• 9.374.963 stemmen

Met onder meer: Meryl Streep, Alec Baldwin en Steve Martin

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 24 december 2009

Plot It's Complicated

"First comes marriage. Then comes divorce. And then..."

Jane Adler (Meryl Streep) is een gescheiden moeder met drie kinderen. Haar ex-man Jake, is hertrouwd met de veel jongere Agness. Tijdens het afstuderen van hun zoon, hebben de twee een affaire en daardoor is Jane ineens ''de andere'' vrouw. Ondertussen maakt Jane ook kennis met architect Adam (Steve Martin), die de keuken van Jane ontwerpt. Omdat Adam net zelf een scheiding achter de rug heeft, valt hij als een blok voor Jane, wat haar liefdesleven volledig op zijn kop zet.

avatar van Elineloves

Elineloves

De film voldeed inderdaad aan wat ik al dacht: alle echte leuke momenten zitten in de trailer, maar dat maakt de film er niet minder op. Het is een standaard genrefilmpje vol met clichès, wat het verhaal van begin tot eind voorspelbaar maakt. Toch viel er genoeg te lachen, met name de schoonzoon van Jake en Jane zorgt voor komische momenten. Baldwin is ook goed op dreef in deze film en hij zorgt er ook voor dat je regelmatig een lach op je gezicht krijgt. Meryl zie ik persoonlijk liever in een drama dan in een komedie, maar samen met de 2 heren, Martin en Baldwin, straalt de lol er zichtbaar vanaf.

Bovengemiddeld rom-kommetje dat laat zien dat liefde boven de 50 jaar ook nog ontzettend ingewikkeld kan zijn.

avatar van wwelover

wwelover

Aardige film, maar er had meer ingezeten. Het is grappig maar vaak te cliché en te makkelijk gevonden. Het concept is origineel maar de uitwerking had gewoon anders moeten zijn. Maar okay, het is ook meer een vrouwenfilm, aangezien het vooral om de rol van Streep gaat natuurlijk. De grappen zijn soms sterk maar soms toch te slap zoals dat blowen is echt te vaak makkelijk.

De cast is wel leuk, Streep is erg grappig en Steve Martin is ook wel grappig. Maar Alec Baldwin is de ster, super grappige gast en sterke acteur. En de kinderen zijn ook prima.

avatar van Lau1986

Lau1986

Een leuke film! Grappige momenten en inderdaad de scenes waarin geblowt word waren erg leuk.

Ik heb ook erg moeten lachen om de schoonzoon. En het einde vond ik juist wel een verrassend gevoel aangezien ik iets anders had verwacht.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Erg leuke film. Prima cast, met vooral een érg leuke Baldwin. Toffe gast. Heerlijk luchtig, modern sfeertje en een vermakelijk plot. Prima muziek van Zimmer, al is de score niet echt opvallend.

Ik vond de driehoeksverhouding tussen Baldwin, Streep en Martin erg leuk uitgewerkt. Het brengt een paar grappige scénes met zich mee, vooral de ''do you poke smot?'' scéne en wat dus volgt is leuk. Dit en nog meer natuurlijk. Echt bijzonder is het dan misschien niet, het kijkt wel verradelijk lekker weg allemaal.

Op het einde wordt het wat minder soms, wat een beetje jammer is. Het lekker lopende begin met de grappige Baldwin, de vele flessen drank en het heerlijke tempo beviel me het best. Makkelijke voldoende voor deze film.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Leuke film, Alec Baldwin + Streep is een goede combinatie!

De film was erg leuk, fris en origineel! Alleen als je het vergelijkt met The Holiday valt deze in het niets. De muziek was niet geweldig, wel leuk maar geen speciale toevoeging. Verder vond ik Martin niet super leuk spelen. Ik vind hem sowieso niet zo'n top acteur. Baldwin vind ik veel beter, jammer dat hij stop in de filmwereld

Een leuke film waarvan ik het einde nog een keer wil zien want daar snapte ik opeens niet zoveel meer van.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Erg leuke film, een paar keer goed gelachen. En ik was zeker niet de enige in de zaal! Lang geleden dat ik een zaal zo heb horen lachen, dat zegt dus wel wat.

