• 9.374.535 stemmen

Geregisseerd door: Peter Medak

Met onder meer: Gary Oldman, Juliette Lewis en Lena Olin

Releasedatum: 30 juni 1994

Plot Romeo Is Bleeding

"The story of a cop who wanted it bad and got it worse."

Een corrupte politieagent, die regelmatig tips geeft over de schuilplaats van maffia-getuigen, neemt teveel hooi op zijn vork wanneer hij een mooie vrouwelijke Russische huurmoordenaar probeert te vermoorden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Theunissen

Hoewel deze film al 15 jaar oud is heb ik hem nog nooit gezien. Na het zien van deze film (vandaag op MGM) vind ik dat best wel jammer want het is een zeer goede film. Het verhaal is boeiend en er zitten veel (soms verrassende) wendingen in. Ook de dialogen in de film zijn goed. Het einde vond ik wel mooi, tenminste niet zo'n standaard cliché einde.

Gary Oldman speelde prima net zoals Lena Olin (zag er ook wel pikant uit met haar mooie benen in kousen).

avatar van scorsese

Goeie film-noir waarin een corrupte smeris steeds verder in de problemen raakt. Het plot stelt niet al te veel voor, maar de uitvoering is zeker goed. De voice-over waarbij het hoofdpersonage in de derde persoon over zichzelf vertelt is goed gevonden. Uitstekend camerawerk, sfeervolle muziek en ook een goeie cast waarbij Lena Olin nog het meest opvalt in een uiterst sexy rol van femme fatale.

avatar van Decec

Decec

Een redelijk misdaad/drama/thriller film...

Redelijk verhaal...

Wel leuk bekende acteurs...

Prima acteerwerk...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima geluid...

avatar van blurp194

blurp194

Mooie ode aan de film noir.

Een van de weinige films waarin ik me niet stoor aan de vertellende voice-over. Wellicht doordat de voice-over niet precies alleen uitleggerig is, en de regels volgt van hoe voice-over in de oude film noirs gebruikt werd.

Lena Olin is perfect als de ultieme femme fatale Mona Demarkov. Wat een mooie vrouw, en wat een vreemde en mysterieuze rol speelt ze. Wellicht het grootste zwak van de film, dat haar beweegredenen zo onduidelijk blijven - maar misschien is dat juist ook wel het sterkste punt. Daartegenover dan Gary Oldman als de antiheld, de sukkel die blind in haar vangnet loopt, klem komt te zitten in een intrige waar geen uitweg meer uit mogelijk lijkt. Allebei acteren ver over the top, maar dit is dan ook zo'n film die daarom vraagt.

Ietwat jammer dat de bijrollen zo dun blijven. Van Annabella Sciorra en Juliette Lewis zou je dan wel wat meer willen zien, wat meer invulling van verwachten. Of misschien iets meer intrige met de collega-politiemensen.

Maar daar gaat de film eigenlijk ook niet over. Het einde is in ieder geval geniaal, en dat maakt nog een hoop goed.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Zwakke en rommelige film noir. Teveel voice over die tempo en intensiteit uit de film halen, te weinig echte noir sfeer, ongeloofwaardige personages en een plot dat me iets te simpel uitviel. Veel draait natuurlijk om de door vrouwen gefascineerde Jack Grimaldi, een corrupte flik die rond de vinger van zijn slachtoffer wordt gewonden, een Russische moordenares. Ik zie Oldman graag spelen, en hij is ook de enige die nog wat maakt van deze film. Olin enkel te genieten in haar bondage pakje. Films als Hot Spot, The Last Seduction waren qua sfeer heel wat beter...

avatar van Alathir

Alathir

Romeo is Bleeding is zeker niet de beste neo-noir film die ik gezien heb. Hetgeen een beetje miste was sfeer en ook wel wat spanning. Ik vond dat de voice-over de sfeer en spanning wat wegnam. Oldman speelt echter subliem en Lena Olin is echt een bom van een femme fatale. De film bevat een aantal interessante oneliners en het bloed gutst stevig uit de (schot)wonden. Het einde vond ik zeker één van de pluspunten, daarom toch 3.5*.