• 9.378.272 stemmen

Met onder meer: James Franco, Danny McBride en Natalie Portman

Releasedatum: 15 september 2011

Plot Your Highness

"Get your quest on."

De arrogante, luie prins Thadeous (Danny McBride) wordt door zijn vader gedwongen zijn broer en troonopvolger Fabious (James Franco) te helpen zijn verloofde Belladonna (Zooey Deschanel) te redden uit de handen van de boze tovenaar Leezar (Justin Theroux ), voordat het koninkrijk van hun vader wordt vernietigd. Vergezeld door Isabel (Natalie Portman), een ongrijpbare krijgsvrouw, moeten de broers eerst gruwelijke wezens en verraderlijke ridders verslaan voordat ze Belladonna kunnen bereiken.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Leuk! Maar... eerlijk is eerlijk; ik had er toch even wat meer van verwacht. Neemt niet weg dat ik me goed vermaakt heb met deze Your Highness. Veel gevloek, naakt, drugs, onnozele personages, totaal idiote gebeurtenissen en een leuk avontuur in een middeleeuwse setting. Erg geinige mix.

Danny McBride is vooral in vorm, leukste personage in deze film. Portman ziet er heerlijk uit en ook Franco en Theroux doen hun werk goed. De film kent genoeg leuke vondsten en grappige scénes, met onder andere de neuk-scéne van die stier en Courtney of Julie die lulloos is; ''Julie has no dick''. Hihi.

De geschreven dialogen door o.a. McBride zelf zijn bij vlagen heerlijk droog, scherp en uiteraard vooral humoristisch. Misschien niet altijd even sterk, maar oké. Helaas. Voor de rest ziet het er redelijk uit allemaal, veel nepbloed (beetje jammer) en groots opgezette - leuke - CGI-settings.

Jep, lekker filmpje om met wat potten bier te zien. Veel onzin, geen stress, leuk vermaak. Misschien op naar deel twee, ik vind het prima. Leuke lul-ketting heeft die Thadeous ook trouwens.

avatar van Theunissen

Toegegeven visueel zag het er allemaal fraai uit maar kom op zeg wat een flauwe en kinderachtige komedie was dit. De humor was echt van een zeer flauw niveau en regelmatig ook zeer kinderachtig waardoor ik geen enkele keer heb moeten lachen. De enige keer dat er een glimlach op mijn mond tevoorschijn kwam was bij de scene met de vele blote vrouwen (waarvan een aantal een fraai decolleté hadden). De scene was voor mij ook het hoogtepunt van de film want de rest van de film sloeg nergens op. De cast is best indrukwekkend, maar na het zien van de film vroeg ik me af hoe in godsnaam James Franco, Natalie Portman en Zooey Deschanel zich hebben laten kunnen strikken voor deze onzin. Een B-acteur als Danny McBride past perfect in deze film maar de eerder genoemde acteurs moeten zich schamen.

avatar van james_cameron

Redelijk spectaculaire maar slechts sporadisch grappige komische avonturenfilm. Veel aandacht is besteed aan decors en special effects, maar niemand is blijkbaar op het idee gekomen ook even naar het script te kijken. Hier en daar wat schuttingtaal en puberale seksgrappen kan best leuk zijn, maar een hele film lang... De niet misselijke cast doet z'n best met het karige materiaal, maar McBride kan de film niet dragen, Franco heeft niet veel te doen en de rol van Portman is volstrekt overbodig. Voor een komedie is de film overigens opvallend bloederig.

Vond het wel werken.

Op zich niet erg veel van verwacht, het is ook niet de eerste keer dat het Middeleeuws genrein een modern komisch jasje gestoken werd, maar de humor is ondertussen wel wat anders.

Vond de meeste oneliners wel leuk. Simpel, kort maar goed gebracht en aardig droog. Wat anders dan het meeste freeform gevloek van de Apatow stal, iets wat ik een stuk beter te verteren vind hier.

