• 9.373.511 stemmen

Roadracers (1994)

Geregisseerd door: Robert Rodriguez

Met onder meer: David Arquette, Salma Hayek en John Hawkes

Plot Roadracers

"Fast cars. Fast girls. Fast living."

Dude Delaney is een typische 'rebel without a cause' in het Amerika van de jaren 50. Hij wil zo snel mogelijk weg uit zijn suffe woonplaatsje. Vooral omdat hij genoeg heeft van de corrupte politieagenten die hem telkens aanspreken en de vervelende jongeren die hem lastig vallen omdat hij een Mexicaans vriendinnetje heeft. Als hij zich aansluit bij een band, en ze een kans krijgen op een platencontract, realiseert hij zich dat dit de mogelijkheid is om uit het plaatsje te ontsnappen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van dttom

dttom

De grease op the rollerskating ring was echt een briljante scene

avatar van neo

neo

nou herriner ik me deze film weer. was wel aardig.

salma, i love you

avatar van redatroniz

redatroniz

maffe foute film... maar kan iemand mij vertellen waar ik hem kan kopen... bol.com kent hem niet

Grietingz

avatar van ElMeroMero

ElMeroMero

Volgens mij was/is dit een tv-film. Afwachten en hopen dat-ie weer eens langs komt..........:(

Fantastische soundtrack met oa Link Wray Gene Vincent etc etc.Makes me wanna go out and raise some hell.:evil

avatar van ElMeroMero

ElMeroMero

Ook stoere quotes:

Hey, now you pay attention to something here. These kids ain't the same anymore. And you know what's behind it all? Rock 'n' roll. That music is turning the kids into a bunch of sex hungry, beer drinking, road racing werewolves.

Zo ook voor de jeugd van tegenwoordig kunnen gelden, ware het niet dat het dan om house en/of rapmuziek zou gaan.

avatar van mikey

mikey

Coole low budget tv-productie met flitsend camerawerk in een rap tempo. Naar mijn smaak Rodriquez' beste. 4 Link Wray? :evil

avatar van TonyMontana

TonyMontana

is deze op dvd verkrijgbaar???

avatar van gotti

Bij mijn weten nog niet. Heb hem alleen nog op Amerikaanse VHS gevonden...

avatar van TonyMontana

TonyMontana

gotti schreef:

Bij mijn weten nog niet. Heb hem alleen nog op Amerikaanse VHS gevonden...

thanx...

wel spijtig, tis de enige Rodriguez' film die ik nog moet zien...

avatar van AGoos

AGoos

ligt nu bij de blokker/bart smit/ebay winkels in de 5 voor 5 euro bakken.. en deze film is zeker je ene eurootje waard... ben niet zo'n enorme fan van David Arquette, maar vooral john hawkes is erg leuk hier... flitsend gemonteerd door rodriguez zelf overigens..

avatar van Tarkus

Tarkus

Typische Robert Rodriguez film, die wat oubollig overkomt, maar wellicht is dat er speciaal om gedaan.

De acteerprestaties zijn niet van de beste, maar toch is het een leuke film waarbij je niet al te veel details moet letten en gewoon alles maar over je heen moet laten gaan.

Door de ganse film heen gaat 'The Invasion Of The Body Snatchers' als een rode draad in het verhaal... een leuk detail is hier dat de verschrikte man in de bioscoop Kevin McCarthy is, de hoofdrolspeler in die film toen.

Dit is zeker niet Rodriguez' beste film, maar hij is zeker de 1 €, die ik ervoor heb betaald bij Blokker, dubbel en dik waard.

avatar van RaoulDuke

RaoulDuke

Mooie ode van Rodriguez aan de jaren 50 Rock & Roll-film. Lekker over de top en alle cliches vet aangezet. Ook de muziek is goed te pruimen. En Salma Hayek is een topwijf !

avatar van ®Tc

®Tc

The Dude? Lol, dan weten we ook meteen vanwaar dat komt

Die dude deed me wel denken aan The Fonz, zal er wel wat op geïnspireerd zijn aangezien dit ook in de jaren 50 is alhoewel er niet echt een 50s sfeertje rond hangt maar het is wel een aardige film.

Leuk te volgen verhaaltje met goede soundtrack, meer is het natuurlijk niet.

avatar van Ramie

Ramie

Mwah... Niet zo boeiend:

Deze film bevat geen verhaal; het gaat nergens over... Wel een paar aardige stukjes maar dat was het wel.

Continu oude rock 'n roll kwam me ook de strot uit trouwens! Niet mijn muziek.

1 pluspuntje: Salma Hayek! Ze was toen al 1 van de mooiste vrouwen ter wereld en is dat nog steeds!

