Genre: Actie / Misdaad
Verenigde Staten / Japan
Geregisseerd door: Kathryn Bigelow
Met onder meer: Keanu Reeves, Patrick Swayze en Gary Busey
Releasedatum: 30 augustus 1991
Bekijk via Videoland
Bekijk via Film1
Bekijk via CANAL+
Plot Point Break
"100% pure adrenaline"
In Los Angeles opereert een bende die banken overvalt, en noemt zichzelf de 'ex-presidents' omdat ze bij hun overvallen maskers dragen van Reagan, Carter, Nixon en Johnson. De FBI stelt vast dat de daders surfers moeten zijn en dat is het enige aanknopingspunt. Ze sturen daarom de jonge agent Johnny Utah (Keanu Reeves) naar het strand om te infiltreren. Hij ontmoet er de charismatische surfer Bodhi (Patrick Swayze) en diens vrienden, die hem in een nieuwe, opwindende wereld introduceren. Tevens hangt daar ook een groepje surfers rond dat zich verdacht gedraagt...
Agent Johnny Utah
Grommet
Rosie
Bunker
notoirefilmhater
Slecht geacteerd, overdreven sentimenteel verhaal en dom irritant gedrag van de characters. Nee, deze film is niet al te best. 1,5*.
CannabisFristi
Nou nou, zo sentimenteel is het verhaal toch niet?
Kan niet ontkennen dat de acteerprestaties nou geweldig zijn maar als geheel is dit toch zeker geen slechte film.
bozzy
Normaal ben ik niet zo weg van Patrick Swayze,maar in deze film deed hij het aller aardigst,
Lekkere actiefilm die geen moment verveelt.
Spannend genoeg om hem een dikke voldoende te geven.
snodaap
Als ik terugkijk op de jaren negentig actiefilms is dit toch niet de belabberdste, me dunkt.
De protagonisten waar het om draait in het verhaal - Reeves en Swayze - hebben een niet te ontkennen chemie die perfect op elkaar ingespeeld is.
Als je hem bijv. legt naast "Drop Zone" met Wesley Snipes in de hoofdrol, nou dan weet ik het wel.
De parachute scene: spannende precedentwerking.
Als je hem zou moeten vergelijken met een andere film dan komt "Killing Zoe" denk ik het
dichtstbij. Werkelijk, voor een actiefilm is deze echt zo slecht nog niet.
herder
Oscarwaardige performance van Keanu Reeves (zijn kapsel verdient ook een Oscar voor beste bijrol).
Zeer gevoelige verhaal over de vriendschap tussen een cop en een dief. Ik moest er van huilen.
Boneka
Absolute topfilm (all in one) waarin zo'n beetje alles wordt belicht. Een sterk plot, een uitstekende Keanu Reeves (Oscar waardig!!) echte surfers zelfs op de Point Break in Australië, huiveringwekkende acties in de lucht. Fantastische beelden bij het parachutespringen, uitstekende achtervolging per voet, goede drugsinval met maaimachine, vleugje romantiek, bankovervallen, en een ijzersterke P. Swayze die echt sprong, terwijl de verzekering dat hem had verboden. Maar de echte klappen vind je in zee. Golven hebben een enorme impact op je body. Ik heb de film al vele malen gezien en inmiddels al weer 20 jaar oud. Na de DVD versie tijd voor een Blu Ray. Vooral het geluid is uitstekend. Het geheel heeft een lekker sfeertje en de spanning komt er pas goed in als Keanu Reeves (Johnny Utah) gaat infiltreren in de surfgroep. Het enige minnetje dat ik zou kunnen geven zijn sommige acteerprestaties. Met name de cops op het bureau. Maar als je hier doorheen kijkt heb je gewoon een topavond met zeer veel spanning met hoge adrenaline!
MyOwnStyle
Heb hem net gezien, heel leuke film. Ondertussen al 20 jaar oud, maar ik vind hem erg vermakelijk om zien. Leuk verhaal, leuke actiescènes, leuke chemie tussen Patrick Swayze en Keanu Reeves en hier en daar ook wat leuke humor. Voor mij zeker 4 sterren waard!
badfans69
Jouw film beoordeling is ook niet al te best, slecht onderbouwd
Laks
Film die ik vroeger als kind zo vaak keek en zo 'cool' vond elke keer.
Gisteren sinds lang nog eens herbekeken, en kon mij weer heel erg vermaken. Goed acteerwerk, goed verhaal, leuke actiescènes, humor... Alles zit er zo wat in, en natuurlijk nostalgie naar vroeger.
Saldek
Snelle scénes, vette acie, idioten die voor de kicks hun leven wagen, de waanzin, de adrenaline, lekkere muziek, 'free your mind' en sex with the gods, Swayze in een verrassende rol...........ik blijf het een heerlijke film vinden. 4 wordt 4,5
gauke
Typische jaren tachtig/negentig actiethriller, eenvoudig van opzet en we hebben het als eens eerder gezien (je weet als toeschouwer al snel waar het heengaat). De regisseur weet wel hoe ze scènes spannend moet maken en haar actiescènes zijn onmiskenbaar sterk. De beide hoofdrolspelers zijn goed en charismatisch.
NovaChe
Toch best wel voorlopertje op Fast and the Furious. Poltieagent moet undercover proberen in te treden bij een groep criminelen die bank overvallen pleeft.
In Fast and the Furious zijn het de snelle auto's en de trucks die worden overvallen
In Point Break zijn het snelle surfers die banken overvallen.
Top film, ik kijk het nog erg vaak.
missl
Goede actiefilm, blijft spannend ook al is het redelijk voorspelbaar.
Kan me wel irriteren aan het accent van Reeves trouwens.
Eliandjiee
Vermakelijke en onderhoudende film. Het sfeertje onder de surfers is lekker en goed neergezet, de actie is vlot en vermakelijk. Zeker geen toppertje, maar toch prima vermaak!
Al DeNiro
Één van de beste films uit begin jaren negentig met heerlijke sfeer, prachtige locaties van zonnige Los Angeles, mooie kijk in de surfcultuur en natuurlijk spectaculaire surf + parachute scenes.
Destijds gezien als 12 jarige, dus het is voor mij ook jeugdsentiment.
thunderball
Deze laatst -na lange tijd niet meer gezien te hebben- bekeken.
Goede enerverende actie thriller met een werkelijk zeer goed gefilmde en gemonteerde achtervolging te voet.
Swayze is voor 1 keer eens aardig opdreef in een goed gecaste rol, Busey een leuke side-kick, Petty zowel stoer als sexy,
maar Reeves faalt volledig, want bakt er werkelijk niets van als acteur.
Dat mij dit bij vorige kijkbeurten niet is opgevallen! Wat acteert hij hier matig, zeg!
Verder een lekker vlotte regie van Bigelow, die bewijst dat vrouwen ook actiefilms kunnen maken.
Een acht, ofwel vier sterren.
voetbal
Voor mij een evergreen, 1 van de films die indruk op me maakte, lang geleden. Nu bijna 40, toen bijna 20. Gewoon nog steeds een hele goeie actiefilm naar mijn mening. Al gaf ik toen een 5, blijft deze film nog steeds een 4 waard!
Jazzthieve
Ja want huidige actiefilms zijn intelligent van opzet en geheel uniek.
Noir
Vermakelijke actiefilm met een vleugje spiritualiteit.
Ondanks Reeves en zijn slecht gekozen love interest is dit een film die ik, om redenen die mijzelf niet geheel duidelijk zijn, graag kijk. Misschien zijn het de toffe actiescenes in combinatie met het surfer/strandleven en een charismatische Swayze die het voor mij doen, wie weet. Zeer bekijkenswaardig in ieder geval, 3.5*.
DBTim
Goed actie filmpje, kijkt lekker weg. De film herinnerde me er trouwens wel aan waarom ik geen fan van Keanu Reeves ben
Chris0478
Bankrovers, surfers en skydiven, wat wens je nog meer in een film!