Een aantal leuke verwijzingen ook, zoals het Exorcist stukje. De humor werkt en hoewel vaak best flauw is het allemaal wel leuk flauw. Echt een hoogvlieger is het niet, daarvoor is het wat goedkoopjes, maar als simpele komedie goed geslaagd.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Met gemak één van de leukere komedies van de laatste jaren. Gortdroog, flauw en schunnig. Zoals ik ze graag zie. Daarnaast bevat het zeer fraaie actie, leuke designs en sterke effecten. Het feit dat deze film zich niet inhoudt met wat naakt en toch flink wat gore... zegt ook wel weer genoeg. Eigenlijk vrij a-typisch op het randje.

De cast is perfect, met een hilarische Franco, heerlijke Portman en nog véél mooiere Zooey. Uitstekende delivery, eigenlijk door de hele cast heen. Een opeenstapeling van leuke setings, terwijl ik helemaal niet van fantasy hou. Hier werkt het echter, omdat het een combinatie vormt. Een enorme aanrader, samen met Superbad eigenlijk de leukste komedie die er is afgeleverd de laatste jaren.

avatar van stinissen

De film is een stompzinnige middeleeuwse klucht daarbij erg flauw en zeer banaal en wist nooit ook maar een glimlach op m'n gezicht te produceren dat acteurs zoals Portman en Franco zich hiervoor laten gebruiken is me een groot raadsel. Ik ben al geen fan van komedie (wel van rom/kom) en nu weet ik weer precies waarom.

avatar van rep_robert

Lekkere vulgaire film die nergens serieus poogt te zijn en door de seksistische humor mijn gevoelige snaar in ieder geval wel weet te raken.

Dat er een hoop bekende acteurs in de film meespelen zie ik alleen maar als positief, dat betekent dat zij i.i.g. ook nog gewoon lol hebben in hun carriere. Vooral wanneer je Franco en Portman in serieuze rollen hebt gezien vorig jaar.

De middeleeuwse fantasy setting ligt mij ook erg en in combinatie met het avontuurlijke, maar simpele verhaal is Your Highness gewoon een bijzonder vermakelijke onzin komedie/avontuur.

Niet bestemd voor mensen die zich aan hebben gesloten bij de bond tegen het vloeken!

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Erg toffe film!

Lekker grof, aardig wat actie, wat naakt en vooral toch ook behoorlijk bloederig

Focus ligt vooral op seksgrappen, de één al wat beter geslaagd dan de ander, maar algemeen gezien best grappig. McBride is perfect gecast als de lompe prins Thadeous, zelfde kan gezegd worden van Franco als zijn heroïsche broer. Leuk ook dat iemand als Portman zich toch ook leent voor een dergelijke prent. En Deschanel is prachtig natuurlijk.

Het verheven middeleeuwse taalgebruik wordt afgewisseld met modern gevloek en dat werkt wel vind ik. Moet er toch telkens om lachen.

Wat mij betreft een erg sterke komedie!

Behoorlijk matig. kennelijk dachten de makers dat een Middeleeuwse komedie leuk en hip zou worden als je er een hoop 'motherfucker' en seksueel getinte grappen in stopt.

Niets blijkt minder waar.

Je vraagt je af wat de toch wel grote cast zich in het hoofd heeft gehaald bij deze film.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Een leuk avontuur, een duidelijke missie en aardige acteurs zijn niet genoeg om flauwe humor en vreemde personages te doen slagen.
'Your Highness' slaat de plank qua hoofdrolspelers flink mis. Daar waar de acteurs capabel genoeg zijn om komische rollen neer te zetten zijn Thadeous, Fabious en Isabel niet goed genoeg geschreven om een film mee door te komen. Van de haast irritant laffe Thadeous tot de homo-getinte Fabious tot de nietszeggende Courtney, de vraag rest waarom juist deze personages zijn zoals ze zijn.
De film is overduidelijk niet bedoeld om serieus te nemen, wat met de vele penis en seks grappen maar met een degelijk verhaal en een aardige uitwerking wil het toch wel vermaken. Het is een leuk, al niet al te origineel, concept, maar aan het einde geloof je niet dat Thadeous echt een held is of dat Isobel voor hem zou vallen.
De actie is aardig en vermakelijk, ik heb me een goed anderhalf uur vermaakt. Maar vaak gaat het met special effects en ontwikkelingen net over-the-top. Spreuken die niets lijken te doen, onnodig bloedverspillen en nogal domme slechteriken.
Het past allemaal net niet goed in elkaar. Het laat je met een onbevredigend gevoel achter. Het ongevraagde open einde (dat net als elke andere film tegenwoordig hint naar een vervolg) helpt daar ook niet bij.
Vermaak biedt 'Your Highness' wel en af en toe een glimlach is ook niet mis. Maar echt grappig wordt het nooit en daar levert McBride & co een best vergetelijk avontuur af, ondanks een leuke cast.

avatar van pinkfloyd110

pinkfloyd110

Malle film , het heeft iets weg van een verhaal uit de Efteling .