TonyMontana schreef:

is deze op dvd verkrijgbaar???

Kijk bij 'vergelijk prijzen van deze dvd' bovenaan.

waar kan je em vinden: Blokker voor maar €1.49!

Thorak

Eergisteren bij Blokker uit de 5 voor 5 euro-bak gevist.

Na de trailers en de kijkwijzer indicatie stopt de dvd echter!

Dit is niet de eerste keer dat me dit over komt met films uit die desbetreffende bakken....

Meneer Bungel

Terug naar de winkel er mee als je het bonnetje nog hebt.

Meneer Bungel

Heb 'm ook bij de Blokker opgehaald en gelukkig deed ie 't goed. David Arquette maakte echter, net als de hele cast eigenlijk, maar weinig indruk. Ik vond hem leuker als maffe agent in de 'Scream'- trilogie of 'Eight legged freaks'. Een paar echt leuke scenes(De race met het meisje wiens haar in de fik vliegt, het haargel op de rolschaatsbaan ongeluk en de 'Invasion of the body snatchers' bios scene waar Kevin McCarthy(hoofdrolspeler in voornoemde film) in het publiek zit en angstig in de camera kijkt... ) stelen de show. Verder zitten er nog wel wat losse leuke stukjes in, maar als geheel was dit een weinig boeiende film. De muziek was wel weer ok.

De euro was ie dubbel en dwars waard, maar meer dan een krappe 2,5* kan ik hier toch niet aan kwijt. Ik kijk liever nog eens 'El mariachi' of 'From dusk til dawn' en 'Planet terror' wil ik toch ook nog es zien.

Thorak

De film eindelijk in een andere speler aan de praat gekregen!
Ik ben het inderdaad helemaal met Meneer Bungel eens, alleen vond ik dan de rolschaatsbaan scène weer nergens op slaan. Dat vond ik dan ook het enige echte min puntje van deze film. De hele sfeer van de film vond ik geweldig en dat maakt een hele hoop goed. Het enige vreemde vond ik wel dat vrijwel alles en iedereen in het jaren 50 sfeertje paste behalve Teddy Leather, hem vond ik toch erg 80's over komen. Maar mischien ligt dit aan mij hoor. De muziek blijf ik ietwat minder vinden, Link Wray zal best enige invloed hebben (gehad) op de muziek van toen en nu, maar door het gebruik van net even iets te veel distortion/overdrive voor de muziek van die tijd vind ik het nèt over de grens van herrie liggen (en dat terwijl ik toch ook van thrash metal e.d. hou!).

Meneer Bungel schreef:

2010: Scream IV

Meneer Bungel schreef:

El Mariachi is zeer zeker een geweldige film! Beter dan de 2 sequels met Antonio Banderas en From Dusk 'till Dawn blijft een klassieker. Planet Terror vond ik heel erg tegen vallen helaas, had er meer van verwacht. Death Proof vond ik ook al niet al te geweldig (de enige misser van Tarantino tot nu toe) maar net iets beter dan Planet Terror.

avatar van Querelle

Querelle

Als je van de muziek houd, is dit een hele goede film.

Meneer Bungel

Beetje late reactie, maar dat is er idd eentje om in de gaten te houden, ik zie alleen nog geen Wes Craven als regisseur helaas...

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Leuke personages, maar het typetje van David Arquette begon snel te irriteren.

avatar van Metalfist

Metalfist

Fight for what you love... not for what you hate

Net zoals zovelen heb ik Roadracers uit de 5 voor 5 euro bak bij de Blokker gevist. Ik heb dat al een aantal keren gedaan, meestal vrij goede films, maar het setje van 4 andere films die ik bij deze had gekocht viel me tegen. Noem het bijgeloof maar het had wel als resultaat dat het lang duurde eer ik me aan Roadracers wou wagen.

