Genre: Komedie / Actie
Met onder meer: Michael Cera, Ellen Wong en Mary Elizabeth Winstead
Releasedatum: 25 november 2010
Bekijk via CANAL+
Plot Scott Pilgrim vs. the World
"An epic of epic epicness."
Scott Pilgrim is een 23-jarige nonchalante goedzak uit Toronto, waar hij samenwoont met zijn beste vriend, de homoseksuele Wallace Wells. Scott speelt basgitaar in zijn eigen band 'Sex Bob-Omb' en date tot ieders afkeuring met de pas 17-jarige Chinese Knives Chau. Wanneer echter het meisje Ramona V. Flowers nieuw in de stad arriveert, is Scott tot over zijn oren verliefd. Maar om een afspraakje met haar te krijgen, moet hij de zeven kwaadaardige exen van Ramona verslaan.
- Trailer (YouTube)
- Scott Pilgrim Vs. the World (MusicMeter)
- Scott Pilgrim vs. The World (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Gideon Graves
Stacey Pilgrim
Julie Powers
judgepaddy
Er is 1 ding wat je je niet tevaak moet afvragen bij deze film en dat is: ''Waarom''
Juist wel, en het antwoord is dan ook simpel: "Daarom!"
judgepaddy
Ik ga deze binnenkort met mijn zoontje van 10 kijken en dit word volgens mij zijn eerste "niet kinder film"
Ik ben benieuwd wat hij hiervan vind, gezien ook zijn affiniteit met games.
Er zit wel veel geweld in deze film, maar ik denk wel dat hij in kan zien dat het met een vette knipoog gebeurd. En zoals hierboven al is vermeld: Er komt geen spatje bloed in voor.
Als dat geen goeie opvoeding is,.....
SnakeDoc
Ik ben benieuwd wat hij hiervan vind, gezien ook zijn affiniteit met games.
Als dat geen goeie opvoeding is,.....
In het ergste geval valt ie er (net zoals mij) bij in slaap!
Hoe kan je hier nou bij in slaap vallen, hardstikke flitsend. Dat je het niet leuk vindt, oké...maar saai en slaapverwekkend? Zet dan maar een RTL4 drama op.
piiiti
sorry hoor, wat een slechte film...
weet niet wat de maker dacht, maar alsjeblieft niet weer!
zelfs na het roken van een jointje werd ie nog niet leuk.
snap al die goeie cijfers ook niet, maarja zal wel aan mij liggen
Rosicky
Je bent de zoveelste aan het wie het gevraagd wordt, maar ook aan jou het verzoek: Verklaar je alstjeblieft nader.
Ah, oké
Dat weten we dan ook weer.
) lijkt me?
quote: Film gaat echt helemaal nergens over, is absoluut niet grappig en buiten gewoon irritant!
Oké, best. Dat vind jij, maar ik ben nu ook wel benieuwd waarom deze film volgens jouw zo slecht is en maar 0.5 waard is.
Ik eigenlijk ook wel maar het was ook niet echt boeiend bedoeld.
Nonick2007
Vaag, ik kon de film wel afkijken, maar ik vond de film niet leuk.
Het was allemaal net niet terwijl ik normaal gesproken van dit "soort" films hou, maar om de een of andere reden vond ik de film niet grappig en werd hij inderdaad vrij snel "irritant".
Helaas!
Insignificance
Clusterbom aan, nou ja, van alles. Ik zal de helft wel gemist hebben, maar goed. Flitsende montage met veel visuele en auditieve gein met allerlei verwijzingen naar wat oudere games en meer. Bij het Seinfeldje was mijn laatste restje weerstand wel gebroken, alhoewel de speelduur uiteindelijk niet helemaal meewerkt. Ondanks dat de film veelal in overdrive verkeert, is de houdbaarheid kennelijk toch wat aan de beperkte kant.
Toch veel van kunnen genieten. Cera mag dan vooral weer Cera zijn, zijn eerste reactie bij het zien van de muntjes ís dusdanig droog dat je het zelf moeilijk droog kunt houden. Wallace is een sterke sidekick en de Evil Exes leveren een paar leuke confronaties op. Niet dat elk grapje werkt (de drummers wel), maar Wright verdient de nodige lof voor de bravoure die hij hier aan de dag legt. Geinige film met een hoge herkijkwaarde. Denk ik.
