• 9.378.761 stemmen

Met onder meer: Danny Trejo, Jessica Alba en Robert De Niro

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 9 september 2010

Plot Machete

"He was given an offer he couldn't refuse..."

Machete (Danny Trejo) is een voormalig lid van de Mexicaanse Federale Politie die tegenwoordig leeggeklopt door de drugsbaas Torrez (Steven Seagal) over de straten van Texas zwerft. Schoorvoetend neemt hij een aanbod aan van spindoctor Benz (Jeff Fahey) om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Bedrogen en met de kansen tegen hem gekeerd vlucht hij. Machete weet contact te leggen met Luz (Michelle Rodriguez), die als het hoofd van 'het Netwerk' veel connecties en wapens heeft. Daarnaast krijgt hij ook hulp van Padre (Cheech Marin), zijn 'heilige' broer. Ondertussen wordt hij achtervolgd door Sartana (Jessica Alba), een sexy ICE-agent die Machete als een kans ziet om hogerop te komen.

Sartana Rivera

Von's Henchman

Michael Booth

avatar van Gerritj

Gerritj

Weer zo'n heerlijke knettergekke film.

De dwaze vechtscenes met als hoogtepunten het gebruik van grote messen.

Vrouwen die het aanzien waard zijn en hoofdrolspelers die op dreef zijn.

4.0

avatar van Phobophile

Phobophile

dave schreef:

Vooral leuk omdat er twee minuten eerder een schijnbaar onbenullig weetje over de lengte van de darmen werd verteld.

Verdomd, dat klopt ja. Was me niet eens opgevallen.

bertha

Haha, een van de beste actie/komedie films die ik heb gezien!

avatar van RSmovie91

RSmovie91

@bertha

Dan moet je er waarschijnlijk nog veel zien

RSmovie91 schreef:

@bertha

Dan moet je er waarschijnlijk nog veel zien

Als jij zoveel leukere films in dit genre weet, heb je dan nog wat goede tips voor mij?

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

Ja, ik ben ook benieuwd...

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Tja, wat ik kan zeggen is waarschijnlijk niet goed genoeg omdat jij deze film wel goed vond.

Maar ik zie sowiezo maar weinig humor in deze film voorkomen en de actie was overdreven zonder enige toevoeging. Daarom zijn er andere actie/comedies die ik al snel beter vind.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Een lekkere Rodriguez film met over-the-top actie.

'Machete' heeft een aardig plot met leuke wendingen, maar daarvoor kijk je deze film niet. Danny Trejo is perfect in de titelrol met weinig woorden en coole acties. Dat terwijl de supporting cast ook niet mis is. Leuk ook om Jeff Fahey in een fatsoenlijke rol en Lindsay Lohan überhaupt aan het werk te zien.

Een lekkere popcornflick met overdreven actie die het juist leuk maken. Inventieve, bloederige actie met een vleugje humor. Prima te verteren.

3,0

RSmovie91 schreef:

In dat geval gaan wij het niet eens worden inderdaad. De actie in de film die jij weinig vond toevoegen, vind ik in ieder geval super grappig.

avatar van Goirle_NL_Bas

Goirle_NL_Bas

Als je de film niet al te serieus neemt, en af en toe niet op het matige acteerwerk let, dan kijkt deze film heerlijk weg.

Een lekkere slash film, met heel veel actie, en ook wat humor momentjes.

avatar van Biglia

Biglia

Geweldige over-the-top actiefilm; alle clichés van het genre zijn aanwezig, zoals het hoort!

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Knokken, schieten en hakken. De bad guys delven uiteindelijk het onderspit. De manier waarop is op fenomenale manier neergezet door de stoicijnse machete (Danny Trejo).

Ik vond (en vind) het een goeie film.

avatar van Rodger

Rodger

Nee, niet mijn ding.. alleen kei mooie vrouwen in deze film, maar dan heb je het ook gehad...

1.5

avatar van Reinbo

avatar van Rodger

Rodger

Reinbo schreef:

Vond je Trejo dan geen lekker ding?

Ha ha ... nou niet echt...

Dan heeft bij mij het vrouwelijk schoon, toch iets meer voorrang in deze film...

(h)

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Alhoewel ik dit geen geweldige entertainment vind, kon ik soms toch best ff lekker lachen om deze film. Tijdens de openingsscene zag ik die 'old-skool-spikkeltjes' weer in beeld en ik was bang dat dat nutteloze geouwehoer de hele film door zou gaan, maar gelukkig maakte Rodriguez niet dezelfde fout als in 'Planet Terror'. De rest van de film was dus in gewoon beeld.

Het eerste deel van de film vond ik maar saai, maar pakweg de laatste 45 minuten werd de humor iets beter. De film bevat een paar leuke personages die goed worden neergezet door de cast. Vooral om B-ster Steven Seagal kon ik wel lachen en ook Danny Trejo vond ik goed in zijn rol zitten.

Als je het leuke van 'over-the-top' onzin kan waarderen, dan is deze film best vermakelijk.

