Genre: Komedie / Actie
Met onder meer: Michael Cera, Ellen Wong en Mary Elizabeth Winstead
Releasedatum: 25 november 2010
Bekijk via CANAL+
Plot Scott Pilgrim vs. the World
"An epic of epic epicness."
Scott Pilgrim is een 23-jarige nonchalante goedzak uit Toronto, waar hij samenwoont met zijn beste vriend, de homoseksuele Wallace Wells. Scott speelt basgitaar in zijn eigen band 'Sex Bob-Omb' en date tot ieders afkeuring met de pas 17-jarige Chinese Knives Chau. Wanneer echter het meisje Ramona V. Flowers nieuw in de stad arriveert, is Scott tot over zijn oren verliefd. Maar om een afspraakje met haar te krijgen, moet hij de zeven kwaadaardige exen van Ramona verslaan.
- Trailer (YouTube)
- Scott Pilgrim Vs. the World (MusicMeter)
- Scott Pilgrim vs. The World (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Gideon Graves
Stacey Pilgrim
Julie Powers
De GeuS
Ik snap eigenlijk niet goed waarom deze film geflopt is in de US. Deze film ziet er gelikt uit, heeft leuke personages en kijkt lekker vlot weg. Misschien moet je ook wel gewoon een beetje een game 'nerd' zijn om hiervan te kunnen genieten; 4*
Tonypulp
Het zal zeker wel een groep mensen aanspreken hoor. Maar het is gewoon niet boeiend als je niet van muziek houdt die zich binnen de categorie rock afspeelt.
Ik haat rock en vond het geweldig werken. Binnen de juiste context kan iedere vorm van muziek werken, ook al is het niet je ding.
Inderdaad, zo kan ik ook erg genieten van klassieke muziek in Kubrick zijn films, terwijl ik dat normaal echt verschrikkelijk vind. Het moet gewoon passen binnen de stijl van de film en dat doet het hier heel erg.
judgepaddy
Zo is dat.
Ik ken weinig films waarbij de muziek zo secuur is uitgekozen/gekomponeerd als bij deze film.
Dit is voornamelijk te wijten aan Beck, die de nummers van Sex Bob-omb heeft geschreven waarmee hij terug gaat naar de begin jaren '90 toen hij zelf oa zulke muziek maakte.
Het nummer Remona die we op het laatst met horen, is ook door hem uitgevoerd.
Ik zelf hou dan wel van een moppie garage rock op zn tijd, (de muziek doet me oa wat aan The Stooges denken), maar dat is geen must. De soundtrack past nogmaals precies bij de film.
Ik had het wel mooier gevonden als de battle met de "techno tweeling" wat langer had geduurd, en de combinatie rock en elektro wat uitgebreider was geweest.
Franklin1975
Wat een ontzettende bagger zeg. Ongekend!
Ik geef niet snel een 0,5 maar ik kan er in dit geval niet anders dan gewoon voor gaan.
Jaws 3D heeft immers een 1, en die is dan ook echt beter dan deze onzin.
Film gaat echt helemaal nergens over, is absoluut niet grappig en buiten gewoon irritant!
Zelden zo iets saais gezien!
Dan is Garden State helemaal jouw film!!!
Ik heb hem gisteren op dvd gezien en vond hem echt helemaal top! Misschien nog wel toffer dan Kick-ass (oh, die vond je ook al zo saai neem ik aan?), als ik hem na 2x kijken nogsteeds zo tof vind.
Dit is gewoon een film met pure entertainment, niks geen serieuze dramatiek of romkom-perikelen. Een film die denk ik vooral tieners aan zal spreken, maar deze mid-30er heeft er ook van genoten. Visueel is het briljant en het toepassen van het games-element á la Tekken (of hoe heten die platform ninja/kung fu games eigenlijk?) met al die geluidseffecten is komisch, gewaagd én orgineel.
Geen film voor in de bios, maar wél voor je thuisbios.
jimcarrey gek
als ik het goed begrijp is hier ook een beetje van games ofzo iets in?
maargoed lijkt me sowieso wel een leuke film
JacoBaco
Die vechtscène tegen Matthew Patel doet me denken aan deze scène.
YouTube - Hilarious Indian movie fight scene / La gran pelea final
Ben wel enorm benieuwd geraakt naar deze film
Snel eens kijken dus.
Snel doen! Ik ga dinsdag voor de 2e keer heen
Kan niet wachten!
SnakeDoc
Dan is Garden State helemaal jouw film!!!
