Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Alexandre Aja
Met onder meer: Steven R. McQueen, Elisabeth Shue en Jerry O'Connell
Releasedatum: 2 september 2010
Plot Piranha 3D
"There's something in the water."
Elk jaar stijgt de populatie van het slaperige dorpje rondom Lake Victoria explosief van 5.000 naar 50.000 mensen, allemaal gekomen om een wild weekend te beleven. Het '4th of July' feest staat garant voor zuipend sextoerisme. Dit jaar echter, zijn katers en geklaag van de lokale bevolking niet de enige zorgen van de tijdelijke bewoners; een aardschok in Lake Victoria heeft een scheur in de bodem gemaakt waardoor een kolonie van prehistorische piranha’s zich in het meer heeft genesteld. Ongekende moordmachines die door hun primitieve instinct maar één doel voor ogen hebben: jagen op alles wat beweegt en schoonstrippen tot het bot. In luttele seconden...
Julie Forester
Paula Montellano
Novak Radzinsky
Matthew Boyd
Naomi Watts
Veel blote tietenwerk en dat allemaal op wel heel erg kinderachtig niveau.
Blote tieten op kinderachtig niveau? Right.. Puberaal misschien.
Blote tieten op kinderachtig niveau? Right.. Puberaal misschien.
Is puberaal en kinderachtig niveau dan niet hetzelfde ? Ik kan me het standpunt van "Waku" wel begrijpen. Het werd inderdaad vaak op overdreven manier tentoongesteld. Maar goed de doelgroep voor deze film was vooral gericht op jongeren en dan kan ik het me wel voorstellen dat de regisseur het vaak op deze manier heeft tentoongesteld.
Naomi Watts
Dat lijkt me niet echt hetzelfde. De doelgroep is helemaal geen pubers, volwassenen kunnen dat prima waarderen. Het probleem is dat er quasi intellectuelen zijn die blijkbaar niet goed tegen bloot kunnen. Ik zie niet wat dat met pubers an sich te maken heeft. Nudity is al decennia een belangrijk element in films.
Doelgroep is toch echt vooral gericht op jongeren (16-25 jaar), vooral omdat deze film vol zit met blote of schaars geklede meiden en dat trekt juist jongeren aan. De zaal in de bioscoop zal echt niet vol zitten met volwassenen (tussen de 25-50 jaar). Het merendeel wat voor deze film naar de bioscoop gaat zijn jongeren.
Dat volwassen (mannen) het ook kunnen waarderen kan ik me goed voorstellen want de meeste mannen zijn niet vies van bloot maar als volwassen ga je niet echt voor die reden naar een film in de bioscoop. Uiteraard had deze film meer te bieden dan alleen bloot want er zat ook nog genoeg bloed, goor en vissen in.
DonLeone
geniale film met een einde dat jammer genoeg teleurstellend is. maar wat een lekkere special effects!
Naomi Watts
Aja heeft het nudity erin gestopt om dat nudity een erg belangrijk (en ondergewaardeerd) element is in het horror genre. Bovendien is de setting Spring Break, wat had je verwacht? Klaverjassende chicks in coltruitjes? De keuze hiervoor is totaal gerechtvaardigd, en heeft echt niet als hoofddoel jongeren aan te spreken. Nudity spreekt trouwens elke kerel gewoon aan, daar hoef je geen puber voor te zijn. Het is gewoon een ode aan de campy horrorfilm, en het leeuwendeel van de jongeren op dit moment hebben amper wat van dat genre meegekregen.
Volgens mij sla je een beetje de plank mis, maar deze film is echt vooral gemaakt voor jongeren. Veel (blote) meiden, veel bloed en veel geweld en nauwelijks verhaal (laat staan dat deze film boeiend of spannend was) trekt vooral jongeren (mannen) aan. En daar is ook niets mis mee en dat publiek wilde de regisseur Alexandre Aja ook vooral naar de bioscoop lokken.
Volgens mij komen de jongeren de laatste tijd juist wel aan hun trekken met campy horrorfilms die ook nog eens vol zitten met bloot. Ik denk dan vooral aan de remake van Friday the 13th. Dit soort remakes worden eigenlijk alleen gemaakt omdat men zelf niet op iets origineels komt en om jongeren het geld uit hun beurs te stelen want dit soort films voegt eigenlijk niets toe en zijn eigenlijk ook allemaal slechter dan het origineel.