Weliswaar met sex doorspekte texten .

Een moment een scene die me doet denken aan pirates of the caribbean.

In totaal een flauwe film , maar wel ontspannend.

De 3 *** zijn voor het bios kaartje wat ik nu niet meer hoef te kopen,samen met mijn vrienden.

Bepaalde stukjes zouden niet misstaan in nog een''harry potter''film

avatar van Number23

Number23

Deze film balanceert op t randje van het belachelijk zijn. Deze film moet het echt alleen van zijn grappen hebben, want de acteurs en het verhaal komen flink tekort. De casting liegt er niet om: James Franco, Natalie Portman, Danny McBride, Toby Jones, Justin Theroux, Damian Lewis, Zooey Deschanel en Charles Dance. Geen van de acteurs komt goed uit de verf. Sommige door de vreselijke accenten, sommige door miscasting. McBride is ook niet ideaal als hoofdrol. De grappen gaan ook maar over 1 onderwerp: sex. Veel missen hun doel, maar er zijn een paar hitters. Bij lange na niet genoeg trouwens

Betere weergave via: Your Highness (2011): ?Elf Fantasy Fair gone wrong? « tasteless enterprise - tastelessenterprise.wordpress.com

Your Highness (2011): ‘Elf Fantasy Fair gone wrong’

The Neverending Story, Willow, Labyrinth, Hawk the Slayer, The Sword and the Sorcerer, Conan the Barbarian, The Dark Crystal, Dragonslayer, Legend, Krull. Fantasy-cultfilms uit de jaren ’80. Escapistische cinema lang vóór de komst van The Lord of the Rings (2001) op het grote scherm, maar natuurlijk wel gebaseerd op het epos van J.R.R. Tolkien en de hele fantasy-traditie (met o.a. Dungeons & Dragons) die vanaf eind jaren ’60 van de grond kwam. Ondanks de voor huidige maatstaven gebrekkige producties hadden deze fantasyfilms van weleer een aandoenlijke naïeve onschuld en een warme, nostalgische sfeer.

Your Highness van regisseur David Gordon Green is bedoelt als een eerbetoon, maar vooral als een parodie op deze 80’s-films. Rob Reiner ging hem daarmee in 1987 al voor met The Princess Bride. Een luchtige film die evenals zijn This Is Spinal Tap (‘rock mockumentary’) een genre op de hak neemt, maar daar zo goed in slaagt (met een stukje respect) dat het geen parodie, maar een hoogstaand onderdeel van het genre is geworden.

Niets van dat alles in Your Highness: met de bombastische Manowar/Rhapsody-achtige soundtrack raakt David Gordon Green de juiste snaar, maar door slecht camerawerk (gefilmd in Ierland, maar we zien niets van het landschap) en povere aankleding komt de typische authentieke fantasy-sfeer niet naar voren. De special effects zijn compleet over de top en totaal niet overtuigend.

Maar ja, is dit dan een vereiste voor een film die gewoon in feite een platvloerse parodie-comedie in de slechtste Amerikaanse traditie is? Wel als Green daadwerkelijk ‘een eerbetoon’ wil doen aan bovenstaande cultfilms. Het komedieniveau is het laagste van het laagste. De proloog van Your Highness is een ingenieuze parodie op Willow (1987). Daarna wordt de kijker getergd door tenenkrommende dialogen die maar niet lijken op te houden.