Grappig idee, best wel wat herkenbare dingen. Niet dat ik gescheiden ben, maar bepaalde twijfels en 'complicaties' kwamen erg bekend voor!

Leuk gespeeld door Meryl Streep en Alec Baldwin.
Wel weer eens verfrissend, een romcom met wat oudere cast.
Veel Nancy Meyers films duren te lang, zo ook deze.
Het getob van Meryl Streep rechtvaardigt niet zo'n lange speelduur. Ook is het verhaal daarvoor eigenlijk net iets te simpel.
Ik begon me op een gegeven moment aan haar te ergeren.
Ik dacht; wat wil je nou eigenlijk? Na afloop van de film was ik nog steeds niet geheel overtuigd wat ze nou precies wil. Ik vond dat ze nou niet uitstraalde dat ze wat zag in Steve Martin.

avatar van Lee1985

Lee1985

Leuke film. Ondanks dat ik nog maar 25 ben kan ik me voorstellen hoe zij zich zou voelen. Meryl is geweldig, zij kan alle rollen overtuigend spelen, ook al is dit geen zware rol voor haar. Ook vond ik de schoonzoon in het verhaal ongelooflijk grappig!!!!

Dit is één van de betere romantische komedies die ik onlangs gezien heb.

avatar van rep_robert

Leuke romcom, met vooral een echt leuke rol van Alec Baldwin, ben sowieso wel een fan van deze acteur en ook hier bewijst ie dat hij heel veel charisma in zich heeft! Samen met Meryl Streep vormt Baldwin een leuke combinatie. Helaas is de rol van Streep soms iets te veel van het goeie, het is een wandelende huppelkut die niet weet wat ze wilt. Gelukkig blijft het lekker luchtig en heb ik her en der goed moeten lachen, ook was het leuk om Steve Martin in een sympathieke rol langs te zien huppelen.

Over de kinderen ben ik minder tevreden, zat me echt te ergeren aan ze. Vooral richting het einde, ze lijden allemaal aan aanstelleritus! Kom op zeg, 10 jaar nadat hun ouders zijn gescheiden hebben ze dat nog steeds niet verwerkt Mijn ouders zijn tig jaar geleden ook gescheiden en ik heb er hooguit ongeveer een week last van gehad of zo. Dan is dat meerdere malen aangedikte familiesentiment van die zielige kids in zo´n film ook wel een beetje over de top.

Buiten dit wacht je een verrassend leuke, frisse en charismatische romcom waarin vooral de oudjes stralen.

avatar van qpid

qpid

Zeer vermakelijke film, acteerwerk prima in orde!

Boeiend van begin tot einde. Ik ga deze nog weleens kijken

avatar van brabusRUS

brabusRUS

It's complicated? It's actually pretty simple

De film zelf is erg vermakkelijk. Vooral Baldwin komt in een aantal hilarisch momenten. Had ik niet van hem verwacht. Maar ook Steep geeft een vrolijke sfeer aan deze film. Geweldige actrice. Wat betreft de kinderen, vond ik de jongste dochter een beetje overacted. En dan de laatste ster, Steve Martin, vond ik minder grappig dan wat ik van hem gewend ben.

Het verhaal is erg makkelijk en luchtig, wat het kijken erg makkelijk maakt.

Meryl Streep is al 60 in deze film. Zou je niet zeggen. Overigens is Alec bijna 10 jaar jonger dan haar.

