• 9.377.473 stemmen

The Room (2003)

Geregisseerd door: Tommy Wiseau

Met onder meer: Tommy Wiseau, Juliette Danielle en Greg Sestero

Plot The Room

"Can you ever really trust anyone?"

Een succesvolle bankier, Johnny, is ontzettend verliefd op zijn verloofde, Lisa, en is van plan volgende maand te trouwen. Zijn plannen nemen een vreselijke wending, wanneer hij de waarheid over Lisa en de mensen om hem heen ontdekt.

Heb ooit een interview met Samwell gezien ... geen greintje zelfbewustheid te bespeuren. Vol geloof in zichzelf en z'n kunnen.

Confusie

De hele historie en tumult van en rond deze film kennende is er alleen al aan die kop op de cover iets droogkomisch.

Lijkt mij dan ook vrijwel onmogelijk dat dit ooit echt serieus bedoeld is geweest.

Als dit humor is, dan is het waarschijnlijk wel de mijne.

Pas recentelijk voor het eerst kennis mogen nemen van het fenomeen Tommy Wiseau maar moet zeggen nu al aardig gegrepen.

Film zelf nog niet gezien maar wel al enkele hilarische fragmenten en interviews.

Zie hierboven ook wat mijns inziens vrij vergaande negativiteit, tot dusver is het allemaal best in mijn straatje en mag ik 'm wel eigenlijk.

Interessant ook de film van en met James Franco die eraan zit te komen over deze film.

Het is jammer dat het linkje wat hier staat naar de dvd voor 5,99 blijkt te leiden tot een incorrecte uitkomst anders had ik 'm gelijk besteld, al is het alleen maar voor die blik op de cover.

Confusie

Film inmiddels gezien, en zoals verwacht was het genieten.

Een clichématig soap scenario tot kunst verheven.

Johnny als de naïeve geliefde die wel eens even een harde les zal leren.

Zelden werd een scene van vreemdgang, het bedriegen van een partner en beste vriend, zo sensueel in beeld gebracht.

Met een toepasselijke muziekkeuze bovendien.

Mijn persoonlijke interpretatie van de prent is eigenlijk een soort parodie op mensen en hun eeuwige bezittingsdrang, en alle onvermijdelijke problematiek die daaruit voortvloeit.

In die zin spreekt het mij wel behoorlijk aan.

Het moge duidelijk zijn, een perfecte film is het niet, vandaar van mij net niet de volledig voluptueuze score.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Volgens mij is het een erotische thriller, maar erg erotisch is het niet en veel thriller zit er ook niet tussen.Tommy Wiseau heeft op een vreemde manier een bepaalde aantrekkingskracht, met zijn vreemde accent en zijn overdreven maniertjes ('Oh Hi Mark'). Ook het script is absurd op een manier dat je niet voor mogelijk houdt dat een volwassen persoon het allemaal heeft uitgetikt. Een soort egocentrische fetisj van een man die zich de rol heeft toebedeeld van 'de perfecte echtgenoot' in een wereld waarin iedereen- en dan ook echt iedereen- op zijn begeerlijke vrouw aast. Het allervreemdste is dat Wiseau hier een budget van 6 miljoen dollar voor heeft gehad!? Nou ja, bij vlagen is het hilarisch, maar 99 minuten is aan de lange kant voor een derderangs productie.

avatar van MDRAIJER

MDRAIJER

Barslechte film. Alhoewel het een pareltje is als het om quotes gaat. "Anyway, how is your sexlife?".

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Ik vond het nog wel meevallen. Het is wel vrij duidelijk dat het serieus bedoeld is. Vandaar dat ik ook niet heel veel kon lachen.Het had voor mij nog wel wat slechter gemogen dan had ik ook kunnen lachen en waarschijnlijk meer waardering gehad. Natuurlijk aan het begin kwam er gelijk een seksscène en vlak daarna weer. Dat was wel erg storend . Ook is het vaak niet boeiend genoeg om verder te blijven kijken. Maar ik vond de acteurs nog wel meevallen moet ik eerlijk zeggen. De meesten kunnen wel enigszins acteren. Tommy Wiseau vond ik echter niet zo sterk spelen , maar het feit dat hij zo raar overkomt wijt ik ook meer aan de nasynchronisatie dan aan hem als acteur. Camerawerk viel ook reuze mee nog.

avatar van Rosicky

Rosicky

Geweldig om eens gezien te hebben, maar voor een tweede keer bedank ik vriendelijk. Na een tijdje wen je zelfs aan de grootste absurditeiten. Van de bizarre dialogen tot het dramatische acteerwerk en van de smakeloos lange seksscènes tot het totale gebrek aan een plot of spanningsboog. En dan is het vooral een vermoeiend lange zit.

avatar van leatherhead

leatherhead

Zag laatst weer eens wat fragmenten van deze 'film' voorbijkomen. Mooiste blijft toch wel dat stuk in de bloemenwinkel vind ik. Echt, wat een totale clusterfuck van een scene. De meest verbijsterende 20 seconden in de filmgeschiedenis.