Beetje jammer want de tweede film van Rodriguez is niet zo slecht als de score doet vermoeden. Qua montage voelt het allemaal flitsend maar nog wat kinderlijk aan, heb er gewoon geen beter woord voor, maar het verloopt wel allemaal vlot. Rodriguez heeft de film trouwens op nog geen 13 (!) dagen geschoten. De film kent een aantal geweldige scènes (de ruzie op de rollerschaatsbaan was fantastisch) om naar het einde toe compleet los te gaan. Op een positieve manier natuurlijk. Ik had eigenlijk gedacht dat Rodriguez voor een standaard einde ging kiezen maar Rodriguez weet me echt positief te verrassen. Dude kiest niet voor de once in a lifetime opportunity, Dude kiest niet voor de muziek en Dude kiest ook niet voor zijn vriendinnetje (toch niet voor het leven dat zij had uitgestippeld met hem). Althans, in het begin lijkt het zo maar wanneer hij in de kelder aankomt waar het bandje speelt en uit jaloezie de zanger een pak rammel geeft, krijgen we een uitstekend einde. Teddy die met een geweer achter Dude zit en hem neerschiet, Dude die Teddy terug pakt met een tweeloop, het vriendinnetje van Teddy die ook nog iets probeert maar faalt, de corrupte flik die ook eventjes subtiel aan de kant word gezet door Dude. In één woord, heerlijk! Die gestoorde kop van Arquette, het bloed dat langs alle kanten van zijn kop afdruipt, de explosies, ... Verdomme, als Rodriguez zijn Machete ook met dit soort scènes vol steekt kan er wel eens een zeer interessante film uit zijn koker komen rollen. De kleine rode draad doorheen de film aan de hand van Invasion of the Body Snatchers is ook leuk gevonden, het wordt dan natuurlijk nog afgemaakt wanneer Kevin McCarthy op de proppen komt.

Arquette speelt een typetje. Degene die dat niet ziet moet dringend een bril kopen maar ergens denk ik dat Arquette de reden is waarom de film zo laag scoort. Op zich speelt hij een perfecte Dude Delaney. Hij is cool, luistert naar de goede muziek en heeft een vetkuif van hier tot in Tokio maar af en toe begon ik me soms te irriteren aan de overdreven close-ups van zijn gezicht en de stoerdoenerij. Dat gevoel verdween gelukkig snel genoeg om de film niet te beïnvloeden. Toch weet Arquette pas helemaal op het einde echt te overtuigen. Ik zei het hierboven al, die gestoorde kop is goud waard. Ik heb nog niet zo bijster veel gezien van Arquette, kan me hem alleen nog maar goed voorstellen in Friends, Scream en Eight Legged Freaks maar voor mijn part mag dit zich een hoogtepunt in zijn palmares noemen. Salma Hayek begin ik ook meer en meer te kunnen waarderen. Het is niet dat ik ze ooit slecht heb gevonden, verre van, maar in Lonely Hearts was ze uitstekend en hier moet ze niet voor onderdoen, al zit ze in een serieuze stereotiepe rol. Hayek blijft een vamp natuurlijk. Iemand die je moeilijk een vamp kunt noemen is John Hawkes. Hawkes is klein en schriel, uitstekende cast dus voor de rol van Nixen. Tijdens het kijken viel me al op in hoeverre Rodriguez zich heeft laten baseren op Rebel Without a Cause maar vooral qua personages valt dit hard op want geef nu toe, Dude is een moderne James Dean en Nixen is een moderne Sal Mineo. Beschouw het als een ode, beschouw het als plagiaat van de puurste vorm, beschouw het als een originele vorm maar in ieder geval werkt het wel uitstekend. Twee glansrollen gaan toch naar vader en zoon in de film, Jason Wiles en William Sadler. Beide kennen een paar erg memorabele scènes en vooral in samenwerking met Arquette schitteren ze.

Coole muziek, coole personages en een coole film. Roadracers spoelt de nasmaak van de 4 andere films voor 5 euro met een rock&roll tintje weg en het smaakt goed. Rodriguez toont hier al dat hij wat in zijn mars heeft en ik verbaas me toch wel over de lage score, film verdient sowieso over de 3* te geraken.

Dikke 4*

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Dit was volgens mij de eerste film die ik van Robert Rodriguez zag. Ken hem nog niet.

Salma Hayek ken ik al en die werd langzamerhand populair bij mij en sindsdien ook een van mijn favoriete actrices.

Ik wist niet dat hier een NL dvd uitgave van was, die zoek ik nog wel eens een keer. Kon dit herinneren als een stoer filmpje met een behoorlijk sterke stijl. De jaren 50 sfeer is geniaal en de muziek is lekker om te horen. De race scene's zorgen ook dat dit een behoorlijk vermakelijke en coole film is. Rodriguez begint met zijn tweede film in zijn carrière al erg goed. Van mij krijgt dit dus een 4,0.

avatar van SPEEDROCK

SPEEDROCK

Gave film. Goed spel, goede sfeer, aparte scenes, goede muziek!

avatar van funnyhow

funnyhow

deze rodriguez mag toch boven de 3 vind ik ... een van mijn favourite rodriguez films . verhaal is filterdun ,ma toch weet hij me hier te verassen ...

Thorak

Net herzien en de score ga ik toch omhoog bijstellen.

De scène met de cameo van Kevin McCarthy is helemaal briljant en alleen deze scène is al 5* waard!