Genre: Animatie / Avontuur
Gesproken taal: Engels, Frans en Latijn
Releasedatum: 29 april 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Fantastic Mr. Fox
"Dig the life fantastic!"
Naar het gelijknamige kinderboek van Roald Dahl. Mr. Fox (George Clooney) en Mrs. Fox leiden een idyllisch ondergronds leventje. Twaalf ''vossejaren'' na de geboorte van hun zoontje Ash komen echter de instincten van Mr. Fox bovendrijven, iets wat het bestaan van hun hele dierengemeenschap in gevaar brengt. Om aan voedsel te komen berooft Mr. Fox namelijk de boerderijen van drie verschillende boeren, terwijl hij aan Mrs. Fox beloofd had dit niet meer te doen. Mr. Fox is de drie domme boeren steeds te slim af, maar als ze voor de zoveelste keer beroofd worden, komen ze bij elkaar en smeden ze een plan. Ze willen de ''fantastische Mr. Fox'' voorgoed uit de weg ruimen. Maar hier laat Mr. Fox het niet bij zitten. Samen met onder andere Badger, Rabbit en Weasel smeedt hij een plan om keihard terug te slaan.
- Trailer (YouTube)
- Fantastic Mr. Fox (BoekMeter)
- Fantastic Mr. Fox (MusicMeter)
- Fantastic Mr. Fox [Additional Music - The Abbey Road Mixes] (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Nathan Bunce (stemrol)
Franklin Bean (stemrol)
Clive Badger (stemrol)
nijntje17
wow wat heb ik genoten van deze film. Vooral van de simpele dingen, zoals de kleine grapjes en de verschillen tussen de boeren.
Doet me altijd denken aan die tv serie op villa achterwerk met een hond en zijn baasje (samen wonen ze op een boederij). En de buurman is zeg maar de boze man. Weet iemand wat ik bedoel ? Als ik dat namelijk in mijn hoofd heb moet ik weten hoe het heet. Het was de zelfde stijl als deze film.
Je bedoelt zeker niet Buurman & Buurman?
sweinsteiger
wat ik grappig vond:
mr. fox zegt tegen mrs. fox : "je ziet er stralend uit."
"misschien door dat licht".
dat is een van de vele goede moppen.
mooie film!
sweinsteiger
mooi filmpje.
grappige grappen, avontuur en wat ik mooi vind in een film:
bijna elke "vos" heeft eigenschappen. zoals christoffersen is slim en doet yoga..
zo vanalles.
simpel verhaal dus ideaal 3.0
voor amusement 3.5
The One Ring
en wat ik mooi vind in een film:
zo vanalles.
Zo'n beetje iedere film heeft toch gewoon personages met ieder eigen eigenschappen?
Leviwosc
Wees niet zo streng op Sweinsteiger, The One Ring! Sweinsteiger is één van onze jongste moviemeter-leden.
Volgens mij bedoelt Sweinsteiger, dat de verschillende karakters in deze film op een heel originele en leuke wijze zijn uitgewerkt. Elk karakter wordt heel goed omschreven en dus spreekt zo'n karakter sneller tot de verbeelding.
Nand
Fantastische animatie film! Iedereen kan wel iets vinden in deze film. Kinderen kunnen lachen met de grappige poppetjes en de volwassenen kunnen de grappen wel appreciëren. Wat ik het beste vond was de stijl van de film. De poppen en de omgevingen zaten erg goed in elkaar. Ook de stemmen vond ik perfect passen. George Clooney's ''Ocean's Eleven-stem'' paste perfect bij de sluwe Mr. Fox. En Meryl Streep als goede huismoeder... Allemaal wel goed.
Het enigste wat mij een beetje tegenstak was het tempo. De film raasde soms vreselijk door, alsof ze hem absoluut onder de 90 minuten wilden houden. Daardoor was er weinig tijd om met de grappen te lachen want dan moest je terugspoelen om een deel terug te zien...
Maar dat terzijde was het een heel goede film. Ik denk dat zowel jong als oud hiervan kan genieten.
DrMouse
prachtige animatiefilm! Zeer origineel gemaakt met een leuk verhaal en af en toe een goeie grap.
Hier kan jong en oud van genieten (:
Tribe
Wallace & Gromit?
bjerik76
ik vond hem eigenlijk helemaal niet zo komish of goed.
had er veel hogere verwachtingen van ook al wist ik dat het een poppen animatie was. ik vond ook niet alle stemmen passen bij de figuurtjes.
ligt denk ik aan mij, want de rest van de bios lag plat van het lachen.
is denk ik niet mn genre soort film.
_Casper_
ik vroeg me af, is dit nu echt een kinderfilm of ook leuk voor volwassenen?
Leviwosc
_Casper_ als je hier even leest zul je zien dat diverse mensen hebben geschreven dat deze film voor zowel kinderen als volwassenen leuk is. Dit komt mede door de verschillende lagen en niveaus in de film.
