Genre: Misdaad / Thriller
Speelduur: 104 minuten / 116 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: James Mangold
Met onder meer: Sylvester Stallone, Robert De Niro en Harvey Keitel
Gesproken taal: Engels en Georgisch
Releasedatum: 2 oktober 1997
Plot Cop Land
"No One Is Above The Law."
Vlakbij New York, één van 's werelds meest gevaarlijke steden, ligt de veiligste plek op aarde: Garrison, beter bekend als Cop Land. Hier wonen de hardste en de meest onderscheiden agenten van het New Yorkse politiekorps. Nog nooit is er een misdrijf gepleegd, totdat de lokale politiechef Freddy Heflin (Sylvester Stallone) te maken krijgt met een dubbele moord. Volgens rechercheur Moe Tilden (Robert De Niro) van Interne Zaken, wijst alles in de richting van de hechte gemeenschap van rechercheurs in Garrison. Politiechef Heflin ziet zich genoodzaakt de keiharde confrontatie aan te gaan met de meest geduchte tegenstander die hij zich kan bedenken: een leger keiharde smerissen onder aanvoering van veteraan Ray Donlan (Harvey Keitel). Maar is één man sterk genoeg om een leger te verslaan?
- Trailer (YouTube)
Murray "Superboy" Babitch
Liz Randone
Deputy Bill Geisler
mister blonde
Er is gisteravond iets bizars gebeurd. Ik kan zeggen dat ik een film heb gezien waarin Stallone niet onder doet voor Kietel, Liotta en zelfs de Niro of een van de andere geweldige prestaties (Patrick was geweldig bijvoorbeeld). Had van tevoren al veelvuldig gelezen dat Stallone mee kon in deze masterclass acteren. En verdomd, het is zo.
Nu ja, naast de fantastische acteerprestaties is de film ook dik in orde. Veel vaart, veel sterke momenten zijn erg goed in beeld gebracht. Ben niet zo kapot van die Mangold, maar hier laat ie zien wat te kunnen. Hoewel ie weer niet in staat is om een film 'goed' (als in een sterke ontknoping) te doen eindigen.
De film is in feite gewoon een moderne western en had zeker tegen het eind nogal wat weg van High Noon. Heb me voor de 1,50 die ik voor de film moest betalen, heel goed vermaakt. 4 sterren.
mister blonde
Ik noem een hoog tempo, de goede acteerprestaties, de manier waarop het in beeld gebracht is en veel sterke momenten. Niet genoeg? Kan me voorstellen dat je wilt, dat ik wat concreter ben, maar dan wil ik graag reageren op jouw bericht, waarom deze hedendaagse western, niet goed zou zijn. De laatste tijd niet meer zo aangenaam verrast geweest als van de week bij het zien van Copland.
Glacius
Ik vind het moeilijk om deze film nu na een relatief lange periode weer te beoordelen, aangezien het mij niet meer zo vers in het geheugen zit. (En dat zegt veel)
Ik weet wel dat ik erg telleurgesteld was en me tijdens de film vaak verveelde.
De film heeft naar mijn mening bar weinig inhoud, alhoewel deze zich erg groot wil doen voorkomen.
Van hot naar her word je meegesleept in het onderzoek/verhaal (die op bepaalde momenten best saai en traag is), en vervolgens eindigt dit zich met een simpele shoot-out. Leuk, maar ik weet nog dat ik het ten tijde dat ik het zag, erg ongeloofwaardig vond en bedroevend simpel voor zo'n lange film. Het voelde niet goed, ten opzichte van de rest van deze film.
Ik vond de personages weinig boeiend. Teveel grote namen voor één film en dat stoort behoorlijk. Een hoop karakters voelen ook erg nutteloos aan. Stallone deed het inderdaad verder wel aardig en was daarmee ook zo'n beetje het enige karakter waarbij ik enigszins een beetje kon meevoelen.
mister blonde
Tja, je kunt elke misdaadthriller hiervan beschuldigen. Weet niet waarom deze zich groot probeert voor te doen. De broeierige oase die Copland is in de vorm van een soort van westernstadje, met cowboys, een sheriff en zelfs een saloon tegen de achtergrond van de losgeslagen jungle New York vond ik heel sterk. De prijs die betaald moet worden om een soort idealiserende maatschappij te creeren voor alleen politieagenten vond ik heel overtuigend en haast surrealistisch (en dat voor een moderne western). High Noon in New Jersey. Groots? Kweenie. Bijzonder? Zeker.
