Genre: Misdaad / Thriller
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Peter Medak
Met onder meer: Gary Oldman, Juliette Lewis en Lena Olin
IMDb beoordeling: 6,5 (15.566)
Releasedatum: 30 juni 1994
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Romeo Is Bleeding
"The story of a cop who wanted it bad and got it worse."
Een corrupte politieagent, die regelmatig tips geeft over de schuilplaats van maffia-getuigen, neemt teveel hooi op zijn vork wanneer hij een mooie vrouwelijke Russische huurmoordenaar probeert te vermoorden.
Jack Grimaldi
Joey
Cage
Waiter
bisse
Deze film is echt een ultieme aanrader voor liefhebbers van het filmnoirgenre,een must see!!!!
donnie B.
Ontzettend goed! wereldrol van Gary Oldman, wat is hij toch een goede acteur. En Lena Olin, wat een mooie vrouw is dat toch zeg!
Had hem 10 jaar geleden al een keer gezien, en nu net dus pas weer. Moet hem maar eens gaan aanschaffen.
ijskonijn
Als ik gary oldman zou zijn in de film zou ik het wel weten. Tis maar een film, maar Olins doortraptheid is wel erg dik aangezet, elke man die voor 2 seconden per minuut niet aan seks denkt zou der doorhebben. Vond Annabella Sciorra sowieso veel lekkerder dan Lena Olin, zeker in deze film. Typische film noir voice-over door een half doorgedraaide gedesillusioneerde Gary Oldman werkt op de lachspieren en de femme fatale rol van Olin is ok maar ze doet me teveel denken aan kathleen turner, die had het beter gedaan hier denk ik. Met veel plezier naar gekeken, mede door het mooie einde.
Mad Man Mundt
Olin te 'dik aangezet' en dan overacting-queen Turner voorstellen? D'oh!
Vond alles perfect aan deze film, de sfeer, acteer prestaties, script, da whole shabang!
Heb het idee dattie toen een beetje verloren is geraakt tijdens de hele Pulp Fiction rush toendertijd.
Oldman is brilliant, Farina schittert ouderwets (ff) en Roy Scheider steelt de show! ("louis says to lepke...")
De hele film zit vol met vette quotes en conversations;
"So he turns to me, real happy-like, and says, don't Lou make a nice fire?"
5 sterren voor een van de beste moderne film-noirs!
Vond trwns Sciorra ook lekkerder, daarom was het einde zo pijnlijk goed! ("I bet you's thinkin' he's ready to give up now... But that ain't how it is.")
Hoewel deze film al 15 jaar oud is heb ik hem nog nooit gezien. Na het zien van deze film (vandaag op MGM) vind ik dat best wel jammer want het is een zeer goede film. Het verhaal is boeiend en er zitten veel (soms verrassende) wendingen in. Ook de dialogen in de film zijn goed. Het einde vond ik wel mooi, tenminste niet zo'n standaard cliché einde.
Gary Oldman speelde prima net zoals Lena Olin (zag er ook wel pikant uit met haar mooie benen in kousen).
orbit
- 12092 berichten
Beetje wazige film-noir rehash dit, maar boeit gek genoeg toch, zou het Oldman zijn?
Brix
- 19478 berichten
Of dit een 'Noir' ('neo-Noir') is of een zwarte komedie laat ik maar aan de kenners over.
Voor mij persoonlijk eerder het laatste.
De rol van Olin is zó dik erover dat het voortdurend mijn lachlust opwekte.
Ook wanneer zij zich in (quasi) sexy dominatrix-outfit hult, en haar te dunne spillebeentjes in kousen met jarretelles verpakt kan ik mijn lachen niet inhouden, en werkt het allesbehalve zinnenprikkelend op mij.
Een femme fatale uit Noir films stel ik mij echter anders voor.
Vanuit komedie standpunt gezien werkt het wel.
Annabella Sciorra vind ik heel wat aantrekkelijker moet ik zeggen..
Oldman heeft een omvangrijk arsenaal aan expressiemogelijkheden, en trekt dat ook allemaal uit de kast.
Hij kan hier helemaal loos gaan.
Maar ook hij wekt mijn lachlust op bepaalde (on)bedoelde?)momenten , zoals in de scènes waarin hij het met een teen minder moet doen. Beetje dom gedaan ook, want aanvankelijk lijkt hij vrijwel geen last daarvan te hebben, terwijl hij later nauwelijks nog kan lopen.
Maar amusant vond ik het wel, alles bij elkaar genomen.
Wat ik echter het beste van heel de film vind is de (jazz) muziek.
Die zou ik nog wel graag op cd willen hebben.
de kardinaal
Prachtige sfeervolle film-noir met git-zwarte humor er doorheen die als ik het zeggen mag op mij wat surrealisstisch overkomt door de vreemde personages en de absurde manier van handelen op bepaalde momenten.
Vooral natuurlijk het personage van de compleet geschifte Lena Olin die haar moordlust botviert op een inventieve en gruwelijke doch komisch aandoende wijze. Althans,het doet komisch aan maar echt lachen kan je er natuurlijk niet om.
Door de critici zwaar ondergewaardeerde film heb ik vernomen.
Maar het publiek dacht er gelukkig over het algemeen anders over.
Gary Oldman is geweldig als de corrupte agent die zich steeds verder in de nesten werkt en de muziek maakt de film compleet.
Ik ben zeker geen jazz fanaat maar het past zo goed in de sfeer van de film dat ik er werkelijk van geniet.