Tonypulp
Zo is 't inderdaad
Precies ook een reactie van iemand die tot de doelgroep behoort
Wat toevallig zeg.
Naomi Watts
Jeroentjuh hoort dan toevallig wel tot de users met enorme kennis van diezelfde campy horror (waar veel users van een veel oudere leeftijd hier op MM nog niet eens in de buurt komen), beetje flauwe reactie. Al ontkom je niet aan deze kortzichtigheid, komt ook structureel terug, het is niet anders.
Noodless
Juist dat je een jongere leeftijd moet hebben om te kunnen genieten van deze ' horror ' ' komedie ' .
Dan onderschat je me toch enorm want ik heb als fan van horrorfilms vrijwel elke campy horror film uit de jaren 70/80 gezien. En dan heb ik het over films als Halloween, Friday the 13th, Nightmare On Elm Street, Toxic Avenger, Texas Chainsaw, Piranha, Return of the Living Dead, etc.
Mijn reactie is overigens niet flauw, het is gewoon een feit dat deze film vooral gemaakt is voor jongeren
. En het zijn dan ook vooral de jongeren die deze film geweldig vinden. Niets mis mee want het is de doelgroep. Ik verwacht overigens dat na verloop van tijd velen hun punt naar beneden gaan bijstellen want qua film stelt het gewoon weinig voor.
Naomi Watts
Waar heb ik jou genoemd? Als jij nudity gelijkstelt aan gericht op jongeren snap je er anders vrij weinig van.
Vertel je het Aja ook nog even, die leeft nog in de veronderstelling dat ie dit heeft gemaakt voor de liefhebbers van campy horror.
Net als veel volwassenen. What's your point?
Dat gebeurt bij elke film, maar de liefhebbers van campy horror zullen deze genrefilm wel blijven waarderen.
Dat vind jij.
Tonypulp
Het is volgens mij gewoon vrij simpel, namelijk dat; Aja deze elementen erin heeft verwerkt omdat het typische genre-elementen zijn, onmisbare kenmerken in een remake van een campy flick. En niet omdat de jongeren dat (toevallig) leuk vinden.
yeyo
Ik vraag me trouwens sterk af of de hedendaagse jeugd uit is op sex bloed en geweld. Films met een 'beter verhaal' lijken de voorkeur te krijgen.
Goh volgens mij heb ik een gevoelig punt geraakt
"Waar heb ik jouw genoemd". Je hebt me niet specifiek bij naam genoemd maar "waar veel users van een veel oudere leeftijd hier op MM nog niet eens in de buurt komen" was ook min of meer op mij gericht. Ik behoor namelijk tot de categorie "oudere leeftijd".
Aja weet er trouwens vanaf. Hij heeft ook niets voor niets daarom een campy horror gemaakt.
Mijn point heb ik allang gemaakt. Zijn niet veel volwassenen die deze film een 4,5 of een 5 hebben gegeven.
Het gebeurt inderdaad vaak dat men het punt naar beneden bijstelt (doe ik ook). Dat is ook gewoon een feit en zal bij deze film zeker ook het geval zijn. Zeker voor degene die hem alleen gezien hebben in 3D.
Ik was afgelopen vrijdag naar Resident Evil: Afterlife geweest (was niet druk). En het viel me op dat ik daar op een vrouw (die samen met haar kinderen naar de film ging) na de oudste was. Dat geldt ook overigens voor de film "Machete" (daar was het ook niet druk terwijl hij net in de première ging) die ik een paar weken eerder heb gezien. Dat zijn toch films waar veel bloed en geweld in zat.
Bij de film "Inception" (daar was het juist heel druk) was het juist een combinatie van beide, daar zaten ook veel jongeren maar ook veel volwassenen (deze film draait hier trouwens nog in de bioscoop).
Zie nu trouwens ook dat ik de film Resident Evil: Afterlife een iets lager punt heb gegeven dan Piranha. Dat corrigeer ik effen want beide films vind ik van hetzelfde niveau.
Minority_Check
leuke einde, dachten ze dat het over was
komt er nog een grotere. kom maar op met de tweede deel
