Genre: Actie / Misdaad
Geregisseerd door: Lauro Chartrand
Met onder meer: Steven Seagal, Darren Shahlavi en D. Neil Mark
Plot Born to Raise Hell
"A duty to protect. A heart for vengeance."
Een sterke Interpol-agent (Steven Seagal) wordt toevertrouwd aan een Oost-Europees team dat strijdt tegen wapen- en drugssmokkel in de Balkan. Terwijl hij bezig is met het observeren van een Russische wapendealer, raakt zijn team gevangen in een vuurgevecht tussen een groep zigeuners en de Russen. Hierbij komt één van zijn teamleden om. Gevuld met wraak, besluit hij de dood van zijn vriend te wreken.
Bobby
Christian
Nina
Dorina
blisteringdude
De wikipedia site van deze film gaf 2 september aan zag ik net.
Heb je een link?
Het is wel Wikipedia dus het is niet zeker.
Kooltje
Zal eens tijd worden. Lekker meeliften op het succes van Machete, want veel verwacht ik niet van deze oostblok zooi.
DiDa
Volgens play.com duurt de film 108 minuten. Dat is best lang voor een straight to dvd film met Steven Seagal. Ik vind het niet erg in ieder geval.
DiDa
Ik hoop voor Seagal en voor de fans dat deze film de moeite waard is. De laatste jaren zijn zijn dtv films van betere kwaliteit wat uiteindelijk geleid heeft tot een rol in een bioscoopfilm nl. Machete. Langzaamaan komt Seagal's carriere uit het slop. Na Machete zet hij zichzelf weer terug op de kaart.
Wat ik wil zeggen is: een maand na Machete komt deze film uit. Ik vind het balen om te zeggen, maar ik heb voor het eerst geen goed gevoel bij het verschijnen van een nieuwe Seagalfilm. Born To Raise Hell ziet er zeer goedkoop en amateuristisch uit. Dat blijkt uit de trailer (die overigens zeer slecht in elkaar is gezet, over het promoten van een film gesproken). Als deze film uitpakt als een 2e Attack Force dan is dat een echte domper na zijn betere films van de laatste jaren en de rol in Machete. Dan is Seagal weer terug bij af. Ik hou mijn hart vast. Maar misschien valt het wel mee...
Buurman Zijlstra
Hier heb ik echt zin in om deze film te kijken. Wat een titel
, en in het oostblok is Steven altijd het meest geniaal.
Kooltje
haha grappig. Attack Force was een topfilm uit het oostblok net zoals the foreigner, shadow man........, maar heel misschien wordt deze beter.
DiDa
De officiele UK Blu-ray cover. Er zijn wat kleine aanpassingen.
DiDa
Binnen 2 a 3 weken zullen de eerste reviews verschijnen.
In een interview heeft regisseur Lauro Chartrand aangegeven dat Steven Seagal 4 grote vechtscenes heeft in de film en dat Seagal deze allemaal zelf heeft gedaan! Goed nieuws....
blisteringdude
Binnen 2 a 3 weken zullen de eerste reviews verschijnen.
Dat is in ieder geval al goed nieuws. Geen stuntman met een slechte pruik waarvan je alleen de achterkant ziet.
Een aantal nieuwe screenshots:
Optimum Releasing: Born To Raise Hell - optimumreleasing.com
DiDa
Een gedeelte van de eerste user review van de Seagal fansite:
1.the fights are the best since maybe exit wounds
2.the action generally is well shot
3.the production looks better than the other romania films
4.the support cast is not has bead as other seagal films
Klinkt goed!
Pete_033
kijk als Seagal fan altijd uit naar een nieuwe release al vind ik de trailer van deze film toch niet zo maar als ik de reviews tot nu toe lees dan moet dit wel weer een goede film worden zoals een The Keeper en Driven To Kill.
Ik hoop dat de deze film die trend doorzet.
DiDa
Heb de film zojuist gezien. Ik vond hem echt goed! Uitgebreide review volgt nog. 3.5 ster.
SSeagal
Jaja, de pindkaaspot staat klaar
Vanavond eens kijken. Ik hoop dat die niet tegenvalt, dangerous man vond ik slecht, maar the keeper was wel weer vet! En van de trailer van BTRH werd ik nog niet warm...
Born To Raise Hell
De vooruitzichten voor deze film waren niet zo positief. De film zou opgenomen worden in Roemenië met een budget van € 10.000.000 in 18 dagen. Eerdere films van Seagal die daar opgenomen zijn waren 9 van de 10 keer minder tot slecht te noemen. Toen de trailer van de film uitkwam werd ik ook niet blij: een slecht gemonteerde trailer die je absoluut niet enthousiast maakte voor deze film. Is Born To Raise Hell weer een slechte film van Seagal?
Absoluut niet! Born To Raise Hell behoort naar mijn mening tot een van de betere dtv films van Seagal.
