Genre: Drama / Romantiek
Geregisseerd door: Barbra Streisand
Met onder meer: Barbra Streisand, Nick Nolte en Jeroen Krabbé
Releasedatum: 28 februari 1992
Plot The Prince of Tides
"A story about the memories that haunt us, and the truth that sets us free."
Tom Wingo is ongelukkig met zijn leven. Zijn vrouw begrijpt hem niet en hij kan niet goed overweg met zijn dominante moeder. Wanneer zijn zus Sallie een zelfmoordpoging doet, ontdekt psychiater Susan Lowenstein een vreselijk geheim van Tom en Sally's jeugd. Maar de psychiater is zelf ook erg ongelukkig en samen proberen ze elkaar weer op te hemelen.
Tom Wingo
Bernard Woodruff
Henry Wingo
Lucy Wingo
FisherKing
Ik wordt betaald om niets over de actrice te zeggen, maar zelfs Nick Nolte weet de film niet te redden.
gimli f

narva77 (crew films)
Hij bedoelt dat we niks verkeerds over barbara Spreidstand (met de grote neus) mogen zeggen...
gimli f
Ik zou niet weten waarom we iets GOEDS over die Spreidzaad kunnen zeggen...
Mischa
Zie dat ik eigenlijk een jaar te laat ben, maar deze kans laat ik me natuurlijk niet ontgaan:
Godallemachtig, zelden heb ik zo'n staaltje eigengeilerij op het scherm gezien! Op het moment dat ze: Hi, I'm doctor Susan Lowenstein" lispelt, heb ik zin om een vuurwapen aan te schaffen.
Die Strooizand moet zó nodig schitteren, dat de andere acteurs worden ondergesneeuwd, en dat is diep triest.
Yentl, flikker op uit ons leven!!!!!!!!
MFEO
Yentl, flikker op uit ons leven!!!!!!!!
Kan je even een pic van jezelf erop. Kan ik jou mischien effe gaan afkraken op je uiterlijk.
bioscoopzaal
En het is geen Strooizand maar Streisand. Moeilijke he!!!
Dat noemen wij nou humor
empirekees
En zo beste mensen liepen de gemoederen weer hoog op, in huize MM
Mischa
En het is geen Strooizand maar Streisand. Moeilijke he!!!
Waar zie jij dat ik het uiterlijk van de Goddelijke Diva afzeik? Het enige wat ik hier schreef had betrekking op de eigengeilerij van Madame Sproeizaad. Die opmerking over haar poezelig neusje was bij Yentl. Scherp blijven, Tony!
En oh ja, ik ben trouwens een stuitend knappe vent. Ik stuur maar geen foto mee, je zou spontaan verliefd op me worden, vrees ik
Luke
Haar neus is inderdaad flink! Die pik je er meteen uit. Southpark heeft daar een paar leuke aflevingen over, dat terzijde. Vanavond even checken!
jasmyn
Hahaha en elke keer is haar neus weer het middelpunt van commentaar.... zucht.. wat ben ik toch gezegend met mijn neusje
ElMeroMero
Beetje bescheiden blijven hoor Mischa
Anders ga ik klikken bij JP.
Stephan
Wat een draak van een film. De lovestory was wel heel erg infantiel Amerikaans... oh... das een pleonasme.
Mannen die geilen op hun date omdat die de franse kaart kan lezen
Viel me mee dat niet heel Central Station in applaus uitbarste toen dat jochie viool speelde.
O ja... wat ik nou interessant had gevonden: wat was nou het verhaal van Nolte's vader?
Asmahan
Stephan, ik kneep ook al mijn tenen bij elkaar bij het idee van het applaus na het vioolconcert. Viel me weer mee!
Net als de anderen hier ergerde ik me ook suf aan Barbra Streisand. Had ook wel plezier dat het accent zo vaak op haar benen werd gelegd. Volgens mij vindt ze die zelf erg mooi. Ze kunnen er ook zeker mee door, eerlijk is eerlijk.
Waku
Op zich geen slechte film.
Nolte en Streisand acteren naar behoren.
Toch kan de film niet voorkomen dat het de aandacht los gaat laten en saai wordt..
H.eleentje
De film is gewoon perfect,
al zeg ik het zelf ..
En ik denk dat ik maar een 5,0 *
Ik heb alle films van Miss Streisand gezien nou ik vindt haar echt top actrice! =)
En als ik eerlijk moet zijn over de neus moeten jullie het niet hebben het gaat om de film niet over Miss Streisand..
Als ik wist hoe jij eruit zag,
dan weet ik niet wat voor een kritiek ik op jou zal hebben!
Als het inderdaad niet om Miss Streisand, maar om de film gaat, waarom geef je dan al haar films 5*??
kentukkie
film die me tot het diepst van de krochten van mijn inner-ziel heeft getroffen ..de pure soms bijna naar je strot grijpende liefdes scenes deden vele oorlogs traumas bij mij naar boven komen ..maar desondanks een fantastische rit in een liefdes-achtbaan...pure melancholische kaskraker met een uitmuntende nick nolte
TragieStar.*
Omg. Wat boeit het dat ze een grote neus heeft.
Het gaat om de film zelf.
mikey
Op aanraden van Tony S. gekeken. Wat juist zo grappig aan de soprano's is, is dat wordt uitgelegd hoe iedereen een eigen kijk heeft op tv of film: Voor tony is het een herkenning 'her questions make me as dizzy as her perfume' (of zoiets) en een leuke handleiding om je psychiater te versieren. Terwijl zijn minares gebiologeerd is door Streisands nagels. Mocht je dit allemaal niet begrijpen dan moet je alle afleveringen van de Sopranos nog maar even herzien!!
De film zelf: best aardig gespeeld maar het einde is erg sentimenteel en langdradig.
unexpected_faith
ik vind dit echt geen slechte film !
ik heb had x gezien en het bleef in me geheugen dwalen!
ik hou wel van wat sneller films en niet zo ingewikkeld!
ik doe social work en dan komen dit soort zaken vaak aan het licht
en dat vind ik vet interessant!
en ook de love story vind ik prachtig! het komt vaak voor dat je op iemand valt die je helpt.. (bijv je leerkracht etc) dat is niet zo raar.
ze worden gewoon verliefd, betekent niet dat ze altijd samen blijven!
daar gaat de film ook niet over, het gaat over het proces!
er zijn zoveel mensen gesloten zelfs mannen die stoer gaan doen en nog niet over hun problemen willen praten en als er dan iemand te voor schijnt komt die er door weet te breken, dat is bijzonder either way!
ik vind het een mooie film!! 4 sterren
en btw lovenstein zegt nick holte zoo grappig! ik snap de humor wel in deze film
TragieStar.*
Echt een hele mooie film van het begin tot het einde.
Barbara vind ik eigenlijk niet zo goed maar hierin vond ik haar fantastisch.
En ook Tom vond ik goed en is best wel een knapperd
Ik had gedacht dat de film niet zoveel zal voorstellen.
Maar het was juist het omgekeerde.
Ik vond het echt een hele mooie film en alle personages zijn goed gebracht en alle momenten.
4,5* Zeker aan te raden !!
Toontje35
Sinds tijden weer eens gezien omdat ik er goede herinneringen aan had.
Wat een prachtige film blijft dit. Die 2 uur vliegen om !

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod