• 9.160.275 stemmen

Point Break (1991)

Actie / Misdaad | 122 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Japan

Geregisseerd door: Kathryn Bigelow

Met onder meer: Keanu Reeves, Patrick Swayze en Gary Busey

Releasedatum: 30 augustus 1991

Plot Point Break

"Twenty-seven banks in three years. Anything to catch the perfect wave."

In Los Angeles opereert een bende die banken overvalt, en noemt zichzelf de 'ex-presidents' omdat ze bij hun overvallen maskers dragen van Reagan, Carter, Nixon en Johnson. De FBI stelt vast dat de daders surfers moeten zijn en dat is het enige aanknopingspunt. Ze sturen daarom de jonge agent Johnny Utah (Keanu Reeves) naar het strand om te infiltreren. Hij ontmoet er de charismatische surfer Bodhi (Patrick Swayze) en diens vrienden, die hem in een nieuwe, opwindende wereld introduceren. Tevens hangt daar ook een groepje surfers rond dat zich verdacht gedraagt...

avatar van Flavio

Flavio

Vlotte en best idiote jaren 90-klassieker met een zeer matig acterende Reeves- de scène waarin hij Busey tot de orde roept is bv lachwekkend slecht. Het wordt tegen het einde nog belachelijker met een kamikazeduik zonder parachute uit een vliegtuig.

Maar heb me er wel mee vermaakt, er zitten een aantal spannende, goed uitgevoerde scènes in en de niet zo voor de hand liggende combi surfdudes/ bankovervallers werkt verrassend goed. Soundtrack viel wel wat tegen, en er had toch wel minimaal één Peppers-song in gemogen.

avatar van Brabants

Brabants

• 2086 stemmen

Point Break is een heerlijke actiefilm waarbij er moet worden geïnfiltreerd bij een groep surfers die wel van een avontuurtje houden. Het acteerwerk en de uitwerking/visualisatie van het plot zit meer dan prima in mekaar. Heb deze film al meerdere maal bekeken.

avatar van mrkos

mrkos

Point Break

Toffe film over een FBI agent die gaat infiltreren bij een groepje bankrovers. Tussen de roven door zijn ze vooral jackhalzen die graag surfen of parachute springen. Keanu Reeves als FBI agent en Patrick Swayze als de ''bad'' guy en dan heb je ook nog de knappe Lori Petty rondlopen, not bad at all!

De film, die gegoten is met het fijne jaren 90 sfeertje, kijkt lekker weg en verveelde geen moment. De acteurs deden het oke, de shots waren mooi en de muziek was passend. Helaas soms wel wat ongeloofwaardig en ver gezocht.

3,5 sterren.

avatar van Vidi well

Vidi well

Wat een heerlijke film. Point Break doet alles wat je van een goede actie film mag verwachten: een origineel verhaal, geloofwaardige personages, fijne humor en vooral goede actie.

Met name de rennende achtervolging, de parachute scene en natuurlijk de duik uit het vliegtuig zijn werkelijk nog steeds spannend om naar te kijken. Over de top weliswaar, maar door de goede opbouw kan ik er makkelijk in meegaan.

De film ziet er ook heel mooi uit. Die typische LA sunset, met trillend beeld van de warmte komt veelvuldig voor. Ook de talloze shots van stuntende surfers zorgen voor mij dat ik graag deze kunst had beheerst.

avatar van Boneka

Boneka

Point Break blijft voor mij een soort van guilty pleasure. Mijn 5 sterren blijven dan ook staan.

De reden voor mijn kijken was dit keer vooral vanwege het feit dat hij onlangs is verschenen op 4K. Dat is zeker een stap vooruit al blijven de mooie kleuren helaas uit op een paar mooie scenes na. Een paar jaar later kwam Deep Impact uit en die heeft een verbluffende transfer. Dat heeft Point break helaas niet. Ook dat geluid is helaas niet aangepast. Moet wel zeggen dat mijn tv 8 jaar oud is waardoor 4K soms te donker overkomt.

Film 5,0

Beeld (4K) 4,0