Aan welke kant stonden jullie: Jake of Adam?

avatar van scorsese

Fijne romantische comedie waarbij twee mensen elkaar weer opnieuw vinden na een scheiding van 10 jaar. En dat gaat uiteraard gepaard met de nodige complicaties. Leuk verhaal, leuke personages en drie leuke hoofdrolspelers die er absoluut het beste van maken. Misschien allemaal iets te perfect, maar dat is toch wel een kenmerk van de films van Nancy Meyers. Het eerste gedeelte van de film is zeer onderhoudend, en het tweede gedeelte wat minder aangezien de film dan soms in de herhaling valt. Wel een hilarische scene met de video-chat.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Het valt me alles mee, deze film. Ik had weer zo'n standaard romcommetje verwacht en in de hoofdlijnen is het dat ook wel een beetje maar dat heeft me toch niet zo gestoord. Vooral omdat de leeftijd van de hoofdpersonen wat hoger ligt, onderscheidt het zich toch wel. Qua komedie blijft het ook wat gemiddeld. Ik heb alleen wel moeten lachen om de avond dat ze allemaal stoned waren, de reactie van schoonzoon als hij zijn schoonouders betrapt in het hotel en de avond dat haar exman naakt op haar bed gaat liggen.

Ik ben wel blij met de keuze die ze op het einde maakt maar het had van mij wel iets theatraler gebracht worden. Nu vond ik het einde een beetje mat overgebracht. Als het dan een romantische komedie is, sluit het dan ook lekker romantisch af. .

Deze film had van mij ook iets korter gemogen. Ik vond het een gewone komedie die net niet sterk genoeg is om het twee hele uren vol te houden. Op zich heb ik wel met plezier zitten kijken maar zoals je hierboven kan lezen, zag ik er nog wel wat haken en ogen aan.

avatar van Musicer

Musicer

Nancy Meyers' vijfde wapenfeit en opnieuw weet ze een aantal grote namen te strikken. Dit staat natuurlijk niet garant voor een topfilm, maar toegegeven, het helpt.

Meryl Streep draagt deze film, zonder twijfel. Ze weet haar personage met zo'n charme en natural neer te zetten en toont dat ze niet moet onderdoen voor haar jongere opvolgers. Alec Baldwin heeft me nooit kunnen bekoren, maar hij deed het goed genoeg om een vervelend personage neer te zetten met toch een positief kantje. Steve Martin doet zijn gewoonlijke trucje nog eens over, zij het minder prettig gestoord, maar wat heeft die man toch met zijn gezicht gedaan? Scènes zoals waarin hij en Meryl high zijn mogen wel leuk zijn, maar ik twijfel een beetje of die spleetoogjes nou ook echt de bedoeling waren en niet een gevolg zijn van misgelopen plastische chirurgie. Als laatste notabele speler is er nog John Krasinski. Harley mag dan wel een niet goed uitgewerkte rol zijn, hij brengt zijn rol met geweldige charme en steelt net zoals in The Office al zijn scènes met gemak.

Qua afwerking is er weinig aan te merken: de sets zijn prachtig met een bijna surreëel sfeertje en de score zit ook goed. Het enige wat It's Complicated weerhoudt meer te zijn dan een goede romcom is het verhaal. Op het begin mag het nog leuk zijn, maar al dat heen en weer gehuppel tussen Jake en Adam begint wat te vervelen en de schaarse hoeveelheid moppen kunnen hier niet aan behelpen. In tegenstelling tot wat velen hier beklaagd hebben heeft de lange speelduur me niet gestoord, maar ik ben bang dat ik dit bij een herziening niet zal kunnen zeggen. Ten slotte is er nog op te merken dat de 3 hoofdrollen goed uitgediept zijn, helaas ten koste van de bijrollen. Die 3 kinderen zijn mogelijk de meest irritante schepsels die ik recent op film heb gezien.

Een leuke, warme film met een erg mooie sfeer en goeie casting, die helaas lijdt onder het zwakke script.

avatar van Kisje

Kisje

It's Complicated

De titel verklapt eigenlijk al waar de film omdraait nl.: een ingewikkelde liefdesverhouding tussen Streep en Baldwin, ex-echtgenoten en nu elkaars 'lovers'.

Voor mij persoonlijk is Baldwin een échte topper in deze komedie, een schijnbaar gelukkig man met een jonge vrouw en natuurlijk alle problemen die daar bij horen. Of is het gras toch niet zo groen aan de overkant? Blijkbaar niet, hij wordt halsoverkop 'terug' verliefd op zijn ex-vrouw, gespeeld door Streep, die eindelijk haar leventje terug op de rails heeft gezet. Ze heeft haar eigen zaak uitgebouwd, plannen voor een heuse renovatie en haar jongste dochter verlaat het ouderlijke nest. Kortom, ze geniet van haar vrijheid en doet en laat wat ze zelf wil.. Maar dan op een dronken avond beland ze samen met haar ex-man in bed, en eigenlijk heeft ze daar van genoten.

