niet dat deze man zichzelf overschat want vind het verhaal niet echt iets nieuws brengen ofzo aan de omschrijving te zien en trailer vond ik ook nie zo speciaal.

Echter wel nieuwsgierig of de film daadwerkelijk is wat de regisseur meent dat het is.

• 19682 berichten

Niet op die manier verfilmd zal hij wel bedoelen, want er bestaat al een BBC miniserie van het verhaal, uit de jaren zeventig als ik het goed heb.

Het originele boek, van Rosemay Sutcliff, 'The Eagle of the Ninth', is prachtig en was een bestseller (ook in Nederland populair onder de titel 'De Adelaar van het Negende')

avatar van pierrrke

pierrrke

khoop dat het wat wordt, nu ja the last king of scotland was wel goed dus heb toch wel vertrouwen in de regisseur.

avatar van sofripa

sofripa

Centurion deel 2.....Maakt niet uit. Ik vreet het wel als de dvd uitkomt.

• 19682 berichten

Ik kijk hier wel naar uit, maar tot mijn grote teleurstelling staat de verhouding tussen beide hoofdpersonages totaal haaks op die in het oorspronkelijke boek.

Erg jammer, want het origineel was uitstekend.

Wat zou ik graag de BBC TV serie die er van het verhaal ooit gemaakt werd eens zien.

Hopelijk haalt de BBC die nog eens uit de kast.

avatar van Memphis

Memphis

Net terug uit de V.S. waar deze film al draaide en de film viel erg tegen. Ik had in eerste instantie wat meer diepgang verwacht omdat de film geregisseerd is door de regisseur van the last king of scotland maar deze verwachting kon ik na 15 minuten wel overboord zetten. Dan maar richten op de vechtscenes. Ook deze vielen erg tegen. Ze zijn onderhoudend maar doen nergens spannend aan. Dan het verhaal; ik snap uit de reacties hierboven een boek over is geschreven. Ik hoop dat het boek op meer historische feiten is gebasseerd en dat de verhouding tussen de slaaf en de romeinse legerleider wat beter is uitgewerkt want het verhaal van de film slaat kant nog wal. Wat is dan wel te pruimen aan deze film: 1. hij ziet er gelikt uit. 2. het heeft geen diepgang dus makkelijk vermaak voor een ieder.

avatar van GastHeer

GastHeer

Mooie beelden en een simpel verhaaltje, meer heb ik er niet over te zeggen. De conversaties waren niet interessant en de actie was niet super in beeld gebracht (er liep constant iemand voor de camera). Ik was wel verrast dat de Romeinen ook tegen indiaanachtige stammen gevochten hebben (ik dacht altijd tegen de Germanen). Voor de mensen die bang zijn een PG13 film te kijken, hij is niet zachtaardig, zo vliegen er regelmatig lichaamsdelen in de rondte. Puur een onderhoudende film, maar voor een goed verhaal zou ik eerder richting Gladiator, Spartacus of de serie Rome gaan en voor entertainment de hedendaagse spektakelserie Spartacus: Gods of the Arena.

Voor deze onderhoudende film, perfect voor een zondagmiddag:

avatar van Number23

Number23

Minotaures schreef:

Waar ik heel boos over was. centurion is veel betere film

avatar van Number23

Number23

er zijn veel betere films in dit genre. het is allemaal te cliche en iets meer humor had de film goed gedaan. half puntje erbij voor tatum en bell en hun keuze om mee te doen aan deze film

avatar van jollyjoker

jollyjoker

niets nieuws onder de zon, toch een zeer onderhouden en goed geacteerde film. Mooie setting in the Highlands.

avatar van rep_robert

Had me ingesteld op een bijzonder standaard werkje en mijn verwachtingen kwamen ook uit. De actiescenes zijn rommelig gefilmd, komt totaal niet uit de verf en over Tatum ben ik ook niet geheel positief. De dialogen vond ik soms een beetje over de top qua sentiment, net zoals de welbekende kleffe flashbacks.

De film zelf is op dit na gewoon degelijk in elkaar gezet, veel prachtige plaatjes van Groot Brittanië en een (af en toe te) vlot verhaal. Die twee uur gingen wel razendsnel voorbij.

Kijkt prima weg, maar verder nergens echt hoogstaand, origineel of memorabel.

Twijfel tussen de 2,5* en 3*

Vooruit, ik ben gul met drie kleine sterretjes. Komt ook voor mijn voorkeur voor deze tijdsperiode in films en dan vooral in Engeland/Schotland.

avatar van NathanMandjes

NathanMandjes

Deze film is een 2,5 ster waard, maar meer ook echt niet. De scriptschrijver moet zich schamen want sommige dingen zijn te makkelijk aan elkaar geplakt.

Hoe is het mogelijk dat ze bij toeval een oud-gediende van zijn vaders bataljon tegenkomen als ze naar het noorden gaan? De kans is op zijn zachts gezegd behoorlijk klein als je met twee man door Engeland trekt.

Er zijn wel positieve dingen op te noemen. Prachtige beelden, goede kostuums, degelijk acteerwerk van Jamie Bell en Mark Strong en de tijd vliegt voorbij vanwege de vele actiescènes.

Helaas komt het acteerwerk van Channing Tatum totaal niet geloofwaardig over. Jammer, want de ingrediënten waren er echt wel. Het gevoel wat blijft hangen; een te complex script wat niet zomaar te verwerken is in een film, tenzij het echt episch aangepakt is, zoals bij Gladiator. En dat is het niet.

N23

Een heerlijke film, deed me denken aan Centurion, logisch ook. Kwa Romeinen en Engeland.

Het was voor mij totaal geen 'standaard werkje' zoals rep_robert het verwoorden. Totaal niet. Het plot is spannend, verrassend en niet echt voorspelbaar en dat maakte het fijn om naar te kijken. Het acteerwerk was een 6,5 waard.

Als je Centurion goed vond en/ of van Romeinse films houdt, dan is dit een leuke toevoeging voor de verzameling.

avatar van multatuli

multatuli

Verhaal met voor mij echt veel te veel "o nee he" momenten. Hangt van cliche's aan elkaar, iets wat voor een actiefilm natuurlijk nog wel redelijk te pruimen is wanneer de actie goed verzorgt is. Dit is nog wel redelijk het geval (in iedere geval zijn de beelden erg mooi). Maar de film duurt veel te lang om te kunnen blijven boeien en is van a tot z voorspelbaar. al dacht ik ook, "huh?", toen hij iemand uit zijn vaders bataljon tegenkwam

avatar van DanLeeDR01

DanLeeDR01

Ik vond de film goed openen, alleen daarna zakte het heel erg in. En werdt het voorspelbare standaard werk.

Vond het begin leuk met het fort, en het gevecht om zijn manschappen terug te halen. Ze hadden nog wel stukjes erin kunnen doen die laten zien dat de manschappen niet veel respect voor hem hadden en hij deze daarna terug verdiend. Vond de hoofdrol speler niet goed gecast, past meer een in tiener film. Midden van de film vond ik niet veel aan.

Samen beetje rond lopen en iedereen de weg vragen, en heel toevallig iemand tegen komen.

En dan helemaal saai het weg rennen, en dan worden achterna gezeten. Dat is al zo vaak gedaan. En hier heel kort en matig uitgewerkt. Hoe vaak heb ik al neit gezien dat ze door landschappen vluchten, en er een gewond raakt, en de ander zegt laat mij achter, en dan van nee ik blijf je trouw we gaan het samen halen. En dan van die scene's waar honden je achterna zitten, en je paard het begeeft. En waarbij je ze bijna inhalen en jij je verstopt in het water.

Als er een wel bekende ze hebben ons ingehaald en gaan ons pakken, maar we staan heel toevallig bij een erg hoge waterval scene in had gezeten was het echt tenenkromend geweest:(.
Je weet wel dan springen ze heel diep de waterval in en overleven ze het net, en de andere springen ze dan neit achterna.

Op het einde als ze weer ariveren vond ik ook niet te snel gemaakt. Vond het veel stoerder als de negende legioen (wat er van over is) samen met hem in full armor en hij als leider met the eagle aan een stok naar die grote muur macheerde netjes en heel stoer, en wat leuke verbaasde gezichten van de bewakers van de muur:P.

