• 9.378.100 stemmen

Geregisseerd door: Kenny Ortega

Met onder meer: Michael Jackson en Kenny Ortega

Releasedatum: 28 oktober 2009

Plot This Is It

"Like You've Never Seen Him Before"

De film is samengesteld uit de honderden uren opnames van de oefensessies en beelden achter de schermen van de wereldberoemde popster Michael Jackson. Ook zien we enkele interviews met vrienden en creatieve partners van Michael. De film bevat voornamelijk videomateriaal van de laatste repetities van Jackson voor zijn nieuwe reeks concerten, kort voor de dood van de popster op 25 juni.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

kenny ortega speelt de slijmbal, maar voor de rest is het geweldige muziek and how it should have been.

avatar van martlybra

martlybra

Vanavond eindelijk bekeken in pathé de kuip. Ik had een dubbel gevoel tijdens het kijken. 1, de muziek is gewoon geweldig. Michael zingt echt grandioos (ondanks het feit dat hij zich in moest houden). De in de film verwerkte short-films zoals die van Smooth Criminal, Thriller en Earth Song waren gewoon heerlijk. Revolutionair lijkt me om 3d filmelementen te verwerken in een live concert. Tof om te zien ook hoe Michael uit de kruipende spin kroop. Maar goed, dat is één kant. Aan de andere kant werd ik door het kijken naar de film continue herinnerd aan het feit dat ik het 'echte werk' in Londen niet te zien zou krijgen. Nogmaals, de repetities zien er top uit, ook de show en achtergrond elementen, maar door dit te zien verlang je (ik) alleen maar sterker naar een gigantisch concert om te beleven. Het is dan echt vervelend als de aftiteling voorbij rolt en je beseft dat dit het echt was. Ondanks dit geef ik de film 4,5 ster. Het is goed gemonteerd, maar er is geen sprake van goed acteerwerk of een geniaal plot zoals bij speelfilms. Toch, als je kijkt naar de inhoud van de 'film' zie je hoe goed Michael & the crew zich inzetten voor een top resultaat. Dat verdient minimaal 4,5*

AddictedToMovies schreef:
Is de docu net zo plakkerig en sentimenteel en over-the-top als de trailer doet vermoeden? "His dreams inspired the world" en allemaal van die losers in een kringetje zich spiritueel voelen en doen alsof Jackson een God is, en van die nietzeggende slijmverhalen van de crew over hoe goed Jackson wel niet is, of is het gewoon de muziek en de show?

Nope, niet veel geslijm of gekruip rond Michael. Er wordt hard gewerkt, en natuurlijk is Michael het middelpunt van de aandacht en de aanvoerder, maar dat is logisch. Zonder Michael geen concerten en dus geen film. Ondanks dit is hij super menselijk en bescheiden. Oordeel zelf zou ik zeggen...

avatar van martlybra

martlybra

martlybra schreef:

JDSsmetje schreef:
Geld ook voor The Passion of the Christ. Je stemt op de film, niet op Jezus. Al meermaals gemerkt dat mensen dat doen.

In 'The Passion of the Christ' zat niet de echte Jezus. In 'This Is It' wel de echte Michael Jackson. Dat is anders.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

TimD schreef:

Niet altijd.

Bij mij is het zo dat als ik een film heel saai vind, ik de film mats (niet flink, maar beetje) omdat er bijvoorbeeld een specifieke acteur/actrice in speelt (grote rol), die ik waardeer.

En ik weet zeker dat jij en ieder ander filmfan dit ook wel is doet. Niet ontkennen aub

avatar van zidane01

zidane01

TimD schreef:

Maar het gaat hier om het stemmen op een film, niet op een artiest.

In dit geval is dat een volledige overlapping! Als jij Michael Jackson en deze film volledig apart van elkaar wil zien moet je dat vooral doen, maar je zal één van de weinige zijn.

avatar van yiske

yiske

Het liefst zou ik het van de daken willen roepen: dit is een prachtige documentaire! We krijgen hier een beeld van een menselijke Michael Jackson die keihard werkt om aan zijn fans en de hele wereld nog 1 keer te laten zien wat hij allemaal kon en dat is veel! Hij is scherp en let op elk detail; alles moet kloppen van Michael: iedere muzieknoot moet goed klinken, de timing moet perfect zijn, de videobeelden moeten vernieuwend zijn enz. enz. Ontroerend is ook de inzet van de dansers, voor wie de shows een hoogtepunt moest worden in hun loopbaan. Maar gelukkig zijn deze beelden er nog en ik kan iedereen aanraden om deze film te gaan zien. Niet alleen interessant voor fans van MJ, maar ook voor de algemene muziekliefhebber als je het mij vraagt!

avatar van missl

missl

ik vind het vooral mooi dat ze niet te lang bij zijn dood stil staan maar vooral laten zien hoe hij naar de concerten toe werkte. hoe hij bij elk moment van de show betrokken was en hoe hij wist wat een publiek wilde zien / horen. hij beweegt lekker en zijn stem klinkt goed. wat een entertainer is die man.

avatar van mikey

mikey

Merkwaardig eigenlijk, die ortega is natuurlijk een disney icoon met een aantla bedenkelijke films op zijn conto.... had Jackson een deal met Disney of zo?

Het is eerder merkwaardig dat dit zo'n hoge beoordeling heeft gekregen. Het aanzienelijk dat er veel Micheal jackson fans zijn hier op deze site. Maar kijk ook verder dan de man met de beoordeling.

zidane01 schreef:

Mensen die als commentaar geven MJ was legend of pop en 5 sterren geven geven 5 sterren voor Jackson, niet voor de film. Deze film kan nooit of te nimmer 5 sterren verdienen, zo goed is hij helemaal niet. Maar dat zien we binnenkort wel, als het gemiddelde drastisch naar beneden gaat

Nog mensen hier die mee gaan doen als So You Think You Can Dance Like MJ op SBS? Jermaine zit in de jury.

Ik heb zeker respect voor Michael Jackson. Maar idd zoals je zegt. 5 sterren voor de film zelf lijkt mij niet van toepassing.

avatar van soom

soom

Kill_illumovie schreef:

Als iemand de film nou heel goed vind, dan kan hij/zij best wel een 5* geven. Stemmen op een film is persoonlijk... We vinden echt niet allemaal dezelfde films leuk of goed..

avatar van theile000

gelukkig maar, anders zou elke discussie hier overbodig worden

Uh, ja, denk van wel..

avatar van mauzst

mauzst

Bevooroordeeld ging ik de documentaire tegemoet. Ik las hier dat het begin, het moment dat de dansers te horen kregen of wisten dat Michael dood was, enorm emotioneel was. Evenals het einde.. Maar wat bleek? Het interview aan het begin was voor zijn dood en de dansers spraken slechts geëmotioneerd over hun deelname aan deze tour. Het eind is daar bij ook verre van emotioneel. Hij zingt zijn lied, zijn naam wordt geschreven and this is it!

Dit gebrek aan emotie is mijn inziens een deceptie voor de fans. Eerlijk gezegd had ik, als iemand die zijn muziek meer dan waardeert, gehoopt op dikke emotie; om een brok van in je keel te krijgen, maar dit bleef uit. Een erg prettig feit voor de mensen die hem iets minder waarderen. Het gaat alleen om zijn muziek en zijn oneindelijke perfectionisme. Nu snap ik waarom hij maanden en maanden repeteerde. Deze man wilde alles in de hand hebben.

Zoals voorheen al is gezegd werkt de film continu naar het enorme concert toe, maar dit blijft vanzelfsprekend uit. Toch een lekker avondje uit met de prachtige visuele effecten die de bezoekers van de O2 Arena te wachten zou staan. (Een nieuwe clip van Thriller, Beat It en eindelijk een HQ versie van Earth Song) Daarnaast is de opbouw in de docu, van liedjes die hij amper meezingt tot uiteindelijk bijna elk nummer waar hij voluit gaat, erg goed gedaan.

