• 9.372.548 stemmen

Gesproken taal: Engels, Frans, Latijn, Pools, Portugees en Spaans

Releasedatum: 31 mei 2000

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot The Ninth Gate

"Every book has a life of its own."

Dean Corso, een boekendetective, gaat op zoek naar zeldzame boeken. Op een dag krijgt hij van een zekere Boris Balkan de opdracht om de echtheid van het 17e-eeuwse boek "De 9 Poorten" van het Rijk der Schimmen na te gaan. Er zijn over de hele wereld maar drie exemplaren van dit satanische boek overgeleverd, maar slechts één ervan heet authentiek te zijn. Wie het juist hanteert, zou in de mogelijkheid zijn de Duivel in hoogst eigen persoon op te roepen. Om de drie boeken - en in het bijzonder, de negen geheimzinnige gravures - met elkaar te vergelijken, reist Corso van New York naar Toledo, Parijs en Sintra in Portugal. Moord en dood blijken hem daarbij te achtervolgen, net als twee raadselachtige vrouwen. De ene, Mrs. Telfer, maakt ook jacht op het boek. De andere is een zeer vreemde vrouw, die hem steeds lijkt te beschermen.

Dean Corso

Pablo & Pedro Ceniza/1st & 2nd Workmen

Andrew Telfer

avatar van Etienne U

Etienne U

Dit is echt een vette film. Je ziet hoe johnny de gehele film als Dean Corso als JoJo word gebruikt. hij heeft het alleen af en toe door en leuke gedaantes komen er in voor zoals het blonde meisje die niets weet. Maar waar je als kijker wel steeds op ge attendeert word doormiddel van blikken op haar ogen!! echt gave film alleen het einde was wel jammer.

avatar van Placemat

Placemat

Op zich een spannende film omdat je als kijker echt het idee krijgt dat er iets verschrikkelijks staat te gebeuren. Dean weet gewoon niet waar hij mee bezig is! Maar de film duurt een beetje te lang en wordt daarom ook vrij saai. Een jammerlijk teveel uitgesmeerd, maar toch goed verhaal...

avatar van Jordy

Jordy

Ik vond het een beetje een vreemde film. Echt slecht is 'ie niet, maar Depp loopt 2 uur lang een beetje verdwaasd rond, en het einde is een beetje onbevredigend. 2 en een halve ster.

avatar van iman

iman

De film vond ik dus gewoon GOED....lekker verhaal en het einde is ook niks mis mee.....echt wel een aanrader

avatar van bumble-bee

bumble-bee

Niet echt spannend, het plot was voor mij al heel snel duidelijk. Maar dit heeft me niet echt gestoord. Ik heb genoten van de mooie beelden en de mooie muziek. De interviews op de DVD waren een teleurstelling. oeh, we vinden het allemaal zoooo fijn om met polanski samen te werken. Hij is echt briljaaaant. Kan wel zijn maar het wordt een beetje vervelend als iedereen dat elke keer herhaald.

neo

goeie film van polanski.ik vind de sfeer erg goed en ook de muziek draagt daar veel aan bij.ook een redelijk goeie cast 4 sterren

avatar van Onis

Onis

Als het einde niet zo slecht was geweest, had ik hem misschien zelfs vijf sterren gegeven.

avatar van dttom

dttom

Vond het einde een beetje teleurstellend.

avatar van Blindfold

Blindfold

Het einde was inderdaad een grote teleurstelling en heeft hem de voldoende gekost. De rol van die vrouw en toen je er uiteindelijk achterkwam hoe het nu met haar zat, was daarentegen wel erg goed.

avatar van Psyche

Psyche

Reactie tijdens de film:

hm? hmmm...? hmmmm....aha!

hunh???? ermmmm....

What the f****???

Oftwel:

Brrrrrrrrrr

Alleen omdat ik nog tot het einde HOOPTE dat het begrijpbaar zou worden, heb ik het een 2 gegeven.

sydney

Ja Kappeuter je hebt gelijk. Ik waardeer eerst mijn favoriete films. Derhalve weer 4,5*.

Knap staaltje acteerwerk hier van Depp en een goed scenario dat maakt het tot een zenuwslopende en spannende ontdekkingstocht rond om het boek van de ninth gate. De film was goed te volgen alleen vergt deze film een beetje fantasie van jezelf. Dat maakt een film in dit genre namenlijk wat interessanter. Een film met een open deur is voor mij niet interessant, dan geef mij maar een op een kier staande ninth gate.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Flauw verhaal, ontstellend zwak einde.