• 19682 berichten

Wanneer ik die berichten hier zo lees, dan is er flink geklooid met het originele verhaal uit het boek van Rosemary Sutcliff.

Vergeet ook niet dat dat een boek is dat voor de jeugd werd geschreven.

Alhoewel uitstekend, en een bestseller, die prijzen won.

De vertaling naar een film is blijkbaar niet best geslaagd.

Toch wil ik die film absoluut gaan zien.

(Helaas nog niet in onze plaatselijk bioscopen)

avatar van rep_robert

Is wel een prima filmpje hoor Brix, je moet alleen een beetje tegen de oppervlakkigheid kunnen. Veel diepgang zit er niet in.

• 19682 berichten

Ik ga in ieder geval kijken hoor.

Dat oppervlakkige vind ik niet genoeg reden om niet te gaan, als het maar amusant is.

Er zit al meer dan genoeg diepgang in mijn eigen leven, ik wil best eens iets anders

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Ik ben niet zo dol op historische actiefilms (Troy ed.) maar ik vond deze nog wel aardig wegkijken. Een avontuurlijke tocht ter paard, dat vind ik altijd wel een leuk uitgangspunt. Het verhaal is soms wel erg makkelijk en voorspelbaar, maar de gevechten, alhoewel soms iets te schokkerig gefilmd, doen 't 'm in deze film. Een van de eerste grote gevechten - als de Barbaren die Romeinen hebben "ontvoerd" en naar de Romeinse vesting brengen is zelfs een van de beste actiescenes die ik in tijden gezien heb. Ook verderop komen nog wat leuke gevechten voorbij. Ook mooie natuurschoon.

Kijkt lekker weg. 3*

Brix schreef:

Ik ga in ieder geval kijken hoor.

Probeer anders 'Centurion' uit 2010 te bekijken. Is ook een goede film.

Bedankt voor de tip N23.

Heb ik echter al gezien, en beviel helemaal niet slecht.

Ik ben ook wel een echte liefhebber van het genre.

Brix schreef:

Bedankt voor de tip N23.

Heb ik echter al gezien, en beviel helemaal niet slecht.

Ik ben ook wel een echte liefhebber van het genre.

als je Centurion goed vond, dan bevalt deze je ook prima.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Aardig filmpie, eigenlijk niet meer, niet minder

3***

avatar van wwelover

wwelover

Een redelijke film, het verhaal had beter uitgewerkt mogen worden. Maar het is in ieder geval al een stuk beter gedaan dan die draak van een film van een Centurion. De actie was wel redelijk, al waren er een aantal shots, zoals het afhakken van hoofden waarvan ik dacht, 'waarom in vredesnaam?' Muziek was prima, het was ook redelijk gefilmd. De ster van deze film zou Channing Tatum, bekend van Step Up. Hij is zeker geen slechte acteur, maar hij is absoluut geen Romein en dus ook helemaal miscast. Zijn tegenspeler, Jamie Bell daarentegen was wel erg goed. En ook Mark Strong maakte nog een sterke opwachting.

avatar van missy85

missy85

Leuke film. Mooi gefilmt, hier en daar hadden een aantal scenen best weg mogen blijven..

Een aanrader om een keer te zien!

avatar van Kanisz

Kanisz

Tja... jammer is eigenlijk het eerste woord dat in me op komt. Trailer gezien bij een andere film paar weken geleden, en ik had er meer van verwacht. Ik ben wel geïnteresseerd in dit stuk van de geschiedenis, en de film was dan ook nog wel leuk wegkijken, maar de sfeer is flauwtjes, nergens echt spannend of meeslepend geworden. Veel scenes zijn niet meer dan lopende mannen of ruiters of sterk ingezoomde hak/slacht actie. Hier en daar nog wel mooie shots van het landschap, maar verder is het visueel niet heel bijzonder. De soundtrack vond ik af en toe veel te 'gemaakt': de muziek moest het soms dramatisch of spannend maken... Ik vond het karakter van Jamie Bell nog aardig, de romein daarentegen overtuigde totaal niet.

Komt niet in de buurt van films als gladiator. 2*