• 9.374.732 stemmen

Born to Raise Hell (2010)

Actie / Misdaad | 108 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Geregisseerd door: Lauro Chartrand

Met onder meer: Steven Seagal, Darren Shahlavi en D. Neil Mark

Plot Born to Raise Hell

"A duty to protect. A heart for vengeance."

Een sterke Interpol-agent (Steven Seagal) wordt toevertrouwd aan een Oost-Europees team dat strijdt tegen wapen- en drugssmokkel in de Balkan. Terwijl hij bezig is met het observeren van een Russische wapendealer, raakt zijn team gevangen in een vuurgevecht tussen een groep zigeuners en de Russen. Hierbij komt één van zijn teamleden om. Gevuld met wraak, besluit hij de dood van zijn vriend te wreken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van miwaja

miwaja

weer een redelijke film van seagal idd niet te overdreven met een redeelijk verhaal

avatar van Hans Vons

Hans Vons

Zo dat was weer een heerlijke Seagal film. Je kan wel zien dat hij wat ouder en steviger wordt, maar dat past bij hem. Ik heb me wer heerlijk vermaakt en van mij mag hij zo door gaan.

avatar van Zinema

Actie-troep.

Naast de goedkope look van deze flauwe actiefilm en de standaard uitwerking met hippe jumpcuts en dergelijke, zitten er een paar aardige actie- en gevechtscènes in. Niet meer dan doorsnee, maar Seagal kan leuk meppen wanneer hij zin heeft. Afleidende dubs en lachwekkende one-liners daargelaten.

Daarnaast kan de kijker zich afvragen of het waar is of de opgeblazen vechtmachine daadwerkelijk hoertjes als onkosten opvoert bij zijn films. Mocht dit zo zijn dan is het misschien logisch dat hij ze ook rolletjes geeft. Zijn nog nèt niet minderjarig overkomende filmvriendinnetje levert niet alleen een smerig gevoel op bij de kijker, acteren kan ze niet. En dit geldt voor vrijwel de gehele Oostblok-crew, een uitzondering daargelaten.

Het is triest te zien dat de actie-held van weleer naast een enigszins redelijke 'Pistol Whipped' en een goed benutte reddingskans van Rodriquez, continu blijft doorgaan met dit soort reut. Het zal de hardcore fans weinig boeien, maar jammer is het wel.

Matig.

avatar van jeeke21

jeeke21

Het was voor mij eveneens een heerlijke Seagal film . Hij wordt inderdaad wat ouder en steviger onder zijn lederen vest maar zijn vecht scenes zijn nog altijd een plezier om naar te kijken...

avatar van stinissen

Born to Raise Hell was weer stukken beter als zijn vorige films , het verhaal kan er mee door er zit een goede snelheid in en er zijn veel mooie dames.

avatar van Johnny-31

Johnny-31

Mensen hij is redelijk te pruimen deze prent, zijn films zullen nooit top zijn maar.......

je blijft wel kijken!!

avatar van Ruud R.

Ruud R.

Redelijke Steven Seagal film, niet zijn allerbeste maar zeker het kijken waard !

Een film zoals we van Seagal gewend zijn. Deze heeft niet al te veel overdreven aktie.

Redelijk verhaal over een agent die op zoek gaat naar een drugsdealer / verkrachter / moordenaar. Hij schuwt het niet om hierbij de harde hand te hanteren.

avatar van Ronhart

Ronhart

In het begin nogal warrig en hier en daar wel erg onwaarschijnlijke gebeurtenissen, maar over het geheel genomen een heel redelijke actiefilm. Stukken beter dan de meeste films van Seagal in de afgelopen jaren.

Ik geef daarom 3,5 ***

avatar van pindope

pindope

Ik moet zeggen dat ik het knap vind dat seagal op deze leeftijd en met zo een postuur nog redelijk goed doorkomt

De film op zich heeft weer een heel erg oostblok gehalte maar dat komt omdat seagal een groot aandeel zelf heeft in de film en iedereen weet dat het lekker goedkoop filmen is daar

Dat neemt niet weg dat ik best lekker gekeken heb naar deze film

Let niet op voorspelbaarheid , cliché en verhaal

maar gewoon kijken zoals je seagals films gewend bent

dat is het goed te doen

en moet er ook bij zeggen dat de dames uit het oostblok er mogen wezen

avatar van patrick17

patrick17

A duty to protect. A heart for vengeance.