''Here you go"

''That's meee!"

avatar van Olifantenstaart

Olifantenstaart

Zo'n slechte acteerprestaties, regie en script dat je hem net wil zien. Muziek en visuele enhancement ontbreken volslagen. Last but not least: waarom is er Engels over het originele Engels gedubd?

Geniaal meesterwerk! Een welverdiende 0.5*

avatar van _Se7en_

_Se7en_

• 2041 berichten

leatherhead schreef:

''Here you go"

''That's meee!"

Hahahahahahahaha, dit dus. Vergezeld door "Anyway, how's your sex life." Uit het niets. En "Cheeeep cheeep cheep cheep." Welke meloen heeft dat script geschreven?

Dit is crap, heel crap. De langst intro van een pornofilm ooit, zonder uiteindelijk aan de porno toe te komen en ik heb me ontzettend vermaakt. Vandaar 3,5*

avatar van james_cameron

Zo zeg, dit is even andere koek. Deze vermeende slechtste film aller tijden is inderdaad bizar slecht, maar op zo'n maffe ontwapenende manier dat je toch gefascineerd blijft kijken. Personages, dialogen, sfeer, plot- alles is zo raar en subtiel vervreemdend dat dit eigenlijk best een bijzondere film is geworden. Volledig onbedoeld natuurlijk. Hoofdrolspeler en regisseur Tommy Wiseau is één van de minst getalenteerde mensen die de filmindustrie ooit heeft voortgebracht, maar hij heeft wel iets volstreks unieks in elkaar weten te flansen. En dat neemt niemand hem meer af.

avatar van mikey

mikey

komt een biopic over dit project

The Disaster Artist (2017) - IMDb

avatar van J.Verschoor

J.Verschoor

_Se7en_ schreef:

Welke meloen heeft dat script geschreven?

Dat was hoofdrolspeler en regisseur Tommy Wiseau himself.

avatar van FlorisV

FlorisV

Al veel gelezen hierover. Het lijkt de Wet van Murphy: werkelijk alles wat een film slecht kan maken is hier gedaan. Men neme een talentloze scriptschrijver, niet gehinderd door enig zelfbewustzijn, die ook nog eens door niemand zijn abominabele script laat lezen om het misschien nog iets te verbeteren, die ook nog eens besluit de film zelf te produceren, acteren en regisseren, waardoor niemand hem uit kan leggen dat hij waardeloos acteert en dat de hele film nergens op slaat.

George Lucas kreeg de kritiek teveel yes-men om zich heen te hebben, zeker omdat hij de prequels zelf regisseerde. Maar die had nog veel talentvolle mensen om zich heen en was zelf, als filmmakende gigant in de industrie, zeker niet gespeend van enig talent.

Wiseau zou als acteur nooit een schijn van kans hebben gemaakt bij welke auditie dan ook. Dat accent alleen al, daar zou zelfs Arnold Schwarzenegger om moeten huilen. En die lelijke kop van hem, mijn God. Om nog te zwijgen van zijn kwaliteiten als regisseur en schrijver.

Maar zo kan het dus zomaar gebeuren, als zo iemand een imposante zak met geld heeft (een van de grote raadsels: had hij de loterij gewonnen, was er een dikke erfenis?)

Normaal gesproken heb ik sympathie voor mensen die alles zelf doen. John Carpenter deed ook veel zelf. Sam Raimi begon zelfs met niks. Maar die hadden een flinke dosis talent.

Hoe is het mogelijk dat je met zo weinig talent het toch gaat proberen? Misschien omdat je het voor het eerst doet allemaal? Echt een schrijnend voorbeeld van nooit in de spiegel kijken en geen greintje zelfkritiek hebben. Maar misschien ook een product van het zo populaire maakbaarheidsdenken: geloof in je zelf, maak je dromen waar. En sufferds als Wiseau moeten erdoor zijn beinvloed.

Ik snap wel waarom hier een film over gemaakt is, The Disaster Artist, omdat het toch fascineert hoe zo iets in godsnaam kan gebeuren. Maar het voornaamste antwoord is toch dat Wiseau bijna alle teugeltjes in zijn incompetente handen had dus zo'n mysterie is het eigenlijk niet.

avatar van FlorisV

FlorisV

Dit is de beste uitleg hoe Wiseau aan die 6 miljoen is gekomen!