PeeGee
Ik was er nou niet echt kapot van. Best leuk gemaakt, maar deze film komt zeker niet in mijn top 10.
verhaal zit beetje raar in elkaar.
rokkenjager
Na drie films kan ik concluderen dat Anderson niet echt m'n regisseur is. Ik geniet tot op een zekere hoogte wel van z'n films, maar over het algemeen ligt z'n droge humor mij niet zo. Ook hier, paar geinige losse scènes maar als geheel tamelijk melig. Buiten dat is het echt een plotje van niks. 2,5*
Niet dat dit meteen een WOW-film is, maar ik heb er wel van genoten. Wes Anderson slaagt er toch maar weer in een mooie mix neer te zetten tussen z'n typische humor en een visueel semi-dromerige fantasysfeer. Het verhaal zelf bengelt constant tussen aanslepend tot genietbaar. Niet echt de topper die ik had verwacht na zoveel goeie recensies. Nochtans heeft 2009 een sterk animatiejaar achter de rug. Ben meer benieuwd naar Mary & Max en Coraline.
timmienoelie
de beste animatiefilm die ik gezien heb sinds mary and max!
4.0
_Moonwalker
Grappige tekenfilm.
George Clooney is gewoon grappig als Mr. Fox.
Nakkie13
Leuke, mooi geanimeerde film.
Vooral het vage tempo en het rare script is tof.
Dat komt toch veel door Wes Anderson en minder door Roald Dahl.
Het boek en de film verschillen zeer veel, al vond ik dat in principe niet erg.
Hulde aan de wolf.
De wolf is een held
AmazingPP
Ook al zitten er nogal verschillen tussen het boek en deze film (zoals Nakkie13 hierboven ook al schrijft) mag dat de pret niet drukken, want wat een fantastische film is dit geworden!! Helemaal in de stijl van Dahl en ik weet dan ook zeker dat deze film zeker zijn goedkeuring had gehad. Dahl is samen met Rowling in mijn opinie de twee grootste verhalenvertellers die deze wereld heeft voortgebracht en dat levert dan dit soort films op! Helemaal geweldig, alleen jammer dat je overduidelijk hoort dat de stem van Mr. Fox uit Clooney komt. Vandaar een half puntje aftrek: 4,5 *!!
MovieHolic
Ik ben tot de conclusie gekomen dat stop-motion toch niet echt mijn voorkeur geniet. Ik heb liever de computer gemaakte animatie.
Deze film was leuk en vermakelijk maar viel me ergens toch wat tegen.
Nakkie13
Heb je een hekel aan Clooney dan?
Ik vond de stem juist helemaal perfect voor het personage.
Grover
Wel onderhoudend, maar m.i. geen hoogvlieger. Af en toe een glimlach kon het nog wel opwekken.
rotem
Mooi gedaan !! Absoluut geen film voor kinderen onder de 10, maar een lust voor het oog. Heeft iets nostalgisch,
Je kan deze film prima een tweede of een derde keer kijken en er dan weer iets nieuws in ontdekken.
Dat je overigens het geduld kan opbrengen om zo'n "stop-motion" film te maken !!
Petje af voor de makers.
Zeriel
Voor kinderen van 9 tot 13 jaar volgens de bieb.
Op de DVD staat zelfs 6!!
Animatie voor volwassenen volgens mij. Ongetwijfeld commerciële motivatie om het als kinderfilm aan te bieden. Door Foxfilm.... wie anders.
Met liefde gemaakt, Veel aandacht voor detail, levendige personages.Clooney op zijn plek. Ik vond de rat; Willem Dafoe, wel goed.
Alleen het verhaaltje is niet erg meeslepend.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Met liefde gemaakt.
Iets dat mij ook te binnen schoot, dus dat hoef ik niet meer te vermelden.
Het oorspronkelijke verhaal heeft te weinig om er een lange film van te maken, dus er moesten dingen worden bijverzonnen - zoals de neef die noodgedwongen komt logeren. Ik ben een Dahl-fan, maar ik geef toe dat er een stuk meer fantasie in deze film zit dan in het boek, terwijl Dahl toch, toen hij een klein ventje was, in een ketel met fantasiesbrouwsel gevallen is. De film is kleurrijker, heeft meer in zich dan het boek. Begrijp me niet verkeerd, het boek is zeker niet slecht - de doelgroep is daar ook meer "jongere kinderen" dan bij de film.
Het mooiste personage vind ik nog de buidelrat. Die ogen.
Lekker droog ook. Mr. Fox zelf is een tikkie arroganter in de film dan in het boek, maar dat maakt hem net wat meer eigen. Goed ingesproken door Mr. Clooney, op de juiste momenten hysterisch en op de juiste momenten rustig en at eased.
Wes Anderson heeft iets moois van het dunne boekje van Dahl - doch een klassieker - weten te maken. Heerlijk filmpje.
(Nipte) 4*.
Saaimen
Absoluut mee eens, niet hoogwaardig, af en toe wel komisch.. Grappig verhaal, maar dat zijn we gewend van meneer Dahl! lengte was wel prima, niet te kort en zeker niet te lang, waar ik aan het begin van de film enige angst voor kende!
Filmkriebel
Niet echt van genoten en ook niet echt amusante film. Droge humor die me met moeite deed glimlachen; de overdaad aan dialoogmomenten stoorden me nog het meest. Kinderen hoeven echter niet alle dialoog in zich op te nemen om het verhaal te snappen al is het jammer dat de humor aan hen voorbij zal gaan. Ik vond het eerder animatie voor volwassenen. De stopmotion, de vormgeving, het artistieke daar valt niks op aan te merken. Zo'n film maken kost jaren tijd. Mooi, maar heb weinig affiniteit met dit soort vertellingen.

Mary and Max
Animatie / Drama, 2009