Je zou kunnen zeggen dat een documentaire ook prima thuis te bekijken zou zijn, want het beeld is niet op elk moment fantastisch en een echte verhaallijn ontbreekt. Toch denk ik dat het ongeëvenaarde bioscoopgeluid (het geluid is wel van absolute top kwaliteit) de documentaire net even wat meer geeft.

Mijn advies: ga er heen, neem een drankje en geniet. Ook al ben je geen fan, het is de moeite waard.

Afsluitend een tip voor de mensen die nog naar de bios gaan: bij mijn plaatstelijke bios bleef bij de aftiteling, tijdens This is It, het licht uit.. Daarna ging, op de helft van de aftiteling, het licht aan en verliet iedereen de zaal. Aangezien ik mijn biertje nog niet op had en dus nog even bleef zitten, kwam er een onverwachte verrassing: er komt NOG een live nummer na de aftiteling!

TimD

Toch niet This is It. Er komt nu EN een realitysoap rondom de Jacksons en spinoffs van so you think you can dance rondom Jackson.

avatar van patjenmgn

patjenmgn

mauzst schreef:

er komt NOG een live nummer na de aftiteling!

Meen je niet....

Dat wordt nog een keer naar de bios dus...

avatar van Baard

Baard

Gisteren ook gezien!

Wat kan ik toch genieten van deze #1 entertainer. Ik heb vaak gehoord dat Michael aan het 'eind van zijn latijn' zou zijn. In deze film bewijst hij het tegendeel! Wat zou het concert geweldig zijn geweest...

De choreografie, zijn stem (stond er echt van te kijken in de film!), zijn lichaamshouding, zijn lichaamsbewegingen, hij blijft voor mij absoluut de nummer 1.

Erg mooi om te zien hoe veel tijd er in de voorbereiding van de concerten zit!

avatar van daantje81

daantje81

denk dat veel van de stemmers MJ fans zijn en de film toch wel goed zouden vinden en dus niet objectief stemmen dus moeten we de cijfers wel geloven??????

avatar van Thom1994

Thom1994

daantje81 schreef:

Natuurlijk gaan we ervan uit dat een groot deel van de stemmers een fan van MJ was/is. Zelf was ik voor de film nog geen fan van hem, en heb ik nooit echt aandacht aan deze man besteed. Ook over zijn dood was ik niet "geschokt". ( Vat dit niet op als een gevoelloze opmerking, natuurlijk vond ik het wel erg, maar ik zag het wel een beetje aankomen. )

Maar ik hoop dat je begrijpt, dat je wel in het minste geval, zoals ik dan, zijn muziek wel leuk vind, of Michael Jackson wel leuk vond. Als dit niet het geval is, is er een hele grote kans dat deze documentaire je niet interreseert.

Jouw vraag snap ik dus niet zo. Natuurlijk zijn een groot deel van de mensen fans van deze man. Ik dan toevallig niet, ik ben na deze docu pas fan geworden. Je moet immers wel een beetje van zijn muziek houden als je naar een documentaire van 2 uur gaat kijken die over de audities van het "afscheidsconcert" gaat.

Lijkt mij erg logisch, toch?

avatar van Nomak

Nomak

daantje81 schreef:

En wat moeten we dan van jou denken?

Een 0,5* uitdelen aan deze film zonder enige vorm van onderbouwing en dan wel een snerende opmerking in de richting van de fans omdat zij niet objectief zouden zijn.

Ben jij dan wel objectief? En wat is jouw mening over deze film? Is het dan werkelijk zo slecht dat enkel een 0,5* gerechtvaardigd is?

avatar van Kevin13

Kevin13

Denk dat de film zo hoog staat om de zelfde reden als The Dark Knight.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Inderdaad, omdat veel mensen het een goede film vinden.

avatar van Kevin13

Kevin13

Hier kun je toch niets goed aan vinden? Zelfs de trailer is supersaai.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Blijkbaar wel.

avatar van Thom1994

Thom1994

Nomak schreef:

En wat moeten we dan van jou denken?

