• 9.375.055 stemmen

Born to Raise Hell (2010)

Actie / Misdaad | 108 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Geregisseerd door: Lauro Chartrand

Met onder meer: Steven Seagal, Darren Shahlavi en D. Neil Mark

Plot Born to Raise Hell

"A duty to protect. A heart for vengeance."

Een sterke Interpol-agent (Steven Seagal) wordt toevertrouwd aan een Oost-Europees team dat strijdt tegen wapen- en drugssmokkel in de Balkan. Terwijl hij bezig is met het observeren van een Russische wapendealer, raakt zijn team gevangen in een vuurgevecht tussen een groep zigeuners en de Russen. Hierbij komt één van zijn teamleden om. Gevuld met wraak, besluit hij de dood van zijn vriend te wreken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Gewoon een degelijke Seagal movie. Viel me op dat Mr. Seagal aardig wat aan het schelden is in de film.

avatar van SSeagal

SSeagal

Ik sluit me volledig aan bij Pete_033, jongen je neemt me de woorden uit de mond, zo precies dat het bijna eng is De min en pluspunten die je beschrijft had ik ook in mijn hoofd, behalve de stunt double, die zijn me niet eens opgevallen...

Voor mij ook weer een vermakelijke seagal film, die wel wat steekjes laat vallen. ***

Born To Raise Hell

De vooruitzichten voor deze film waren niet zo positief. De film zou opgenomen worden in Roemenië met een budget van € 10.000.000 in 18 dagen. Eerdere films van Seagal die daar opgenomen zijn waren 9 van de 10 keer minder tot slecht te noemen. Toen de trailer van de film uitkwam werd ik ook niet blij: een slecht gemonteerde trailer die je absoluut niet enthousiast maakte voor deze film. Is Born To Raise Hell weer een slechte film van Seagal?

Helemaal correct! Born To Raise Hell behoort naar mijn mening tot een van de slechtste films van Seagal.

Het verhaal is simpel gehouden. Seagal speelt de leidinggevende van een soort SWAT-team (in dit geval IDTF) dat zich bezighoudt met het oprollen van drugsbendes die drugs smokkelen vanuit Roemenië naar de UK en de VS. Hierbij stuiten Seagal en zijn team op een drugssmokkel bende onder leiding van een amateurtje genaamd Costel. Costel is amateurtje pur sang: hij handelt in drugs en is niet geheel zuiver in de kop.

Een armzalig gevalletje voor Seagal maar wel mooi meegenomen omdat deze Costel nog slechter acteert dan Seagal.

Er zijn een paar scene's vol actie die inderdaad vrij leuk zijn, maar dan hou je alsnog 105minuten tenenekrommende film over.

De rol van leidinggevende van het IDTF team past totaal niet bij Seagal aangezien hij slechts een ''rookie'' is zonder duidelijke ervaring (hij mag van de advocaten niet eens echt optreden als agent.

Hij heeft dan ook duidelijk weinig tot geen plezier in zijn rol. Ook hier hebben we weer helaas geen regisseur (debutant Lauro Chartrand) die het voor elkaar krijgt om Seagal's vechtscènes eens duidelijk in beeld te brengen.

Een paar vechtscènes doen je bijna denken aan Seagal's jaren 90 films. De overige actiescènes echter zijn weer zo slecht dat je niet weet wie met wie knokt en hoe. Naast de 4 ''mooie'' vecht scenes bevat de film een aantal bijzonder slecht in beeld gebrachte shoot-outs, drugsinvallen en explosies.

Ja, de film bevat veel actie maar wordt helaas niet goed in beeld gebracht. We zien geen stunt double maar de echte Steven Seagal die vecht en schiet.

De vele actiescenes voelen helaas ontzettend geforceerd. Ze zitten het verhaal constant in de weg en zorgen er zelfs voor dat het verhaal compleet vast loopt of stil valt.