Geen film voor in de bios, maar wél voor je thuisbios.
Kick-Ass, briljant! Heb ik 4,5 sterren gegeven. Ongelooflijk he
The One Ring
Edgar Wright gaat door naar het volgende level. Na de geslaagde parodieën Shaun of the Dead en Hot Fuzz, ontwikkeld hij zich nu verder als een regisseur met meer stijl en als iemand die meer kan dan oude films persifleren. Toch is het duidelijk dat zijn hart uitgaat naar het verwijzen naar van alles en nog wat uit de populaire cultuur, want hij weet bij Scott Pilgrim vs. the World ook al niet van ophouden op dit gebied. Ik heb wel eens aangegeven dat het constante referen aan de popcultuur in te veel Hollywoodfilms me is gaan tegen staan, al is het maar omdat er kennelijk weinig variaties mogelijk zijn in de referenties (wat je in theorie niet zou zeggen) en het vaak vooral voorspelbare of flauwe grapjes oplevert. Wright is een van de weinige regisseurs die dit nog fris weet te brengen. Maar het geheime wapen van deze regisseur is zijn grote enthousiasme voor alles wat hij in beeld brengt. Ik weet heel weinig van Wright de persoon, geen idee hoe hij eruit ziet, hoe hij zich gewoonlijk gedraagt, of wat dan ook, maar ik stel me hem voor als iemand die tijdens het hele filmproces, van scenario tot montage, als een klein kind in zijn handen klapt voor alles wat hij creeërt.
Dit enthousiasme zien we dus terug op het scherm en maakt van Scott Pilgrim vs the World de meest charmante film die ik tot nu toe dit jaar heb zien langskomen. Natuurlijk staat het enthousiasme soms iets in de weg. Er worden wellicht teveel grappen gemaakt, waardoor er een aantal hun doel missen. Daarnaast is de film wat aan de lange kant, met name de climax lijkt te ver doorgetrokken. Maar gek genoeg stoorde die kritiekpunten mij niet heel erg. Zelfs toen ik merkte dat het allemaal wel erg lang duurde vermaakte ik me enorm. Veel mensen hier vinden dit niet langer leuk dan 90 minuten. Er valt iets voor te zeggen, maar persoonlijk vond ik het verbazend fris blijven voor 120 minuten. Erg knap, omdat ik moet bekennen dat deze film me vooraf niet erg aansprak. Mijn gamerstijd ligt intussen al een paar jaren achter me en de comicbookwereld is niet mijn wereld. Ik denk dat het vooral aan Wright te danken is dat ik me toch kon inleven in deze wereld. Hij brengt het met zoveel energie, met een enorm gevoel voor stijl en met zo'n hoog tempo (Hollywood was niet meer zo ADHD sinds Moulin Rouge!) dat je het moeilijk rustig kunt ondergaan. De rockmuziek is hier natuurlijk ook een oorzaak van. Persoonlijk vond ik die muziek niet eens zo geweldig, maar het werkt.
Fijne cast ook veder. Cera doet het vrij leuk, maar het zijn de bijrollen die de show stelen. En de film heeft enorm veel bijrollen. Uitschieters zijn voor mij Brandon Routh als d veganist, Kieran Culkin als de gortdroge homoseksuele kamergenoot en Mary Elizabeth Winstead, wiens terughoudende, sceptische houding een fijn contrast vormen met de waanzin die eromheen gebeurt. Dat laatste is ook wel nodig voor de wat dramatischere momenten die onvermijdelijk in het verhaal komen tegen het einde aan. Helaas zijn dit dan ook de zwakste momenten in de film, maar ze duren nooit lang.
Aldus een bijzonder charmante film die voor het grootste deel werkt. Duidelijk niet voor iedereen, maar het is tevens onvermijdelijk dat dit een cultaanhang zal krijgen. Ik ben benieuwd hoe men over 25 jaar of zo op deze film terugkijkt. Dat kan alle kanten op gaan.
namingway24
Net terug uit de bioscoop, en ik moet zeggen: mijn huizenhoge verwachtingen zijn VOLLEDIG ingelost. Ik ben nog even sprakeloos, en voor een uitgebreide review ga ik dan ook rustig mijn tijd nemen.
Voor nu vijf sterren en een vierde plek in mijn top 10, met kansen op een hogere plek. Dit zal niet de enige keer zijn dat ik Scott Pilgrim in de bioscoop zie; zodra ik tijd heb zit ik er weer.
