Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Alexandre Aja
Met onder meer: Steven R. McQueen, Elisabeth Shue en Jerry O'Connell
Releasedatum: 2 september 2010
Plot Piranha 3D
"There's something in the water."
Elk jaar stijgt de populatie van het slaperige dorpje rondom Lake Victoria explosief van 5.000 naar 50.000 mensen, allemaal gekomen om een wild weekend te beleven. Het '4th of July' feest staat garant voor zuipend sextoerisme. Dit jaar echter, zijn katers en geklaag van de lokale bevolking niet de enige zorgen van de tijdelijke bewoners; een aardschok in Lake Victoria heeft een scheur in de bodem gemaakt waardoor een kolonie van prehistorische piranha’s zich in het meer heeft genesteld. Ongekende moordmachines die door hun primitieve instinct maar één doel voor ogen hebben: jagen op alles wat beweegt en schoonstrippen tot het bot. In luttele seconden...
Julie Forester
Mr. Goodman
Paula Montellano
Novak Radzinsky
Matthew Boyd
Piranha mag dan wel mikken op entertainment en vermaak, dat is toch niet echt wat ik ervaren heb. Al is 'entertainment en vermaak' wel een breed begrip en betekent dat voor mij iets anders. Ik kan niet bepaald genieten van 2 uur te kijken naar een Ibizafuif met slecht geanimeerde piranhas.
m1chel
- 1948 berichten
Ik probeer je niet te beledigen. Ik heb het idee dat je het genre niet snapt. Zowel Piranha 3D als Drive Angry zijn gemaakt voor puur entertainment en vermaak. Ik heb het idee dat je ook echt let op het verhaal enz. of heb ik dat dan helemaal verkeerd?
m1chel
- 1948 berichten
Deze film is nog niet eens een anderhalf uur lang
puckb96
Oké, excuses voor het misverstand dan
Deze film is nog niet eens een anderhalf uur lang
Het leek langer...
puckb96
Ik had het idee dat ie maar iets van 70 minuten lang was ofzo en dat komt dan nog niet eens overeen met de echte tijdsduur
El Loco
Aan de eerste versie van Piranha heb ik wel goede herinneringen aan over gehouden, dus kon ik het niet laten om deze nieuwe versie eens te bekijken.
Deze remake was enorm zwak. De piranha’s zagen er erg lelijk uit en het verhaal was enorm zwak. Op het eerste gezicht leek het alsof er een pornofilm bezig was, want één of andere halve gare regisseur komt op het idee om wat porno te maken op een boot. En dat terwijl er piranha’s in het water rondzwemmen, je moet er maar opkomen. Uiteraard was al dat bloot niet hetgeen waar het allemaal rond te doen was, maar uiteindelijk wel het enige dat het kijken waard was.
De acteerprestaties waren helemaal in lijn met de verwachtingen, slecht dus. Jerry O'Connell is echt een irritante kerel en de rest is al niet veel beter. Enkel de scène waarin hij bijna volledig is weggevreten zal me nog een tijdje bijblijven.
Deze film krijgt voor mij niet meer dan 1*, voor de portie bloot die te zien was.
ibendb
Borsten, Bikini's en Bloed. Daar gaat het om in Piranha 3D.
Dit is wel een film om in 3D te zien eigenlijk. Het voegt echt wel veel toe!
Voor de rest vind ik het een moeilijke film. Aan de ene kant is de gore goor en het bloed vloeit rijkelijk. Maar aan de andere kant zie je veel te veel vrouwelijk naakt. Ik heb daar geen probleem mee, maar de film wordt er mee overspoeld. De acteurs doen het goed (met uitzondering van de kindjes en die wetenschapper) en over-the-top. Het verveelt niet, en alles gaat snel voorbij. Een goede film die wordt ondergewaardeerd. 3* met een halfje erbij voor al het bloed dat stroomt op Tha Party.
Metalfist
Sea, Sex and Blood
Ik wou Piranha eigenlijk al echt enorm lang zien. Ik heb ooit de twee originele Piranha films eens in Cult Night op 2BE achter elkaar gekeken en dat viel me erg goed mee waardoor er wel een zekere interesse was naar deze reboot/vervolg. Jammer genoeg draaide dit niet in de cinema, of het moet heel kort zijn geweest, en ook de prijs van de DVD vond ik iets teveel van het goede om de gok te wagen. Gelukkig deed de plaatselijke videotheek al een deel uitverkoop doordat ze failliet zijn gegaan en kon ik de film voor een 5 euro te pakken krijgen. Gisteravond maar ineens opgezet in de hoop een lekker vermakelijke film te zien krijgen.
