A Perfect Murder (1998)
Met onder meer: Michael Douglas, Gwyneth Paltrow en Viggo Mortensen
Gesproken taal: Arabisch en Engels
Releasedatum: 10 december 1998
Plot A Perfect Murder
"A powerful husband. An unfaithful wife. A jealous lover. All of them have a motive. Each of them has a plan."
Steven Taylor is een geslaagde zakenman in de financiële wereld van New York en heeft alles wat hij wil, behalve de liefde en trouw van zijn jonge, intelligente vrouw Emily. Ze wil meer dan die saaie wereld van haar man, en begint een hartstochtelijke affaire met de kunstenaar David Shaw. Na enkele maanden ontdekt Steven de affaire en bedenkt een plan voor de perfecte moord, met Emily als doelwit.
Steven Taylor
Ambassador Alice Wills
Sandra Bradford
Jason Gates
Ann Gates
Ga 'm ook zeker kijken. Hitchcock is - tot nu toe - altijd wel goed en Grace Kelly is natuurlijk al reden genoeg om een film te gaan zien
Hij is overigens niet meer verkrijgbaar zeker? Op bol.com en dvdvalley niet in ieder geval en dan vrees ik het ergste.
ik weet het niet. Heb hem destijds opgenomen op video. Ik neem aan dat ze zo'n film toch wel weer in het assortiment gaan krijgen. Maar goed dat is even balen voor jou nu dan.
Gert P
Zeker wel. Echt alles is slechter, alleen het heeft een leuk kleurtje. A Perfect murder is qua verhaal nog wel een beetje anders dan het origineel. In de Psycho re-make is elke scene letterlijk een herhaling, maar dan met slechter acteerwerk en veel minder spanning.
Nou vind hem niet slechter hoor en is toch zeker wel iets anders van verhaal dan Dial M for murder als ik me die film nog goed kan herinneren.
Bovendien is dit een kleurenfilm maar heeft met de film opzich niets te maken.
Bovendien is dit een kleurenfilm maar heeft met de film opzich niets te maken.
Mijn kritiek ging over de remake van Psycho
. A Perfect Murder vond ik juist wel een aardige remake, al vind ik het origineel net een tikkeltje beter.
maxo922
goede,spannende film en goed geacteerd vooral door Douglas.
top film.
reintje71
Steengoede film, superspannend! Ik ben sowieso al een Michael Douglas fan. Hij acteert weer geweldig, evenals overigens Gwyneth Paltrow en Viggo Mortensen.
willemfilm
Michael Douglas, geen fan, wel een fantastische rol en geacteerd. Spannende film.
mr. white
standaard vrijdagavond actiefilm. Kijkt wel lekker weg maar dat is ook alles.
AddictedToMovies
Redelijke Hitchcock-remake, Michael Douglas doet het erg goed, voor de rest een typisch jaren '90 Amerikaanse thriller (voor de vrijdagavond idd).
otherfool
Niet bijster geslaagde versie van Dial M maar Douglas blijft een uitstekende bad guy. Twee sterretjes dan maar.
Erick1985
Wederom een heerlijk Douglas film. Die man is echt uniek, zijn manier van kijken en vooral praten. Ik kan "The Game" ook sterk aanraden.
Het begin van A Perfect Murder is meteen al boeiend. Je ziet meteen al dat Michael wat vermoedt waardoor de film meteen interessant en spannend wordt. Briljante ontpopping van het verhaal, en dit is tevens ook een van de weinige films waarin het einde briljant is. De glansvolle bijrol van David Suchet vind ik ronduit UNIEK.
Echt een topfilm die van mij 5 sterren krijgt.
Hmmm.
Deze gladgestreken 'remake' in jaren '90-thrillerjasje is zeker niet slecht. Met dank aan de cast en uiteraard het meesterwerk waar e.e.a. losjes op is gebaseerd. Kijkt lekker weg en houd de spanning er redelijk in. Zag deze alvorens het origineel ooit, maar werd er nooit door van mijn sokken geblazen.
Gelukkig wel door die van Hitchcock.
Goed.
