• 9.372.683 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Julian Fellowes

Met onder meer: Maggie Smith en Hugh Bonneville

Plot From Time to Time

"Unlock the secrets of the past..."

From Time To Time speelt zich af in de negentiende eeuw, waar vrouwen die heel veel geld hadden, gevangen zaten in die rijkdom. Het verhaal volgt een 13-jarig jongetje, genaamd Tolly, dat tijdens een verblijf in het oude landhuis van zijn oma in aanraking komt met de geesten van enkele kinderen uit een ver verleden. Op mysterieuze wijze bevindt Tolly zich in twee werelden, die twee eeuwen gescheiden houdt. Hier legt hij familiegeheimen bloot, die generaties lang verborgen waren.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Carice van Houten speelt een van de hoofdrollen in de film. Verhaal klinkt leuk.

Nice poster. Ik zie wel of ik 'm ga bekijken.

avatar van RickZ

RickZ

Brits JeugdAvonturenfilm over jongen verwikkeld in oud mysterie, voorspelbaar. Carice speelt haar halve hoofdrol goed.

avatar van fam3000

fam3000

erg leuke film begin tot eind aandachtig kunnen blijven en een mooie carice

avatar van stinissen

Zeer aardige jeugdfilm met een top cast ook nog met Timothy Spall, Dominic West (The Wire) en onze eigen Carice van Houten.

avatar van jeeke21

jeeke21

Heel mooie film ! Boeiend van het begin tot het einde en zeker niet alleen voor kinderen !

avatar van rotjuh

rotjuh

Een film met Carice is al snel goed(maar ik ben fan haha)

Nee hoor deze film is echt het kijken waard.

Leuk verhaal..... gewoon MOOI Kijken dus

Ik doe mee voor 3,5 ster

avatar van arlas

arlas

mooie film, mooi verhaal met wat mooie zteksten waar je stil van wordt.

avatar van geoffreys

geoffreys

een hele mooie film.

avatar van donbruce

donbruce

De film is leuk en ja Carice speelt goed.

avatar van Muyo

Muyo

Ondanks dat deze film niet echt bepaald mijn style was, was het toch een vermakelijke en goed opgezette avontuurlijke film.

Het verhaal is ontzettend goed ontworpen, de details van de film worden zeer goed vertoond.

De tijd waarin de film zich afspeelde sprak niet op mij aan, maar dit was wel het juiste tijdperk voor een film als deze.

Heel mooi gefilmd en net acteerwerk.

Goede special effecten en een hele strakke sfeer.

Ondanks het mij niet zoveel aansprak toch een heel mooie film die voor de liefhebbers dubbel en dwars de moeite waard is !

3 sterren.

avatar van james_cameron

Sympathieke maar onevenwichtige en enigzins afstandelijke mengeling van drama en fantasy. Echte spanning ontbreekt en het vlakke akteerwerk van de toch meer dan degelijke cast speelt de film parten, ondanks het best leuk uitgewerkte verhaal. De levendige rol van Carice van Houten valt in positieve zin op. Degelijk gemaakt en mooi in beeld gebracht, maar een echte vonk ontbreekt.

avatar van eduard

eduard

Een film die verveeld en niet boeit. Ook krijg je met geen enkel personage een band. Zonde van mijn tijd en vind het vreemd dat deze film een dikke 3 sterren krijgt

avatar van flyer

flyer

Leuke Engelse jeugdfilm. Goed verhaal goed acteer werk en Nederlands tintje met Carice van Houten. Lekker zitten niet teveel bij nadenken en gewoon van genieten

avatar van Rodger

Rodger

geen verkeerde film , om een keer te zien,.. maar ik vond het wat te oppervlakkig en te voorspelbaar...

De special effects waren ook niet om naar huis te schrijven...

2 **

avatar van Phantasm

Phantasm

Voorspelbare film waar je van moet houden, niet echt mijn smaak.

avatar van Decec

Decec

Een goede avontuur/fantasy film...

Uitstekend mooi verhaal...

Uitstekend acteerwerk...

Mooi achtergrond muziek (Dolby)...

Prachtig HD kwaliteit...

Leuk voor kinderen, maar ook volwassen...

Aanrader...

avatar van Queen-Bee

Queen-Bee

Zeker de moeite waard om 1x te kijken.

avatar van cularis

cularis

wat een kut film!!!

En de geesten waren niet verschietachtig.

avatar van Betamax

Betamax

Het kwam op mij over als een goedkope engelse TV-serie.

Waardeloos prul.

Totaal over rated hier.

avatar van scorsese

Matige film over een jongen die in het huis van zijn oma komt te wonen. Een huis en een familie met een verleden. Een aardig verhaal waarbij het verleden en het 'heden' op een vermakelijke manier in elkaar met contact komen. Mooi in beeld gebracht waardoor het geheel een nostalgisch sfeertje krijgt.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Erg leuk om weer een kinderfilm te kijken met een sfeer die te vergelijken is met het boek"De Geheime Tuin" van Frances Hodgson Burnett. Ook al is het verhaal heel anders toch vond ik het sfeertje daar wel mee overeenkomen. Dat boek is toch altijd wel mijn favoriet geweest in mijn jeugd dus ik werd toch wel blij bij het kijken van deze film.

De special effects waren niet altijd even goed. Als volwassene valt dat zeker wel op maar ik denk dat dat de kinderen niet echt zal storen. Leuk om met kinderen vanaf een jaar of 9 te bekijken.

avatar van Filmfan74

Filmfan74

Verrassend mooie film die ik zeker niet kwalificeer als kinderfilm alleen maar omdat de hoofdpersoon toevallig 13 jaar is.

Tolly wordt door de gevaren van WOII naar zijn grootmoeder op het platteland gestuurd. Het huis is al generaties lang in de familie en de geesten van zijn voorouders geven Tolly niet alleen inzicht in de geschiedenis van zijn familie, ze bereiden hem ook voor op datgene wat komen gaat.

Pakkende sfeer, uitstekende Maggie Smith en niemand minder dan 'onze' Carice van Houten als regelrechte bitch.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Redelijk mooie film die mij op een of andere manier toch niet geheel kon bekoren.

Misschien te oud? voor dit soort films?

Toch geloof ik dat het voor de jeugd een mooie film is om toch eens te zien, een kinderhand is toch sneller gevuld dan die van ons, de 'volwassenen'?

Heel mooie en onderhoudende familiefilm met een uitstekende cast, Maggie Smith, Pauline Collins, Timothy Spall, Dominic West.... De regisseur Julian Fellowes zou enkele jaren later wereldberoemd worden als bedenker van topserie Downton Abbey, een wereldwijd succes!!! Prima entertainment met een mysterieus kantje......