Het mij omringende bioscooppubliek ging compleet uit zijn dak. Aanvankelijk wist de film ook een glimlach op mijn gezicht te toveren. Voor een fantasy-liefhebber is Your Highness een feest der herkenning en aanvankelijk lijken de grappen nog fris en scherp te zijn. Daarna vervalt de film is de slechtste Amerikaanse platvloersheid. Het Nederlandse studentikoze publiek lustte er wel pap van. Heuse culturcide. De film wil om schaamteloze wijze ‘fout’ zijn en het is gênant hoe makkelijk kijkers daar voor vallen. Dan liever een onbedoeld slechte film als het soapige The Room.

Verbazingwekkend dat gerenommeerde acteurs als James France en Charles Dance (Tywin Lannister in Game of Thrones) zich hier voor lenen. Toppunt is Natalie Portman, die vorig jaar nog schitterde in Black Swan. Hoe haalt ze het in haar hoofd in deze meuk te spelen? Your Highness is geen eerbetoon, maar een grove belediging aan het adres van de 80’s fantasy-cinema. Ter rehabilitatie vanavond maar weer even Excalibur (1980) opzetten. Zucht. (Eru)

3.0

avatar van david bohm

david bohm

Film met een vervelende hoofdpersoon genaamd Thadeous die vertolkt wordt door Danny McBride, iemand waar ik geen fan van ben. De rest van de cast staat mij meer aan - met name de dames - maar ook zij kunnen de saaie vertoning niet opkrikken. Misschien dat ze veel lol hebben gehad tijdens de opnames maar tijdens het kijken heb ik weinig plezier beleefd aan deze flutfilm. Heb de film in etappes bekeken, was geen doorkomen aan.

Tussendoortje, ook voor de cast waarschijnlijk.

avatar van blurp194

blurp194

Erg aangename komedie. Met misschien wel wat flauwe humor, maar die werkt wel, de film is erg grappig. Het verhaal balanceert perfect op de rand van compleet absurd en een parodie op of ode aan het genre, zodat het verhaal nog wel steeds blijft werken, maar de grappen ook goed uitkomen. En gelukkig eens niet zo'n zouteloze Amerikaanse slappe hap, maar met een heleboel schuine grappen en woordspelingen voor boven de 18. Die kan je dan smakeloos of platvloers noemen - want, ja, dat is het misschien ook wel - maar je kan er ook gewoon om lachen.

Prachtig om te zien ook dat gevestigde namen als Natalie Portman (weer een prachtige rol trouwens) en Charles Dance met alle prijzen die ze gewonnen hebben zich niet te goed voelen voor deze film, zich niet laten verleiden tot een elitaire verhevenheid, maar dat ze ook gewoon lol kunnen hebben in hun werk. De hele cast is overduidelijk met plezier bezig, en dat komt ook over. En niet in het minst Danny McBride, die de film begint als mislukte antiheld - maar daar langzaam bovenuit stijgt, en aan het eind van de film de echte held van het verhaal blijkt te zijn.

Echt een aanrader, en ten onrechte slecht beoordeeld - vooral denk ik door diegenen die het zoveelste serieuze sprookjesverhaal hadden willen zien, in plaats van een komedie die de gevestigde waarden van het genre stevig omschudt.

avatar van wwelover

wwelover

Een hele foute film, met continue foute grappen. Maar daardoor niet minder vermakelijk. Dit is zeker geen film voor iedereen. Het is wel opmerkelijk dat zoveel 'grote namen' zich hebben uitgeleend voor dit project, maar dat siert ze ook wel. Gewoon lekker kloten zeg maar. Daarnaast is de cast ook wel erg leuk. Franco en McBride zijn erg geinig en Zoeyy en Natalie zijn grappig en prachtig tegelijk. Leuk voor als je in een flauwe bui bent.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Behoorlijk magere fantasy-parodie wat mij betreft, die een compleet gebrek aan inspiratie en originaliteit verraadt bij de makers ervan. Onwaarschijnlijk dat de regisseur van het mooie George Washington zich vandaag de dag hiér mee bezighoudt.

Waar Seth Rogen van Pineapple Express in mijn ogen nog een genietbaar filmpje wist te maken, komt McBride hier tekort. James Franco heb ik eigenlijk nooit een komisch talent gevonden, en ook nu bakt 'ie er weinig van. Verder is het mij een compleet raadsel wat Portman en Deschanel hier komen doen.

