Hang 'em High (1968)
Genre: Western
Geregisseerd door: Ted Post
Met onder meer: Clint Eastwood, Inger Stevens en Ed Begley
Plot Hang 'em High
"The hanging was the best show in town. But they made two mistakes. They hung the wrong man and they didn't finish the job!"
De voormalige marshall en tegenwoordig ranchhulp Jed Cooper wordt door een groep mannen onder leiding van de ex-kolonel Wilson onschuldig gelyncht. Jed weet te overleven door het snel ingrijpen van Marshal Dave Bliss, die in de buurt was met een transport gevangenen naar Red Creek. Als zijn onschuld is bewezen krijgt Jed het verzoek van de zeer fanatieke rechter Fenton van Red Creek om zijn oude beroep als marshall weer op te pakken, nadat bekend wordt dat Calhoun is vermoord. Jed gaat akkoord en hij kan nu, met het wetboek in de hand, achter de daders van de lynchpartij aan gaan.
Marshal Jed Cooper
Jennifer
FisherKing
Zeer goeie Clint in een zeer vermakelijke western. Beste film van Ted Post
titan
Aan alles (de muziek, de manier van filmen, de hoofdrol van Clint Eastwood) kun je merken dat gepoogd is om een graantje van het succes van de magistrale spaghettiwesterns van Leone mee te pikken en men komt er nog redelijk mee weg ook. 3*
U-96
- 2064 stemmen
Leuke en amusante film waarbij Clint Eastwood weer op zijn best is! 3,5
Tonyvdb
één van de minste Clint Eastwood-westerns.
Clint speelt een flauw doorslagje van The Man with no Name, maar speelt dan zelfs nog beter dan de meeste andere acteurs in deze film. Vooral het acteren van de blonde dame (Inger Stevens) was heel droevig van niveau.
Het romantische tussendoortje was overbodig en storend.
Ook het feit dat Clint zich perse wilde revancheren op de negen mannen die hem lynchten - hoewel de meesten ervan blijkbaar dachten dat ie echt een veedief was en dus eigenlijk min of meer ter goeden trouw handelden én achteraf zelfs probeerden hun vergissing af te kopen - vond ik vrij misplaatst.
Ik vond Clint bijna slechter dan zijn beulen en had diengevolge weinig sympathie met de held in deze film.
Een sterk stuk daarentegen was de lang uitgesponnen, heel duistere hangingscene (de zes man in Fort Grant), waar het engelengezang heerlijk contrasteerde met het droevig lot van de terdoodveroordelden.
Al bij al net nog :
**' 2,5 op 5 **'
Dylan Blanker
Een fantastische western film die behoorlijk vermakelijk en spannend is. Een goede koelbloedige rol van Clint Eastwood, met een goede manier van filmen. Bovendien heeft de film een lekker ouderwets sfeertje, met een spannend einde. En dit is inderdaad de beste film van Ted Post. **** (4 sterren).
Zeker de moeite waard!
Pacino88
Hmm Ik had deze al een hele tijd geleden gezien,maar dus niet gestemd.Vond deze wat tegenvallen,die hele ophanging was wat raar,en slecht uitgelegd,en de karakters waren allemaal wat oninterresant.Lovestory paste er ook totaal niet bij.Alleen Clint Eastwood was weer cool,zoals altijd.
Samen met Coogan's Bluff zijn minste film,1968 was een slecht jaar voor clint imo.
Silvio Dante
Ik begin echt een grote fan te worden van Clint Eastwood, wat een goede western alweer. Weet er trouwens iemand waar Dennis Hopper in deze film zit? Z'n naam stond bij de begincredits.
Muzikant
Zeer goede en sfeervolle western ,met een oersterke Clint. Verder spannend en goed in elkaar, van begin tot eind.
4* Aanrader!
damon
één van de minste Clint Eastwood-westerns. Vooral het acteren van de blonde dame (Inger Stevens) was heel droevig van niveau.
Het romantische tussendoortje was overbodig en storend.
Wat heeft die blonde vrouw nou aan het verhaal bijgedragen? Haar man was vermoord, ze checkt steeds of de moordenaar in de gevangenis zit, heeft een verhouding met La Clint, en dan..... ?