DB Cooper

avatar van comely

comely

Anno 2017 nog steeds een meesterwerk. Als een film als Avengers hoog scoort dan mag deze film torenhoog scoren.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Heeft iemand enig idee of deze ergens een bioscooprelease krijgt in combinatie met The Disaster Artist (2017)? Zou een mooie gelegenheid zijn om deze te bekijken namelijk.

avatar van SunChaser

SunChaser

Meesterwerk. Oh hi Mark

Confusie

In een wereld waar de titel van een film veelal letterlijk in de betreffende film wordt uitgesproken is het bovendien wel eens verfrissend dat we hier te maken hebben met een titel die werkelijk totaal nergens op slaat.

Weet voor mij allemaal bij te dragen aan de grootsheid van dit kunstwerk.

avatar van MDRAIJER

MDRAIJER

Karl van H. schreef:

Ik ben er dan sowieso bij. Leuk idee.

avatar van Bélon

Bélon

Karl van H. schreef:

Jawel The Room (2003) - Kino Rotterdam - kinorotterdam.nl

avatar van Basto

Basto

• 11955 berichten

Net gezien in een uitverkocht Kino 1. Watveen feest! Geweldige voorstelling met vollop audience participation. YOU ARE TEARING ME APART!

avatar van Bélon

Bélon

Inderdaad Basto dat was een fijn feestje. Ik hoefde niet eens te bukken: de spoons vielen zo in mijn schoot

Ik vond de cinematografie -mooi hoor die verzadigde kleuren en rood in zowat elke scene- en soundtrack best aardig maar ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om hier 1,5* voor te geven, vandaar een welverdiende 0,5*.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Had al de nodige scenes gezien op Youtube. Dus dat was wel een feest van herkenning, maar goed, nu dan The Room in het geheel. Aiaiai, dit was wel pijnlijk, maar zo'n Tommy Wiseau lijkt het ook geen reet te kunnen schelen. In het echt zal ie ook wel zo'n getormenteerde psycho zijn denk ik. De rest van de cast doet ook niet veel moeite om iets te maken van zijn film dat het meest lijdt onder een incoherent script en bizarre dialogen.

Meest verbijsteringwekkende is wel hoe de film een budget nodig had van 6 miljoen dollar. Het is echt low-budget gemaakt op een hatseflats-manier. Het valt ook op dat bij de eindmontage er met scenes gehusseld lijkt te zijn, waardoor je met een en al verwarring deze film bekijkt. Enfin, nu maar The Disaster Artist gaan kijken .

avatar van pjutter

pjutter

Geweldige ervaring deze op het grote scherm te mogen zien.

Ontzettend bewonderenswaardige productie. 1*

avatar van Woland

Woland

De eerste vijf minuten voelden al aan als een half uur. Tommy Wiseau is een werkelijk abominabel acteur, met ook nog eens verschrikkelijke teksten die dan met een raar accent en een creepy uitstraling opgedreund worden. En dan binnen vijf minuten ook gelijk een treurigmakend neppe seksscene met kazige muziek. Dan weet je in ieder geval waarom Tommy Wiseau de film gemaakt heeft. Na wat uber-beroerde gesprekken volgt de tweede seksscene al snel, met hetzelfde recept - het zelfde blonde actricetje mag haar rondingen laten zien, maar dan met een ander, wederom met rampzalige muziek eronder. Het vervolg van de film kan je daarna wel invullen. Ik heb een hoop van de films die vaak genoemd worden in het rijtje slechtste-films-ooit al wel gezien (Troll 2, Monster a Go Go, Plan 9 from Outer Space, Manos, Night Train to Mundo Fine, Pledge This), maar deze is er een beetje tussendoor gefietst, ook omdat ik meer van cultige sci-fi en horror hou dan van cultige, tja, romantische dramafilms? Maar nu, in voorbereiding op The Disaster Artist moest het er toch maar eens van komen.

Tja, er is weinig positiefs te vertellen, behalve dan misschien dat het zo tenenkrommend slecht is dat het zo heel af en toe toch wel weer vermakelijk is in een soort van film-ramptoerisme. De acteurs zijn zonder uitzondering beroerd, al staat Tommy Wiseau op eenzame laagte. Het voelt bijna genant, de man lijkt serieus zwakbegaafd (misschien is ie dat ook wel) en ik kreeg soms het gevoel alsof ik de Jostiband uitlachte. De dialogen zijn misschien nog wel slechter, ik kan me niet voorstellen dat iemand in het echte leven ooit dit soort teksten uit z'n keel kan krijgen. Ik vermoed dat Wiseau deze ook geheel geschreven heeft. Het verhaal, tja, het is een serie oerdomme gesprekken en ongeloofwaardige gebeurtenissen met een verhaaltje over overspel (Tommy Wiseau heeft duidelijk wat issues) en met als terugkerend thema hoe goed het karakter van Tommy Wiseau wel niet is. Daarbij zien we elke tien minuten een (halve) seksscene. Onsamenhangend en dertien in een dozijn zijn positieve omschrijvingen, en bij het filmwerk is ook niks interessants te bekennen. En toch maakt de extreme kazigheid van de dialogen en de compleet onnatuurlijke dictie en timing toch nog wel wat goed. Zo slecht dat het toch nog wel een klein beetje vermaak oplevert door de plaatsvervangende schaamte, maar alsnog heel heel slecht. Ik wou na een half uurtje al de hele cast met een honkbalknuppel te lijf, laat staan tegen het einde.