De vraag is dan natuurlijk of ze kiest voor het bekende, vertrouwde (onbetrouwbare?) of voor de onzekere architect die haar helpt bij haar renovaties....

Zoals eerder gezegd , een heerlijke film. Ik ben normaal niet zo te spreken over Martin, maar hij doet in It's Complicated aardig zijn best

Een aanrader voor alle liefhebbers van het genre

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Streep is leuk en laat zien dat vrouwen van bepaalde leeftijd nog aantrekkelijk kunnen zijn. Ook Baldwin heb ik altijd al een goede acteur gevonden. Zijn karakter vond ik een beetje lijken op zijn rol als Jack Donaghy uit 30 Rock, maar dan minder extreem.

John Krasinski kan niets fout doen bij mij. Hij speelt altijd de sympathieke, ietwat onhandige jongeman die een komische noot kan toevoegen. Steve Martin ken ik alleen van het uberflauwe Pink Panther, maar ik vond hem in deze film eigenlijk heel leuk. Waarschijnlijk omdat hij niet grappig probeert te doen en oprecht een sympathieke 'good guy' vertolkt.

Ik vond dat gezinnetje ietwat te klef. Ik noem dit het "Call me when you get there"-syndroom, dat ik in veel Hollywood-films zie: Meisje gaat naar college met de auto en moet meteen bellen als ze aangekomen is. Gezinnetje gaat gezamenlijk onder de dekens liggen, of popcornavondjes houden. Dat vond ik allemaal iets te smoezelig en het had deze film absoluut niet nodig. De toon (van een happy family) was allang gezet, en werd nu veel teveel aangedikt naar mijn idee.

Leuke film.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

It's Complicated is een film waar ik persoonlijk geen hoge verwachtingen bij had, maar die onverwacht toch wel vermakelijk bleek te zijn.

Ondanks dat ik in het begin het ergste vreesde, verbeterde de film zich naarmate het speelduur vorderde. Er zitten scenes in die overduidelijk op het vrouwelijk publiek gericht zijn, zoals het gegil en 'oh my god' van de vriendinnen van Jane. Daarnaast kunnen de kinderen van Jane vrijwel allemaal niet acteren (de schoonzoon deed wel redelijk) en is het af en toe aan de erg zoete kant, maar dat lijkt de bedoeling te zijn in dit genre.

Verder is dit gewoon een leuke film. Het grootste voordeel dat er aan de film kleeft, is dat er genoeg te lachen valt. Bijv. de scene met de webcam, maar het hoogtepunt is het moment waarop bijna iedereen high is. Geweldige mimiek hier van Martin en Streep. Geweldig dat zoiets in een romcom geplaatst wordt. Onverwacht, maar wel erg leuk. Sowieso is - opna de kinderen dan - de cast goed op dreef. Meryl Streep blijft een prima actrice en ook Alec Baldwin en Steve Martin brengen hun rollen goed naar voren. Daarnaast ook leuk dat men niet gekozen heeft voor het cliché einde (dan waren Streep en Baldwin wel weer in de laatste minuut bij elkaar gekomen), maar voor een iets meer open einde.

Gewoon een leuke romcom, waarbij de sympathieke dosis humor de vaart erin houdt. Het verveelt niet, is vlot en amusant. Geen memorabele film, maar wel een erg onderhoudende wegkijker.

avatar van K. V.

K. V.

'k had deze al een hele tijd liggen en me er eens aan gewaagd. Tja, 'k vond het geen misse film, maar nu ook niet meteen een meesterwerk. De cast deed het prima, maar dit kan je wel verwachten.

Het was geen super grappige film, maar 'k heb toch een paar keren moeten lachen.

Al bij al wel een leuke film als je gene hoge verwachtingen hebt.

avatar van des1

des1

Leuke film, die de tijd neemt... Na een tijdje vraag je je af om met Bart Simpson te spreken "are we there yet?" Meryl Streep vintage goed. Alec Baldwin (1958) die er met z'n pafferige uiterlijk als een leeftijdgenoot uitziet van Meryl (1949) idem. Steve Martin (o.m. hilarisch in Dirty Rotten Scoundrels en Trains Plains & Automobiles) laat zien dat ie ook klein kan spelen.

avatar van Decec

Decec

Een goede komedie/drama/romantiek film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteur Alec Baldwin en ook een bekende actrice

Meryl Streep...

Goed breedbeeld, geen HD aanwezig (niet scherp genoeg)...

Goed achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van Theunissen

De gerenommeerde actrice Meryl Streep heeft veel indrukwekkende, vaak dramatische rollen gespeeld en in deze Romantiek / Komedie film laat ze zich juist van een geheel andere kant zien en dat doet ze nog best leuk ook.

In dit verhaal draait het om de gescheiden kok Jane Adler (Meryl Streep). Nu haar drie kinderen op zichzelf wonen, wil ze een grote, moderne keuken in haar huis laten bouwen. Architect Adam Schaffer (Steve Martin) helpt haar daarbij en de vonk springt al snel over. Maar er is ook Jane's ex Jake Adler(Alec Baldwin), die nog steeds warme gevoelens voor haar heeft.

Deze Romantiek / Komedie film is een heerlijk ongecompliceerde romcom, waarin de draak gestoken wordt met de Hollywood obsessie voor alles wat jong en mooi is. In romcom's is de ene man meestal de ware en de andere een sta in de weg. Deze film maakt het echter iets ingewikkelder, want je blijft tot vlak voor de aftiteling in onzekerheid over Jane's keuze, omdat beide mannen hun pluspunten hebben.

Al met al een vermakelijke Romantiek / Komedie film, die met circa twee uren misschien wel wat aan de lange kant duurt en misschien is het ook allemaal wat braaf en soft. Maar met ervaren acteurs als Meryl Streep, Alec Baldwin en Steve Martin, kun je gewoon geen buil vallen.

avatar van IH88

IH88

“Here comes your ex-husband. Uh-oh, not the best time to be feeling groovy!”

Prima film die door het spel van Streep en Baldwin geen moment verveeld. It's Complicated is op een kluchtige manier zeer vermakelijk, en de film heeft een goede balans tussen humor en de wat serieuzere momenten. Het einde vond ik ook zeer geslaagd en heeft gelukkig niet dat overdreven Amerikaanse happy end gevoel. De andere acteurs zijn ook allemaal zeer goed op dreef (zeker Krasinski heeft zijn grappige momneten), maar It's Complicated behoort toe aan Streep en Baldwin.

avatar van Shadowed

Shadowed

Ach.

Niet echt een bijzondere film in zijn genre. Het begint al bij het verhaal, dit hebben we denk ik al vaker gezien namelijk en weet eigen vrij weinig verrassingen met zich mee te brengen. Voor de rest ben ik niet zo dol op films die je ongemakkelijk laten voelen.

Aan de cast ligt het niet, Baldwin en Streep hebben wel degelijk een chemie. Steve Martin hoort dan weer niet helemaal in het plaatje hier, die vent is meer een Britse komiek en zo blijf ik hem dus ook voor me zien. De film duurt ook met 2 uur te lang.

Nogal flauwe grappen, en een niet al te origineel verhaal. Dan heb je alleen nog maar enkele scenes die menselijk overkomen en je wel mee laten voelen, daar punten voor. Voor de rest vond ik het niet heel erg bijzonder.

avatar van Kuzey Tekinoglu

Kuzey Tekinoglu

Een film waarbij je je na een tijdje af vraagt waar je nou naar zit te kijken, ik heb nog steeds geen idee. Je ziet van alles gebeuren, maar het boeit totaal niet. Leek vooral op een ellenlange aflevering van een huisvrouwen-serie. Niet voor mij weg gelegd. Snel vergeten, deze.

avatar van gizzegiz

gizzegiz

Heel gevoelige film, prima geacteerd. Maar misschien wordt hij beter begrepen, door mensen, die ook een scheiding achter de rug hebben? Ik raad hem zeker aan!

avatar van JessicaD

JessicaD

Deze recensie verscheen eerst op mijn blog in 2018. Deze is offline sinds 1 november 2024. Daarom heb ik alle recensies hiernaartoe verplaatst (om ze te behouden).

It’s Complicated

Hebben jullie ook wel eens dat jullie bang zijn om een film te kijken? Zo hoef ik bijvoorbeeld bij voorkeur geen film te zien waarin mensen van mijn ouders’ leeftijd de hele tijd seks hebben. Want daar wil je gewoon niet over nadenken. En hoewel dat exact het beeld was dat ik had bij It’s Complicated, versterkt door de poster, heb ik de film er na járen toch eindelijk eens voorgezet. Nu is het tijd om te beoordelen of het een film is waar je een trauma aan overhoudt, of dat de film stiekem toch wel leuk blijkt te zijn.

Vermakelijke film

Laat ik jullie maar niet al te lang in spanning houden: ik vond de film hartstikke leuk en helemaal niet vervelend. It’s Complicated valt in de categorie romantische komedies. Hier en daar is het voorspelbaar, maar dat is bij dit soort films niet erg, en je kunt ook nog eens lekker lachen. It’s Complicated is een fijne en vermakelijke film wanneer je zin hebt in iets dat niet zo ingewikkeld is (see what I did there?).

Komische acteurs

Wat ik zo fijn vind aan It’s Complicated is dat ik lekker kon lachen. Alle personages werken daar op zich wel aan mee, maar ik vond vooral John Krasinski het erg leuk doen als de schoonzoon. Als enige van de jongere acteurs in de film maakte hij echt indruk. Met name zijn stukje in een hotel vond ik werkelijk hilarisch. Maar goed, de film bevat zoveel acteurs die komisch kunnen zijn, dat kon gewoon niet misgaan.

De film is trouwens niet alleen maar komisch hoor, maar het is wel wat de film zo leuk maakt. Ook is het leuk om Steve Martin weer eens voorbij te zien komen, want hem zie je voor mijn gevoel nergens meer. Maar mocht je zijn humor meestal niet kunnen waarderen, wees dan gerustgesteld; hij speelt hier namelijk een veel kalmere rol.

Conclusie

Ik was bang dat ik met deze film een trauma op zou lopen gezien het in It’s Complicated gaat om de (gescheiden) ouders die een soort van Friends with Benefits worden. Gelukkig viel het allemaal reuze mee, en vond ik deze film erg leuk. Dus heb je zin in een lekkere luchtige en komische romcom, dan zit je zeker goed met It’s Complicated. Zet je gedachten op nul, kruip met een kop warme thee onder je warme dekentje en lach je avond vol met It’s Complicated.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Ruim dertien jaar geleden op tv gezien, en omdat ik me herinnerde dat ik hem toen erg leuk vond heb ik hem nu maar meegenomen toen ik hem bij de kringloop zag staan. En als ik nu mijn recensie van indertijd herlees blijkt deze film nog ongeveer even leuk te zijn als in mijn herinnering, met de hierboven al vaker aangehaalde hoogtepunten de webcam, het spel van Streep en Martin wanneer ze high zijn) en de opluchting mijnerzijds dat June uiteindelijk de juiste keuze maakt. Wat me tóén echter het meest opviel en nú zo mogelijk nog meer is het spel van John Krasinski, (mij) in 2012 totaal onbekend, inmiddels veel meer in the public eye dankzij zijn rollen, zijn regiewerk en zijn huwelijk, maar hier al echt geweldig met zijn mimiek en zijn snelle reageren – in zijn eentje is hij leuker en interessanter dan June's drie èchte kinderen bij elkaar. Natuurlijk is dat ook de "schuld" van het script dat hem al die grappige momenten geeft, maar al die kansen grijpt hij dan ook wel met beide handen aan.