• 9.377.278 stemmen

Geregisseerd door: John Luessenhop

Met onder meer: Paul Walker, Hayden Christensen en Matt Dillon

Plot Takers

"Who's Taking Who?"

'Takers' gaat over een groep bankrovers, die de ene na de andere slag slaat en steeds maar weer wegkomt met de buit. Het lijkt erop dat de mannen niet gepakt kunnen worden, totdat ze van plan zijn om hun ''allerlaatste'' slag te slaan. Detective Jack Wells (Matt Dillon) zal namelijk alles in het werk stellen om ze allemaal voor eens en altijd achter slot en grendel te krijgen.

avatar van jordkaka

jordkaka

Actie kon wel beter vind ik, maar erg vermakelijke film was het.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Aardige misdaadfilm over een bende overvallers. Geen ordinair stel boeven maar intelligente gangsters met smaak en stijl. Ik hou wel van dat sfeertje

Tegelijkertijd had ik ook sympathie voor het agenten duo die hen op de hielen zit, het was dus moeilijk partij kiezen

De film bleef makkelijk boeien en de overvallen waren spectaculair, al had ik er wel graag meer gezien doorheen de film.

Het einde had ik ook graag anders gezien, of op zn minst er iets dieper op ingegaan. Het was nu wat abrupt.

avatar van DragQueen

DragQueen

Luchtige misdaadfilm, die nergens echt verrassend wordt. Maar toch weet te boeien. Ook de actiescenes waren wel vermakelijk. De prima cast acteert verder ook vrij redelijk. 2,5 Ster.

avatar van El ralpho

El ralpho

Doe je petje omlaag en je capuchon op.

Dit is dus typisch zo'n film die vooral cool gevonden wil worden. Dus levert de film een coole vlotte storyline en de nodige actie sequences en stopt hem vervolgens vol met een handvol mannelijke acteurs die door de jeugd vooral als cool gezien worden.

Nu is er ook helemaal niks mis met een gedeelte van die acteurs. Paul Walker, Matt Dillon en Hayden Christensen laten zien hoe je dit soort films moet dragen. Echter gaat het volledig mis als rapper T.i en Chris Brown in beeld komen. Zij denken dat de hele filmset een grote videoclip is en hun acteerwerk is hier dan ook naar. Gevolg is dat de twee de hele film voornamelijk drukker bezig zijn met zo cool mogelijk gevonden te worden en zo lijken te vergeten dat er ook nog geacteerd dient te worden. Leuk voor een persiflage misschien maar niet in een film waarin je serieuzer genomen wilt worden. Chris Brown kan ik na zijn afranseling van ex vriendin Rihanna overigens sowieso nergens meer echt serieus in nemen.

De actie die in de film voorkomt is verder allemaal redelijk, maar wil niet echt knallen. Het mist net die finishing touch wat het allemaal net even wat lekkerder maakt. Nu komt het geheel niet verder dan een aantal ongeinspireerde shootouts. Uitzonderingen op de regel zijn de scene's met het geldtransport en een vechtpartij tussen A.j en een groep gangsters die nog wel lekker wegkijken.

Kortom er schort dus nog wel het een en het ander bij Takers en haalt het niet bij hedendaagse toppers zoals The Expendables en The Mechanic die wel laten zien hoe je ouderwets lekker door moet knallen. Deze film heeft het allemaal net niet waardoor de score dus ook net niet is.

avatar van NERD

NERD

Entertaining doch zwak verhaal. Geen geweldige acteurs. Pure middelmaat dus.

avatar van Justinw

Justinw

Aardig vermakelijk, redelijk plot en geinige actie maken dit een tussendoortje.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Aardig tussendoortje.

Niet bijster origineel en hier en daar wat ongeloofwaardig (met name de overvallen) maar het geheel baadt wel in een cool sfeertje waardoor je wel in het verhaal wordt meegesleept.

Cast doet het meer dan prima. Eerste keer ook dat ik Idris Elba in een hoofdrol zie (buiten de serie The Wire) en dat gaat hem best goed af.

avatar van Masterbrain

Masterbrain

The Italian Job 2

avatar van Sweenie.

Sweenie.

Beetje langdradig gedoe hoop dat die zo nog beetje spannend word.

avatar van david bohm

david bohm

De beginscène met de helikopter en tv-crew is al dusdanig grotesk dat je weet dat de rest van het gebeuren ook niet serieus te nemen valt. Wat rest is een B-film met overvallen, afgezaagde zij-plotjes, een soundtrack die niet de juiste snaar weet te raken en matig acteerwerk. Maar wel kijkbaar. Het open einde sluit een vervolgfilm niet uit.

avatar van opa-ben

opa-ben

lekkere film met de nodige actie. Verraad van binnen uit breekt ze ten slotte op.

avatar van Thampon

Thampon

verwachte er niet veel van, en dat zijn dan meestal de meevallers !

avatar van flaphead

flaphead

onverwacht aardige actiefilm. we trappen af met een stelletje overvallers, die na een geslaagde klus gaan genieten van de verdiende centjes. vrij standaard. de beginscene is wel goed, maar het eerste deel van de film is dan niet meer dan een gemiddeld tussendoortje. maar zeker het laatste deel zit vol sterke actie, mooie slomo's en strakke scenes. hoogtepunten daarin zijn de overval op de geldwagen en de vluchtende parkour-badguy. storend zijn het niks toevoegende geneuzel met drugszus en het vriendinnetje.
al met al een vermakelijke actie.

avatar van NLW

NLW

Ik houd erg van dit soort films. Waarin ook direct het gevaar schuilt voor een film, om niet te cliché en voorspelbaar te worden.