Het verhaal is simpel gehouden. Seagal speelt de leidinggevende van een soort SWAT-team (in dit geval IDTF) dat zich bezighoudt met het oprollen van drugsbendes die drugs smokkelen vanuit Roemenië naar de UK en de VS. Hierbij stuiten Seagal en zijn team op een drugssmokkel bende onder leiding van de gevaarlijke crimineel Costel. Costel is echt een ultieme bad guy: hij vermoordt, vernedert en verkracht vrouwen, handelt in drugs en is uitermate gestoord. Een leuk gevalletje voor Seagal om deze psycho en zijn bende eens goed aan te pakken.
En dat doet Seagal! Seagal schiet, vecht en beukt erop los in deze film! De rol van leidinggevende van het IDTF team past goed bij Seagal vanwege zijn achtergrond als echte politie agent (Lawman). Hij heeft dan ook duidelijk plezier in zijn rol. En eindelijk hebben we een regisseur (debutant Lauro Chartrand) die het voor elkaar krijgt om Seagal’s vechtscènes eens duidelijk in beeld te brengen. De vechtscènes doen je bijna denken aan Seagal’s jaren 90 films. De overige actiescènes mogen er ook zijn: naast 4 grote vechtscènes bevat de film een aantal goed in beeld gebrachte shoot-outs, drugsinvallen en explosie(s). Zoals je misschien al kunt opmaken bevat de film veel actie. We zien geen stunt double maar de echte Steven Seagal die vecht en schiet.
De vele actiescenes voelen ook niet geforceerd. Ze zitten het verhaal niet in de weg maar zorgen ervoor dat het verhaal goed in tempo blijft en dat de film nergens inzakt.
De locatie (Roemenië) vond ik voor het eerst niet storend. De locatie is in deze film een soort personage op zich. De film krijgt door de Roemeense architectuur een bepaalde realistische sfeer mee. Ook de realistisch in beeld gebrachte drugsinvallen (mede door Seagal’s kennis als agent) dragen hier aan bij.
Born To Raise Hell is voor de actieliefhebber en zeker voor de Seagal liefhebber een feest voor het oog. Goede vechtscènes, een stoere bad-ass Seagal, vette shoot-outs, een lekker lopend verhaal, een goede bad guy en in mijn ogen ditmaal een sterke locatie.
Bedenk dat deze film door een debuterende regisseur is geschoten binnen 18 dagen in Roemenië. Deze man heeft in mijn ogen een van de betere dtv films van Seagal afgeleverd.
SSeagal
Klinkt goed, ga over een uurtje kijken, maar toch met lagere verwachtingen
Anyway Dida, zaten er nog voice dubs in?
Klinkt goed, ga over een uurtje kijken, maar toch met lagere verwachtingen
Anyway Dida, zaten er nog voice dubs in?
Heb nu het eerste half uur gezien en er zitten wel een paar voice dubs in maar die zijn niet zo hinderlijk. Wat hinderlijker is is dat als Seagal vanachter wordt gefilmd je duidelijk kunt zien dat het zijn dubbelganger is. Verder is alles helaas weer heel wazig ge-edit en zijn de gevechten weer versneld afgespeeld. Desalniettemin zien de vechtscènes er wel goed uit en doet Seagal zijn best. Hier en daar een ‘coole ‘ oneliner van Seagal.
DiDa
In de eerste 20 minuten is er inderdaad wel ietwat sprake van een snelle editing, maar daarna wordt de film 'strakker'.
TheThirdMark
Born To Raise Hell
Helemaal correct! Born To Raise Hell behoort naar mijn mening tot een van de slechtste films van Seagal.
Het verhaal is simpel gehouden. Seagal speelt de leidinggevende van een soort SWAT-team (in dit geval IDTF) dat zich bezighoudt met het oprollen van drugsbendes die drugs smokkelen vanuit Roemenië naar de UK en de VS. Hierbij stuiten Seagal en zijn team op een drugssmokkel bende onder leiding van een amateurtje genaamd Costel. Costel is amateurtje pur sang: hij handelt in drugs en is niet geheel zuiver in de kop.
Een armzalig gevalletje voor Seagal maar wel mooi meegenomen omdat deze Costel nog slechter acteert dan Seagal.
Er zijn een paar scene's vol actie die inderdaad vrij leuk zijn, maar dan hou je alsnog 105minuten tenenekrommende film over.
De rol van leidinggevende van het IDTF team past totaal niet bij Seagal aangezien hij slechts een ''rookie'' is zonder duidelijke ervaring (hij mag van de advocaten niet eens echt optreden als agent.
Hij heeft dan ook duidelijk weinig tot geen plezier in zijn rol. Ook hier hebben we weer helaas geen regisseur (debutant Lauro Chartrand) die het voor elkaar krijgt om Seagal's vechtscènes eens duidelijk in beeld te brengen.
Een paar vechtscènes doen je bijna denken aan Seagal's jaren 90 films. De overige actiescènes echter zijn weer zo slecht dat je niet weet wie met wie knokt en hoe. Naast de 4 ''mooie'' vecht scenes bevat de film een aantal bijzonder slecht in beeld gebrachte shoot-outs, drugsinvallen en explosies.