Na gister ''A Dangerous Man'' te hebben gezien van Steven Seagal

moest ik ook zijn laatste ''nieuwe'' film even meenemen. Born to

Raise Hell is een vermakelijke actie film.

Het is zoals hierboven wordt vermeld, niet op de voorspelbaarheid/

cliche's en verhaal letten en je vermaakt je als je van actie

houdt prima. Daarbij de dames die in de film veel vuldig zitten zijn

ook goed weg te pruimen.

Net zoals A Dangerous Man een 2.5 *

avatar van parcivalis

parcivalis

Je denkt steeds dat het niet erger kan maar die kleffe schaakscene aan het eind met de mislukte Don Corleone helpt je uit de droom. Cinema voor bodybuilders.

Verder: Wat Zinema zegt.

avatar van NightSpirit

NightSpirit

Heerlijke Seagal film. Love it, or hate it! Echt genoten van deze weer. Heerlijke droge momenten, in combinatie met mooie handgevechten! Hij is het nog niet verleerd!!!!

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Tegenvallend, zo nu en dan heeft de film een aantal leuke actiescene's. Meer ook niet.

avatar van DiDa

DiDa

Vanaf vandaag op dvd en Blu-Ray...

avatar van SiD3Sp|N

SiD3Sp|N

Dit was echt de aller aller allerlaatste keer dat ik die vieze dikke trage smerige vetpaap het voordeel van de twijfel heb gegeven. Er zijn veel acteurs die over de top zijn en al lang niet meer zijn wat ze ooit waren maar echt, Steven Seagal spant echt de kroon. Een steundende en kreunende ouwe dikke niks die voortaan net zo dik is als hij hoog is... pff. Off my list met die gast...

avatar van martijnk

martijnk

Wat een meesterwerk hier weer van Seagal. Mijn verwachtingen waren hoog gespannen maar niet zo hoog. Steeds wanneer je denkt nu heeft hij de top bereikt legt hij de lat weer hoger en slaagt er wederom in een briljante film te produceren.

Vanaf de opening werd ik al het verhaal ingetrokken en zelfs na de aftiteling zat ik nog op het puntje van mn stoel. Dit is een mix van geweldige aktie, mooie gevechtscenes maar buiten dat ook tenminste een keer een steekhoudend verhaal, niet als die andere films die vol met plotholes zitten, hier is echt over nagedacht.

Verder was ik nogal onder de indruk van het camerawerk, je had echt het gevoel dat je midden in de actie zat.

avatar van joerve

joerve

Toppertje weer. Maar ja, zijn we gewend van dit actiefilm fenomeen.

Ik moest wel een traantje wegpinken bij die laatste scene.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tja, wat kan je zeggen van een film met Steven Seagal... altijd een beetje over de top, maar dat maakt het net weer goed, ook in deze film weer.

Een goed scenario, zelden bij een Staven Seagal film, en ook dat is hier niet anders.

Maar de locaties zijn altijd wel goed gekozen, en ook zijn kunstjes heeft Seagal nog niet verleerd, al worden ze wel minder talrijk.

Kortom, ik heb al vele filmen met Steven Seagal gezien, en deze past in de middenmoot van dat rijtje.

Leuk om eens te bekijken, maar verwacht geen zinderend verhaal.

avatar van daydream12

daydream12

matige film , af en toe goede vechtscene met steven seagal

maar voor de rest slechte acteurs goed om eens 1 keer te zien.....

avatar van 1907

1907

Pure Seagal film waar we heel veel Aikido in terug zien.

Ik weet niet of 1 van jullie Seagal ooit in het echt gezien heeft maar die man is onzettend groot en vors, het is geen wonder dat hij iedereen trapt zonder dat die zelf klappen krijgt.

