• 9.375.568 stemmen

Geregisseerd door: Christian E. Christiansen

Met onder meer: Minka Kelly, Leighton Meester en Cam Gigandet

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Roommate

"2,000 colleges. 8 million roommates. Which one will you get?"

Eerstejaarsstudente Sara wordt aangewezen om een kamer te delen met een andere studente, Rebecca, die een obsessie voor haar krijgt. Het wordt voor Sara al snel duidelijk dat haar leven niet meer zeker is in Rebecca's bijzijn.

avatar van *stella*

*stella*

Ik ben benieuwd...

avatar van benthe

benthe

Ben benieuwd naar Leighton Meester in een andere rol.

avatar van bjerik76

bjerik76

klinkt beetje als " single white female"

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Het plot klinkt interessant, zou wel eens een spannende thriller kunnen worden.

avatar van AHWA

AHWA

Leighton Meester Minka Kelly

Wat doet het verhaal er dan nog toe?

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Het verhaal klinkt bekend, en de trailer was niet erg boeiend, maar ik verwacht toch wel een redelijke film. Dus laat maar komen.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Op het lijstje. Het zal wel een hele gekuiste versie van single white female worden maar met Leighton Meester, Danneel Harris en vooral nieuw favorietje Minka Kelly zit het goed qua eye candy.

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Man die trailer is hilarisch slecht

avatar van De Knip

De Knip

Ja na zo'n trailer heb ik er al geen zin meer in. Ik sla hem over.

avatar van KeeCee

KeeCee

Had een stuk beter gekund, of misschien wel te cliché! Wel grappig als die serie-meisjes in een andere rol! Maar ben wel blij dat ik hem in een goedkope bios heb gekeken!

avatar van maxo922

maxo922

Vanavond zien op St. Maarten

avatar van maxo922

maxo922

‘Vermakelijk maar erg simpel’

Het concept is interessant en vult de hele film op. Er zit tijdens de film wel een zekere sfeer van dreiging in die erg effectief is. Sommige scènes zijn best spannend en weten zeker te vermaken.

Probleem verder is vooral de voorspelbaarheid van de film. Bij de meeste scènes is makkelijk te voorspellen wat er gaat gebeuren. Ik hoop wel dat daar een beetje verandering in gaat komen, daar zo in Hollywood. Ander probleem zijn de personages. De Roommate zelf is nog wel te doen, maar de hoofdpersoon en bijvoorbeeld Het vriendje zijn erg makkelijke en saaie personages. Ik zag trouwens ook weinig chemie tussen die twee. Het acteerwerk is erg gemiddeld Hollywood werk.

De grootste teleurstelling was op het einde, toen bleek dat er helemaal geen interessante plotwending was. Dat had ik graag gezien. Er zijn veel kansen gemaakt voor kleine tussenverhaaltjes die erg goed hadden kunnen werken (bv: dat meisje dat de hele tijd getekend werd door de Roommate), erg jammer.

Maar zoals ik al zei; de film vermaakt wel. Het is nergens echt saai en er zitten een paar heerlijke schrikmomenten tussen. Voor een klein anderhalf uurtje is het zeker goed te doen.

* 2,5

Nederlandse release is komen te vervallen...

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

Ik heb niets te klagen over de acteurs en actrice's want die deden hun werk prima.

Ik vond het een leuk verhaal alleen ik miste de spanning heel erg,als dat er meer in had gezeten dan had ik hem zeker een hoger cijfer gegeven.....jammer

avatar van killer13

killer13

kga em zometeen zien, ik verwacht een middelmatige thriller zoals the stepfather. alleen zijn mijn verwachtingen veel minder hoog bij deze. ach ja, ik zal er zometeen wel achter komen zeker

avatar van tal1b

tal1b

best aardig geacteerd, maar té voorspellend

avatar van mrwhite

mrwhite

Veel te braaf en nooit echt spannend om te kunnen spreken van een goeie thriller.

avatar van bertito

bertito

Best wel een classy thriller met erg mooie meisjes in de hoofdrollen. Het haalt de Hitchcockiaanse sfeer niet maar doet er wel een poging toe.

avatar van mambo75

mambo75

weinig spanning,acteerwerk ook niet voldoende!

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

AHWA schreef:

Leighton Meester Minka Kelly

Wat doet het verhaal er dan nog toe?

Veel.

avatar van 3rd Rock

3rd Rock

ja, leuke hoofdrolspeelsters, maar verder bagger met een hoofdletter P

avatar van erpunited

erpunited

Niet zon beste film. Ik vond hem langdradig. Duurde lang. Kwam niet echt spanning in. De vrouwen in de film vergoedde veel. Minka Kelly als hoogtepunt

avatar van Waku

Waku

Zowel Minka Kelly en Leighton Meester zien er prettig uit.

En dat was het ook wel zo'n beetje.

Verder heeft "The Roommate"niet veel te bieden.

Clichematig en voorspelbaar verloop.

Er hangt totaal geen spanning rondom deze thriller.

Het kabbelt lekker door naar het eind.

avatar van Zinema

Spanningsloos.

Twee knappe actrices maken nog geen zomer. Zo ook niet in deze griezelig bedoelde cliché-film, die uitblinkt in het ontbreken van originaliteit. Nu hoeft dat laatste niet per se een probleem op te leveren, maar de uitwerking is hier dusdanig mat en ontbeert vooral spanning. Iets wat essentieel is voor een thriller. En zo kabbelt de film anderhalf uur voort. Ook tussen de acteurs valt er geen elektriciteit te bespeuren.

Doorsnee.

avatar van AHWA

AHWA

Jammer dat Nina Dobrev hier zo underused wordt, volgens mij had zij meer kunnen doen in de rol van Minka Kelly. Kelly is mooi, maar acteren is toch niet echt haar sterkste punt. Ze wordt dan ook weggespeeld door Meester, die hier prima op haar plek is.

Verder maakt de film de betreden paadjes nog platter, dus veel verrassingen zitten er niet in.

Een wagonlading mooie vrouwen maakt helaas nog geen goede film.

avatar van gillie24

gillie24

Wat een tegenvallende film, zeg! Veels te voorspelbaar, chronisch gebrek aan spanning en slecht geacteerd door een aantal, met name die Cam Gigandet. Die gozer kijkt altijd zo moeilijk. Veel vrouwelijk schoon aanwezig, wat het nog enigzins een aangename zit maakt, maar er was zo veel meer uit te halen.

avatar van rep_robert

In potentie een aardige thriller, maar de uitwerking is niet bepaald spannend, origineel en sexy genoeg. De potentie zit er vooral met de dames, die er alles behalve slecht uitzien en ook nog is prima acteren. Er had alleen wat meer vuur, passie en lef in de film gemogen.

Toch jammer dat de film ondanks een aardig begin steeds verder verzuimt in de clichematige gebeurtenissen en eindigt in een eindgevecht waarvan je er al 3000 hebt gezien.

Middle of the road work dat verder vlot wegkijkt.