Kijkt allemaal nog redelijk vlot weg, maar wel een érg lauwe boel. Nog net 2 sterretjes.

avatar van RickZ

RickZ

Komedie met wat leuke sexistische grappen, wat middeleeuwse gevechten, aardige special effects, maar soms wat saai. Netaan voldoende

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Wat een draak van een film..

Eigenlijk kan je het niet eens film noemen. Puberaal gedrag en echt de meest idiote dingen passeren je.

Ik zou niet weten of de film zichzelf serieus probeert te nemen, of dat het zo belachelijk aanstellerig bedoeld was maar het is mij in het verkeerde keelgat geschoten.

Dat toppers als James Franco en Natalie Portman zich hiervoor lenen is werkelijk beschamend. Vooral eerstgenoemde is vreselijk slecht. Heel af en toe kon ik nog iets een glimlach te voorschijn toveren door het gezicht van Danny McBride. Hij redt nog een puntje, de rest is om te huilen.

Nee, om te janken zo slecht.

avatar van FillumGek

FillumGek

De trailer beloofde een hilarische film, maar uiteindelijk is het toch een behoorlijke domper. De film mag dan best wat centen in de decors en kostuums hebben zitten, plezier straalt het allerminst uit.

Misschien dat het ook door de Middeleeuwse setting komt; iets wat ik alleen waardeer als het zeer goed is uitgevoerd. In dit geval slaat het de plank veelal mis door teveel gebruik van hedendaagse scheldwoorden die voor een lach moeten zorgen. De grote mate aan verwijzingen naar seks sloegen helaas ook niet aan.

Gelukkig zijn de decors en kostuums van een goed niveau. De special effects zijn niet onaardig en qua fantasie zit het ook wel goed. De personages zijn erg karikaturaal, iets wat dan wel weer goed in het beeld paste. Verder weinig gedenkwaardige figuren, al is Portman gelukkig nog wel leuk om te zien.

Genre: humor. Aantal keer gelachen: nul. Helaas.

avatar van El ralpho

El ralpho

Worst quest ever

Je hebt slechte films en je hebt Your Highness dat misschien zelfs nog wel een niveau lager weet te zaken. Dat acteurs zoals Bloom en Portman zich hebben ingelaten met dit wanproduct zal waarschijnlijk met de nodige centen te maken gehad hebben want aan het script en de aankleding van de film is het in ieder geval niet besteed. Veel woorden hoef ik er verder ook niet aan vuil te maken behalve dat dit gedrocht met stip een notering in de flop 100 mag gaan maken.

avatar van ibendb

ibendb

Een onverwachts bloederige film.

Your highness is best vermakelijk, maar het mist wat diepgang en verhaal. De personages in de film waren goed en over het acteerwerk kan ik ook niet vallen. Alleen Zooey Deshanel stelde me wat teleur. Na haar prachtig geacteerde rol in (500) Days of Summer komt ze hier en doet ze alsof ze nog nooit heeft geacteerd. Het feit dat er om de 2 minuten wel een keer gevloekt werd vond ik helemaal niet erg, want dit zie je niet veel in ridderfilms. Leuke bijrolletjes waren er ook. Al was die "wijze magiër" echt wel een viespeuk. 3*

avatar van cloffie

cloffie

Voor mijn mening quote ik M1701 even:

m1701 schreef:

weet niet zo goed wat ik van die film moet vinden ... gevalletje: beetje vreemd maar wel lekker.

Als je een avonturenfilm verwacht, scoort 'ie een voldoende. Als komedie scoort'ie ook net een voldoende. Als met al, net een voldoende: waardering = 3* dus, nooit meer.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Wat een flauwe komedie, maar o zo leuk. Een beetje in dezelfde trend als Year One met Jack Black. Wat heb ik toch heerlijk gelachen hier. Vooral Danny McBride was af en toe erg hilarisch. Ook leuk dat Nathalie Portman en James Franco ook meededen aan de film. Had het niet verwacht. Erg jammer dat deze film zo'n lage score hier en op IMDB krijgt.

More please!

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Nog net te doen.

De pre-creditsscène is er meteen op. De dwergengalg zet meteen de toon en ook het openingskwartier is lekker droog.
Nadien beginnen de puberale seksmoppen zich op te stapelen en wisselen geslaagde scènes zich af met pijnlijk ongrappige.

