Genre: Komedie / Oorlog
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot The Men Who Stare at Goats
"No goats. No glory."
Bob Wilton (Ewan McGregor) is een in Irak gestationeerde reporter die op zoek is naar een goed verhaal. Hij ontmoet Lyn Cassady (George Clooney), die beweert een voormalig paranormaal soldaat te zijn. Hij vertelt over een speciale afdeling van het Amerikaanse leger die zich bezighoudt met het ontwikkelen van paranormale strijdkrachten. Samen gaan ze op zoek naar het hoofdkwartier, waar ze de oprichter (Jeff Bridges) en de afdelingschef (Kevin Spacey) ontmoeten...
Lyn Cassady
Major General Holtz
Scotty Mercer
Leo1954
- 2073 berichten
Uiterst originele film met een cast om van te dromen. De eerste film waar ik George Clooney echt goed vond spelen. Ik zie dit niet direct als een komedie, een tragikomedie met de nadruk op tragiek. Prachtig gemaakte film en er is zeker meer van waar dan je zou geloven.
voskat
Niet mijn soort humor, dit. Goede grappen moeten in mijn ogen nog enigzins op iets slaan. Dat was hier dus nooit het geval.
Hoe bedoel je? Ik heb geen vage, moeilijk te begrijpen grappen kunnen bespeuren. Alles "sloeg" netjes op "iets".
Leuke film en aardige ode aan het idealisme. 3 sterretjes.
R-B
Wat een vage film, kon me totaal niet boeien.
Schande eigenlijk, verhaal ging eigenlijk nergens over
mayhemblik
Allemachtig wat heb ik me de klere gelachen zeg, héérlijke humor dit!
White Trash
Ik houd wel van dit soort films. Een wat apart verhaal met aparte personages. Lijkt wel op een coen film. Heb me er zeker mee vermaakt weer eens wat anders.
Hop
Had redelijk hoge verwachtingen over deze film, maar het is mij toch een beetje tegengevallen. Desondanks is het best wel een leuke film
SnakeDoc
Ondanks de wat lage beoordeling toch de film gehuurd vandaag.
Op de één of andere manier sprak het kort samengevatte verhaal hier boven me wel aan.
Helemaal omdat sommige stukken daadwerkelijk moeten zijn gebeurd.
Zojuist dan even gekeken en heb me echt heerlijk vermaakt.
Voldoende voor George Clooney net als de rest, maar een extra dikke voldoende voor Kevin Spacey, ... wat een held is die man zeg.
Heerlijk!
Het is absoluut geen film waar je 93 minuten bij in een scheur ligt. Daarbij moet flauwe soms wat droge humor je aanspreken!
Maar grappige momenten worden ook afgewisseld met een paar mooie en soms ook aangrijpende, emotionele en spannende stukjes!
Al met al genoeg voor 4 sterren!
Deze film verdiend een hoger cijfer!
TheNelizz
'Don't worry, ive build a massive tolarance for narcotices'
Het enige stukje waar ik echt moest lachen was tijdens de LSD space..
Voor de rest een weinig interessante film
Jozz
Zeer goed geacteerd en een originele benadering, dat is wat ik wel kon waarderen aan deze film. Aan de andere kant vond ik dat er veel te weinig gebeurde waardoor de film op sommige momenten wat inkakt.
Geen heel hoog cijfer wat mij betreft, maar door de originaliteit en de boodschap toch wel 3* waard.
Chris81
Wat een flutfilm. De trailer was ubergrappig en voorspeld een hilarische komedie maar er viel bar weinig te lachen. Zonde van al die acteurs! 1 punt voor George Cloony met lang haar.
Muggsy
Er waren af en toe wat amusante momenten maar die werden uitgesponnen over te lange periodes. De uiteindelijke pointe van de film komt er eigenlijk nooit. Het verhaal ging alle kanten uit maar maakte geen onderscheid tussen belangrijke zaken en faits divers.
Clooney was goed maar hij kon de verveling niet afwenden. McGregor was saai en ik zou liever gehad hebben dat zijn accent niet tussen Schotland en Amerika schipperde. De Jedi-grappen waren eventjes leuk omdat McGregor erin zat maar die scène hebben ze dan nog veel te lang gemaakt ook.
De flashbacks braken het tempo en tussendoor werd Spacey ook geïntroduceerd, maar zijn karakter als bad guy was verschrikkelijk uitgewerkt. Hij leek er enkel bijgesleurd om een einde op poten te kunnen zetten waar de jolige bende van Clooney, McGregor en Bridges als overwinnaar zou uitkomen.
Dirksk
Te zweverig verhaal "praten met geiten"
Weinig realistisch verhaal, geen spanning.
gAAAp verwekkend
SnakeDoc
Te zweverig verhaal "praten met geiten"
Weinig realistisch verhaal, geen spanning.
gAAAp verwekkend
Realistisch is het dus blijkbaar wel
Want het verhaal is grotendeels gebasseerd op ware gebeurtenissen ...
M.Goodkat
Super film...komt ook omdat al mijn favo acteurs in meededen.
Love Kevin Spacey!!
JahLex
Was nieuwschierig naar deze film, want waar slaat die hele titel op?? Nu ik daadwerkelijk de film heb gezien is mijn vraag: waar slaat die hele film op??
Ik denk dat ik te weinig drugs gebruikt hebt om deze film te snappen. Of het is gewoon niet mijn genre. Wel goed geacteerd uiteraard door de verschillende goede acteurs.. Wel een grappig gegeven vond ik dat het over Jedi soldiers gaat en Ewan erin speelt. Ha.
StolKKJ
Goede film, maar let op je moet van droge humor houden anders is het geen aanrader!
Nog even iets anders, kwam dit artikel tegen en is denk ik wel interessant voor de gemiddelde filmliefhebber
Top 25 best movie titles ever created:
simonvinkie
Matige film, en zeker niet wat ik er van had verwacht. Absurd verhaal wat ik maar zelden grappig vond, erg jammer. De acteerprestaties waren wel leuk. Jeff Bridges zet zichzelf hier helemaal voor lul natuurlijk, leuke rol heeft hij. Ook de andere acteurs deden het prima, waar George Clooney er boven uit stak. Maar over het algemeen een matige film die zelden grappig is.
cooper83
Vermakelijke film al kakt ie op het laatst wel in. Bridges en Clooney speelden humoristische rollen, maar waarom Ewan McGregor hiervoor gecast is snap ik niet.
gmx
Ik ben normaal een grote fan van de typische Coens brother's humor en alhoewel de film op zich best doordrenkt is met deze humor werd ik er vrijwel geen moment door gegrepen. Misschien komt het omdat het plot te doorzichtig absurd was ? Misschien lag het er allemaal wat te dik bovenop, ik weet het niet. Aan de cast lag het in ieder geval niet, met name Clooney zette weer een briljante rol neer.
2.5 *
Steve-OoO
Wat een onzinnige film, ik had veel meer verwacht van een "George Clooney film". Deze film wist mij nergens te boeiend en vond het ook totaal niet grappig. Het kan aan mij liggen maarja.
vanzelfsprekend
Zeker door de cast had ik er zin in.
Maar de film kon mij niet boeien.
Ik viel er bij in slaap.
etherman
Goede cast slechte film.Ja dit kan ja,ik vond er helemaal niets aan.

Adams Æbler

Flammen & Citronen
Thriller / Oorlog, 2008

Nattevagten
Thriller / Horror, 1994
vietnam veteraankuwaitnew age drug gebruikparanoid fantasy hippie lifestyle