Blijkbaar geen MJ fan. Ik heb zijn ietwat onzinnige vraag al beargumenteerd in het stukje hierboven.

Kevin13 schreef:

Denk dat de film zo hoog staat om de zelfde reden als The Dark Knight.

Omdat MJ overleden is, hebben ze deze film/docu gemaakt. En veel mensen gaan daar naartoe, om de laatste dagen van MJ op film te zien. Natuurlijk maakt dat veel indruk op mensen. Dus misschien voor een klein deel wel. Maar bij " the dark knight " hoorde ik pas na het stemmen dat "Heith Ledger" overleden was. Dus ik ben het deels eens, deels oneens met jouw stelling.

Kevin13 schreef:

Hier kun je toch niets goed aan vinden? Zelfs de trailer is supersaai.

Je moet natuurlijk wel een beetje interesse hebben in hem / zijn muziek.

avatar van Rosicky

Rosicky

Gisteren bekeken, en zeker niet teleurgesteld door "This is it"

Het begin is erg slim: door middel van een emotionele openingstekst wordt vast op de traanbuizen ingewerkt. Vervolgens zien we een stel kansloze gasten staan huilen omdat ze met Michael mogen dansen. Vindt ervan wat je ervan wilt vinden, het is erg slim gedaan.

Wat we vervolgens zien zijn eindeloze repetities, af en toe een kort gesprek en de nieuwe video's die MJ liet opnemen voor tijdens de concerten. Deze waren allemaal bijzonder vet, zeker Smooth Criminal.

Maar dat was dan ook wel zo'n beetje wat de hele film is. Michael danst, Michael zingt, Michael geeft commentaar. En toch heb ik me niet zitten vervelen in de bioscoopzaal. Natuurlijk heeft dit alles te maken met de fantastische muziek die de man heeft gemaakt. Maar ook met het gigantische showgehalte van alles wat ze aan het doen zijn. Wat een show was "This is it" geworden als ie gewoon was blijven leven zeg...

Na afloop ben ik niet geëmotioneerd of iets dergelijks, wel heb ik meer respect gekregen voor MJ. Ik ben er nu ook zeker van overtuigd dat de man geen zelfmoord heeft gepleegd, zoals vlak na zijn dood werd beweerd.

"This is it" is niet echt een film, maar het is twee uur kijken naar een van de grootste muzieklegendes aller tijden. En dat is ook gewoon erg leuk.

avatar van daantje81

daantje81

Nomak schreef:

En wat moeten we dan van jou denken?

Ik heb echt wel van sommige liedjes van MJ genoten maar heel de poespas en alle heisa erom heen breekt veel af aan deze persoonlijkheid. En iedereen zag toch aan komen dat dit ging gebeuren die concerten hadden nooit plaats gevonden.

Maar ik bedoel te zeggen dat de echte MJ fans deze docu toch wel goed zouden hebben gevonden omdat hun idoolerin mee doet.

Dat is hetzelfde als Frans Bauer een nieuwe cd uitbrengt die word toch goed verkocht omdat zijn schare fans zo groot is dat ze hem blindelings kopen ongeacht hij goed is of niet.

En het is gewoon niet mijn ding heb gekeken omdat ik dacht een goeie docu te zien maar ik ben toch te weinig MJ fan om ervan te kunnen genieten en ik gun alle echte fans heel veel plezier met deze docu maar ik houd er niet van.

Het feit dat per week word gekeken of hij nog een week door draait zegt toch genoeg.

avatar van Julie

Julie

Ik ben al zeer lang fan van deze geniale persoon

en ik was helemaal niet telleurgesteld. Ik vond hem zeer goed

de zoetige speechen van het begin vond ik niet zo erg...

(ik vond de hoofdproducer eerder een slijmbal)

Maar je ziet een heel ander MJ in deze film. De MJ die ik persoonlijk altijd in hem heb gezien

een must voor de fans! en voor de niet-fans... you'll learn to respect him..