• 9.373.992 stemmen

Point Break (1991)

Actie / Misdaad | 122 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Japan

Geregisseerd door: Kathryn Bigelow

Met onder meer: Keanu Reeves, Patrick Swayze en Gary Busey

Releasedatum: 30 augustus 1991

Plot Point Break

"100% pure adrenaline"

In Los Angeles opereert een bende die banken overvalt, en noemt zichzelf de 'ex-presidents' omdat ze bij hun overvallen maskers dragen van Reagan, Carter, Nixon en Johnson. De FBI stelt vast dat de daders surfers moeten zijn en dat is het enige aanknopingspunt. Ze sturen daarom de jonge agent Johnny Utah (Keanu Reeves) naar het strand om te infiltreren. Hij ontmoet er de charismatische surfer Bodhi (Patrick Swayze) en diens vrienden, die hem in een nieuwe, opwindende wereld introduceren. Tevens hangt daar ook een groepje surfers rond dat zich verdacht gedraagt...

avatar van dttom

dttom

Heel erg vermakelijke film met leuke actie en leuk verhaal. Topvermaak

avatar van Ruudos

Ruudos

Gave film en goed verhaal.

Het verhaal is vergelijkbaar maar beter dan dat van 'The Fast and the Furious'.

avatar van Jordy

Jordy

Ondanks het simpele flauwekul-verhaal toch een erg vermakelijk filmpje. Dit komt vooral door een paar spectaculaire surf- en parachute-scenes. Vond de rol van Swayze ook wel leuk. 3 sterren.

wat ik erg nep vond was de scene dat ze zogenaamd 's nachts aan het surfen zijn... ERG duidelijk dat dat overdag is opgenomen, en achteraf donkerder is gemaakt... je ziet de zon gewoon schijnen

avatar van soboer

soboer

Een film met een hele gave sfeer.

avatar van landrover

landrover

Voor de echte surffreaks, zoals muijj...

avatar van NanneB

NanneB

Leuke film met veel actie!

zeker de moiete waard om te kijken

PartyMarty

Leukste film met Patrick Swazey die ik ken.

avatar van mimi mouse

mimi mouse

Leukste film met Patrick Swazey die ik ken.

Dát is ook niet zo moeilijk...Vond het overigens een lekkere wegkijker hoor:3.5 sterren. En dát ondanks Gary Busey!

avatar van Badalamenti

Badalamenti

Zie hoe grappig de bankovervallen zijn :

Terwijl Carter en Johnson zich eerder onhandig door de roof slaan, druipt het genot zo van de boeventronies van Nixon en Reagan af.

avatar van Redlop

Redlop

Liefhebbers van The Red Hot Chili Peppers kunnen Anthony Kiedis ontdekken als één van de surfers. Ook niet-liefhebbers trouwens.

avatar van Saving Pvt. Pyle

Saving Pvt. Pyle

Badalamenti schreef:

Zie hoe grappig de bankovervallen zijn :

Goh. Jij hebt waarschijnlijk ook de Knacks Filmencyclopedie 1000 films van Patrick Duynslaegher!

avatar van Diesel

Diesel

Busted Badalamenti.

Het moest er uiteindelijk van komen hè...

mimi mouse schreef:

Zozo, een hekel aan Gary? Zou ik z'n zoon zeker niet gaan bekijken. Vind hem overigens een acteur van uitersten. In deze film en bijvoorbeeld The Firm vind ik hem heel goed, in Under Siege bv is het echt tenenkrommend. Opvallend ook dat ik deze film nooit ergens tegen kom in de betaalbare-DVD-bakken?

avatar van donnie B.

donnie B.

Sinds enkele dagen bij frs voor 9,99.

avatar van gotti

Klinkt op zich wel geinig, maar met Swayze én Reeves.....ai.

PartyMarty

Zeker Swayze zal je verbazen, de FRS was al dicht gvd, maar ja, maandag weer een dag.

Jack Daniels

Leuk om een wat jongere Keanu Reeves te zien. Hele andere koek dan in de matrix

avatar van FisherKing

FisherKing

In Parenthood is ie nog jonger

avatar van 11501150

Vroeger was hij NOG jonger

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Goed vermaak!

Jammer dat Gary Busey niet meer zo in de picture is tegenwoordig. Speelt altijd wel leuke rollen.

Eén van de leukste maar vooral ook best gefilmde scènes is waarin Reeves Ronald Reagan achterna rent.

3.5 sterren

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Mooie poster trouwens, ik heb de film al eerder gezien (meerdere keren zelfs) en ik blijf hem goed vinden.

Spannende actie scenes in een cool surf sfeertje.

3.5 *

avatar van mikey

mikey

amusante maar kleine film over het surfcultuurtje in LA met daarin een bende bankrovers. Het verhaal is interessant genoeg. en voor de liefhebber een groot aanbod van x-treme sports.4

avatar van sweetlake

sweetlake

Ik vond het destijds een erg goeie actiefilm. Glansrol voor Patrick Swayze. Jammer dat we die niet meer zien in (goeie) films.

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

snelle actie-film met een glansrol voor Swayze. Hier en daar wat ongeloofwaardig maar een perfecte vermaak-film

avatar van otherfool

otherfool

Gammele mix tussen een buddy- en een surffilm, die uitblinkt in ongeloofwaardigheid. Zeker de scene waarin Reeves zonder parachute achter Swayze aanduikt was wel érg over the top.

Het einde waarin Reeves de moordenaar Swayze nog zijn ultieme golf gunt is werkelijk te erg voor woorden. Samen met het houten acteerwerk van Reeves, de onaantrekkelijke love-interest Lori -Tank Girl- Petty en het niet genoeg in beeld zijn van Busey met z'n prachtige Hawaiian-shirts: 1,5*.

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Vind dit nog een leuke film.

Einde was wat te verwachten en de relatie ook enzo maar toch nog goede film en ben nu niet echt een fan van Swayze maar hij doet dat hier goed.

avatar van otherfool

otherfool

Trouwens, voor de voetbalfans: Swayze zet een verdraaid goede Nedved neer (of andersom). Eng gewoon, die overeenkomsten

avatar van Purmerend

Purmerend

Ik had hem al eens eerder gezien, dat herkende ik aan de ex-presidenten! De film vloog voorbij 3,5*

avatar van Werwolf

Werwolf

Ik heb tijdens het kijken van deze film een prima avond beleefd. Ik vond het een leuke film om lekker op de bank weg te kijken. Hij begon, en voor dat ik het wist was het al afgelopen. Ik snap best dat de meeste onder jullie dit geen topfilm vinden, maar ik vond het wel een topfilm! (ik denk dat jullie dat ook niet hebben bij the outsiders... Lekker vlotte actie en een leuk verhaal dat ook nog redelijk in elkaar stak. Prima vermaakfilm.

4 sterren.

avatar van Diesel

Diesel

soboer schreef:

Een film met een hele gave sfeer.

Precies en dat maakt deze film. Het juiste sfeer, de goede actie en de memorabele rollen van Swayze en Reeves.