Jammer dat de film niet de publiciteit heeft gehad die die verdient.
Hij was net te bewonderen op MGM en zal dus wel heraald worden op zijn tijd. De zoveelste keer dat ik hem heb gezien maar hij boeit mij meteen als ik er maar even naar kijk. Dan moet het wel een goede film zijn. Vind ik!
Goeie film-noir waarin een corrupte smeris steeds verder in de problemen raakt. Het plot stelt niet al te veel voor, maar de uitvoering is zeker goed. De voice-over waarbij het hoofdpersonage in de derde persoon over zichzelf vertelt is goed gevonden. Uitstekend camerawerk, sfeervolle muziek en ook een goeie cast waarbij Lena Olin nog het meest opvalt in een uiterst sexy rol van femme fatale.
Roger Thornhill
Wanneer iemand zo als uitbater van een benzinepomp in the middle of nowhere werkt moet ik al gauw denken aan Robert Mitchum in Out of the past uit 1947, voor mij de ultieme film noir, en dat niveau haalt deze film toch niet. Wel smakelijk en onderhoudend vanwege het spel van Gary Oldman en Lena Olin.
Decec
Een redelijk misdaad/drama/thriller film...
Redelijk verhaal...
Wel leuk bekende acteurs...
Prima acteerwerk...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima geluid...
oemoemenoe
Middelmatig drama , beetje vaag benaderd door een overall verteller op de achtergrond .
blurp194
Mooie ode aan de film noir.
Een van de weinige films waarin ik me niet stoor aan de vertellende voice-over. Wellicht doordat de voice-over niet precies alleen uitleggerig is, en de regels volgt van hoe voice-over in de oude film noirs gebruikt werd.
Lena Olin is perfect als de ultieme femme fatale Mona Demarkov. Wat een mooie vrouw, en wat een vreemde en mysterieuze rol speelt ze. Wellicht het grootste zwak van de film, dat haar beweegredenen zo onduidelijk blijven - maar misschien is dat juist ook wel het sterkste punt. Daartegenover dan Gary Oldman als de antiheld, de sukkel die blind in haar vangnet loopt, klem komt te zitten in een intrige waar geen uitweg meer uit mogelijk lijkt. Allebei acteren ver over the top, maar dit is dan ook zo'n film die daarom vraagt.
Ietwat jammer dat de bijrollen zo dun blijven. Van Annabella Sciorra en Juliette Lewis zou je dan wel wat meer willen zien, wat meer invulling van verwachten. Of misschien iets meer intrige met de collega-politiemensen.
Maar daar gaat de film eigenlijk ook niet over. Het einde is in ieder geval geniaal, en dat maakt nog een hoop goed.
Filmkriebel
Zwakke en rommelige film noir. Teveel voice over die tempo en intensiteit uit de film halen, te weinig echte noir sfeer, ongeloofwaardige personages en een plot dat me iets te simpel uitviel. Veel draait natuurlijk om de door vrouwen gefascineerde Jack Grimaldi, een corrupte flik die rond de vinger van zijn slachtoffer wordt gewonden, een Russische moordenares. Ik zie Oldman graag spelen, en hij is ook de enige die nog wat maakt van deze film. Olin enkel te genieten in haar bondage pakje. Films als Hot Spot, The Last Seduction waren qua sfeer heel wat beter...
Alathir
Romeo is Bleeding is zeker niet de beste neo-noir film die ik gezien heb. Hetgeen een beetje miste was sfeer en ook wel wat spanning. Ik vond dat de voice-over de sfeer en spanning wat wegnam. Oldman speelt echter subliem en Lena Olin is echt een bom van een femme fatale. De film bevat een aantal interessante oneliners en het bloed gutst stevig uit de (schot)wonden. Het einde vond ik zeker één van de pluspunten, daarom toch 3.5*.
Bobbejaantje
- 2070 berichten
- 1952 stemmen
Ik heb erg genoten van deze over-the-top jaren negentig noir; prima scenario, een onvergetelijke femme fatale, goeie acteerprestaties van de tenoren, de niet te ontberen voice over, en dit alles begeleid door een superbe jazzy soundtrack van Mark Isham. Zeker te herbekijken.
themanwiththeplan
Deze film is ondergewaardeerd en ietwat in de vergeteldheid geraakt.
Tijd dus om hem nog eens onder het voetlicht te brengen. Gary Oldman speel hier de pannen van het dak als de corrupte, getormenteerde agent die zichzelf in nesten werkt. De soundtrack, de sfeer, .. het draagt mede bij tot een beklijvende kijkervaring. De scéne in de tuin waarop zijn vrouw vanuit het raam toekijkt tewijl hij letterlijk zijn louche zaakjes toedekt is topcinema. Film noir op hoog niveau
Aangrijpende WOII-film 'Skyggen i Mit Øje' is perfecte 'Nr. 24'-opvolger op Netflix, Stijlvolle misdaadthriller 'The Score' morgen op Netflix | MovieMeter Recap
Waargebeurde sportfilm 'Unstoppable' vanaf vandaag te zien op Prime Video: 'Een echte feel-good tranentrekker'
Disney+ deelt de eerste trailer van de langverwachte Marvel-serie 'Daredevil: Born Again'
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
State of Grace
Under Fire
Drama / Oorlog, 1983
Valmont
Drama / Romantiek, 1989
police operationsex addictionpolitiemafia bossbad cophitwoman
Social media
- Registreer |