Ja, de film bevat veel actie maar wordt helaas niet goed in beeld gebracht. We zien geen stunt double maar de echte Steven Seagal die vecht en schiet.
De vele actiescenes voelen helaas ontzettend geforceerd. Ze zitten het verhaal constant in de weg en zorgen er zelfs voor dat het verhaal compleet vast loopt of stil valt.
Born To Raise Hell is voor de actiehaters en zeker voor de Seagal-hater een feest voor het oog. Het bevestigd hoe ver de beste man gezakt is.
Veelal ronduit beroerde vecht scenes, een Seagal op de automatische piloot, nietszeggende wazige beroerd gefilmde en ge-editte shoot-outs, een kwakkelend verhaal en daar bovenop een waardeloze Bad-Guy .
1* vanwege de regisseur die het met beperkte middelen en weinig ervaring gedaan heeft.
Pete_033
105 minuten? De film duurt maar 1uur en 28minuten.
Pete_033
Vond de film goed. Niet de beste DTD film met Seagal in de hoofdrol maar wel weer verbetering ten opzichte van A Dangerous Man.
Het verhaal, geschreven door Seagal zelf, is simpel zoals bij elke Seagal film maar word wel goed verteld. Hier en daar zitten er een paar leuke on-liners tussen voor Seagal. Kan me niet herinneren wanneer Seagal voor het laatst zoveel keer ‘fuck’ in een film heeft gezegd.
De locatie van de film is mooi en er wordt naar het einde van de film steeds beter gebruik van gemaakt.
Het speelt zich af in Roemenië maar iedereen spreekt Engels. Komt de geloofwaardigheid niet ten goede maar bij ‘dit soort’ films maakt dat niet zoveel uit.
Seagal acteert voor zijn doen goed en het is aan hem af te zien dat hij er wel voor is gegaan bij deze film. Het is jammer dat Seagal weer een veel te jong vriendinnetje heeft in de film. Ook zit er een soort van seksscène die de film niet goed doet. Wat ook erg jammer is dat als Seagal van achteren wordt gefilmd het duidelijk zichtbaar is dat het zijn stuntdouble is en niet Seagal zelf. Dit zal voor de andere acteur op dat moment ook niet motiverend werken.
De rest van de cast is redelijk maar niet meer dan dat. Dan Badarau zet nog wel een goede rol neer als badguy Dimitri. Het vrouwelijk schoon ziet er natuurlijk ook erg mooi uit.
De productiewaarde van de film ziet er goed uit alleen is het wel jammer dat de eerste 20 minuten van de film raar zijn gefilmd. Rare storende editing die gelukkig naar mate de film vordert verdwijnt.
Het is vreemd om te zien dat naar het einde toe de film steeds beter wordt. Niet alleen de editing maar ook het acteren. Was mooi geweest als het begin ook zo zou zijn.
De vechtscènes zijn goed gefilmd alleen komen ze niet in de buurt van de ‘vroegere’ vechtscènes. Gelukkig is het dit keer wel te zien dat Seagal alles zelf doet. De vechtscene bij het busje is mooi geschoten alleen helaas wel weer met een versnelde editing. De vechtscene in het cafe daarentegen is wel goed gedaan net als het eindgevecht.
Vond persoonlijk de vechtscènes in deze film er beter uitzien dan die in Machete, die ik wat vond tegenvallen.
Min en pluspunten:
Min:
- Paar voice dubs
- Zichtbare stuntdouble
- De ‘seksscene’
- Op sommige momenten storende editing
Plus:
- Een gemotiveerde Seagal
- Vechtscènes uitgevoerd door Seagal zelf
- Paar ‘coole’ oneliners van Seagal
- Locatie
- Shootouts
De film komt in de buurt van films als The Keeper, Driven To Kill, Pistol Whipped en Urban Justice.
Voor de echte Seagal fans is dit een aanrader.
Boddhi
Bijna helemaal eens met Pete_033 en zeker totaal niet met het comment van TheThirdMark
Er wordt op onbeduidende momenten wel degelijk Roemeens en Russisch gesproken. Voor mij iig wel te volgen en niet storend voor het verloop v/d film. Voice over voor Seagal stoorde lichtjes in de eerste helft v/d film. De vele schietscenes vond ik wat overdadig maar horen bij het karakter en het verhaal v/d film. Bedenk dat criminelen in het Oostblok vele malen gewelddadiger zijn dan hier. Minder praten en eerder geweld gebruiken is het motto daar en dus wel realistisch.
Maar wat een internationaal drugstaskforce in Roemenië te zoeken heeft met samenwerking v/d Roemeense politie? Die basis v/d film ontging me volkomen.
Ik vind dit wel één v/d betere Steven Seagal films v/d laatste jaren. Je verveelt je geen seconde.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Trolljegeren