Het begin zet natuurlijk meteen de toon van de film. Richard Dreyfuss wordt weer eens bovengehaald en mag zijn kunstje van met Jaws nog eens lichtjes over doen. Een grotere hommage kun je bijna niet creëren en Aja doet het met respect. Dan begint de echte film en blijkt dat het plot eigenlijk niet zo bijster veel om handen heeft. Kun je dit zien aankomen? Natuurlijk want Piranha is overduidelijk niet gemaakt voor zijn plot. Er worden in het eerste uur van de film een hoop personages geïntroduceerd, de ene al wat sympathieker dan de andere, maar eens de grote aanvallen beginnen kan de pret ook beginnen. De humor ligt er vingerdik op (They took my penis!) en is het merendeel van de film geslaagd maar het is vooral het einde dat me serieus deed glimlachen. Eerst het gebruikelijke groepje laten overleven, een vette knipoog naar een eventueel vervolg geven en dan de aftiteling. Ietwat abrupt maar je hebt wel meteen zin naar een vervolg. Qua effecten ziet dit er trouwens wel uitstekend uit. De massascènes zijn mooi gemaakt en de piranha's zelf zien er heel indrukwekkend uit. Dit is overduidelijk één van de beste combinaties van twee werelden (de effecten van vandaag de dag en de sfeer van de oude jaren '70 - '80 horrorfilms) die ik tot nu toe heb gezien. Het 3D effect is wederom compleet verloren gegaan op mij omdat ik de DVD versie heb zonder 3D maar daar ben ik eerlijk gezegd blij om want ik wil echt niet meer gaan betalen voor die 2 à 3 minuten in 3D.
Enorm veel bekende gezichten eigenlijk in deze Piranha film. Een paar bijrollen voor een handvol pornosterren (o.a. Ashlynn Brooke die dan ook nog eens de coolste kill voor haar rekening neemt) maar ook een paar grote namen. Het is dan ook heerlijk om te zien dat types zoals Christopher Lloyd, Eli Roth en Richard Dreyfuss hier hun medewerking aan verlenen. Ook Ving Rhames was wel weer eens leuk als sheriff. Jerry O'Connell is wel wat op het randje als parodie op Joe Francis. Deze was daar zelf ook niet echt van te spreken en dreigde ook met een rechtszaak en dergelijke maar zover is het blijkbaar toch niet gekomen. O'Connell gaat er uiteindelijk een tikkeltje over waardoor hij niet meer echt leuk is. Wel grappig om Jessica Szohr hier nog in te zien verschijnen. De naam zei me eigenlijk niets toen deze op de aftiteling verscheen maar direct schoot het me te binnen dat ze uit Gossip Girl kwam toen ik haar zag. Eerlijk gezegd, passen doet ze niet echt want daarvoor straalt ze niet de juiste sfeer uit. Ik denk dat Piranha juist zo geslaagd is door de mix van pornosterren en onbekendere acteurs, met hier en daar een leuke cameo uiteraard. Elisabeth Shue en Steven R. McQueen zijn ook wel lekker op dreef.
Overdreven maar o zo heerlijk om naar te kijken. Aja haalt alles uit de kast en geraakt er overduidelijk mee weg. De verhaallijn is flinterdun maar de massale kills, de geslaagde effecten en een perfect gekozen cast maakt enorm veel goed. Hier en daar een paar leuke knipoogjes en een handvol geweldige cameo's. Waar blijft dat deel 2?
Dikke 3.5* met kans op een verhoging.
Prudh
3DD komt al in november uit (bij ons misschien zelfs voor de Amerikaanse release). Waarom staat die ook alweer nog niet op de site? Is zelfs al op gestemd op IMDb.
Naomi Watts
Mensen die klagen dat ie niet op de site staat maar zelf ook geen poging doen 'm toe te voegen me dunkt.
Prudh
Mensen die berichten fout interpreteren en erover mekkeren? Je kunt ook gewoon antwoord geven. Me dunkt.
mikey
Hij staat niet op de site want hij is nog niet toegevoegd. Me dunkt
puckb96
piranha 3d is gewoon een heerlijke horror/komedie die midden in de hete zomer moet opzetten.
dat is ook meestal het moment dat ik hem lekker vaak kijk.
deze film biedt ook alles wat een zomerse horrorfilm te bieden heeft: mooie en ja blote meiden, veel bloed en gore en dan ook veel party!
Hij is lekker bruut, bloederig en explicit en daar houdt ik wel van.
ik wist eerlijk gezegd niet eens dat dit een remake was en natuurlijk geregisseerd door alexandre aja.
ik mag de beste man wel aangezien hij veel pattent en talent heeft op het horror genre.
ben erg benieuwd naar het vervolg; piranha 3dd
nou maar hopen dat ie nog bruter is als deze
orbit
- 12092 berichten
Net zo slap als het origineel uit de 70s, wat een zwakke incash was op het succes van Jaws.. deze is qua gore wel beter geworden uiteraard, maar verder gewoon matig en zeker niet eng of onheilspellend.
nightbreed
Dit is niet de slechtste film aller tijden, maar deze film heeft wel het domste script aller tijden. Dankzij de grappige gore hier en daar, de 800 blote tieten en de redelijke regie toch nog een mooie 1.
