• 9.376.903 stemmen

Geregisseerd door: Kenny Ortega

Met onder meer: Michael Jackson en Kenny Ortega

Releasedatum: 28 oktober 2009

Plot This Is It

"Like You've Never Seen Him Before"

De film is samengesteld uit de honderden uren opnames van de oefensessies en beelden achter de schermen van de wereldberoemde popster Michael Jackson. Ook zien we enkele interviews met vrienden en creatieve partners van Michael. De film bevat voornamelijk videomateriaal van de laatste repetities van Jackson voor zijn nieuwe reeks concerten, kort voor de dood van de popster op 25 juni.

avatar van Reinbo

Nou, waar blijven de fanboy stemmen?

finalman

Vanavond gaan kijken, ben reuzebenieuwd of het wel een 5* waard zal zijn.

Het kan alle kanten opgaan voor mij.

Ik ben geen grote jackson-fan, dus kan ik neutraal zijn.

Er kan:

1)overdreven geslijm zijn in de film

2)ze willen aantonen dat Michael kerngezond is, terwijl hij ook privé-problemen had (oa medicijnenverslaving)

Maar het kan ook een interessante documentaire zijn.

Toch, als ik die regisseur was, zou ik een paar jaren gewacht hebben. Maar nu ligt alles vers in de geheugen (met zijn dood), natuurlijk moet het vlug gaan. Time is money.

Ik zie wel vanavond en dan post ik hier wel iets wat ik ervan vond.

Reinbo schreef:

Nou, waar blijven de fanboy stemmen?

Ik voorspel ook een bespottelijk gemiddelde de eerste dagen. Dat echter natuurlijk weer erg rap gaat dalen.

avatar van Fonzie

Fonzie

Tja, als je elke stem die hoger is dan 3 * als 'fanboy-stem' gaat zien, dan mag de film ook blijkbaar niet hoog scoren.

Ikzelf ga er 3 november heen en zal hier ongetwijfeld mijn stem uitbrengen. Is de film precies wat ik als laatste wil zien van Jackson, zijn de shots mooi en is er sprake van kippenvel momenten? Dan krijgt deze film in dat geval een score die erbij past. Is het een sentimentele draak - dan scoort ie lager. De film moet namelijk mensen entertainen, zoals de meeste films zeg maar Het heeft ook geen enkel nut de film als 'fanboy' hoog te scoren als het niet verdiend is, je helpt de man er immers totaal niet meer mee.

Ik kan mezelf wel tot fan rekenen (al hingen er na mijn 14e geen grote posters meer aan de muur) maar deze film, ook al verdienen ze er veel geld mee, is wat veel fans willen zien. Namelijk hun idool voor de allerlaatste keer zien optreden. Ook respect trouwens voor de mensen die hier vertellen totaal geen fan te zijn maar wel naar de film gaan uit interesse, om gewoon eens te zien wat het voor man was, hoe hij repeteerde etc. Met zulke personen kan ik een stuk beter praten.

En als je als niet fan zijde van plan bent het gemiddelde even omlaag te krikken door een halve ster te geven, lees dan van tevoren nog even de recensie:

'This Is It' is nu al een historische film - Kunst - de Volkskrant

avatar van Charmbracelet

Charmbracelet

in 1 woord: GEWELDIGGGG!!

Energiek, springlevend... zoals we hem kennen in zn gloriejaren! Echt super.

Fonzie schreef:

Allemaal mooie observaties die echter op werkelijk geen één bericht bij deze film van toepassing zijn.

avatar van Mug

Mug

Zeer grote meevaller, en absoluut een must voor de Jackson-fan.

Die vreselijke trailer deed het ergste vermoeden, maar in This Is It zitten slechts een paar minuten geslijm en gesnotter. En dan vooral in het begin en op 't eind.

This Is It is daadwerkelijk een interessante blik achter de schermen van de nieuwste show van de King of Pop. Hij danst, zingt (de History playbackshow mag snel vergeten worden), geeft tips, gaat zelfs tot zijn eigen woede compleet los op Just Can't Stop Loving You, grapt en flirt. De show zou ook doorspekt worden met visuals en filmpjes, zoals een nieuwe versie van Thriller in 3D en een hilarische achtervolgingsscene uit de klassieker Gilda.

