• 9.376.855 stemmen

Met onder meer: Xavier Samuel, Sophie Lowe en Bob Morley

Gesproken taal: Engels en Turks

Plot Road Train

"Driven to Hell"

De wagen van een groep vrienden is total-loss als ze door een gigantische vrachtwagen van de weg gereden worden. Als ze een kijkje nemen in de cabine, zien ze tot hun schrik dat er helemaal geen bestuurder aanwezig is. Maar als ze een kijkje nemen in de trailers, is de nachtmerrie compleet...

Sci-fi is het niet, thriller/horror wel.

En een aardig geslaagde weer. De meeste van de Australische filmpjes zijn vaak wel aardig te doen. Meestal niet super, zo ook deze, maar ze stijgen makkelijk boven het gros van de horrorfilms uit.

Outback locatie is altijd wel fijn. Heerlijk verlaten en eens de hoofdpersonages gestrand zijn meestal geen uitweg. In deze film niet anders. Vier x jeugd wordt aangereden door een "road train" en raken verzeild in een nogal weird gedoe.

Visueel fijn, af en toe erg knappe shots maar als geheel niet echt opvallend. De muziek daarentegen is erg sterk en weet vaak echt een scene te maken. Wel een mengelmoesje van stijlen, best apart ook allemaal, maar gewoon een erg sterke keuze. Naar het einde trouwens een stuk dat erg sterk aan Perfect Blue deed denken.

Acteerwerk soms wat matig maar de tieners zelf zijn een stuk draaglijker dan hun Amerikaanse varianten. Wel even dom maar da's eerder een genrecliché.

De clou is een beetje vaag, vooral de functie van de wolven is onduidelijk, maar de film zelf is sfeervol genoeg en weet makkelijk de gehele lengte te overtuigen.

3.5*, erg fijn tussendoortje, ijzersterke soundtrack, maar de payoff had net iets sterker gemogen.

avatar van 606

Erg goede film en niet echt te vergelijken met Joy ride het concept is toch anders, behalve dat er een vrachtwagen in voorkomt.

De spanning is goed opbouwend en de film loopt mooi naar de onthulling wat er zich in de vrachtwagen voorkomt.

Acteurs zijn onbekend maar doen het erg goed

3,5 ster

avatar van Halcyon

Halcyon

En om nog even op deze film terug te komen: ik raad hem je niet aan. 't Is moeilijk te verwoorden waarom precies, want er zijn tal van films die ik wel goed vind om de reden dat ik deze slecht vind. En dat is met name het gebrek aan een samenhangende plot.

Dat bepaalde zaken in het midden worden gelaten, vind ik op zich niet erg, maar Road Train is van begin tot einde een aaneenschakeling van onverklaarbare gebeurtenissen. Als zulke scènes deel uitmaken van een allesomvattend geheel, kan het gebruik ervan zorgen voor een bevreemdende sfeer. Hier verloopt alles echter ad random heb ik het gevoel, hetgeen een duidelijk gebrek aan schrijverstalent blootlegt bij de scenarist. Of misschien was alles als één grote hallucinatie bedoeld, maar in dat geval was het te braafjes allemaal.

Sowieso heb ik door het gebrek aan plot maar weinig kunnen genieten van de fotografie (Australië blijft nu eenmaal een fotogeniek land) en de bij wijlen ongemakkelijke soundtrack. Kortom, spijtig dat er zo'n gebrek aan evenwicht is tussen inhoud en vorm, anders had dit nog wat kunnen worden.

avatar van stinissen

Films uit Australië vooral de thrillers en horror kunnen me vaak wel bekoren maar deze prent is gewoon een goedkope mislukking.

Je wacht en wacht maar er zit totaal geen spanning in laat staan horror.

avatar van perceived

perceived

Visueel super en de muziek is ook oké. Het script is echter zo belabberd dat daar dan ook alles mee gezegd is. Jammer!

avatar van AnothertimeZ

AnothertimeZ

Beste mensen,

Speciaal voor deze film mezelf aangemeld.

Kort wou ik mijn mening hier neerzetten.

Wat een mega slechte met een grote k film. Verhaal hier lijkt goed maar geloof me zo slecht kom je ze weinig tegen. Jammer genoeg geld genoeg gestoken in sommige effecten, maar helaas ze hadden beter een beter verhaal kunnen schrijven. Helaas kan je niet minder als een halve ster geven, want als ik hierop had moeten stemmen dan was het -5 stemmen geweest.