JDSsmetje
Heb nooit echt moeten weten van Douglas in filmpjes over affaires enzo. Maar goed, ik heb de film nog niet gezien
WeZet
Spannende film met enkele plot-twists die ik net te laat aan zag komen (ze waren wel voorspelbaar). Net wat beter dan de doorsnee thriller (O Michael...
Chainsaw
Sterke en vlotte film. Douglas speelt een rol die hem op het lijf geschreven staat (en doet dat opnieuw uitstekend) en Paltrow begint voor mij langzaam maar zeker uit te groeien tot één van de betere actrices die in Hollywood rondloopt. Verder een amusant verhaal, dat redelijk spannend wordt verteld. Enkel op het einde draait de film wat te ver door en de uiteindelijke climax valt tegen. Jammer, want verder was A Perfect Murder een erg amusante en goed gemaakte thriller. Met overigens ook een geweldige score van James Newton Howard.
3,5 sterren.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Inderdaad, het is al allemaal gezegd. Spannende film, goed plot en vooral zéér goede acteerprestatiets. Michael Douglas is hier geknipt voor.
joball
Schitterende film met een paar spannende scènes. Douglas was (zoals altijd) schitterend in zijn rol, helemaal op zijn lijf geschreven. En het script was ook wel goed, ondanks alles toch jammer voor die laatste scene.
krijgt een 4,0
laundromat
Topper in zijn genre
Lees net dat een remake is of (enigszins) gebaseerd op een Hitchcock? Op Dial M for Murder (moet ik altijd nog zien)? Als ik die heb gezien, zal deze miss wat minder worden. Nou ja...ook na een 2e en 3e kijkbeurt nog spannend. Vooral goeie casting.
IMDb's gemiddelde 6,4 is te laag imho. Een dikke 3,5.
Poepgezicht
Bij mij op de achterkant van de dvdhoes werd het hele verhaal al verklapt. Dat was wel een beetje jammer.
Elineloves
'' You should thank me. Artists are always appreciated more after they're dead. ''
Leuk tussendoortje, maar niet veel meer. Waar Douglas overtuigt laat Paltrow een paar steekjes vallen. Ze is al niet de meest charismatische en boeiende actrice die ik ken, ik vind haar altijd vrij sloom en monotoon overkomen, dat was hier helaas ook zo. Je krijgt als kijker dan ook meer sympathie voor het personage van Douglas.
De film kent enkele spannende momenten maar helaas kent het ook genoeg inkakkertjes. Wel mooie interactie tussen Mortenson en Douglas. Dit zijn toch wel de dragers van de film. Het bouwt op naar een climax, eentje die helaas erg tegen valt. Jammer. Zeker voor een herziening, wat dit dus was.
Toch naar de 3.0*.
Uitstekende remake van Dial m for Murder met ook een prima cast , Douglas is geweldig als Steven Taylor.
Partyboooi
Gewoon goeie thriller, Douglas zoals altijd in vorm, Paltrow op zich wel goed gecast vind ik, want ze moet zo sloom overkomen...
3,5
yacoub
ach jah, leuk op een donderdagavond wanneer er niks anders te zien valt.
Decec
Uitstekende thriller/misdaad film...
Acteur Michael Douglas speelt zeer goed, de rest bekende Gwyneth Paltrow en Viggo Mortensen spelen ook goed..
Geweldig, heerlijk genoten..
4,5 ster! cijfer 9 is zeer goed!
erik neuteboom
Vanaf begin druipt er een spervuur aan azijnzure emotie van het scherm tussen de ontrouwe vrouw en haar echtgenoot, geweldig gespeeld door Michael Douglas, een even rijke als hautaine mr. Control! Het verhaal ontpopt zich verder als een zeer spannende mix van een thriller en zo’n bizar verhaal over een mislukt huwelijk vol passieve agressie tussen rijke mensen zoals in Tales Of The Unexpected van Roald Dahl. Er zijn diverse verrassende wendingen in het verhaal waardoor deze film blijft boeien, het venijnige slot bevat nog een subtiele rol van die aparte inspecteur die we in het begin van deze film al even zagen. Een topper!
filmamator
Goede thriller die lekker wegkijkt. Verder kwam de cast geloofwaardig over, en hing er een spannende sfeer.
Spannend.

Hoe kan dit? De opvallendste nominaties van de Oscars 2026