The Plan (2009)
Geregisseerd door: Edward James Olmos
Met onder meer: Edward James Olmos, Tricia Helfer en Dean Stockwell
Plot The Plan
"They have a plan!"
De Cylons begonnen ooit als bedienden voor de mensheid. Zij kwamen in opstand, zijn geëvolueerd en nu lijken ze zelfs op ons. Hun plan is simpel: vernietig het ras dat ons tot slaaf gemaakt heeft. Maar na hun verwoestende aanvallen blijven er menselijke overlevenden over en de Cylons moeten nu improviseren. 'Battlestar Galactica: The Plan' vertelt het verhaal van twee machtige Cyborg-leiders die elk afzonderlijk te werk gaan en vastbesloten zijn om hun taak af te werken.
Commander William Adama
Simon
Giana O'Neill
Aaron Doral
desert
Teleurstellend. Niet veel nieuws onder de zon voor degenen die de gehele serie hebben afgekeken. Behalve dat het verhaal dit keer wordt verteld uit het oogpunt van de Cylons. Voor de die-hard fans geen marteling om te zien, maar dit is toch wel veel minder dan de fantastische miniserie en de goede serie.
sdr
Zojuist gekeken, en helaas in slaap gevallen.
Teleurstellend vond ik het zeker ook, ben het dus eens met mijn voorganger.
Geef er dan ook geen cijfer aan.
MrLee
Jammer jammer, zoals zo vaak lijkt dit meer op een lange aflevering, en je moet haast de serie gezien hebben, anders snap je er de ballen van.
squirrel
Wat een flutfilm, in een middagje inelkaar geflanst met wat overgebleven filmmateriaal uit de serie.
tonpeet
Als SF verslaafde maakt het mij niet uit hoe de film gemaakt is e.d.
Als er maar spanning en schietende ruimte wenzens zijn,''
Aan het einde winnen toch de goeien. En daarom op naar de volgende SF film. 5 Sterren
Rothko
Weinig nieuws onder de zon. Een verhaallijn die meer dan vaag is met erg veel gaten. Spec. effects redelijk maar alles bij elkaar een film die een je een uur na de aftiteling al weer vergeten bent !
deft0nes
Teleurstellend, maar niet zo slecht als hieronder gezegd wordt. Het is eigenlijk gewoon het verhaal van de serie tot op een bepaald punt, maar dan verteld vanuit het oogpunt van de Cylons. De enige echte toevoeging die deze film heeft, is een inzicht in het hoe en waarom van de cylons, wat toch nog best interessant is.
dnabbor
totaal niet boeiend, 0.5 * kon mezelf er niet toe zetten om hem helemaal af te zien, en dat gebeurt mij zelden...
mishad
Zelfs de makers van Battlestar Galactica konden de verleiding niet weerstaan en schrapen de bodem van het vat leeg met deze vage TV-film, die toch voornamelijk lijkt te bestaan uit een aaneenschakeling van overgebleven en afgekeurde scènes uit eerdere afleveringen. Doet toch een beetje afbreuk aan 4 zeer vermakelijke seizoenen. Jammer!
RickZ
Huh! Science Fiction?? het lijkt meer een RTL4 drama met een enkele Sf-scene. Alles is zo 'aards' en er wordt veel gekletst. Wel leuke chicks!
johstripper
Precies mijn gedachte: een soap met een ruimtesausje. Heel teleurstellend.
wu-tang
precies het zelfde als seizoen 4 dus wat een slap aftreksel vergeleken met de eerste 2 seizoenen
seizoen 3 was ook al een stuk minder maar vergeleken met het 4de is het nog steeds goed !!
had liever zoiets gezien !!
hoe een andere toevallig goed functionerende battlestar de hele lam gelegde vloot moet verdedigen , hoe enkele personages zich letterlijk doodvechten tegen de cylons
de president capituleerd maar probeert toch nog zoveel mensen mogelijk te redden , door bv de calactica te bereiken met info over een tref punt om nog meer vluchtelingen op te halen dit wat natuurlijk niet doorgaat omdat de cylons net op tijd dat weten te verhinderen [met de nodige drama] !!
natuurlijk nog links met echte personages om meer diepgang te creeren , en het verhaal van de cylons zelf !!
best jammer vond dit 1 van de beste sf series ooit , jammer dat er vanaf het derde seizoen allemaal een stukkie minder werdt ,
this mooi als sf geloofwoordig wordt neergezet da was ook de kracht van bsg , maar opgegeven moment vanaf seizoen 3 ongeveer leek het wel een soap , met veels teveel dingen die niet meer geloof waardig overkwamen !!!
henkula
Lijkt me zo dom te moeten vechten tegen een robot? Jij gaat dood, maar voor hem maken ze er weer drie anderen.
Het is geen speelfilm maar een collage uit een verschrikkelijke flut TV serie, waar miljoenen mensen zinloos sterven en een handjevol door het heelal op zoek gaan naar een planeet, versie twee.