Vanaf het kippenvel-opwekkende Human Nature wordt het eerste niet bijster interessante kwartier weggezet. Zelfs de grootste criti-casters zullen verbijsterd zijn, waardoor de mysterieuze dood van Jackson na veel vraagtekens toch compleet uit de lucht kwam vallen. En dat maakt deze 'making of' toch wel bijzonderder en indrukwekkender.

Nederlander Timor Steffens komt overigens als eerste in beeld, for what it's worth.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Mug schreef:

Timor Steffens mocht meedansen in de nieuwe toer van Jackson, in England.

Hij was er zeer enthousiast over. Bekijk dit filmpje maar.

Iets meer dan een maand later kreeg hij het slechte nieuws te horen...

Dat Mug dit een goede docu vindt, is zeker een goed teken trouwens.

timbo_

Vooral de zin dat de trailer het ergste deed vermoeden maar dat this is it slechts enkele minuten geslijm en gesnotter bevatten zijn bijzonder fijne teksten om te lezen.

avatar van Passies

Passies

Hij heeft mij positief verrast, krijgt een goed beeld van wat hij van plan was allemaal tedoen bij de concerten.

Downloadberichten verwijderd.

avatar van movieonly

movieonly

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

movieonly schreef:

ik word zelfs nu hij dood is nog moe van deze overhypte artiest.

Snap dan ook niet wat je hier (in dit topic) te zoeken hebt... Waarom zou je deze documentaire überhaupt kijken als je haatgevoelens hebt voor MJ?

Bart Simpson

En de regisseur krijgt betaald voor wat knip en plak werk?

Leven is echt oneerlijk..

avatar van Le Edzel

Le Edzel

Ik ga vanavond in Antwerpen, ben erg benieuwd.

avatar van martlybra

martlybra

movieonly schreef:

ik word zelfs nu hij dood is nog moe van deze overhypte artiest.

Een 0,5 geven aan een film die je niet hebt gezien? Jij bent echt sneu.

avatar van Joljols

Joljols

Ik ben vanochtend naar de allereerste (voor zover ik weet) voorstelling geweest na de premiere. De film begon om 08:00. Eigenlijk had ik meer van de film verwacht. De hele 2 uur van de film bestond uit beelden van de laatste maanden van repetities voor zijn dood. Het brengt goed in beeld hoe Michael Jackson hierin betrokken is met alles, maar ik had liever een combinatie gezien met beelden uit zijn hele leven. Verder laat het totaal niet zien hoe de laatste week van Michael Jackson moet zijn geweest, waarover een bekende van hem op radio 1 heeft gezegd dat hij er als een zombie uitzag.

Overall vond ik het interessant en leuk om te zien, maar heeft het me toch niet meer kunnen boeien dan een 3.5*

avatar van UrbanDjampa

UrbanDjampa

Ik ben vanochtend om 10.00 naar Pathe de Kuip geweest. Opkomst viel wat tegen(ook volgens een medewerkster van Pathe).

Ik luister graag naar Michael Jackson z'n muziek, maar je ziet alleen knip en plakwerk. Als documentaire vond ik het niet geslaagd. Ortega laat alleen de goede momenten zien waar je een dansende, perfectionistische Michael aan het werk ziet. De clipjes en overgang repetities die ze zouden gebruiken bij z'n concert vond ik toch wel het mooist.

Dus sluit me aan bij Joljols dat het leuk en interessant was om te zien, maar daar blijft het ook bij.

Kortom geen docu, maar een tribute..

Mug schreef:

Zou het niet zo zijn dat de docu een veel te positief beeld schets. Als ik het goed begreep had hij meer dan 50 spuitgaten in zijn arm. Zou die arm graag eens op het grote witte doek willen, zien, maar heb zo het idee dat die er niet in zit.....

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Reinbo schreef:

Zou die arm graag eens op het grote witte doek willen zien

avatar van Mug

Mug

Natuurlijk schetst deze 'docu' (ik spreek in dit geval liever van een 'making of') alles vreselijk positief. Het gaat ook over het reilen en zeilen van de repetities van de concert-reeks, de achtergrondfilmpjes, de choreografie, de muziek, de kleding etcetera. This Is It gaat niet over 'de laatste weken' van Michael Jackson. Het kan mij als kijker niks schelen of die vanalles en nog wat heeft gespoten en geslikt. Ik zag niet iemand die maar wat aanpapte en de kantjes er van af liep. Gewoon een professional, die meer een zonnebril op had dan af, zodat je z'n mate van 'highness' (whoe, een woordgrap) niet van z'n pupillen af kon lezen.