Mensen kijk verder jammer 1,5 uur naar een bud film zitten kijken.

Met vriendelijke groet,

René

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Ondanks dat de acteurs wat zwak ogen is dit toch een behoorlijk sfeervolle film.

Vooral de muziek en effecten zorgen samen met het aardig camerawerk voor een prima soms zelfs wat naargeestige sfeer. Doordat lang wordt gewacht met het onthullen van de containers is er genoeg tijd om de spanning op te bouwen en het zo interessant te houden. Ook al zijn de acteurs niet geweldig en zorgen ze voor hier en daar wat mindere scenes, echt slecht zijn zo ook niet en blijven de meeste domme acties gelukkig achterwegen. Van een echt verhaal is niet zo zeer sprake maar valt dit door de mysterieuze truck totaal niet op wil je gewoon weten wat daar nu in zit. De climax is dan wel niet zo heel erg bevredigend en had zeker sterker gekund, maar met de beperkte middelen is er toch wat aardig neergezet.

De meningen zijn hier nogal divers en ik sluit me bij de positievellingen aan.

avatar van Elineloves

Elineloves

Een film die al meteen met seks begint. Tsja. Daar kun je zo je vooroordelen over hebben. En terecht.

Hier is duidelijk veel jatwerk verricht uit andere films. Tijdens het kijken zie je veel onlogische dingen. Een road train besturen terwijl je slaapt, bijvoorbeeld. Zonder ongelukken zelfs. Knap hoor, ik doe 't hem niet na. Hè? Wat? Ach, zo... Ja, duidelijk. Niet dus.

De film zit vol rare, ongeloofwaardige wendingen die het verhaal alleen maar weirder maken. Werkt deels wel, want ik werd nieuwsgierig en wilde weten hoe de vork in de steel zat, anderzijds werkte het ook op mijn zenuwen. Ik kreeg vaak een 'Wat nu weer?' gevoel.

Gelukkig waren de personages fantastisch. Oké, dat is bullshit natuurlijk, ze bakten er niks van. Vooral de twee dames waren zeer amateuristisch. Maar, ja, er is een maar.. Toch viel het geheel me wel redelijk mee. Niet een film die je nogmaals zou willen zien of die je lang bij zal blijven, maar toch net goed genoeg om uit te kijken. Middelmatig dan maar?

avatar van jordandejong

jordandejong

Enorm matig filmpje.

De vrij expliciete seksscene aan het begin van de film is waarschijnlijk het meest opzienbarende aan Road Train omdat de rest enorm saai en slecht is.

Al snel worden 4 jongelui van de weg gereden door een Road Train (enorme truck) en vanaf dat moment zien deze 4 jongelui het als een kans om de meest achterlijke en domme beslissing na de andere te maken. Ze besluiten de truck mee te nemen omdat de bestuurder nergens te bekennen is en vervolgens lijkt het alsof ze een voor een bezeten worden door de truck. of dat ook daadwerkelijk zo is is moeilijk om achter te komen omdat het verhaal enorm rommelig is en het eigenlijk nooit duidelijk wordt waarom iets gebeurd. Hetzelfde geldt voor random personages die ineens tevoorschijn komen of zich ineens gedragen als Charles Manson.

Het acteerwerk is op zich niet eens slecht maar het is meer het belabberde script en de sowieso vrij onsympathieke characters die ervoor zorgen dat het je geen ene moer kan schelen wie er het loodje legt en wie er blijft leven.

Verder speelt de film zich veel te veel op één plek af en daardoor wordt het al snel erg eentonig (vooral omdat wat er gebeurd toch al niet al te interessant is).

Één van de weinige pluspuntjes van deze film is dat de setting in Australië erg mooi is en het voor de rest op visueel gebied wel aardig in elkaar zit.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Snap de negatieve tendens hier écht niet. Het is geen briljant genrewerkje, maar het doet wel z'n best om niet de zoveelste Joy Ride volgeling te worden. En maar goed ook, want van de middelmaat moet je geen voorbeeld nemen. Best fraai geschoten, al moet je ook wel een enorme flapdrol zijn wil je de Outback níet mooi vast weten te leggen. Jammer dat Francis zich niet neer kan leggen bij 70 minuten speeltijd (wat echt geen schande is) en daarmee dezelfde fout maakt als velen voor én na hem... het gaat een kwartier te lang door en rond wellicht iets teveel af.