Decec
Een redelijk horror film...
Prima acteerwerk...
Veel bloederige, volgens mij nep allemaal...
Goed verhaal...
Goede muziek...
Mooi HD kwaliteit...
Spannende laatste slot...
Geen 3d gezien...
Vroeger Piranha (1978) en 2e deel gezien...
mikey
Aapje81
De voorgaande films van Aja vond ik stuk vervelend en vermoeiend. Piranha is dat ook maar alles is met een knipoogje gemaakt en dat maakt de film dragelijk. Het meest interessante zijn de vele cameo's en de schattige visjes. Daarnaast zijn sommige situaties best leuk gevonden en mooi uitgewerkt.
Het grote nadeel is echter het ontbreken van sterke dialogen. Het ontbreken van een scenario vind ik bij deze film niet eens zo erg maar het clichematige geneuzel dat uit de matige hoofdrolspelers komt is bedroevend. Absoluut dieptepunt vind ik Steven R. McQueen en nog veel erger dat matige vriendinnetje van hem. Ik heb zelden zo´n leeg koppel in een film gezien De kus op het einde vond ik oprecht het meest schokkende in de hele film.
Verder vond ik het wel leuk om Elisabeth Shue nog eens te zien maar veel kon zij niet toevoegen aan deze film. Uiteindelijk gaat dit toch vooral om veel gore en nog meer blote vrouwen. Op zich is dat goed gelukt en natuurlijk is daar niets mis mee maar een garantie voor een leuke film is het niet.
Redelijk
Dennissssss
Na 5 minuten had ik al genoeg gezien. Toen ben ik gaan doorspoelen en weer 5 minuten later heb ik deze film weggegooid. Wat een slechte special effects en wat een onzin.
j3ff5kywalker
1 woord: GE-WEL-DIG!! Wat heb ik genoten van deze film zeg.
Zulk soort films zijn bij mij altijd welkom!!
maerk
Jaws blijft een van mijn favoriete films allertijden en daarom ben ik altijd wel in voor een Jaws-a-like film. Niet dat ik verwacht dat ze ook maar enigzins in de buurt komen van Spielbergs meesterwerk, maar ik vind het leuk vermaak. Meestal zijn deze klonen beschamend slecht, maar Aja gaat daar verder in. Hij overdrijft alles zo sterk dat het juist een erg leuke boel wordt.
Natuurlijk klopt het verhaal niet helemaal en ja die CGI ziet er echt voor geen meter uit. Maar ik vind wel dat Aja humor heeft. Ik kon in ieder geval erg lachen om deze film. Daarnaast vond ik de gore wel heel erg sterk. Nog nooit zoveel vieze, gapende wonden in een shot gezien geloof ik. Niets of niemand wordt gespaard en heel het meer kleurt rood, tsja je moet er van houden!
Nergens wordt het voor de rest echt sterk, maar het gaat allemaal om de fun. Voeg daar dan de rol van Richard Dreyfuss aan toe en dat geweldige einde en je hebt een prima popcornfilmpje.
3*.
david bohm
Onderhoudende film die sterk begint met mooie beelden maar waar later de spanning toch wat wegzakt om over te gaan in wat flauwe humor. Al met al best een leuke kijkervaring, heb best wat mooie vrouwen en dito borsten gezien, niet vervelend hoor.
marcelvkan
mooie vrouwen en veel bloed, 2 ingredienten voor een goede film,
Maar helaas zoals verwacht gewoon weer BAGGER!
1 * omdat ik het voor elkaar kreeg om het uit te kijken !
movie-edje
Na Shark Night 3D te hebben gezien, is deze vele male bloederiger!
Deze argresieve scherp tandige visjes kwamen hier iets te gemaakt over!
maar dat mag de pret niet drukken.
want je weet waar je naar kijkt.
Het verhaal-lijn van Shark Night lijkt een beetje op deze rood-gekleurde water pret.
Maar voor mijn gevoel vond ik Piranha 3D beter.
Al DeNiro
Vandaag weer gezien, wat zijn sommige scenes ziek in beeld gebracht zeg.
Ze laten werkelijk alles zien: afgegeten huid en lichaamsdelen, liters bloed, overgebleven botten en ga zo maar door.
De mooie (en naakte) vrouwen zijn ook een lust voor het oog.
En de bijrollen van Dreyfuss (Jaws) en Lloyd (Back to the Future) blijven leuk. Vooral de eerste die het dit keer niet wint van de vissen

Piranha 3DD
2012

Humor en actie met Will Smith: 'Men in Black II' kijk je vanavond op televisie

Vanaf vandaag kun je op Netflix kijken naar de Poolse waargebeurde serie 'Lead Children'

Thrillerklassieker ‘The Silence of the Lambs’ gaat binnenkort Netflix verlaten

Sciencefictionserie 'Person of Interest' van Jonathan Nolan komt binnenkort naar Netflix

Saw II

Jackass 3D
Komedie / Documentaire, 2010

Kurôzu Zero II
Actie, 2009
graveyachtfilm in filmscuba divingschepselpiranha spring breakman eating monster post-credits scene3d3dghoulish