Movsin
Avontuurlijke en actievolle film met een "niet te geloven" plot maar met mooie fotografie en met goede acts die in het plaatje passen.
Loepsaal
Je hebt niet zoveel aan de ultieme kick als je meteen de pijp uit gaat, maar dat is mijn bescheten truttenmening.
Leuke film en Reeves is een waardeloos acteur.
Saldek
Ik ben geen echte kenner als het gaat om acteertalent. Echter herken ik wel degelijk wanneer iemand heel slecht of juist heel goed acteert. En Keanu is bij mij in geen van beide categoriëen te vinden: geen topper maar ook zeker niet zo slecht. Ik verbaas me dan ook enorm dat mensen hem zo'n ramp vinden. En ja, idd, betreft emotie moet je niet bij hem zijn, zeker niet een sterke kant van hem. Maar daar hebben wel meerdere Hollywoodacteurs last van, acteurs die wél worden geprezen om hun talent.
Maar enfin, dit betreft mr Reeves: gewoon een prima acteur, maar niets hoogdravends.
De film.....ik blijf het een waanzinnig lekkere en vette film vinden. En 'the ultimate ride'? hetgeen waar je voor leeft, het hoogste goed of je grootste liefde, is veelal tevens datgeen waarvoor je bereid bent het op te offeren..
De vriendin van Johnny vind ik overigens een waanzinnig stoere lady. Ben haar verder nooit in een film tegengekomen.......jammer.
4,5 blijft 4,5
Uitstekende film waarin een agent undercover gaat bij een groepje surfers om zo een bende bankovervallers te pakken. Een nogal simpel verhaaltje, maar de personages zijn een stuk boeiender doordat de hele levensstijl van de surfers goed wordt neergezet. Spectaculair stuntwerk waarbij de actie-scenes goed in beeld zijn gebracht (surf-scenes, skydiven en een spannende achtervolging). Patrick Swayze en Keanu Reeves zijn goed gecast en ook Jake Busey zet een leuke rol neer. Met gemak 3.5 sterren voor deze vermakelijke actiefilm.
kuiponok
Leuk verhaal, goede cast en prima acteerwerk, althans grotendeels
Ruime voldoende dus.
Roger Thornhill
Een geweldige Patrick Swayze (hier nog met "top billing" vanwege Dirty dancing en Ghost), een nog iets te jonge (maar zeker niet slechte) Keanu Reeves, Gary Busey die (zoals iemand ergens op internet schrijft) akteert alsof hij vlak voor de opname "a barrel of cocaine" heeft gesnoven en daardoor wat extra energie aan zijn scènes toevoegt, Anthony Kiedis in een bijrolletje, prima aktiescènes, uitstekende regie, en een werkelijk onsmakelijke scène waarin een schurk bijna het gezicht van Keanu Reeves in de draaidende bladen van een grasmaaier duwt – eigenlijk klopt alles aan deze film. Prachtige transfer van A-film trouwens, een lust voor het oog.
Zoals Roger Ebert zegt: "The plot of Point Blank, summarized, invites parody (rookie agent goes undercover as surfer to catch bank robbers). The result is surprisingly effective."
jeroen v r
Matige film met een slechte cast. Tussen de actiescènes door belabberde dialogen. De beste ondergeschikte rol heeft Gary Busey. Reeves heeft een stem om kokos te kloppen. Hij zou daarnaast niet misstaan in een film van David Zucker. De goeie actiescenes ten spijt, 2,5 is naar mijn idee royaal beloond.

Klassieke misdaadfilm 'Point Break' met Keanu Reeves en Patrick Swayze vanavond (29 januari) uitgezonden op televisie

Pearl Jam Twenty

My Octopus Teacher
Documentaire, 2020

Punishment Park
Mockumentary / Thriller, 1971
surferundercoverwavesurfboardfbiself-destructionextreme sportenself-discoveryparachuteundercover agentpolice operationparachuting moral conflictsurfenskydiving bendelos angeles, californiëbank overvalundercover operationvrouwelijke regisseurex-presidentrobbery gang fbi agentaction thrillerfbi operation