Born To Raise Hell is voor de actiehaters en zeker voor de Seagal-hater een feest voor het oog. Het bevestigd hoe ver de beste man gezakt is.

Veelal ronduit beroerde vecht scenes, een Seagal op de automatische piloot, nietszeggende wazige beroerd gefilmde en ge-editte shoot-outs, een kwakkelend verhaal en daar bovenop een waardeloze Bad-Guy .

1* vanwege de regisseur die het met beperkte middelen en weinig ervaring gedaan heeft.

Je mening maakt mij niet uit. Maar waarom moet je hierom mijn review verbouwen en belachelijk maken.

Verder ben ik verbaast over je mening over de actiescenes. Deze zijn gewoon goed gefilmd.

Ik ga hem nu kijken !

blisteringdude schreef:

Ik ga hem nu kijken !

Have fun!

blisteringdude

Klasse, Seagal! Hij doet alle vechtscenés nagenoeg zelf. Het verhaal is niet zo heel sterk, maar de film zakt nergens in(waar ik bij sommige films van hem me aan erger). Ik ben blij dat hij alweer een tijd goed bezig(het begon bij Urban Justice) en op die slechte horrorfilm na is dit weer een prima DTV actiefilm van Steven.

blisteringdude

Ik zou trouwens bijna het verschrikkelijke Kill Switch vergeten. En overigens was de bedscéne met zijn vriendin echt tenenkrommend slecht. Ze moeten eens ophouden met Seagal altijd een 30 jaar jongere vriendin in de film te geven.

avatar van cafe1900

cafe1900

Jaloers ???

Pete_033

In het echt houdt Seagal ook wel van jongere dames:

Steven Seagal shows off baby son on reality show | Mail Online - dailymail.co.uk

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Brrr.

Had weleens eerder een film van Seagal gezien en dacht wel aardig , een beetje een stijve hark, maar ja.

Hoorde wat positieve geluiden over deze dus dacht laat ik weer eens kijken. En dat viel niet mee.

Het begint met would be interessante filmerij dat gelukkig ophoudt anders had ik hem geneens afgekeken. Verder viel me alleen op dat Barnebeau een redelijk goede acteur is en Seagal zijn ogen sluit als hij een pistool afvuurt.

Voor de rest is het wel gezegd.

avatar van Kooltje

Kooltje

Vermakelijke film! Vechtscenes zijn gewoon goed in beeld gebracht en Seagal heb er zin in. Het camerawerk vond ik vaak wel irritant. Vooral constante die beeldvertragingen of close ups en al die andere onnodige ongein om een scene in beeld te brengen. Wat een onzin het stoorde mij enorm. Voor een B-film verder prima.

avatar van petrovski34

petrovski34

Vond de film niet goed en niet slecht, beetje voorspellend die films van seagal. En die mensen uit het oostblok land kunnen nog niet eens fatsoenlijk engels praten. geef m 3 sterren.

avatar van SSeagal

SSeagal

Lefgozer schreef:

Ja en dat niet alleen, soms schreeuwt hij zelfs bijna, ben ik niet gewend van die fluisteraar

avatar van bangkoklover

bangkoklover

Born To Raise Hell

Wat een onzin, je weet van te voren wat je kunt verwachten bij Seagal, de laatste tijd was dat niet al te sterk, maar dit is zeker niet de slechtste, sterker nog, het is een redelijk ontspannen actiefilmpje waar goed naar te kijken is. Als je werkelijk alles wil gaan ontleden, moet je niet dit denre nemen, maar een of andere docu die iets te melden heeft, actiefilms zijn er voor de ontspanning, en zo moet je er ook naar kijken, anders kun je net zo goed een boek gaan lezen.

avatar van notoirefilmhater

notoirefilmhater

Die constante beeldvertragingen verzieken de film grotendeels. Voor de rest een standaard Seagal-film. 2,0*

cafe1900 schreef:

Jaloers ???

Snap je dan niet dat dat altijd zo belachelijk is? Hetzelfde truukje doen ze in Belly of The Beast, Kill Switch deze en nog wel meer. Die love scené's zien er totaal niet uit en het is totaal irrelevant voor het verhaal.

blisteringdude schreef:

Die scenes zijn inderdaad belachelijk met de 'seksscene' in deze film als toppunt echter is Seagal de hoofdrolspeler, producent en schrijver dus ik zie het niet gauw anders worden.

avatar van brave71

brave71

standaard werkje, niets bijzonders

actie scenes waren matig en de geluiden erbij erg overdreven

heeft me moeite gekost om hem uit te kijken en zal hem cker niet weer kijken...

voor de fans misschien leuk. 2 *

DiDa

Bij het Steven Seagal topic heb ik de trailer geplaatst van Seagal's volgende project, de tv serie True Justice

avatar van skipy05

skipy05

Goede film. Maar Steven Seagal films zijn toch allemaal maar de zelfde vind ik nu. Verhaal is redelijk flauw. Ik vond de actie ook niet zo heel goed.

DiDa

Vanaf 24-02-2011 verkrijgbaar op dvd en blu-ray.

avatar van eibart

eibart

zieke film. lang geen seagal meer gezien!

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

DiDa schreef:

Om een review te laten zien die niet door een absolute fanboy geschreven is. Het is ongetwijfeld de slechtste Seagal ooit. Geen A film (logisch, die heeft hij nog nooit gemaakt). Geen B film (zijn standaard actie genre, en normaal te doen). Geen C film maar echter een bagger productie waarvoor je je als acteur diep dient te schamen.

TheThirdMark schreef:

Ik ben absoluut een fan van Steven Seagal, maar ik kijk altijd objectief naar zijn films. Kijk maar terug naar reviews van mij bij andere films van hem. Daar zijn ook reviews bij die negatief zijn.

Ik respecteer jouw mening, plaats mij dan niet in een hokje. Ik vind alleen dat je het negatieve aan deze film heel erg overdrijft. Ik weet niet of je Attack Force of Flight of Fury weleens hebt gezien. Dat zijn films die misschien zo'n lage score verdienen. Als je Born To Raise Hell gaat vergelijken met andere dtv films van Seagal is deze absoluut goed te doen.

DiDa

Oh ja, een A-film van Steven Seagal: Under Siege.

Verder is de definitie van een A-film in de jaren ook veranderd. In de jaren 80 waren Nico, Out For Justice, Marked For Death en Hard To Kill A-films.

TheThirdMark schreef:

Ik wil me eigenlijk niet in de discussie mengen maar ik vind dit wel een hele domme opmerking. Volgens mij heb je nul komma nul verstand van films als ik dit zo lees. Dit de slechtste film van Seagal noemen gaat wel erg ver. Heb je überhaupt Attack Force wel eens gezien? Of Ticker?

DiDa heeft verder gelijk.

In de jaren tachtig en begin jaren negentig waren de actiefilms van Seagal, Schwarzenegger, Stallone enz allemaal grote A producties. Exit Wounds was de laatste grote A productie van Seagal, Machete niet meegerekend.

avatar van Iceman69

Iceman69

Ik moet zeggen de film viel mij net tegen heb de laatste tijd wel mindere van hem gezien.

avatar van gatygun

gatygun

je weet wat je kan verwachten van steven seagal films.

ik vondt dit gewoon een steven seagal waardige film

als je een super goed verhaal + enorm spectakel + computer animaties etc had verwacht of tegen vergelijkt. Tja beetje jammer voor jezelf dan.

vondt het een 3,5 waard

avatar van Dirtdiver

Dirtdiver

Matig verhaal, mooie vechtscènes.

avatar van 606

Alweer een film waar Seagal respect voor dient te krijgen.

Lekker keihard en met een leuk verhaal en niet te overdreven actie.

Af en toe nog eens wat erg goede vecht scenes en de film is compleet.

Ik heb me weer kostelijk vermaakt.