de film was lekker goor, overdreven en veel blote vrouwen
geweldig voor een zondagje waar ik niks beter te doen heb
espa joe
Heb deze film net gekeken in 3D. Ik had namelijk ergens nog zo'n 3D brilletje liggen. Goh ... maar laat de 3D films maar komen! Geeft toch weer een extra demensie aan het beeld.
Er zaten leuke en vette special-effects in en dat maakte de film het kijken waard. Zo schrok ik toen ergens in het midden van de film die kabel knakte! Het kwam echt recht op me af ... VET man.
mikey
Naomi Watts
Nee, ik blijf erbij dat de campy horror fan deze neo counterpart als een geschenk uit de hemel ziet. Al zullen er altijd 'intellectuelen' zijn die niet met deze enorme hoeveelheid nudity kunnen omgaan.
Zo, nu krijgen ook de 'intellectuelen' (die nog niet eens aanbod zijn gekomen) de wind van voren omdat ze niet om kunnen gaan met veel bloot
Persoonlijk denk ik dat 'intellectuelen' deze film helemaal mijden of gillend na 10 minuten de bioscoop uitrennen.
mikey
Ik denk eigenlijk niet dat mensen zomaar in hokjes kunnen worden geplaatst. Zoals: je houdt niet van dit dan ben je ook geen dat. Hou je wel van dat dan ben je zeker weten dit. (En de uitzondering kan dit bevestigen).
Naomi Watts
Het zijn dan ook geen echte intellectuelen. Maar bottom line is wel dat veel filmkijkers enorm conservatief zijn. Als een film met veel bloot al puberaal is en voor jongeren snap je er vrij weinig van. Non functional nudity, en het liefst veel, is toch wel een kenmerk die het genre van de campy horror definiëert. Alsof die mensen ook stoppen met hun partner naar bed gaan omdat ze uit de puberteit zijn
Naomi Watts
Jij neemt het ook weer te serieus. Het gaat ook om een schifting, en het leeuwendeel van zo'n groep kan je best in zo'n hokje plaatsen. Dat er altijd uitzonderingen zijn, dat blijf je houden. Maar dat een Death Proof/Machete/Bitch Slap etc. het beste valt bij exploitation fans lijkt me dan ook niet zo'n rare redenering. Zelfde geldt voor een genrefilm als Piranha.
Dat heb ik ook niet gezegd dat een film met veel bloot puberaal is en alleen geschikt is voor jongeren. Maar deze film is juist wel vanwege het platvloerse (en soms ook onnodig) bloot, het bloed en het goor gemaakt voor vooral jongeren. Er zijn ook films waar bloot juist zeer goed wordt toegepast (zoals o.a. Turks Fruit, Caligola en SherryBaby als willekeurige voorbeelden) en waar het ook iets toevoegt aan het verhaal.
Overigens Death Proof (ook Planet Terror) en Machete vond ik goede films. Maar Bitch Slap daarentegen niet.
Naomi Watts
Non functional nudity moet toch ook onnodig zijn? Het moet in een campy horror geen functie hebben. Maar zoals yeyo ook al terecht opmerkte zoekt de average puber blijkbaar een goed verhaal en geen nudity.
misterwhite
De pubers van tegenwoordig zoeken alleen aktie die overhyped is. Nudity boeit niet iedereen, ik zelf ook niet, ik kijk altijd naar het concept en dit is een concept waar al die nudity in past.
Naomi Watts
Ik snap overigens ook niet waar het beeld vandaan komt dat de dames tijdens Spring Break in een dikke winter trui lekker zitten te klaverjassen.
De pubers van tegenwoordig zoeken alleen aktie die overhyped is.
Dat was bij deze film toch ook het geval.

Piranha 3DD
2012

Humor en actie met Will Smith: 'Men in Black II' kijk je vanavond op televisie

Vanaf vandaag kun je op Netflix kijken naar de Poolse waargebeurde serie 'Lead Children'

Thrillerklassieker ‘The Silence of the Lambs’ gaat binnenkort Netflix verlaten

Sciencefictionserie 'Person of Interest' van Jonathan Nolan komt binnenkort naar Netflix

Saw II

Jackass 3D
Komedie / Documentaire, 2010

Kurôzu Zero II
Actie, 2009
graveyachtfilm in filmscuba divingschepselpiranha spring breakman eating monster post-credits scene3d3dghoulish