Weet niet hoe een moderne western anders moet aflopen dan met een shootout? Erg mooi gewerkt met goed getimede slow motions en heerlijk met (het ontbreken van) geluid gespeeld. Ik vond eerder de scenes die erop volgden overbodig en tegenvallend. De film had zo snel mogelijk na die shootout moeten stoppen.. Verder blijft de film juist goed om de kern heen cirkelen; de doodgewaande superboy (verhaaltechnisch) en het onvermogen van de hoofdpersoon om er te toe doen (de achilleshiel). Alles heeft daar mee te maken. Geen rare zijplotjes (...vooruit... misschien 1 of 2 intriges teveel, die geef ik je), maar het blijft dicht bij de kern.
Saai is ook iets dat ik niet begrijp. In de relatief korte speelduur gebeurt ontzettend veel. Veel actie en ook verhalend staat de film geen seconde stil.
Ik vond de personages weinig boeiend. Teveel grote namen voor een film en dat stoort behoorlijk. Een hoop karakters voelen ook erg nutteloos aan. Stallone deed het inderdaad verder wel aardig en was daarmee ook zo'n beetje het enige karakter waarbij ik enigszins een beetje kon meevoelen.
Glacius
Ik heb momenteel te weinig herinneringen aan de film zelf (in detail) maar meer de herinneringen van wat ik er toendertijd van vond en mijn gevoel daarbij.
Ik zou de film eerst weer moeten bekijken voordat ik in detail kan reageren op je bericht.
mister blonde
Ik weet niet hoe lang het geleden is dat je hem zag, maar zeker als ik jouw top tien zie, is het wellicht de moeite de film nog eens te kijken.
Madecineman (moderator films)
Ben het wel met mister blonde eens; Goede film dit, zonder al te veel poespas toch geweldig sfeervol en een goede cast die uitstekend staat te acteren.
Cop Land is in veel dingen inderdaad precies een western alleen dan juist niet dat het in het oude wilde westen speelt. Ik vind dat toch een origineel uitgangspunt. Vooral qua thematiek zijn veel parallellen te trekken. Een klein dorpje waar mannen met hun gezin naar toe zijn getrokken om een nieuw leven te starten. Mannen die allemaal bewapend zijn en bovendien ook prima weten hoe ze hun schietijzers moeten gebruiken.
Ten midden van dit alles staat een eenzame sheriff met zijn twijfels en zwakheden die geconfronteerd word met een soort van moreel dilemma. Toch wel klassiek western spul hoor. Het laatste half uur had ik ook een High Noon flashback, als hij van alles en iedereen verlaten eenzaam het conflict op zoekt en doet wat het juiste is. De onvermijdelijke shoot-out die volgt is sterk gedaan, langzaam en bijna geheel zonder geluid omdat de sherrif op dat moment ook stokdoof is.
Bovendien na First Blood en Rocky de derde rol van Sly waarin hij laat zien dat hij best wel wat kan op acteergebied. Sterker nog ik vind hem misschien nog wel het beste spelen uit de hele film, de rest is toch allemaal wat getypcast maar Stallone springt er echt uit. Raar eigenlijk dat hij niet meer van dit soort ingehouden en bescheiden types heeft gespeeld in zijn carrière, gaat hem goed en geloofwaardig af.
Mangold blijkt toch een heel degelijk regisseur te zijn, kijk nu ook echt wel uit naar zijn 3:10 to Yuma remake. Dat gemiddelde hier is dus echt belachelijk laag van mij krijgt Cop Land een bescheidde 4*
thomzi50
- 1991 berichten
Vermakelijke, sfeervolle film. De film leunt nogal op de cast, maar dat is alleen maar fijn - die is namelijk ongelofelijk sterk. Maar verder vond ik iets te veel stereotiepen rondlopen en het verhaal wat te weinig uitgewerkt. Daarom slechts (ruim) drie sterren.
aerts007
Sly als loser,moet kunnen.
Verhaal zit prima in elkaar!
clairest
Tja, na het lezen van meerdere enthousiaste reacties hier is deze film mij tegen gevallen. Prima film hoor, niets mis mee. Maar simpel. Eenvoudig. Niets bijzonders.
Er spelen veel bekende acteurs in mee maar deze film mist op de een of andere manier alle chemie. De film komt zeer traag op gang en het verhaal is niet echt boeiend. Kortom een saaie film en dat met zo,n cast van acteurs. Dat had veel beter gemoeten en ook gekund !
stefan dias
$
Je krijgt mijn stem.
Heb Yuma gezien en net "Walk the line". Toen dacht ik "he, dezelfde regisseur van "3:10 to Yuma". Geweldige films. Net als Copland met een fenomenale Stallone. Dit trukje heeft niemand hem ooit kunnen laten naspelen. Meesterlijke antiheld.