Versie twee, want naar de eerste versie heb ik met plezier gekeken, ook wel flink zweverig soms, maar beter.
Sjieve
Geen waardige afsluiter van een geweldige franchise (miniserie, serie en ik tel ook de film over de Pegasus me).
RipCurl
De serie was geweldig en is jammer genoeg afgelopen. Deze film is eigenlijk een re-run en voegt niets nieuws toe aan het verhaal. Wel vermaakt, maar alleen kijken als je de serie al helemaal hebt gezien.
MrLee
Je moet de serie helemaal gezien hebben anders snap je er niets van, ik zie het meer ook een aanvulling om het een en ander toe te lichten, niet als een film.
Stephan
De scène waar Nr.1 het jongetje doodsteekt vond ik eigenlijk behoorlijk goed. Net als de aanvullende scènes van de Chief. Maar tegelijkertijd haalt al dat uitleggen ook wel een beetje de mystiek eruit.
Jammer, maar als fan toch leuk gezien te hebben.
Thorak
Vreselijk, vreselijk, vreselijk!
Ik heb deze film na 15 minuten uitgezet en ik kon de serie toch echt zeer waarderen!
visvogel
ik schrijf zelden of nooit een beoordeling voor een film, maar hier wil ik de anderen toch voor waarschuwen: dit is de allerslechtste film die ik ooit in mijn leven heb gezien! Ik ben 39 en heb vroeger de oude serie gezien... en verwachtte iets in die richting.... maar wat is dit voor brol!
Echt totaal niet te volgen! Ze hebben het zichzelf ook wel heel makkelijk gemaakt doordat de robots tegenwoordig 'eruit zien als gewone mensen'... Slecht acteerwerk, totaal onvolgbaar verhaal, ik waarschuw iedereen: kijk deze film niet! Vreselijk! Het allerslechtste wat ik ooit zag!
wu-tang
haha deze misschien maar de eerste 2 seizoenen waren echt van topklass opgeven moment is het teveel uitgemolken , en ja je hebt naturlijk ook de mensen die de jaren 70 serie alleen waarderen !!
ik kijk deze film ook niet maar als echt sf liefhebber raad ik de eerste 2 seizoenen hier iedereen aan , en iedereen weet dat dit een vervolg op de serie is als je die niet hebt gezien kijk dan zowiezo ook deze niet haha
Niels81
Oei oei oei, wat een slechte film is dit zeg. Ik ben groot fan van de serie, maar dit hebben ze echt puur even in elkaar geflanst om te cashen. Er is (te) veel gebruik gemaakt van oud filmmateriaal en het verhaal is flinterdun.
De serie heb ik erg hoog staan, ook al resteerden er onbeantwoorde vragen. Sommige (halve) antwoorden die ik in deze film heb gekregen zijn dusdanig slap en ongeïnspireerd dat ik ze liever niet beantwoord had gekregen.
Drifter
De serie heb ik nooit gevolgd, en ik begrijp dat ik dan de film niet had moeten kijken (?) volgens de berichten hierboven. Misschien is de film dus slecht gemaakt !
Er zijn dus kopieën gemaakt van mensen die op mensen lijken en ook niet te onderscheiden zijn van mensen. Behalve door iemand die amper in het verhaal voorkomt. Maar goed, die cylon-kopieën hebben gevoel net als mensen. Maar zijn het dan geen mensen?
Er wordt een hoop geschoten door alle kopieën op andere kopieën.
Pff, ik heb hem uitgekeken maar valt bij mij in de categorie slechte film die heel snel vergeten wordt. De vliegende ruimtescheepjes hebben de film niet kunnen redden.
maxerAZ
deze film is geen aanrader ik vond er echt niks aan
amper actie echt saai
Minotaures
Borat deed het anders wel goed.
Persoonlijk ben ik geen Battlestar Galactica-fan, ik zal deze dus waarschijnlijk niet zien.
Tarkus
Ik zit met één prangende vraag bij het zien van deze film... waarom, waarom in godsnaam is deze prent gemaakt ??
Als je de serie niet hebt gezien moet je ook deze film niet bekijken, want je gaat dan wel hopeloos de mist in.
Voor mij leek het wel alsof men een hele reeks deleted scènes uit de reeks aan elkaar heeft geplakt om deze film tot stand te krijgen.
Ik geeft 2 sterren, alleen om de alweer goede special effects, maar verder is dit geen aanrader.
Tip: bekijk de reeks, maar laat deze prent achterwege, een aanwinst is het zeker niet en zeker geen aanvulling op de toch wel goede reeks.
AHWA
Leuk om wat gaatjes ingevuld te zien worden en Dean Stockwell zette z'n Cylon sowieso geweldig neer, maar de scenes met de dokter waren niet zo heel boeiend. Vreemd ook dat hier ook ineens een hoop non-functional nudity in zit. Er wordt ook een nieuw personage bij verzonnen zodat de vaste dames allemaal hun kleren aan kunnen houden.

Battlestar Galactica: Blood & Chrome
2012

Battlestar Galactica: Razor
2007

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan