• 9.376.848 stemmen

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Tibor Takács

Met onder meer: Stephen Dorff, Christa Denton en Louis Tripp

Plot The Gate

"Pray it's not too late."

Nadat een oude boom uit zijn achtertuin wordt weggehaald, ontdekt Glen dat de overgebleven kuil mysterieuze krachten herbergt. Samen met zijn geflipte vriend Terry komt Glen erachter dat de kuil een 'Poort van de Hel' is. Wanneer zijn ouders er een weekendje tussenuit gaan, opent Glen per ongeluk de poort waarna hun hele huis binnen de kortste keren krioelt van de monsters, spoken en demonen.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Geestige film met leuk jaren '80 sfeertje. Film zit aardig in elkaar en een paar leuk gevonden momenten komen voorbij. Het plot is misschien flinterdun en het gaat op zich helemaal nergens over, maar vermakelijk is dit zeker wel. Nergens hoogstaand, maar als onschuldig horrorhapje tussendoor weet het prima te vermaken. Eigenlijk alleen die wezentjes zijn al de moeite waard.

avatar van Vera

Vera

Hmm moet deze film toch maar eens een keertje gaan bekijken

avatar van dutchtuga

dutchtuga

The Gate is echt een erg amusante jaren 80 horrorfilm met zelfs een aantal angstaanjagende momenten! Dat is nou iets wat je niet vaak meer tegenkomt Mooie special effects en een lekker nonsens verhaal. 4*

avatar van maurice74

maurice74

Een van die vele vergeten horrorfilms uit de jaren '80. Erg vermakelijk, net als bijvoorbeeld House en Fright Night.

mikey

Poltergeistkloon gedragen door kiddo's. Best wel spannend, af en toe schrikken en vooral een boel lol. Maar het stop motion-spul stal de show. 3.5

Klopt het dat de jongens naar Cannibal Holocaust zaten te kijken, tegen het einde?

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Top Horror, herrinderde deze nog goed van vroeger, ik ben blij dat hij zo ineens voor een prikkie bij de Free Record Shop lag. Ik vind dit echt een Horror klasieker.

Zoveel monsters als je maar wilt hebben.

3,5

avatar van Mr Confused

Mr Confused

Heeft ook nog een vervolg gekregen dat minder geslaagd was. Al bij al een puberfilm waar ik vroeger van genoten heb. Denk dat hij misschien nog steeds wel te pruimen is.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Niet goed, Best leuk. Sommige 'dingen' waren meer geslaagd dan anderen. Bijvoorbeeld:de ouders bij de deur en het incident met de telefoon vond ik geslaagd, maar die kleine demoontjes werkten bij mij eerder averechts.
Het is dan ook jammer dat het laatste kwartier zeer belabberd is want anders had mijn score wel wat hoger uitgevallen. 2*

avatar van LaRusso

LaRusso

mikey schreef:

nee, toevallig heb ik de film (die ze zaten te kijken) een paar dagen geleden ook gezien.

Het gaat om Quest for Fire (1981)

Ik weet niet waarom de regisseur dit in de film verwerkt heeft

avatar van Doom

Doom

The Gate is een degelijke film voor jongeren die zich voor het eerst willen gaan wagen aan het thriller / horror genre.

Het begint allemaal leuk met een opbouwend verhaal dat niet verveelt. Eenmaal aangekomen bij de zogenaamde spannende scenes krijg je een paar grappige zombies te zien en nog wat andere leuke "spannende" elementen. Het is alles behalve een volwassen thriller / horror, echter het kan een zeer vermakelijke film zijn voor de beginnende kijkers.

mikey

Deze 'klassieker' wordt trouwens belachelijk laag gewaardeerd. Thanx Larusso voor de info.

avatar van Doom

Doom

Klassieker? Dat lijkt mij nogal overdreven. Deze status verdiend The Gate zeker niet. Daar komt het allemaal te onvolwassen voor over. Een leuke film voor jongeren, echter een horror liefhebber kan een print als The Gate toch niet waarderen?

mikey

Het klopt dat deze film niet pretendeerd serieus te zijn. Ik persoonlijk vind dat een film daarom niet minder is. En als horrorliefhebber waardeer ik deze zeker wel:

van dutchtuga:The Gate is echt een erg amusante jaren 80 horrorfilm met zelfs een aantal angstaanjagende momenten!

'Klassieker': toen was de film erg populair. En let vooral op de aanhalingstekens .

