Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Àlex Pastor en David Pastor
Met onder meer: Lou Taylor Pucci, Chris Pine en Piper Perabo
Releasedatum: 24 september 2009
Plot Carriers
"The rules are simple. You break them, you die..."
Vier jongeren rijden door de woestijn richting de kust. Ze proberen te vluchten voor een uitgebroken virus dat de hele wereld in zijn greep heeft. Vastbesloten om aan het virus te ontsnappen reizen Danny, zijn broer Brian, en hun vriendinnen Bobby en Kate zo snel als ze kunnen richting het zuidwesten van de VS. Na vier dagen staan ze voor grote morele beslissingen. Ze ontdekken dat het virus niet de grootste vijand is, maar de duistere kant in henzelf.
Danny Green
Survivalist
Survivalist
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Zeker niet slecht. De film bevat enkele zeer leuke en toch wat iets of wat originele scènes, al is dat zeer moeilijk met een verhaal als dit.
Dus geen volledig uitgemolken koe. De film bevat genoeg om het boeiend en luchtig te houden. Korte speelduur is een pluspunt en het eindshot met de flashbacks is erg mooi als afsluiter.
Zeker even waardig aan de bioscoopfilm "The Crazies".
dutchtuga
In mijn videotheek werd gemeld dat dit een horror film was!
sjeemieneee wat een bagger film serieus
0.5 *
Omdat het geen horror is, is het bagger?
Naomi Watts
Ze lijken wel uit de grond te schieten die post apocalyptische films maar de benadering is stukken beter als voorheen. Erg fijne film, toffe setting, de cast speelt naar behoren, leuk verhaaltje zonder ook maar 'te veel' te willen. Perabo viel ook reuze mee trouwens en ook leuk om eens het te banaderen vanuit het ethische perspectief. Visueel helaas iets te grauw maar dat is ook niet zo gek bij een post-apocalyptische setting. Ik ben erg dol op post-apocalyptische films maar gelukkig komen ze nu ook met een goede uitwerking. Ander voorbeeld is natuurlijk The Road. Benieuwd welke post-apocalyptische films nog meer uit de grond schieten maar het begint er op te lijken.
dutchtuga
Ook ik ben er dol op. Het einde van de samenleving die wij kennen is altijd een fascinerend uitgangspunt. Deze en The Road staan op mijn lijstje!
l-d
Ik vond deze film echt heel erg saai..De spanning was ver te zoeken..Je zit de hele tijd op iets te wachten, dat maar niet komt en te kijken naar mooie verlaten landschapjes en uitgestorven dorpjes...
Van the Road heb ik bijvoorbeeld erg genoten, maar dit kon mij niet bekoren..
Rodger
saai, vond ik hem niet.. ook niet een topper...
de film duurt 84 minuten.. lang genoeg voor deze film....
juhnzun
Fantastisch en intelligent eindtijdscenario

Epic Failure
Regel nummer 1 vermijdt contact met geinfecteerde ten alle tijden
werdt gelijk in de eerste minuut al gebroken
Nomak
Zelden heb ik zo een misleidende trailer gezien. Na die trailer verwacht je toch een enge en spannende film, maar helaas, niets van dat. Maar goed, een goede film over dit onderwerp hoeft helemaal niet eng te zijn als het goed is uitgewerkt.
Helaas is Carriers een redelijk zwakke en saaie film met lege personages. Ik kon met werkelijk met geen enkele van de hoofdpersonages enige binding krijgen. Het is een heel erg vervelend groepje jongeren, en het kon me dan ook geen moment schelen of ze het uiteindelijk zouden overleven of niet. Erg jammer, want in dit soort film is het toch altijd fijn als je met de personages kunt meeleven. Het kleine meisje en haar vader waren nog het sympatiekst, maar die werden helaas achtergelaten en bestolen door dat groepje uitschot.
Neen hoor, ik had best wel hoge verwachtingen, maar Carriers was echt een tegenvaller.
frenny
Had ik er eigenlijk een 'zombie rip-off' van verwacht.
Maar na deze gezien te hebben viel deze helemaal niet tegen. Gewoon een paar jongeren die proberen te overleven in een uitgestorven wereld. Mooie film!
( ik ben dol op dit soort einde-van-de-wereld-films dus ben ook niet helemaal neutraal wat dat betreft )
eddyeddy
Na het lezen van de verschillende reacties toch benieuwd en moet zeggen was niet zo slecht in mijn optiek als dat menig mening hier profileert. Geen hoogvlieger maar zeker geen slechte film.
Zizzo
Het hoofdverhaal is zoals gewoonlijk niks bijzonders in dit soort films. De personages worden totaal niet uitgediept, wie het zijn waar ze vandaan komen en wat ze willen (naast de kust dan). De sfeer vond ik vermakelijk, het acteerwerk aardig en het einde niet best. Al en al had ik er veel van verwacht, maar ik heb een wat teleurstellende film gekregen.
maerk
Geen spanning.
Tsja... het kan wel. Een film maken over een dodelijke infectie die niet zorgt voor snelle zombies, maar de zieken gewoon erg pijnlijk dood laat gaan. Helemaal geen probleem. En spannende momenten hoeven er ook niet per se in. Als er namelijk iemand wordt neergeschoten vlakbij je kampvuur, knip je gewoon door naar de volgende dag.
Maar als je besluit geen spannende film te maken, zorg dan voor interessante personages en goede acteurs. Het enige waar we nu naar konden kijken waren een paar irritante personages, met een clichématige familiesituatie die al zovaak beter uitgewerkt is. Totaal niet interessant en daarnaast gewoon niet zo goed geacteerd.
En wat blijft er dan over? Een paar aardige momentjes en visueel een redelijke film.
Verwacht niet te veel, 1,5*.
Als je inderdaad naar de trailer kijkt verwacht je een soort van Zombie film, maar dat was juist totaal misleidend (op grond van die
trailer ben ik destijds naar de bioscoop gegaan) want deze film heeft daar totaal niets mee te maken.
Decec
Geen slechte film...gelukkig geen horror, wat een virus.
Waarom rijden ze door? Overal besmet...brr..
Niet spannende film.
2,5 ster, dus cijfer 5
orbit
- 12092 berichten
Matig filmpje in de lijn van 28 days later.. die véééél beter is natuurlijk.
Aapje81
Sfeervolle en rustige film met degelijk acteerwerk en een interessant scenario. Heb me er prima mee vermaakt maar er had meer in gezeten.
notsub
Deze film viel niet tegen. Ik verwachtte een teen-gore movie, maar de film heeft best nog wat te vertellen. De verschillende relaties worden goed uitgewerkt en de triestheid van de situaties is goed weergegeven. De acteurs en actrices hebben alleen niet de klasse om het echt aangrijpend te maken en sommige scenes doen de film net te goedkoop overkomen.
Svenniboyke
best een goede film.Al mocht het stukken spannender!Miste een behoorlijke portie pakkende drama.Het greep mij niet genoeg aan.
Fran
- 1953 berichten
Een film zonder echt begin of einde. Je begrijpt wel direct hoe het verhaal in elkaar zit dus wat dat betreft heb je verdere inleiding niet nodig. Heel interessant om te zien hoe je zou kunnen reageren in een situatie zoals deze. Je gaat toch nadenken wat je zelf zou doen. Relaties als die tussen broers, geliefden en vrienden worden hier op de proef gesteld en je blijft je afvragen wat je zelf gedaan zou hebben. Dat maakt de film wel interessant om naar te kijken.
Goldenskull
Een post-apocalyptisch filmpje op zijn tijd gaat er zeker in. Dit is dan wel niet één van de besten in zijn soort, maar vervelen doet ie nergens. Het acteerwerk was eigenlijk opvallend goed te doen (voor een film met dit gemiddelde zeker), enkel Bobby was in het begin niet zo best, maar hij leek in zijn rol te groeien naarmate de film vorderde.
Carriers is eigenlijk vrij leeg, veel gebeurt er niet. Nja, ze verliezen wat mensen onderweg. Maar dat is dan ook wel. Vond het wel fijn om naar te kijken, woestijnen hebben het al eerder goed gedaan bij mij.
Sukantara
Gister moest ik in de videotheek een film snel meepakken omdat er mensen in de auto op mij zaten te wachten. Ik heb niet eens gelezen wat er achterop de hoes stond of waar de film over ging. Ik vond het niet een hele goede film. Hij was ook niet superslecht, maar er gebeurde gewoon vrij weinig.
SimtekF1
Leuk filmpje voor een zondagmiddag.
Niet echt een bijster sterk verhaal maar dat maakt niet uit, het keek wel lekker weg.
Kr!kke
Het verhaal in deze film is ondertussen niet echt meer bijster origineel, en er werd ook niets gedaan om er enige vorm van originaliteit aan te geven (dan denk ik bijvoorbeeld aan een plotwending, of zelfs gewoon 1 of andere gebeurtenis die je niet ziet aankomen). Hiermee wil ik wel niet zeggen dat de film saai en langdradig is, maar ik had gewoon het gevoel dat er meer mee te doen was. Ook jammer was het feit dat er werkelijk niets spannends aan deze film was... Je zag alles zo aankomen.
Er wordt zeker niet slecht geacteerd, al vond ik wel dat de personages niet echt boeiend waren. Ik klink misschien niet al te positief over deze film, maar toch heb ik me vermaakt met deze film. Het gegeven dat zowat iedereen besmet/dood is, is gewoon een interessant gegeven en ik moest dan ook wel is denken "Wat als ik daar in die auto zat? Hoe zou ik het dan aanpakken".
Al bij al dus een vermakelijke film, met toch wat minpuntjes.
Redelijk filmpje, maar ook niet meer dan dat.
Zo''n filmpje waarin zowat de hele wereld reeds is besmet door een of ander dodelijk virus is altijd wel interessant. Het lijkt echter wel alsof deze film niet zozeer mikt op spanning, wat ook niet zo heel veel aanwezig is, maar meer op de relaties tussen de hoofdrolspelers onderling.
Het probleem is echter dat de personages nogal oppervlakkig blijven en niet of nauwelijks uitgewerkt worden, waardoor het drama ook niet werkt. Het acteerwerk is nog best in orde. Alle vier doen ze het wel aardig. Verder is de film nog best sfeervol en daarnaast is de woestijnachtige setting ook zeker een pluspunt.
Achteraf had er dus zeker meer in gezeten. De focus had wat meer op de horror moeten liggen, of het drama had wat beter uitgewerkt moeten worden. Toch verveelde het op zich niet en zijn er zat films die veel vervelender zijn om te zien.
Al DeNiro
Goed aan deze thriller vond ik dat het laat zien, dat alle regels opeens niet meer van toepassing zijn als het je zelf overkomt.
Het achterlaten van besmette mensen, doodschieten van reizigers om benzine en je eigen broer moeten afmaken is ook best wel hard.

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Hadashi no Gen