Kiros
Goede film met een heerlijk ongrijpbaar sfeertje zo nu en dan, die het niet al te ijzersterk verhaal wel weer goed maakt.
Geweldig om Stallone een keer als trage sul te zien. Waar hij normaal in andere films met gemak een vuist door iemands gelaat heen pompt, krijg je nu bijna medelijden met hem.
Sfeervolle thriller met een zeer sterke cast. Zelfs Stallone weet te excellereren. Goed.
Ajax&Filmfreak
Heb deze film destijds in de bios gezien, vond het toen een tegenvaller, ooit eens gekocht en nooit gekeken tot net.
Vond het in tegenstelling tot 11 jaar terug een vermakelijke politiefilm met een zelfs goed te noemen Stallone, en ray Liotta vond ik ook echt tof. Met zo'n Cast had het allemaal nog wel wat beter gekunt maar mijn stem gaat 1* omhoog!
cambal
Kan Stallone echt acteren en zich staande houden tussen De Niro en Keitel was toen de vraag .
RedLine
En het antwoord is ja.
combi
- 20609 berichten
En het antwoord is ja.
Lennert
Dit is inderdaad verreweg zijn beste acteerprestatie tot nu toe. Hoewel ik hem in actiefilms ook zeer op zijn plaats vind was ik verbaasd over de kracht die hij zijn tragische personage gaf.
Overigens deed de rest van de cast het ook fantastisch, maar wat wil je met namen als Ray Liotta, Harvey Keitel, Robert Patrick en Robert de Niro.
In Rocky is hij ook erg goed. Na twintig jaar actie films maken was het voor iedereen een verrassing dat hij best kan acteren.
Montorsi
In Rocky goed
Voor zover je hem verstond dan, en in de ring stond hij maar wat te tollen met dichtgeslagen ogen.
Madecineman (moderator films)
Met dichtgeslagen ogen doe je ook niet veel anders dan wat tollen...
Vind ook dat Stallone met Copland en Rocky 1 heeft laten zien meer in huis te hebben dan normaal aan hem wordt toegeschreven qua acteertalent. Zowel hier als sheriff en als bokser van eenvoudige Italiaanse komaf vind ik hem zeer overtuigend
Montorsi
In ieder geval niet op deze manier. En dan heb ik het nog niet eens over de gevechten zelf. Het verhaal redde Rocky 1 nog, in de andere delen was daar steeds minder van over.
Maargoed ik stoor jullie met een film waar dit niet thuishoort, Cop Land heb ik niet gezien verder.
wibro
Zeer goede film. Een van de beste politiefilms die ik de laatste tijd gezien heb. Film steekt ver boven de middelmaat uit en dat ligt voor het belangrijkste deel aan de uitstekende cast en vooral aan die van Sylvester Stallone. Zijn acteerprestaties in deze film vind ik verreweg de beste die ik van hem gezien heb.
En ook regisseur James Mangold moeten wij natuurlijk niet vergeten. Voor mij is hij een van de betere regisseurs van de laatste tijd. Ik heb van hem nog geen slechte film gezien. Ik ben benieuwd naar zijn laatste film; de western 3:10 to Yuma.
morrie
Vond dit een verrassend goede film van Stallone, komt bijzonder sympathiek over in deze film. Goed geacteerd, leuk om te zien dat hij ook andere rollen kan spelen dan Rambo (blijft mijn favoriet). Hij speelt de sherrif erg geloofwaardig.
Robert de Niro vond ik persoonlijk wat minder op dreef, op zijn woedeuitbarsting na. Harvey Keitel had een goede rol, maar vooral Ray Liotta vond ik perfect spelen.
- puntje bij de versie die ik gister op tv zag : de ondertiteling liep zeker op het einde absoluut niet synchroon.
heeft de dvd versie het zelfde probleem ?
zeer geslaagde film, met een perfecte stallone die naar mijn mening de film draagt.
3.5 *
In Rocky goed
Dan praat je enkel over de laatste 10-15 minuten van de film. De 105 minuten daarvoor lult hij de oren van ieders kop.....
DVD-T
Ook ik was verrast door deze film, met een sterk spelende Stallone.
Het goede verhaal blijft van begin tot het einde boeien en zakt op bijna geen enkel moment in, al vond ik dat op het einde wel een klein beetje, maar de film kwam weer heel sterk terug met de geweldige climax.Liotta was, vond ik, ook erg goed bezig.Dat vond ik bij Keitel wat minder, maar toch ook zeer goed.De Niro heeft maar een kleine rol maar zet die toch ook weer imposant neer.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime