• 9.378.688 stemmen

Met onder meer: Danny Trejo, Jessica Alba en Robert De Niro

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 9 september 2010

Plot Machete

"He was given an offer he couldn't refuse..."

Machete (Danny Trejo) is een voormalig lid van de Mexicaanse Federale Politie die tegenwoordig leeggeklopt door de drugsbaas Torrez (Steven Seagal) over de straten van Texas zwerft. Schoorvoetend neemt hij een aanbod aan van spindoctor Benz (Jeff Fahey) om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Bedrogen en met de kansen tegen hem gekeerd vlucht hij. Machete weet contact te leggen met Luz (Michelle Rodriguez), die als het hoofd van 'het Netwerk' veel connecties en wapens heeft. Daarnaast krijgt hij ook hulp van Padre (Cheech Marin), zijn 'heilige' broer. Ondertussen wordt hij achtervolgd door Sartana (Jessica Alba), een sexy ICE-agent die Machete als een kans ziet om hogerop te komen.

Sartana Rivera

Von's Henchman

Michael Booth

avatar van miab

miab

Voor mij geld het laatste. Ondanks dat ik film niet serieus neem kan ik me niet onttrekken aan het slechte acteerwerk. De cast is om je vingers bij af te likken, maar een Machete die elke vrouw maar kan krijgen, en die overal dwars doorheen loopt gaat mij iets te ver. Het begint erg slecht, het middenstuk kan ermee door, maar het slot is van een bedroevend niveau.

Hersenloze actie. Heel erg slecht, maar niet slecht genoeg om leuk te vinden.

Ondanks dat ik weet dat het een 'over the top film' is, ergerde ik me kapot aan het slechte acteren. Erg jammer, Trejo kon me ook niet zo bekoren. Raar dat Robert de Niro zich voor zo'n C-film laat strikken

avatar van Tonypulp

Tonypulp

VaughnBenjamin schreef:

zo'n C-film

Zo'n wat?

C-Film is a 5-cm square of polyvinyl alcohol impregnated with 67 mg of nonylphenoxypolyethoxyethanol (Nonyl-9). C-Film can be used by either partner, though some difficulty has been reported in its use. In 1 study, no pregnancies occurred among 15 couples during 8 months of use, though 4 pregnancies occurred during 183 cycles in another study and 6 pregnancies occurred in a third study of 133 cycles

?

Sorry, ik bedoelde D-film...

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Bestaat ook niet, als je b-film bedoelt klopt er overigens niet veel van .

avatar van dutchtuga

dutchtuga

VaughnBenjamin schreef:

Mooi toch dat een acteur als De Niro zichzelf niet altijd zo serieus neemt. Zou jij ook misschien een keer moeten proberen

avatar van TimZor

TimZor

de Niro doet gewoon waar hij zin in heeft m.b.t. films. Dat hoeft toch niet altijd serieus te zijn ? Kijk maar naar Stardust in zijn roze tutu Ik vindt het wel leuk als een acteur (actrice) soms gewoon even leuke grappige (over the top) personages (films) tussendoor doet.

avatar van durra072

durra072

Leuke film, lekker veel actie. 5/5

avatar van dartviper

dartviper

miab schreef:

Ik denk dat dit een film is die je of heel erg goed vindt, of juist helemaal niet..

Helemaal mee eens. Echter deze film is zo slecht. Niet te begrijpen dat dat kan met z'n cast. Aan het intro en het einde te zien is dit echter met opzet gebeurd en daarom vindt ik het eigenlijk ook wel leuk. 3/5

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

whahahaha wat een "over the top" film. Goed is anders, maar wat heb ik me toch kostelijk vermaakt en dat is ook nog wel eens belangrijk!

vandaar de hoge score! tis gewoon topvermaak van de hoogste nonsense plank!

avatar van Denny&Melenie

Denny&Melenie

Had er een hele andere verwachting van maar moet toch eerlijk zeggen heb er toch wel lol in gehad om deze film te kijken

avatar van puckb96

puckb96

Hier houd ik dan wel weer van. Het geweld doet me veel denken aan Kill Bill. Ik heb deze film niet in de bios gezien, maar zeker wel op dvd ga ik dat doen. Is Tarantino eigenlijk met deze film betrokken?

Best leuke film:-). Geen topper of meesterwerk, maar verveelt geen seconde en kent een paar goede scènes en quotes. Je zou hem voor Alba alleen al moeten zien;-).

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Wat Robert Rodriguez zelf al zegt over dit genre film, de poster ziet er vaak mooier uit dan de film zelf. Heb op dit moment de film nog niet in zijn geheel gezien maar wat ik heb gezien was niet denderend, onlangs de poster die er gaaf uitziet.

avatar van dominion

dominion

Niet denderend

avatar van milanvanson

milanvanson

Heb hem gisterenavond gezien, ja was er gover de top, maar wel leuk kijkvoer, 4/5 voor mij.

avatar van bounze

bounze

Waardeloze film, hoop slachtwerk en total geen verhaal! Daarom een 0,5 ster voor dit prul.

avatar van ThommieG

ThommieG

Gewoon een lekker actie film! Niks mis mee.

avatar van dominion

dominion

Als je een ode aan de Grindhouse film kijkt moet je natuurlijk ook geen super verhaal verwachten.

avatar van MarcusViridis

MarcusViridis

dominion schreef:

QFT!

Dat is juist het leuke aan dit genre: over de top en zo fout als fout maar kan zijn. Wanneer er mensen zijn die een serieuze film verwacht hadden: kijk wat meer in dit genre. Nemen jullie Dod Sno of die Japanse hakfilms ook serieus? Bij deze film had ik een bepaalde verwachting en daar is precies aan voldaan. Het lijkt een beetje met hoe sommigen New Kids Turbo hebben ondergaan. Hoewel dat nu weer totaal 'mijn ding' niet is.

Eén dissonant in de film: Jessica Alba. Bloedmooie vrouw, maar om haar nu neer proberen te zetten als stoere 'copper' gaat iets te ver.

avatar van MrEd

MrEd

Had hoge verwachtigen van deze film en misschien daarom viel die toch wat tegen.

Dat het een over de top film is zou voor niemand een verrassing moeten zijn. Wat mij echter tegen viel is ten eerste het acteerwerk. Segal doet z'n dingetje Alba en Rodriguez spatten niet van het scherm af en Trejo is natuurlijk geen kwaliteits acteur. Daarnaast deden de "slachtpartijen" mij ook niet zo veel en kreeg na afloop echt zo'n gevoel van "was dat 't nou?".

Ik denk dat zonder de hype erom heen en zonder de grote namen dat deze film een veel lagere score zou hebben gehad. Ik geef hem nu 3*, maar daar gaat waarschijnlijk in de toekomst nog wel een half * vanaf.

avatar van *film fan*

*film fan*

leuke actie film.

wel vermakelijk

avatar van AC1

AC1

Zucht! Na 5 minuten vond ik de film al even slecht als de films dat het wil kopiëren. Het enige lichtpuntje is de schoonheid van Michelle Rodriguez.

Weten we zeker dat Robert Rodriguez de man achter Sin City is en niet pakweg Zack Snyder?

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

bounze schreef:

Ahh, jouw post is meteen het bewijs dat je de film niet gezien hebt en enkel dit geschreven hebt om je postcount een boost te geven.

Gefeliciteerd

Ik ga niet zeggen dat dit een hoogstaande film was (het script hebben we al vaker gezien) maar wel een perfecte ode aan alle Grindhouse.

Dat er bepaalde scenes in zitten waar de gemiddelde man geen problemen mee heeft is natuurlijk helemaal mooi meegenomen.

Verstand op nul en genieten.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Beste trailer van 2010, maar ook de grootste tegenvaller én slechtste bios-film van 2010.

Dit is geen actie/misdaad met humor, maar een regelrechte komedie.

Als ik me goed kan herinneren was het acteerwerk ook heel slecht en sloegen sommige scenes nergens op.

avatar van yeyo

yeyo

Wat mij vooral tegenviel, is dat ze in de film (i.t.t. in de trailer) de naam 'machete' op z'n Spaans uitspreken. Klinkt veel minder stoer.

avatar van Pete_033

Pete_033

Al DeNiro schreef:

Daar kun je Predators ook bijrekenen dus een slecht jaar voor Rodriguez.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

AC1 schreef:

Ik denk dat de inbreng van Frank Miller nogal onderschat wordt bij Sin City.

avatar van Skycrawler

Skycrawler

Pete_033 schreef:

Daar kun je Predators ook bijrekenen dus een slecht jaar voor Rodriguez.

Die is niet door Rodriguez geregisseerd.

avatar van Pete_033

Pete_033

Skycrawler schreef:

Die is niet door Rodriguez geregisseerd.

Dat klopt maar wel geproduceerd en gebasseerd op zijn verhaal dus zijn naam staat er duidelijk op bij dat wanproduct.