Mischa
Ik vond hem gewoon Top! Er werd leuk gespeeld, er zitten een hoop slimme geintjes in, en hij heeft absoluut vaart (en dan heb ik het niet over de montage). Voor mij vloog de twee uur eigenlijk om! Maar wat ik het nog het leukste aan de film vind is dat hij spot met zijn eigen genre-conventies. Wat dat betreft doet hij me aan kick Ass denken.
Toch wel bizar dat de meningen zo sterk verdeeld zijn. Misschien is het wel een noodzakelijk om een comics-fan te zijn, een andere verklaring heb ik er eigenlijk niet voor. Iemand anders misschien?
Anneniem
Ik heb nog nooit een comic gelezen en ben ook niet echt een gamefan ofzo, maar dan nog vond ik de film erg grappig! Heel toffe film, ik heb vaak genoeg dubbel gelegen!
SnakeDoc
Dat weten we dan ook weer.
Tevens je zoveelste bericht dat je deze film bagger vind. Het word nu eens tijd dat je ook met argumenten komt waarom je deze film zo slecht vind (nog slechter dan Jaws 3D ) lijkt me?
Heb t al eerder uitgelegd hoor, maar wil nog best een kleine uitzondering voor je maken.
Nee echt,... ik vond het echt verschrikkelijk. Het verhaal ging echt nergens over, was absoluut niet interessant, alles behalve grappig en zwaar irritant. Vooral Michael Cera.
Het sloeg gewoon helemaal nergens op. Het hele geheel was gewoon compleet kansloos. Ik zie men hier af en toe de vergelijking maken met Kick-Ass, maar dit is natuurlijk iets totaal anders. Niet te vergelijken. (Vond Kick-Ass overigens BRILJANT)!
Misschien is mijn 0,5 wel erggg overdreven en hoort het gewoon een 1 te zijn. Maar tprobleem is dat ik 1tjes heb die ook echt beter waren dan dit.
Ik zal binnenkort nog is een keer een trailertje mee pikken om te kijken of ik m n gevoel ten aanzien van deze film wat kan opkrikken, maar ik vrees het ergste.
Zelden zoiets !doms! gezien!
Kan er ook niks aan doen!
John Lee Hooker
De eentonigheid. De voorspelbaarheid. De overdrevenheid. De saaiheid.
Nee echt,..ETC.
Ja en nee.
Als je je zwaar irriteert aan een film dan moet je hem inderdaad een laag cijfer geven, doe ik ook, en dat de humor je niet ligt:Soit.
Maarrrr
Het kamera werk, de flitsende montage de perfect passende muziek (jij zegt dat je ook van rock houdt. is deze Stooges/Sonic Youth-achtige garage rock dan ook niet te pruimen?),het gebruik maken van game en comic elementen, het decor, de settings, de dialogen. Allemaal punten die ik in jou verhaal mis,.
Het verhaal is inderdaad niet van literair niveau, en het acteren is niet shakespeariaans,maar dat is ook totaal niet van belang.
Al vind ik het wel grappig dat het liefdes verhaaltje overgaat in het geweld met de exen, met een snufje coming of age, en de band die het probeert "te maken". En het acteren vind ik wel lekker fris en eigenzinnig.
Maar goed, als je deze film absoluut niet kunt luchten of zien, en de typische Edgar Wright
humor die een grote rol speelt in deze film jouw niet ligt, moet je vooral laag stemmen.
Ik ga zelf denk ik na de volgende kijkbeurt een stukje omhoog; Deze film blijft behoorlijk in mijn kop zitten
Zelden zoiets !doms! gezien!
Kan er ook niks aan doen!
?
Ik zie vooralsnog een hoop gebakken lucht in deze reactie hoor. Wat bedoel je met kansloos nou dan? Het verhaal gaat toch duidelijk ergens over. Een jongen krijgt met een meisje, maar om volledig met haar te kunnen daten moet hij haar zeven exen verslaan. Voer genoeg voor een totaal niet serieuze film. Dat je het verhaal afkraakt slaat dan ook als een lul op een drumstel, juist omdat het verhaal het kapstok is om zoveel mogelijk hilarische dingen op het beeldscherm te tonen. Net zozeer als het verhaal van Kick-Ass, het zijn gewoon films waar je van de lekkere nonsens moet kunnen genieten.
Als je een serieus goed verhaal zoekt ben je gewoon aan het totaal verkeerde adres. Ik zie zoveel positiefs in deze film, kan er met mn hoofd niet bij dat je dit als de grootste crap op aarde kan zien, vergelijkbaar voor jou met Paris Hilton rotzooi dus
Snap totaal niet wat je nou verlangt van deze film? Het is een film gebasseerd op een comic dat lekker al die elementen volgt. Maar reageer hier eigenlijk ook maar niet op, heb geen zin in een eindeloze discussie die nergens over gaat.
judgepaddy
Shit, wou ik net nog even aan mijn eigen pleidooi toevoegen.
Maar goed, kan ik tenminste nu gaan pitten, ltrrrrr
SnakeDoc
Ja frustrerend he, als iemand het niet met je eens is.
Ik heb gewoon een saaie film gezien, echt heel erg saai, zonder spanning of grappige momemten. Bij Paris Hilton films valt vaak nog wat te lachen omdat het zo slecht is.
Hier zit alles wel prima in elkaar en je ziet wel dat Wright zijn best heeft gedaan maar er is gewoon niks aan. Niks, niks, niks. En dat heeft de film vooral te danken aan de totaal niet interessante personages en het onzinnige totaal niet boeiende verhaal.
AHWA
Onbegrijpelijk hoe je dit saai kunt vinden.
Ja, de beargumentering klopt ook van geen hout. Saai kan dit onmogelijk genoemd worden. Dan heb je wat mij betreft gewoon een waardeloos argument. Zeg dan gewoon dat het flitsende niet je ding is. Ze snappen de definitie van saai niet eens.
Maar ik weet inmiddels welke 2 het zeggen
Ik vraag me inmiddels af of de 2 de film wel eens hebben gezien.
John Lee Hooker
Ik zag deze zelfs in de bioscoop. Ik had er echt veel van verwacht maar hij viel sirieus tegen. Echt een kinderachtig cliché zooitje met veel te veel special effects. Het verhaal zelf is allesbehalve interessant want het gaat om een stelletje exen, die elkaar niet eens sterk onderscheiden dus het blijft maar 'n beetje hetzelfde voortdraven. Grappig vond ik het ook absoluut niet.
Bovendien vond ik Michael Cera een ongelooflijke slome zak.
JacoBaco
Hier onderscheiden (over het algemeen) de echte filmliefhebbers zich van de mainstream filmliefhebbers.
Sorry John Lee Hooker, je hebt een hele mooie ''niet mainstream'' top 10!
John Lee Hooker
Deze film is dus bedoeld voor de mainstream filmliefhebbers.
AHWA
Ja, daarom is er ook zoveel promotie voor.
El ralpho
De eentonigheid. De voorspelbaarheid. De overdrevenheid. De saaiheid.
Dit noemt men nou de spijker op zijn kop slaan. Volledig mee eens.

'Scott Pilgrim The Anime' brengt volledige cast uit Edgar Wright-film terug

De vijf best beoordeelde films van de vandaag jarige Aubrey Plaza (38)

20 Days in Mariupol

Ohikkoshi
Drama, 1993

Akai Tenshi
Drama / Oorlog, 1966
videogameskateboardencanadaex-boyfriendex-girlfriendtoronto, canadagebaseerd op stripanimated scenedatingguitar player uitmakenbased on graphic novelgroup of friendswhippinghipsterunderage girlfriendunconsciousnessgirl fight veganpost-credits scenereflectivegarage bandband competition amusedexuberant