• 9.372.602 stemmen

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Tibor Takács

Met onder meer: Stephen Dorff, Christa Denton en Louis Tripp

Plot The Gate

"Pray it's not too late."

Nadat een oude boom uit zijn achtertuin wordt weggehaald, ontdekt Glen dat de overgebleven kuil mysterieuze krachten herbergt. Samen met zijn geflipte vriend Terry komt Glen erachter dat de kuil een 'Poort van de Hel' is. Wanneer zijn ouders er een weekendje tussenuit gaan, opent Glen per ongeluk de poort waarna hun hele huis binnen de kortste keren krioelt van de monsters, spoken en demonen.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Typisch jaren '80 horrorfilmpje. Het minieme verhaal, de tenenkrommende acteerprestaties, de effecten: alles straalt de jaren '80 uit. Dat gezegd hebbende is het wel heel redelijk uitgevoerd, zeker voor die tijd. Deze "horror"-film is meer geschikt voor kinderen vanaf een jaar of tien die een pyama-feestje houden of zoiets. Alhoewel dat de jeugd tegenwoordig wel wat meer gewend is vrees ik. Voor €0,10 gekocht in de kringloopwinkel; dan is dit toch gewoon leuk?

Drie sterren.

avatar van Noodless

Noodless

Raar dat ik deze nog nooit gezien heb in de jaren van de videotheken. De film viel me wel op met zijn hoes, maar sprak me eigenlijk nooit echt aan. Nu na al die jaren toch maar eens een kans gegeven. Uiteindelijk is dit toch maar een tamme horrorfilm die meer kinderen zal aanspreken. De film heeft wel een bepaalde charme met een 80's sfeertje, ouderwetse effecten, kitscherige beelden en demonische belachelijk uitziende mannetjes. 5/10

avatar van ibendb

ibendb

De kleine Iben zou in zijn broek gedaan hebben moest die deze film hebben gekeken in zijn jonge jaren...

The Gate is een verrassend spannende en bijna enge film, wat ik totaal niet zag aankomen. Dit is alweer zo'n typisch jaren '80 product waarin kinderen in een wel heel benarde situatie terechtkomen, waar het verhaal net dat tikkeltje te donker gaat en je als kijker niet echt weet voor welke doelgroep dit gemaakt is,... Het ene moment is het een spannende, luchtige avonturenfilm. Het andere moment moeten de kinders vechten voor hun leven tegen een bende verschrikkelijke monsters én eigenhandig de apocalyps voorkomen. Wat een mooie balans, toch?

De kindacteurs werken lekker aandoenlijk en komen nooit irritant over, wat bijna een wonder is bij een film uit deze periode. De special effects zijn charmant gedateerd maar zien er in het algemeen best goed uit. Zoals gezegd zit er een goede dosis spanning in en zit het tempo ook lekker strak.

Een minpuntje is dat het einde wat te zeemzoet is naar mijn mening. Je kan ook niet alles hebben in de wereld...

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Deze eighties film herzien.

Die vroeger een bekende video hit was.

Inmiddels iets gedateerd maar deze film is nog steeds een leuke en vermakelijke film met milde horror.

Maar meer een griezelige familie fantasie film.