Geniale special effects trouwens

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Vermakelijke, maar nogal kinderachtige horror, die wordt gered door de erg knappe special effects en stop-motion-effecten en de goede opbouw in het begin. > 3*

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Een flauwe kinderfilm. Ik kon er geen horror in ontdekken. Het is me gelukt om 'm af te kijken. Dat was jammer, want het einde was echt flut!

avatar van kentukkie

kentukkie

tot het einde toe totaal opgeslorpen en overweldigd door deze terechte horror-klassieker...echt -puntje van je stoel -werk de hele film door ..let ook vooral op de pyamas ..zijn dit niet de zelfde pyamas als in halloween 2 ?

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Nee, Kentukkie. Nee.

avatar van Phil1972

Phil1972

Hier is al duidelijk te zien dat Stephen Dorff een talent heeft voor acteren.

Voor midden jaren tachtig zijn de special effects zeker in orde.

Goede standaard horrorfilm

Stem --> 3.5

avatar van horrorjp

horrorjp

Ik vond het een hele leuke film mischien een beetje kinderlijk maar dat vond ik helemaal niet heel erg. De film leek wel een beetje op Poltergeist vond ik. De meeste mensen zullen me raar vinden dat ik deze film met Poltergeist vergelijk. Maar ik vond deze film mischien nog wel leuker zelfs. Voor de mensen die films met een jaren 80 sfeertje leuk vinden is dit echt een aanrader.

avatar van Betamax

Betamax

Ben niet gek op horror maar deze film was wel te doen.

Geen opspattende schedels of andere overdreven zaken.

Ik kan me wel vinden in de vergelijking met Poltergeist.

avatar van Lennert

Lennert

Redelijk acteerwerk, rampzalig verhaal met ongeloofwaardige plotwendingen, maar fantastische special effects. Horror voor de kleintjes, net zoals Gremlins en Troll, maar desalniettemin zeer de moeite waard. Niets meer, niets minder.

avatar van komerad

komerad

Vond deze vroeger zeer goed (toen ik zo'n jaar of 8 was denk ik)

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Sterke (lichte) horror met sommige effecten die fantastisch waren. De film heeft wel een 40tal minuten nodig om in gang te komen, maar dan volgt meer dan een half uur een klein rollercoastertje. Het einde was natuurlijk voorspelbaar, maar dit doet echter geen afbreuk aan al hetgeen ervoor kwam. Een klein ondergewaardeerd filmpje.

Blijkbaar is deel 2 niet zo goed? Toch benieuwd!

avatar van SgtP

SgtP

deze film gekeken toen ik 8 was. Was toen erg spannend. Denk als je hem nu kijkt dat het de grootste flop ooit is

avatar van DonLeone

DonLeone

nog eens gezien, vind het nu nog dwazer dan de eerste keer dat ik het zag jaren geleden

waarschijnlijk 1 vd meest dwaze griezelfilms die ik ooit heb gezien

volgend jaar komt er een remake van in de bioscoop

daar verwacht dan wel veel van, 23 jaar later zullen de special effects veel beter uitgewerkt zijn en zal het geheel angstaanjagender werken dan deze originele maar saaie film

avatar van stephan73

stephan73

The Gate is echt zo'n film die je toentertijd op VHS gezien moest hebben. Een avontuurlijke horrorfilm, waarin de hoofdrolspelers (en helden) jong waren.

Een nogal simpel verhaal, maar door de fantastische (stop-motion) effecten en de heerlijke jaren '80 sfeer stijgt deze film gemakkelijk boven het gemiddelde uit.

Heerlijke nostalgische film!

avatar van mrwhite

mrwhite

van deze genre films zijn der in de jaren 80 toch wel een paar geweest e,gremlins,ghoulis,gritters mss vergeet ik wel ergens nog één en dan had je ook "the gate" kleine monstertjes die uit de grond komen.

ik geef deze film 3* omdat ik er wel van genoten heb de film heeft geen moment verveeld met een leuke sfeer.

over verhaal moet je het nie echt hebben bij zo'n films dus zal ik daar ook niet over begin.

vind het wel vreemd dat deze film nog maar 76 stemmen had terwijl dit eigelijk wel een bekende film is bij het grote publiek

ze zullen hem mss dan nog net even vergeten zeker.

avatar van Asiamania(c)

Asiamania(c)

the gate? zeg gerust 'the gay'

Gefeliciteerd met het slechtste woordgrapje in de geschiedenis van Moviemeter. .