• 9.372.278 stemmen

Genre: Documentaire / Komedie

Geregisseerd door: Jeff Stilson

Met onder meer: Chris Rock en Nia Long

Plot Good Hair

Wanneer Chris Rock's dochter huilend aan hem vraagt waarom zij geen goed kapsel kan krijgen, besluit hij op zoek te gaan naar het antwoord. Hij bezoekt verschillende haarsalons, laboratoriums en zelfs Indiase tempels om uit te vinden wat het invloed van het kapsel is op het leven van de Afro-Amerikaan. Daarnaast geven Amerikaanse beroemdheden als Ice-T, Nia Long, Kerry Washington en Raven Symone hun visie op het onderwerp.

Zichzelf

Zichzelf

avatar van Bluebell

Bluebell

Zie t net bij Oprah, ik ben ook zo bezig met me haar, dus deze film wil ik echt zoooo graag zien!

avatar van Zinema

Vreemde docu.

En dan ook nog door Rock.

Had tijdens het eerste kwartier ook echt een onvoldoende in gedachten tot.. Voor mij het wereldnieuws kwam dat zwarte vrouwen bijna allemaal een 'weave' dragen. Shocking!

Daarnaast had Rock wel iets dieper mogen ingaan op het effect van de chemicaliën op het menselijk lichaam, al deed hij dit wel krachtig. Maar dus iets te kort.

Het nichten-festival der dansende kappers was mij ook geheel onbekend. Veel meer dan deze voor mij opzienbare weetjes bevat de film niet, en Rock's humor is ook ver te zoeken. Maar toch niet gek gedaan. Zo leer je nog eens wat.

Goed.

avatar van paramount

paramount

1000 dollar per maand aan haar!!????? Waar halen ze dat geld vandaan???? En dan is dat nog de goedkoopste! Ben ik blij dat ik geen kroeshaar heb. Lijkt me echt een marteling in het leven. Zeer leerzame docu.

avatar van Eric Roberts

Eric Roberts

Had niet goed opgelet en dacht dus dat ik ging kijken naar een comedy met Chris Rock.......... nou was me dat even een tegenvaller!!

Hier is namelijk niets maar dan ook helemaal niets grappigs aan.

Is gewoon een docu van een haarshow die voornamelijk bedoeld is voor "zwarte mensen" met kroeshaar.

Als je dit niet hebt of hierin niet geinteresseerd bent gewoon lekker links laten liggen en een ander filmpje opzetten.

Mij kon het in elk geval niet boeien en daarom is het me niet meer waard dan een 0.5 ster - puur voor de moeite en omdat ik niet minder geven kan.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Ik denk dat je van nature kroeshaar moet hebben om deze docu te kunnen waarderen. Zag toen stukjes bij Oprah, en het was zó herkenbaar! Interview met Salt 'n Peppa, kwam niet meer bij. Ik móet deze echt zien.

avatar van SiD3Sp|N

SiD3Sp|N

Toevallig een voorstukje gezien bij Oprah (toevallig ja, ik zapte voorbij, ik was NIET naar Oprah aan het kijken )

Leek me wel leuk om te zien en dat was het ergens ook wel, het is als blanke een volkomen verassing dat dit zo leeft bij donkere vrouwen.

Maarja verder zitten er een paar leuke stukjes in maar echt veel schiet je er niet mee op om dit te zien. Of je moet van nature kroeshaar hebben zoals geronimo hierboven zegt

avatar van pampie

pampie

En toch vraag je je eigen af wat zoiets bij Moviemeter doet.

avatar van tal1b

tal1b

paramount schreef:

Ben ik blij dat ik geen kroeshaar heb.

je bedoeld, 'ben ik blij dat ik geen vrouw ben'

grappige docu .. leuk om een keer gezien te hebben

pampie schreef:

En toch vraag je je eigen af wat zoiets bij Moviemeter doet.

docu's zijn ook flims

Eric Roberts schreef:

onzin, alsof je in dienst gezeten moet hebben om rambo te kijken, of een witte muts op moet hzetten om de smurfen te gaan kijken

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van Apster

Apster

Niet echt de docu die ik hoopte te zien. Stilson weet eigenlijk weinig te vertellen, terwijl er best genoeg te halen valt met Rock als host. Er wordt teveel aandacht besteed aan de wedstrijd tussen een stel kappers die zichzelf te serieus nemen en dat weave verhaal duurde ook te lang. Leukste momenten waren de gesprekken in de kapsalons, vooral wanneer Rock naar een herenkapsalon gaat en die gasten daar grappige opmerkingen maken en ervaringen opdoen over vrouwenhaar. Dat soort momentjes duurde helaas te kort.

avatar van K*D

K*D

Ondanks de lage gemiddelde heb ik hem gisteren in de FRS gekocht, maar na 11 minuten waren mijn vriend en ik het erover eens dat we wel leukere films in mijn kast kunnen vinden.

Zo zie je maar hoe goed editors kunnen zijn in trailers maken...

avatar van Eric Roberts

Eric Roberts

Even een reactie op "Tal1b" - daarom staat er ook bij: of hierin niet geïnteresseerd bent"

Goed lezen dus voor je commentaar geeft!