A Perfect Murder (1998)
Met onder meer: Michael Douglas, Gwyneth Paltrow en Viggo Mortensen
Gesproken taal: Arabisch en Engels
Releasedatum: 10 december 1998
Plot A Perfect Murder
"A powerful husband. An unfaithful wife. A jealous lover. All of them have a motive. Each of them has a plan."
Steven Taylor is een geslaagde zakenman in de financiële wereld van New York en heeft alles wat hij wil, behalve de liefde en trouw van zijn jonge, intelligente vrouw Emily. Ze wil meer dan die saaie wereld van haar man, en begint een hartstochtelijke affaire met de kunstenaar David Shaw. Na enkele maanden ontdekt Steven de affaire en bedenkt een plan voor de perfecte moord, met Emily als doelwit.
Steven Taylor
Sandra Bradford
Jason Gates
Ann Gates
Diekmans
heerlijke thriller met een uitstekende Douglas. geen fantastisch verhaal, .
...geen fantastisch verhaal??? ach, enkel gebaseerd op een bekend toneelspel welke zelfs door Hitchock is verfilmd...(Dial M for Murder(
dafoefan
Een geweldig spannende film!
Heel goed geacteerd door Michael Douglas.
En een super verhaal.
Meer kan ik er niet over vertellen, en zeker niets slechts.
FunkStar
Stijlvolle Thriller! Erg goed geacteerd en de opbouw is dan ook erg spannend! Alleen wat een zwak einde..
moon44
Spanneeeeende film, geweldig gewoon. Nieuwsgierig naar het einde, maakt een film zo waardevol.
prometida
Verrassende en spannende film.
Erg goed geacteerd, niet veel aan op te merken eigenlijk.
Alleen maar dat ik het een goede film vind, met lekkere spanningen. Ik vind het trouwens wel lullig van Viggo Mortensen (speelt de kunstenaar David Shaw) dat hij Emily wilt vermoorden voor geld, hij doet het niet, laat een ander het doen maar ze had wel vermoord kunnen wezen ookal deed die ander het. Terwijl hij wel zei dat hij echt van haar hield.
Dennis Evahi
Ik vind dit een spannende film. Paltrow en Douglas spelen uitmuntend. Altijd leuk om te zien; trammelant bij rijke, verwende mensen.
*** en een half
Theatertje
Wat een goede film, maar wat een belachelijke remake van het perfecte DIAL M FOR MURDER!!! Veel kan ik hier dan ook niet over zeggen. Het is maar flauwtjes.
Lady_Movie
echt een hele goede film.
een heerlijke thriller.
heel goed geacteerd door Douglas.
een 5.0
Ché Cliché
Ik kan toch nooit zoveel met Michael Douglas.. Deze film vond ik niet slecht, maar echt goed was het ook niet. Ik vond er te weinig vaart in zitten. Beetje langdradig, etc. Een hele krappe 3 sterren...
nightbreed
Mooie onderhoudende ouderwetse thriller met de altijd goed acterende thrillerkoning Michael Douglas.
Cijfer: 3,5
Nubis
Kan iemand mij uitleggen hoe het zit met de sleutel? De inbreker krijgt van 'David' de sleutel van het huis en de inbreker gebruikt die ook om binnen te komen. Dan haalt Steven als de inbreker dood op de grond ligt een sleutel uit zijn zak en doet die snel aan de sleutelbos van Emily. Dit blijkt dus de sleutel van het huis van de inbreker te zijn. Waar is dan de sleutel gebleven die de inbreker gebruikte om het huis binnen te komen?
Aan het eind van de film zit er een sleutel in de magneet onder de buis, welke sleutel is dit? En wie heeft die erin gestopt?
Alvast bedankt voor de antwoorden.
flashy
Alvast bedankt voor de antwoorden.