Danny McBride komt niet altijd even grappig uit de hoek. Wie dat wél doet is James Franco. Ik heb eigenlijk nog maar bitterweinig "kwaliteitsfilms" met hem gezien, maar dat hij komisch talent heeft mag duidelijk zijn.
Natalie Portman doet het op de automatische piloot, maar blinkt uit in het mooi wezen. Een onherkenbare Justin Theroux schmiert in het rond en heeft daar zichtbaar amusement in.
Enkel Zoey Deschanel staat er maar bij voor Piet Snot.

Het fantasygenre wordt vrij goed geparodieërd - de "Wise Wizard" is een geweldige vondst. Het heroïsche van het genre wordt meer dan eens in het belachelijke getrokken, de SE zijn daar niet vreemd aan.

Goed voor een keertje.
2,5

avatar van scorsese

Tegenvallende film waarin de luie prins zijn broer moet helpen tijdens een quest. Veel flauwe seksgrappen met een nogal infantiel niveau, die er echt niet grappiger op worden omdat het geheel zich afspeelt in de middeleeuwen. De cast, met toch niet de minste namen, weet er ook niet veel meer van te maken.

avatar van Decec

Decec

Een redelijk avontuur/fantasy film...

Komedie is mijn genre niet...

Grappig verhaal...

Grappig acteerwerk...

Mooi HD kwaliteit...

Uitstekend achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...

avatar van Aapje81

Aapje81

Verassend leuke film die het vooral moet hebben van de prima cast. Uitblinker is James Fanco, hij doet met veel zelfspot zijn Tristan rol van een aantal jaren geleden nog eens over. Verder doen Zooey Deschanel en Natalie Portman het prima en was de boze tovenaar ook erg leuk. Zelfs de wat lompe Danny McBride wist me voor het eerst te overtuigen.

Wat de film leuk maakt zijn de dialogen en een aantal erg leuke situaties. Helaas is niet alles even geslaagd en soms is de film ook veel te geweldadig maar het talent van de cast en het plezier waarmee de film is gemaakt compenseert veel. De speeltijd vloog in ieder geval om en dat is zeker wat waard.

Boven gemiddeld.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ondermaats. Had wel enigszins onderbroekenlol verwacht maar dit sloeg werkelijk alles. Hoeveel grapjes kun je maken die te maken hebben met piemels? Your Highness laat het zien... Heb drie keer besmuikt gegniffeld in een film van 102 minuten.

avatar van Lennert

Lennert

Iedere zichzelf respecterende Dungeons & Dragons speler moet Your Highness gezien hebben, omdat het verdomme nog aan toe de enige correcte weergave is van hoe een gezellige D&D sessie verfilmd zou kunnen worden. Ik begrijp absoluut als mensen deze platte grappen en clichématige dialogen niet uit zouden kunnen zitten, maar heb zelf uitzonderlijk veel genoten van de knipogen, het bizar aandoende gevloek in een pseudo-historische setting (helemaal als je beseft dat iedere niet-Britse acteur overdreven Engels probeert te praten).

Wat opvalt is het zeer behoorlijke budget waarmee de film in elkaar is gezet. Soms is het allemaal overdreven cartoonesque, maar zodra er een monster in beeld moet komen krijgen we goeie make-up effecten of erg goede CGI. Om over de gore nog maar te zwijgen, het bloed vloeit rijkelijk en de ingewanden puilen uit de buiken wanneer het nodig is. De soundtrack klinkt ook groots, net zoals de cast eigenlijk erg solide is. McBride had ik nooit hoog zitten, hij maakt er het beste van, terwijl grootheden als Franco en Portman het overduidelijk heel erg naar hun zin hebben. Hoogtepuntje is echter wel Theroux, die enkele pijnlijk en tegelijkertijd briljante quotes krijgt en een fantastische evil wizard outfit en make-up mee krijgt.

Your Highness is slecht, maar oh zo leuk en doet in heel veel opzichten niet veel onder voor de grotere en vooral serieuzere fantasy films. Ik kijk honderden malen liever een film als deze waarbij de liefde voor het bronmateriaal duidelijk aanwezig is, dan een gedrochten als Eragon of de zielloze Narnia films.