Maar de slechtste film ooit? Een goede kandidaat, maar ik heb me er toch net iets beter mee vermaakt dan met Monster a Go-Go, Pledge This en Night Train to Mundo Fine. Toch, ondanks het beetje leedvermaak en citeerbaarheid("You're tearing me apart, Lisa!", "I didn't hit her!", die hele dakscene met het pistool) kreeg ik na een tijdje zo de schurft aan alles en iedereen in de film, dat ik toch niet verder kom dan een halve ster.

avatar van mrklm

mrklm

Wie op zoek is naar de slechtste seksscènes aller tijden kan niet om deze film heen. Het heeft namelijk de slechtste, de op één na slechtste, de op twee na slechtste... en ja, ook de op drie na slechtste seksscène ooit. Maar dat is nog niet het enige rampzalige aan deze productie. Tommy Wiseau - producer, regisseur, scenarist én hoofdrolspeler - kan er werkelijk he-le-maal niks van in een film die een cultaanhang heeft gekregen omdat een geduchte concurrent is van o.a. Plan 9 From Outer Space, Robot Monster en niet te vergeten Eegah voor de titel van slechtste film aller tijden. Een paar flinke borrels en een bak chips en vermaak je met deze afgrijselijke film, zonder enige twijfel de slechtste film van de 21 eeuw... tot nu toe. Vormde de inspiratie voor James Franco's film 'The Disaster Artist'.

avatar van Collins

Collins

De film is één grote bron van filosofische rijkdom die in een meeslepende vertelling uitgebeeld door fantastische acteurs, de kijker alle hoeken van het levensspectrum laat zien om hem tenslotte verbluft achter te laten in de deprimerende wetenschap dat hij voor immer gedoemd is om weg te kwijnen in de uitzichtloosheid van zijn eigen onbetekenende 'room'. Verlichting bestaat niet.

Ja, de film is één grote onbetaalbare levensles.

En dan nu weer serieus. Het is heel erg.

Verhaal, dialoog, camerawerk, montage, acteerwerk. Niets deugt. Er bestaat niet eens een genreaanduiding voor iets dat zo onaangenaam en erbarmelijk is als dit.

Ik las dat de titel van de film verwijst naar de potentie van een kamer als plaats waar zowel goede als slechte gebeurtenissen plaatsvinden. In de 'room' in deze film gebeuren enkel belachelijke dingen. Slecht dus. De potentie van de antipool is er niet en wordt echt nergens tot leven gewekt.

Is 'bagger' een genre?

avatar van RuudC

RuudC

Een verschrikkelijk slechte film en een die wellicht meer status heeft gekregen dan nodig is. Toch bewaar ik mijn halve ster waarderingen voor films waar ik me diep door beledigd voel of wat slecht is doordat het extreem afgeraffeld en goedkoop is (asylum producties vooral). Hoe slecht The Room ook mag zijn, er hebben wel mensen aan gewerkt die zonder twijfel hun best doen. En laten we eerlijk wezen: soms is het zo slecht dat het weer grappig wordt.

Neem nou de bloemenzaakscene. Het is voorbij voor je er erg in hebt. Het gaat zo snel, maar in die luttele secondes persen Johnny en bloemenverkoopster er zinnen uit die ronduit idioot en hilarisch zijn. Oh hi doggy!

Ik had medelijden met Lisa, die zich duidelijk niet gemakkelijk voelt in de sexscenes met Johnny, maar opleeft bij zijn beste vriend. regisseurdirectorschrijverhoofdrolspeler Tommy Wiseau is sowieso een apart figuur. Door hem zou je bijna vergeten dat de andere acteurs ook niet heel best zijn. Na al die vreemde gebeurtenissen, bizarre keuzes, stompzonnige rugbybalgooiscenes, rare romances kan het einde niet snel genoeg komen. Als ik de film ooit opnieuw ga zien, dan is het hopelijk een compilatie met al die idiote quotes.