Dit was bij deze film zeker niet het geval, boeide tot het eind.

Geweldige film!

avatar van r0bert0

r0bert0

Met een beter einde had deze zeker een halve ster meer gehad.

avatar van xSamira

xSamira

lekkere actiefilm,

avatar van DieselWalker

DieselWalker

NERD schreef:

Entertaining doch zwak verhaal. Geen geweldige acteurs. Pure middelmaat dus.

Geen geweldige acteurs? Voor een actiefilm is diit gewoon een bovengemiddelde cast! Paul Walker!

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Redelijk matig filmpje met wat flauwe actiehelden die een soort broederschap moeten vormen met elkaar. Niet echt overtuigend allemaal en ook de kraaks die ze zetten hebben we wel eerder en beter gezien.

avatar van nachtschade

nachtschade

Leuke actiefilm voor een avond luchtig vermaak. Pilsje, borrelnootje....alleen dat einde ..........?

avatar van nightbreed

nightbreed

Pubervoer. Ik kan bij dit soort onzinfilms nooit leven met de onlogische en uiterst onwaarschijnlijke dingen die er bijna altijd zitten ingebakken.

avatar van repok

repok

Aardig concept, helaas behoorlijk slordig uitgewerkt met behoorlijk veel ongeloofwaardige en toevallige momenten. Waarschijnlijk wilde men op het einde een bepaalde twist aan de film geven, maar deze was absoluut saai en niet verassend.

avatar van Decec

Decec

Een goede actie/misdaadsfilm...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Wel leuk bekende acteurs Matt Dillon en Paul Walker...

Perfect achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...

Super mooi HD kwaliteit...

Prima camerawerk, maar een beetje te snel camerabeweging...

Heerlijk actiefilm..

avatar van henrygreenways

henrygreenways

Al het geweld in de wereld komen voort uit dit soort films!!!

avatar van LostCauze

LostCauze

Film wordt nergens echt interessant. Gebrek aan dialoog en de matige cast zorgden ervoor dat ik eigenlijk constant zat te wachten tot ie afgelopen was.

avatar van Bullit

Bullit

henrygreenways schreef:

Al het geweld in de wereld komen voort uit dit soort films!!!

Ga lekker naar de kerk.

avatar van Djaxx

Djaxx

LostCauze schreef:

Zou het niet beter kunnen verwoorden!

avatar van Toontje G

Toontje G

Deze film zal geen Oscar krijgen of het moet er moet een categorie zijn van "vergeet deze film zo snel mogelijk" dan krijgt hij er minstens 5.

avatar van krabat

krabat

TI.... Ik ken hem niet, maar vanwege zijn opvallende acteerprestatie heb ik mij toch even (dat is eigenlijk al te lang) verdiept in zijn staat van dienst. En ja hoor, het blijkt een rapper te zijn die ze voor de camera hebben gezet! Als ik een film kijk dan lees ik zelden de ondertitel, maar dat was nu helaas onmogelijk, want TI blijkt een spraakgebrek te hebben!! En een acteergebrek...

avatar van m1701

m1701

Goeie film, met name acteerwerk

Maar had best meer in gezeten... sommige momenten wat saai.

3* vanwege de overval

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Prima film

Bende overvallers met een hoger IQ dan de meeste bankovervallers, die in stijl door het leven gaan. Ze plannen de overval minutieus op voorhand zodanig dat er niks fout kan lopen. Yep, op een dag vind je de job van je leven

Het begin van de film is een trage voorstelling van de hele crew , gekleed in peperdure pakken , in hun eigen club , nippend van een dure scotch en dure sigaren. Ik hou enorm van deze sfeer. En uiteindelijk verschijnt Ghost, een voormalig lid dat bij een vorige overval gewond geraakte en in het gevang terechtkwam. Nu op vrije voeten, en geen rancunes , heeft hij een laatste voorstel voor een ultieme grote slag.

Matt Dillon en Jay Hernandez zijn de rechercheurs die deze bende moet opsporen.

De cast vind ik schitterend samengesteld , buiten Paul Walker. Pas op, geen slechte acteerprestatie, maar hij zegt mij niet veel. Telkens zie ik hem voor mij als die gast uit Fast & the furious met zijn baby-face

Als ik moet afgaan op vele recencies op IMDB zou dit dus wel een degelijke zeik-film moeten zijn, maar ik vond het daarentegen een aangename actie-film om 's avonds onderuitgezakt in de zetel naar te kijken.