Volgens mij zit het zo De inbreker gebruikt de sleutel en legt hem weer terug. "David" dacht dat hij de sleutel weer in zijn zak had gestopt. De sleutel onder de buis, die aan het eind van de film te zien, is de sleutel van hun huis. De inbreker had hem weer terug gelegd.
Ik hoop dat het nu duidelijk is.
Kisje
Goed verhaal, maar vond het plot niet echt verrassend. Ik wist op voorhand al dat Emily nog in de zak en in de kluis ging kijken en de tape toch nog ging vinden.
Paltrow zette in deze film wel goed acteerwerk neer. En ja, Michael Douglas, daar ben ik niets anders van gewoon
3 *
Norma
Waarom ik deze film destijds twee sterren gaf is me een raadsel! Opnieuw gezien en nu genoten van het goede acteerwerk en de verrassende (ja ik heb de eerste keer zitten slapen denk ik
) plotwendingen.Omhoog naar 3,5*
Ik moet 'm nodig eens herzien. Vond het geen goedkope kopie van Dial M for Murder.
Is de dvd alleen in snapper, of vergis ik me?
DragQueen
Een erg stijlvolle thriller, met een sterke sfeer. douglas acteert prima, en ook paltrow en mortensen brengen hun rollen sterk. het verhaal is goed, en wordt in een prachtig tempo opgebouwd. ook zijn er een paar verrassende plotwendingen aanwezig. klasse film. 4 sterren.
arjan10
Goed gemaakte thriller. Natuurlijk is het hele idee gejat van Dial M for Murder, toch wist deze film mij de hele tijd te boeien. Vooral Douglas acteert hier idd prima. Spannend tot het eind.
Ik geef 3,5 *
Filmfreaker
Sterke thriller, die geen moment verveeld.
4,0 sterren. Met een Michael Douglas op zijn best.
TheRisingSun
Sterke thriller!
Kan alleen maar meegaan met de vele positieve reacties hiervoor! De film wordt goed opgebouwd en heeft wending na wending die je daardoor aan de buis gekluisterd laat zitten. Op een gegeven moment denk je het door te hebben, maar is er toch weer een wending die heel je theorie weer omgooit!
Het acteerwerk is sterk, Douglas, tot zeer degelijk, Paltrow en Mortensen. Waar beide laatst genoemden misschien wat meer karakter in hun rol konden leggen, vooral Paltrow. Kan ook zijn dat de rol dat misschien niet echt toeliet.
Douglas was zoals wel vaker in dit soort rollen weer de geslepen vos, die alles weet recht te breien, op het einde na dan!
De film deed me qua sfeer wat denken aan die andere film (topper) met Douglas, "Basic Instinct". Al vond ik die film net nog een tikkeltje sterker dan deze.
The Last
Lang geleden voor het laatst gezien, vond 'm net iets minder dan het origineel, maar slecht is ie zeker niet.
Gert P
Goed gespeeld en een fantastisch verhaal met voldoende spanning, mooie thriller.
niethie
Leuke eigentijdse versie van filmklassiekers als The Postman Always Rings Twice en Hitchcock's Dial M For Murder, echter alweer een tijdje geleden dat ik hem zag maar kan me nog goed herrineren dat ik het best een spannend en bovendien erg vermakelijk filmpje vond, verder deed de cast het prima-
3 sterren.
Leland Palmer
Erg goede film. Dial M For Murder heb ik nog niet gezien, maar dat wil ik wel graag na het zien van deze film. Eén van de sterkste films van Andrew Davis die voor een klasse staaltje regie zorgt in deze film. Een goed verhaal, sterk script en een paar klasse plotwendingen die deze film echt goed maken. Net zoals het acteerwerk van Michael Douglas. Die vent is echt geweldig zeg, wat een prestatie van hem in deze film. Paltrow is wel mooi, maar kon me niet overtuigen en Mortensen speelt ook niet al te overtuigend, maar een beetje op de automatische piloot. Jammer, maar misschien verbleken die twee ook wel bij de meesterlijke Douglas.
Het kat en muisspel tussen Douglas en Mortensen is prima uitgewerkt. Steeds worden we in een dieper dal gegooid en steeds worden we weer verrast met een nieuwe wending die onze aandacht weer weet te trekken. De film blijft dan ook de gehele speelduur boeien en wist mij in ieder geval gekluisterd aan het beeld te houden. Het einde vind ik dan weer een beetje goedkoop afgeraffeld. Net of er geen tijd meer was om alles toch in dezelfde klasse te laten eindigen als die waarin de film constant verkeerde. Had Douglas nou gewoon laten leven en zijn vrouw onwetend gelaten, dan had het wat mij betreft meer geslaagd geweest. Maarjah, voor de rest zijn muziek, camerawerk e.d. ook prima in orde in deze film. We mogen zelfs nog genieten van enige grappige momenten en een paar heelijke quote's, waaronder:
- Agent: something wrong?
- Douglas: aside from a dead man lying in my kitchen?
Gert P
Heb hem zelf en kijk nooit films op de commercielen, al die reklameblokken en dan nog eens stereo geluid.
Heb hem al jaren op dvd en dit is echt een van de betere thrillers die veel beter is als een Running scared of een inside man ed.
Dial M is nog net wel een tikkeltje beter vond ik, maar dit is zeker een hele aardige remake. In ieder geval een heel stuk beter dan het belachelijk slechte Psycho van van Sant. Jou smaak een beetje kennende zul je Dial M zeker kunnen waarderen.
The Last
Veel slechter dan het origineel zal die toch niet zijn?
Veel slechter dan het origineel zal die toch niet zijn?
Zeker wel. Echt alles is slechter, alleen het heeft een leuk kleurtje. A Perfect murder is qua verhaal nog wel een beetje anders dan het origineel. In de Psycho remake is elke scene letterlijk een herhaling, maar dan met slechter acteerwerk en veel minder spanning.
Leland Palmer
Ga 'm ook zeker kijken. Hitchcock is - tot nu toe - altijd wel goed en Grace Kelly is natuurlijk al reden genoeg om een film te gaan zien
Hij is overigens niet meer verkrijgbaar zeker? Op bol.com en dvdvalley niet in ieder geval en dan vrees ik het ergste.

Nederlandstalige misdaadserie 'Blind Sherlock' nu te zien op Netflix

'Hacksaw Ridge' van Mel Gibson wordt vanavond uitgezonden op televisie