Een "off-day" voor Depp en Polanski.

Skippen, deze !

** 2 op 5 **

avatar van Goodfella

Goodfella

Omdat dit eigenlijk niets meer dan een clichématig detectiveverhaaltje is moet de film het vooral hebben van een prachtige stijl en schitterende decors. Bovendien zitten er best een paar mooie scènes in en is ook de muziek erg goed. De film steekt hierdoor behoorlijk boven de middelmaat uit.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Ik vond het einde echt helemaal niets toen ik de film zag, en inmiddels ben ik het vergeten. Dat is geen goed teken, dus maar 2**

avatar van mimi mouse

mimi mouse

Sluit ik me bij aan; zware tegenvaller! 2* voor de moeite

avatar van chrissie

chrissie

zoals zo vaak gehoord, het boek is beter dan de film

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Fantastische film, de sfeer, het acteerwerk van Depp....heerlijk. Ik heb genoten! Sluit mooi aan op Depp's andere duistere meesterwerk "Sleepy Hollow" (en daar is nu ook From Hell bijgekomen... ik hoop dat ie in dit soort films blijft spelen!) 4,5 ster.

Mee eens, vind het gemiddelde ook nogal laag hier...

sydney

Ja, dat snap ik ook niet. Vooral het acteerwerk van Depp en de sfeer in deze film vind ik mooi.

mag alternatief affiche!

Depp ziet er uit als een orthodoxe jood.

avatar van Rascal

Rascal

Pfff wat is dit voor butt-film joh... 0,0 spanning. Mooie plaatjes dat wel. Had er veel meer van verwacht.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

wat is er dan zo "butt" aan deze meer dan uitstekende film met wederom een uitmuntende Depp....

sydney

Dat snap ik ook niet. Deze film zit vol met spanning en je voelt de hele tijd dat beklemmend sfeertje. Je moet voor het onderwerp wel een beetje open staan, om de film mooi te vinden. Johnny Depp in een glansrol idd. Eén van mijn favoriete Depp films.

neo

hoe vaak heb ik deze film nu al niet gezien

(naar schatting rond de 15 keer), dus ik verhoog mijn stem naar 4.5 sterren.

neo

wat trouwens nog altijd een enorme indruk maakt op mij zijn de volgende scenes:

- de scene waarin depp en seigner de liefde bedrijven onder begeleiding van wojiech kilar's muziek op het einde en dan die ogen van seigner!!!
-de scenes waarin corso aan de hand van de boeken steeds meer ontdekt en verschillen gaat zien tussen de twee boeken.

ook vind ik de toch vaak aanwezige humor erg leuk, vooral sommige scenes die heel droog overkomen (denk aan de fuck you scene).

avatar van Phooze

Phooze

neo schreef:

Is dat de "I just did" scene ?

Ik heb gisteren het eerste half uur met veel plezier zitten kijken, maarja, de kroeg riep Ik ga deze zeker snel huren/dl want het verhaal pakte me vanaf de eerste minuut (heb ik niet erg vaak)

Is dat de "I just did" scene ?[/quote]

yep

avatar van pinky

pinky

• 1999 stemmen

Deze film in het kort? Dik twee uur voorspel, maar neuken: ho maar.

Polanski is een grootmeester in het opbouwen van spanning en dus blijf je kijken. Maar iemand zou hem toch eens moeten influisteren dat de beste verhalen een begin, een midden en een eind hebben. Nu wordt de spanning steeds verder opgebouwd, maar de verwachtingen worden nooit ingelost.

Wel lachen: Frank Langella, die een groep duivelaanbidders in paniek brengt door een keer heel hard "Boe!" te roepen.

Goeie muziek, overigens.

**½

avatar van gotti

Ik ben de hele week al films aan het kijken waarvan ik te veel verwacht en hier is dat er ook weer eentje van, maar erg tegenvallen deed hij niet. De cast (met vooral Depp) deed het naar behoren (maar ook niet meer dan dat) en het verhaaltje (niet erg interessant) is spannend, maar zoals pinky al zei: de beste verhalen moeten een begin, een midden en een eind hebben. 3*

avatar van Phoenix

Phoenix

3 sterren van mij. Vanaf die super mario brothers (ze leken er echt op!) zat ik op 4 sterren maar het einde was toch wel wat slapjes. Wel goed gedaan door Depp. Misschien dat het feit dat ik de film keek met Devil's Advocate in mijn achterhoofd de film benadeeld, misschien dat ik mijn stem nog verhoog na nog een x kijken.