• 8.842.184 stemmen

Geregisseerd door: Luigi Bazzoni en Mario Fanelli

Met onder meer: Florinda Bolkan, Peter McEnery en Klaus Kinski

Gesproken taal: Italiaans en Engels

Plot Le Orme

"Ecstasy beyond passion. Possession beyond lust. It is the ultimate fulfillment."

Simultaanvertaalster Alice (Florinda Bolkan) wordt wakker na een verontrustende droom en komt er achter dat een paar dagen uit haar geheugen weg zijn. Ze gaat op onderzoek uit om te kijken of haar nachtmerrie droom of werkelijkheid is geweest.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Alice Campos / Alice Cespi

Paola Bersel / Paula Burton

Professor Blackmann

Boutique Owner

Alfredo Laurenti / Alfred Lowenthal (as John Carlsen)

Alice's Supervisor (as Myriam Acevedo)

Marie Leblanche (as Rosita Toros)

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Ik heb veel goeds gelezen over deze SF-achtige giallo. Mijn interesse is gewekt. Hopelijk komt hij eens op DVD uit.

avatar van stephan73

stephan73

Mac Hammer Fan schreef:

Ja hoor, eind deze maand komt deze op DVD in England via Shameless!

Footprints [DVD] [1974]: Amazon.co.uk: Florinda Bolkan, Klaus Kinski, Luigi Bazzoni: DVD

avatar van Peake

Peake

Le Orme is zeker geen typische giallo volgens het whodunnit-principe en neigt meer naar een psychologische thriller. De film heeft een dromerige, mysterieuze sfeer en is net als Bazonni's andere giallo The Fifth Cord prachtig geschoten door de briljante Vittorio Storaro. Kinski's rol is trouwens van een verrassend ondergeschikt belang.

avatar van Wouter

Itrigrerende film, geniaal gedraaid door Storaro

avatar van Querelle

Querelle

En toch maar 3*?

avatar van yeyo

yeyo

Waar de meeste gialli handelen over gruwelijke moordpartijen jegens de vrouwelijke bevolking, is Le Omre is een prachtig surrealistisch meesterwerkje over paranoia en isolement. Het schilderachtige, doch desolate dorpje Carma wordt fenomenaal in beeld gebracht door Storaro. Samen met de betoverende orgelmuziek zorgt dit voor een bijzonder dromerige, eenzame sfeer. Een unieke sfeer, ook al is deze film duidelijk geïnspireerd door o.a. Repulsion, Don't Look Now en het werk van Argento.

Werkelijk een vergeten parel!

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Kan het niet beter omschrijven yeyo, prachtige film indeed!

avatar van yeyo

yeyo

Blij om te horen dat het je beviel, dit meesterwerkje verdient echt meer aandacht.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Niet de gebruikelijke messen, slashers, vrouwelijk naakt en zagen maar een daadwerkelijk (vrijwel) geweldloze giallo.
Wel een heel mysterieuze sfeerfilm met een plot waar ook wel een Dario Argento (danwel Hitchcock) mee aan de slag had kunnen gaan.
Overigens absoluut geen SF-film, de SF-stukjes (ft Klaus Kinski) zijn herinneringen aan een ooit door de hoofdpersoon geziene film danwel hallucinaties.
Aparte film: benieuwd hoeveel gore&horror-fans deze uit kunnen zitten en hoeveel van onze arthouse-vrienden ooit moeite gaan doen om deze te zien.
Deze alles-eetster vind het in in ieder geval een puik staaltje jaren 70-cinema.

avatar van perceived

perceived

Wat vreemde film. Beetje een genre-experiment: een semi-Giallo met wat SF-elementen (en Klaus Kinski) als de haren erbij gesleept. Pakt geeneens zo verkeerd uit, maar ook weer niet heel memorabel. 6/10*

avatar van timmienoelie

timmienoelie

Damn good giallo...

...die niet echt een giallo is.

avatar van wihu61

wihu61

Intrigerende film, ik ga hem eens een derde keer bekijken, heb hem geloof ik nooit helemaal begrepen, maar dat stoort niet.