En dat terwijl de film zo sterk begint! Lekkere harde scenes en je verwacht dat Clint hard wraak neemt, maar dat valt dus best mee.
met een spannend einde.
Toch geef ik de film 3* vanwege het sterke begin en een paar coole oneliners, maar het neigt naar een lichte onvoldoende (vooral vanwege de slechte love story)
Quote van iemand op IMDb waar ik het mee eens ben:
The film drags on for two hours and in the end nothing is resolved. The romantic subplot then seems forced, and the way the film actually ends may leave you wondering why you just spent two hours watching it. It wouldn't have been so disappointing had the first half of the film not been so well executed as though it was leading up to something instead of nothing
boerenpummel
Het is wel een leuke film, maar toch een van de mindere Eastwood-westerns.
Sabrewulf
Ik durf nu een beetje te stellen dat het niveau van de Clint Eastwood western's na de Leone films gedaald is (en daarna met Unforigeven gestegen is). Deze film bewijst dat weer. De film begint sterk, maar die hele love story verpest het behoorlijk. De muziek is aardig, maar niet echt om naar huis te schrijven.
Movie_fan#
Deze lijkt me ook best sterk kan iemand zeggen waar je deze kan kopen? dankj
movie*freak
Deze vond ik echt niks onlangs dat ik fan ben van Eastwood en western films.
0,5 sterren
feanaro surion
Rare film dit. Dat Clint wraak wil nemen maakt hem nog walgelijker dan de slechterikken bijna. Niemand heeft mijn sympathie in deze film, Clint, de rechter, de schijnheilige bevolking, de slechterikken. En wat is de doodstraf toch walgelijk. De Love story slaat nergens op en voegt niks toe(het dialooje tussen Clint en de vrouw over dat ze haar verkrachters niet eeuwig achterna kan zitten lijkt een mooi opstapje voor een karakterontwikkeling binnen Clint zelf maar dat wordt het helaas niet). 3 sterren voor de erg sterke ophangscène en het sterke begin.
feanaro surion
Hij staat op IMDB als "The Prophet", misschien de ex-alcoholist die wordt opgehangen.
U-96
- 2064 stemmen
Wat is er mis met wraak?
feanaro surion
In het echte leven of in film? In film niks in ieder geval. Maar je kunt wraak nemen op verschillende redenen. Hier is het wraak omdat een stelletje eikels hem hebben opgehagen[spoilers]eikels omdat het nooit kan ookal was het een misverstand. Maar de rechter is eigenlijk nog veel gevaarlijker. Dat hij juist op deze mensen wraak neemt is gewoon raar...
Don_Mat
Goeie film. Niet echt zoals je Clint Eastwood gewend bent in de Sergio Leone films maar echt goed. 4 *
tsjidde
Nee, Dennis Hopper is die gekke gevangene, die in het begin, wanneer Clint nog in de boevenwagen zit, door de marshal uit de kettingen waarin hij hangt wordt losgemaakt en later (als hij wegrent) wordt neergeschoten. Ik zag Hoppers naam bij de begintitels staan en herkende hem eigenlijk meteen.
s0njaa
ja hoor..!!
deze film zag ik voor het eerst toen ik een jaartje of 8 was..
en toen vond ik hem al supertjes..
tom de filmman
leuke western, ik vond de muziek ook erg prachtig en sfeervol
niethie
Zeer amusante Eastwood western die net als veel van zijn films uit die tijd heerlijk- wegkijkt. Kwa sfeer en actie schiet het in ieder geval nergens tekort, plus Eastwood is (zoals altijd) weer erg cool. Gewoon prima voer voor de genre fans.
3,5 sterren
mayhemblik
Gewoon weer een goeie stoere koeiejongens film, zoals de meeste met Clint zeer goed te pruimen, kwat.

Prime Video neemt weer de bezem ter hand: Stream deze gerenommeerde films voordat het te laat is

Il Buono, il Brutto, il Cattivo

Freddie Mercury - The Final Act
Documentaire, 2021

3:10 to Yuma
Western, 1957
gevangenisrechtermarshaldeath penaltyoklahomaweduwecattle drivehanginglaw man lynchingsearch party