De oude Seagal kreeg regelmatig klappen maar deze Seagal is onverslaanbaar.

Angelo2

Wat een slechte film zeg. Laatste tijd niet meer zo'n waardeloze film gezien. Meestal zijn dit soort b-films toch nog wel de moeite waard maar helaas..slecht geacteerd, vooral die Oost -Europese acteurs, actie was niet om aan te zien...mmm ik hou maar op.. 1 ster

avatar van JustMe77

JustMe77

Angelo,ik denk dat je dan lang geen film meer hebt gezien,want met deze film is niet zo heel veel mis hoor.Ok...Seagal scoort op z'n 50e een meisje van 21...twijfelachtig,maar verder is het sterk in elkaar gezet,en vooral het einde vind ik sterk!Het einde verdiend dus ook een 0,5 ster meer.Al met al 3.5

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

goed genoeg jaaaa...

een betere herhaling van al het voorgaande behalve Nico.

JustMe77 schreef:

Ik denk dat jij te veel slechte films hebt gezien waardoor deze dan ineens goed scoort. Ik kijk heel veel films maar ik kan aan deze film niks positiefs zien. Slecht geacteerd, slecht camerawerk, actie was waardeloos...slecht verhaal,echt alles gewoon. De oude films van Seagal zijn altijd wel leuk om te kijken. Maar deze film? Gewoon en snabbeltje voor hem.Deze film krijgt op IMDB een 4.1 dus dat zegt genoeg. Maar ik respecteer jou mening. Als jij hem goed vind...so be it

avatar van Decec

Decec

Een goede actie film...

Een goed verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteur Steven Seagal speelt goed...

Hij is altijd type figuur...

zeker heerlijk Seagal film...

Mooi HD kwaliteit...

avatar van Theunissen

Typische Steven Seagal film inclusief typisch cliché verhaal (Seagal tegen de slechteriken). Maar ja zoals gewoonlijk draait het bij een Steven Seagal film niet om het verhaal maar vooral om de actie en dat zat bij deze film wel goed, soms best hard. Ondanks dat het een cliché verhaal was, was het verhaal nog best redelijk. Steven Seagal deed het best leuk en hij had zelfs humor. Er zitten in deze film trouwens veel lekkere Oost-Europese vrouwen m.u.v. de vrouw (sletje) waarmee Steven Seagal omging. Dat sommige van die vrouwen ook nog topless waren was natuurlijk mooi meegenomen.

Decec schreef:

Een goede actie film...

Een goed verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteur Steven Seagal speelt goed...

Hij is altijd type figuur...

zeker heerlijk Seagal film...

Mooi HD kwaliteit...

Wat vind jij een film met slecht acteerwerk dan? Ben ik wel heel benieuwd naar.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Tja, de titel van de film zegt eigenlijk al genoeg... Seagal in zijn typische rol van agent, een simpel verhaaltje en een aantal stevige actiescènes. Je moet al echt een grote fan zijn van actiefilms (en in zeker mate van Seagal zelf) om een film als deze te appreciëren. Gelukkig ben ik van beide fan, zodat ik Born to Raise Hell een zéér vermakelijke film vond.

avatar van Buurman Zijlstra

Buurman Zijlstra

Prima filmpje

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Hij heeft het nog!! Als Seagal fan is het meer dan eens keihard, old school genieten van zijn kunsten. Hij beukt er vrolijk op los en de one liners zijn weer raak. Een scheldende Seagal is onbetaalbaar

Hij lijkt er verder niet meer zo'n zin in te hebben. Dan doel ik op de scenes waarin hij moet acteren voor de typische randzaken in zo'n film. Hij is geen acteur, hij is een actieheld. Gelukkig komt hij er daarom altijd mee weg, zo'n badass motherfucker hoeft maar een paar keer te pieken om tegenwoordig boven het gros van de halfbakken films uit te komen.

Qua stijl is het wel heel lelijk. Het irritante gespeel met effecten maakt je soms horendol wanneer het helemaal niet nodig is. Verder 7euro welbesteed aan dit fijne potje geweld van mijn all-time held.