Kom op mensen, ga deze film zien!
Franklin1975
Inderdaad! En dan vind je deze film saai. Ongelofelijk
Smaken verschillen blijkt maar weer.
Rosicky
Mag ik daaruit opmaken dat je stemt om het gemiddelde te beïnvloeden? Dat is in ieder geval een hoofdzonde.
Corrigerend stemmen is niet toegestaan. Ik heb de stem verwijderd.
Ceeda7
Leuke cast, aardige effecten, energieke sfeerbeelden mede door een origineel "game"concept erbij te halen.
Toch had ik achteraf zoiets van: was het dit dan, en was er niets beter mee aan te vangen? Het eerste uur bleef ik aandachtig de gebeurtenissen van de knullige protagonist volgen,maar vooral het laatste uur boeide mij minder om zo naar een clichématig eindverhaaltje te komen.
Zeker niet slecht maar evenmin memorabel. Beetje hetzelfde gevoel zoals Kick-Ass.
the new guy
Nee, not my cup of t. Eigenlijk vind ik dit een beetje het voorbeeld waarom je computerspelletjes moet spelen en films moet kijken.
Rosicky
Eigenlijk vind ik dit een beetje het voorbeeld hoe die twee nagenoeg perfect kunnen samenkomen.
fappie
- 2005 stemmen
Geflopt jah?
Toch een hoge score. Ben het wel met je eens. Ik game alleen zelf niet
canciser
Ja, hij is aardig geflopt. Kwam volgens mij tegelijk uit met the expendables.
AHWA
Het was een prachtige bioscoopervaring afgelopen zaterdag, alleen toch zeker 3 grove fouten in de ondertiteling gezien. Twee keer een woord vergeten, en eenmaal Scott geschreven drie T's. Zonde.
El ralpho
Als de stijl van de film je na verloop van tijd tegen begint te staan geldt dat ook voor de muziek. het is dan het totaal plaatje. Als je al helemaal lyrisch bent over de film in zijn geheel dan kan het inderdaad best werken voor je ja.
Verder is ie inderdaad in de bios nog beter.
Ach ja, die drie t's vielen me ook op. Kan me er niet echt druk om maken verder
Fortune
Halve punt eraf!
bassie200
Ik heb Kick-Ass idd ook 4,5* gegeven, vond die film briljant, maar dit misbaksel kon ook helemaal nergens aan die film tippen!!
Toch 2 compleet andere films, enige wat ze gemeen hebben is dat ze redelijk origineel en fris zijn en op comics gebasseerd zijn.
Denk gewoon dat de film te "hip" is voor jou(niet lullig bedoeld). Je kraakt juist de originele, leuke en frisse dingen aan deze film af.
JacoBaco
Grote verschillen zijn o.a. al dat er in Scott Pilgrim geen spatje bloed zit en ook geen grof taalgebruik. Maar ze hebben inderdaad wel de extravagantie een beetje nieuw leven in geblazen.
Shinobi
Afgelopen vrijdag in de bios gezien meer om de tijd te doden eigenlijk, was eigenlijk helemaal niet van plan om deze film ooit te gaan kijken.
Maar ik moet zeggen dat ik toch aangenaam verrast ben, het begint gelijk al goed met het Universal logo en deuntje in acht bit vorm.
Wat erg leuk is gedaan zijn de effecten die je ook in comics ziet, zoals als iemand een deur dichtslaat dan zie je ook die 'BAAAMMM' in beeld.
En ondanks dat het verhaal erg absurd dat die Scott al die exen moet verslaan en vanuit het niks zo goed kan vechten moet je maar gewoon voor lief nemen.
Gewoon even die knop omzetten en je hebt een erg vermakelijke film.
3, 5 Sterren.
JacoBaco
Er is 1 ding wat je je niet tevaak moet afvragen bij deze film en dat is: ''Waarom''

'Scott Pilgrim The Anime' brengt volledige cast uit Edgar Wright-film terug

De vijf best beoordeelde films van de vandaag jarige Aubrey Plaza (38)

20 Days in Mariupol

Ohikkoshi
Drama, 1993

Akai Tenshi
Oorlog / Drama, 1966
videogameskateboardencanadaex-boyfriendex-girlfriendtoronto, canadagebaseerd op stripanimated scenedatingguitar player uitmakenbased on graphic novelgroup of friendswhippinghipsterunderage girlfriendunconsciousnessgirl fight veganpost-credits scenereflectivegarage bandband competition amusedexuberant