Zelf had ik het gevoel dat de film teveel geforceerde coolness uit probeerde te stralen en geforceerdheid werkt op mij helaas averechts. In mijn ogen word een film daar juist slechter van.

Ik weet dat dat de bedoeling is van deze film, maar dat maakt het voor mij niet anders.

Leuk voor een keertje. Met 3,0* ben ik redelijk gul

avatar van Rogyros

Rogyros

Reinbo schreef:

Vond je Trejo dan geen lekker ding?

Reinbo, vond je deze film niet een-dimensionaal?

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Lag het aan me film of heeft deze film niet zoveel 5.1? Af en toe hoorde ik geluid rondom maar 90% van de film was alleen van voren...

avatar van david bohm

david bohm

Goede B- film met uitstekende cast. De zwijgzame held laat zijn machete spreken tussen het lekkere Spaans en Engels door en de film heeft Tarantino-achtige trekjes. Beste rol van Mr. De Niro sinds tijden.

Goed vermaak en ik hoop dan ook dat de films die de aftiteling belooft er gaan komen. (Machete Kills + Machete Kills Again schrijver dezes gaat ervan uit dat het om een witz van de regisseur/producer/whateva gaat)

4 estrellas

avatar van Premie16

Premie16

goede actiefilm,met mooie kleine details.

avatar van Film Pegasus

Geweldige regisseur die Roriguez die opnieuw bewijst dat het nog altijd niet verleerd is. Een film in de stijl van Desperado met gewoon stevige actie, mooi volk en geinige oneliners. Soms moet dat niet meer zijn. Danny Trejo spreekt als een Jerommeke en lijkt er ook wel wat op.

Ik lees hier de vergelijkingen met Tarantinofilms, maar na films te hebben gezien van beide regisseurs moet ik toch nog steeds zeggen dat Rodriguez met voorsprong de betere is van de twee. Ben benieuwd of hier een vervolg van komt.

avatar van hardhiller1992

hardhiller1992

Wat een heerlijke film,

zeker een aanrader!

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Hehe, voor het betere hak- en snijwerk moet je bij Machete zijn. De film is overal vet aangezet en daardoor bijzonder vermakelijk. Ietsje minder dan Planet Terror, dat was nog lomper en onzinniger, maar dit kan er zeker mee door . Leuke en gevarieerde cast trouwens!

avatar van gauke

gauke

Politiek niet correct verhaal, vol chaotisch geweld, schunnige seks, schuine humor en grotesk. Goede en mindere gedeelten (zo nu en dan oogt de film naast ironisch, goedkoop in zijn verhaal en humor, zelfs belachelijk/kitscherig).

avatar van dominion

dominion

I absolve you of all your sins. Now, get the fuck out!

Super !

Robert Rodriquez is gelijk een van mijn favoriete regisseurs.
Wat ik ook erg leuk vond was dat ze Jessica Alba hierin meedoet want wat vind ik haar toch een lekkere actrice .
Van de rest waren alle acteurs ook gewoon erg tof vooral Trejo.
Met erg goede One-Liners die vooral door Cheech Martin helemaal geniaal waren en erg goed overkwamen .
Ook was de actie erg gewelddadig en over de top net zoals het hoort in een Exploitation werkje.
Blijf dit filmpje geweldig vinden en is net als Kill Bill een ode aan de Exploitation werkjes uit de jaren 70 en dit filmpje doet me er wel erg aan denken.
Die kill dat Machete die darm uit iemand zijn maag rukt en dan die als touw gebruikt zoadt hij veilig uit een raam kan springen is een van de meest originele moorden die ik in een film heb gezien en ik vond hem geweldig .

Cheech Martin deed zijn rol ook erg goed als moordende priester en kon soms wel erg om hem lachen.
Een van de beste films uit 2010 vind ik.
Had er erg van genoten en vind het de beste film van Rodriquez.

5 sterren en een plek in mijn top 10 .

avatar van Chris388

Chris388

BlueJudaskiss schreef:

Ja, ik ben ook benieuwd...

Ik ben ook benieuwd, maar dan waarom mij dit elke keer weer aan de Spy kids Trilogy moet laten denken, waarschijnlijk omdat hij daar ook in speelde, onder de zelfde naam XD

avatar van Film Pegasus

Chris388 schreef:

Spy kids is ook van Robert Rodriguez trouwens.

avatar van catchthatone

catchthatone

Deze rol is Danny Trejo werkelijk op het lijf geschreven. Een echte oerman die zelf het heft in handen neemt, vergezeld van enkele mooie vrouwen. Er zijn wel enkele scenes die wat overdreven zijn, maar dat hoort bij de film natuurlijk. Leuke film

avatar van Rogyros

Rogyros

catchthatone schreef:

Er zijn wel enkele scenes die wat overdreven zijn,

Enkele?

avatar van fcdenhaag

fcdenhaag

Goirle_NL_Bas schreef:

Een lekkere slash film, met heel veel actie, en ook wat humor momentjes.

Precies !