Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Alexandre Aja
Met onder meer: Steven R. McQueen, Elisabeth Shue en Jerry O'Connell
Releasedatum: 2 september 2010
Plot Piranha 3D
"There's something in the water."
Elk jaar stijgt de populatie van het slaperige dorpje rondom Lake Victoria explosief van 5.000 naar 50.000 mensen, allemaal gekomen om een wild weekend te beleven. Het '4th of July' feest staat garant voor zuipend sextoerisme. Dit jaar echter, zijn katers en geklaag van de lokale bevolking niet de enige zorgen van de tijdelijke bewoners; een aardschok in Lake Victoria heeft een scheur in de bodem gemaakt waardoor een kolonie van prehistorische piranha’s zich in het meer heeft genesteld. Ongekende moordmachines die door hun primitieve instinct maar één doel voor ogen hebben: jagen op alles wat beweegt en schoonstrippen tot het bot. In luttele seconden...
Julie Forester
Paula Montellano
Novak Radzinsky
Matthew Boyd
Beffrey28
Pulp kan leuk zijn, maar dit is gewoon lachwekkend slecht. Zoals vele anderen geef ik 1* voor de lekkere wijven, want daar is wel de juiste aandacht aan besteed! Verder ging het helemaal nergens over helaas.
JacoBaco
Moet het altijd maar ergens over gaan dan? Maar ik heb een nieuwtje voor je, de film gaat ook ergens over. Namelijk piranha's. Is de humor niet aan jou besteed? De gore vind je overbodig of te overdreven? Slechte acteurs? Muziek? Een film als deze is pretentieloos van opzet. Dat je de film (als bescheiden pulpliefhebber) matig vindt, is iets wat ik mij kan voorstellen, maar dat je er echt helemaal niets aan vindt, vind ik dan weer vreemd.
Beffrey28
Kijk maar eens naar een Machete, Death Proof of Planet Terror. Die gaan uiteraard ook nergens over, maar dat is pulp zoals het moet zijn. Daarbij is Piranha een groot lachertje!
- 11925 berichten
Piranha 3D ís pulp zoals het zou moeten zijn. Death Proof was pretentieus gewauwel.
Beffrey28
Is ook de minste van de 3 die ik opnoem, maar iig nog veel beter dan dit gedrocht.
- 11925 berichten
Zie mijn 4,5* en zie dat ik het wel degelijk serieus meen.
Overigens vond ik Planet Terror leuk en heeft Machete net als Piranha 3D bij mij 4,5*. Maar wat is nu het wezenlijke verschil met Piranha 3D en de andere films? Alledrie is het goed geoliede pulp die stuk voor stuk nergens over gaan.
Zizzo
Ving Rhames en Eli Roth zien acteren was het enige leuke aan deze ongelooflijke klote film en dan nog die irritante 3D gimmick....grrrr
Beffrey28
Idd, was ook nog even dat niets toevoegende 3D vergeten. Nog een reden waarom deze film zo slecht is.
- 11925 berichten
Maar geef eens antwoord op mijn vraag: wat is nou het wezenlijke verschil tussen deze film en Planet Terror, Machete en Death Proof? Zie bericht boven dat van Zizzo.
Beffrey28
Sfeer, acteurs, special effects (te nep voor woorden in Piranha) zijn zomaar een paar dingen die me nu te binnen schieten. Maar het is laat, dus kom er een andere keer wel op terug.
Tarantino en Rodriguez zijn meesters van de pulp, dus het is ook niet zo gek dat die films veel beter zijn. (Was even een From dusk till dawn vergeten.) Wellicht komt Aja ooit nog eens bij die 2 regisseurs in de buurt.
Beffrey28
Haha wat een onzin. Als je niks fatsoenlijks te melden hebt zeg dan niks. En kijk ze allebei nog maar eens, dan kun je zien dat het bij jou aan je ogen ligt...
Gitarist187
gisteren de film opgezet, slecht geacteerd, slecht verhaal, ongeloofwaardig, slechte special effects. en het grootste minpunt die 3d-kwats, maargoed toch maar een halve ster... omdat het gewoon niet lager kon
Tonypulp
Planet Terror maakt er een sport van om zoveel mogelijk over-the-top fake effects op het scherm te pleuren. Wat overigens een goed iets is. Zowel hier, als bij PT.
Naomi Watts
Word er serieus gevraagd naar verschillen met Planet Terror, Machete en Death Proof? Als je dat al moet uitleggen dan is er wat mij betreft geen insteek tot een inhoudelijke discussie.
- 11925 berichten
Voor de duidelijkheid: wat mij betreft zijn er geen verschillen en zijn alledrie de films gewoon Pulp met een Knipoog. Meneer Beffrey ziet dat anders, al heb ik geen idee waarom.
Maar de ene pulp met een knipoog is duidelijk leuker dan de ander.
- 11925 berichten
Klopt. Death Proof vond ik verschrikkelijk, waar ik Piranha geniaal vind.
Naomi Watts
Pulp is ook nog wel een willekeurige overeenkomst. Piranha heeft vrij weinig met een carsploitation van doen natuurlijk.
Beffrey28
Maar de ene pulp met een knipoog is duidelijk leuker dan de ander.
Juist! Maar volgens de heren Piranha liefhebbers zit er geen verschil tussen de verschillende pulp films...Slaat sowieso al nergens op, waarom zou ik de ene niet slecht kunnen vinden als ik de ander goed vind. Grote onzin natuurlijk.
- 11925 berichten
Ik zie simpelweg weinig tot geen verschil tussen Piranha & Death Proof, Machete en Planet Terror.
Naomi Watts
Vind ik dan wel weer erg vreemd. Meer verschillen dan overeenkomsten.
Beffrey28
Vind ik dan wel weer erg vreemd. Meer verschillen dan overeenkomsten.
Idd, hoezo zou alle pulp hetzelfde zijn? Grootste onzin die ik sinds lange tijd gehoord heb. Ik snap ook best dat mensen Piranha als pulpfilm als goed beschouwen, maar om te zeggen dat er geen verschillen zijn tussen de genoemde films blijft heel vreemd. Misschien allemaal nog maar eens een keer bekijken..?
- 1948 berichten
Misschien allemaal nog maar eens een keer bekijken..?
Beffrey28
Ik bedoelde dat BlueJudasKiss ze wellicht allemaal nog eens een keer kan bekijken, ik ga Piranha voorlopig geen 2e kijkbeurt geven. Maar ik ben de moeilijkste niet, dus wie weet een keer (ver) in de toekomst
Naomi Watts
Er is altijd nog ruimte voor verlaging. Prima reden om 'm nog eens op te zteten vanuit jouw standpunt

Piranha 3DD
2012

Sciencefictionserie 'Person of Interest' van Jonathan Nolan komt binnenkort naar Netflix

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' best bekeken serie van Netflix: bekijk de Top 10

Onderzoek naar overname Warner Bros. door Netflix kan veel langer duren dan verwacht

Netflix-hit ‘K-Pop Demon Hunters’ hint op mogelijk vervolg

Jackass 3D
Komedie / Documentaire, 2010

Kurôzu Zero II
Actie, 2009
graveyachtfilm in filmscuba divingschepselpiranha spring breakman eating monster post-credits scene3d3dghoulish