avatar van Reinbo

Ik geloof wel dat het een imposante productie is. Om die reden lijkt de making of me ook wel interessant.... Maar of het me "verbijsterd", ik hoop het.....

timbo_

11 stemmen pas. Misschien toch nog niet zo'n kassucces als verwacht?

avatar van alex____94

alex____94

Ik vond dit (als enorme fan) een prachtige film... maar ik kan er ook inkomen dat iemand die geen fan is dit 2u durend bioscoopbezoek niet volhoudt.... Je kon duidelijk zien dat Michael nog veel in petto had voor zijn fans.

Je kon duidelijk zien hoeveel werk Michael in ieder liedje stak.

Een echte perfectionist!

ohjah... vond dit echt niet zo een overdreven gezond beeld geven van michael zoals sommige fans claimen. ik vond hem er enorm mager bijlopen!

timbo_ schreef:

11 stemmen pas. Misschien toch nog niet zo'n kassucces als verwacht?

Hij draait pas sinds vandaag, veel mensen moeten nog naar hun werk want alleen scholen hebben herfstvakantie, als mensen naar een film toe gaan dan meestal 's avonds, de film draait nu nog steeds misschien, niet iedereen in Nederland is lid op moviemeter.

Die stemmen komen nog, geduld!

(Al zal ik mijn geld niet verspillen om naar het gegil van MJ te luisteren..)

PS: ik zie dat er nu al over de 100.000 gebruikers zijn

avatar van namingway24

namingway24

Ik wilde vanavond gezellig met mijn broer naar Surrogates. We waren bijna bij Pathé ArenA. Een enorm kabaal. Een enorme menigte had zich al in de hal verzameld terwijl de eerstvolgende voorstelling pas over een halfr uur begon. Wat een enorme chaos!

Hier was ik al een beetje bang voor. Het zal de eerstkomende dagen wel een veldslag worden om als bioscoopganger een andere film te bezoeken. Nee, er bestaat geen twijfel over dat deze film een succes zal worden.

Misschien dat ik dit toch een keertje kijk als het op TV komt, maar tot dat moment zal de tijd uitwijzen wat de fans er over zeggen...

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

kArIzMa_Movie schreef:

Timor Steffens mocht meedansen in de nieuwe toer van Jackson, in England.

Hij was er zeer enthousiast over. Bekijk dit filmpje maar.

Iets meer dan een maand later kreeg hij het slechte nieuws te horen...

Dat Mug dit een goede docu vindt, is zeker een goed teken trouwens.

Who the fuck is Timor Steffens?

finalman

Zopas gezien in de cinema. Ik kan maar zeggen dat ik enorm genoten heb. Maar toch moet ik wel erbij zeggen dat hij er wel mager bijliep. (dus echt gezond zag hij er niet uit) En hij kon als 50-jarige nog zulke dansjes doen zoals vroeger, eigenlijk is dat bovennatuurlijk. De andere dansers die dan stilstonden, moesten even op adem komen (je kon het zien aan hun buik) maar Michael bleef gewoon verder zingen als hij stilstond na een lange dans, zonder even op adem te komen!

Zouden de medicijnen er iets voor tussen zitten?

Dus, mijn eindconclusie: ik ben persoonlijk verrast wat hij nog allemaal kon van dansjes, de vriendelijkheid en geduld van Jackson, de open vriendschap tussen hem en de crew, de boodschappen die hij meebrengt...

Ik ben geen die hard-fan van hem, dus ik twijfel tussen een 3,5 en 4, maar toch geef ik nu een 3,5.

Wie weet, verhoog ik hem later nog.

RIP, Michael!

Bart Simpson

Ik hoop niet dat de moderators deze film straks in de top 250 laten?

Fanboys zullen sowieso 5.0* gaan stemmen, al weten ze diep, héél diep in hun hart dat ze deze film misschien toch niet zo goed vonden..

Wat als deze film straks 4.1* gemiddeld staat en in de top 250 kan?

Moet er dan een echte, terechte, top-250 film ervoor weg? Ik hoop van niet..

finalman

Bart Simpson: Wees gerust, het kan maar in de top 250, 2 jaar nadat de film in de cinema geweest is. Tegen dan zal deze film al aardig wat gezakt zijn, hoor.