Genre: Western / Komedie
Geregisseerd door: Richard Donner
Met onder meer: Mel Gibson, Jodie Foster en James Garner
Releasedatum: 14 juli 1994
Plot Maverick
"In their hands, a deck of cards was the only thing more dangerous than a gun."
Bret Maverick is de succesvolle gokker en Annabelle Bransford is de flitsende vrouw die hem het leven zuur probeert te maken. Samen met zijn vriend Cooper neemt hij deel aan een pokerwedstrijd op een boot. Maverick strijdt om de grote prijs, maar Annabelle komt roet in het eten gooien. Nu moet hij het tegen zijn gedegen vijand opnemen in een zenuwslopend spel.
Bret Maverick
Matthew Wicker / Eugene, Banker
The Archduke
Twitchy, Riverboat Poker Player
roybras
heb hem nog niet gezien, twijfel een beetje. is het nou zo'n film waarbij je de hele tijd alleen maar poker ziet, of houdt het nog wat meer in?
der komtbijna geen poker in alleen op het laatst mor da is just het coole van de film het doel is mee te doen aan da toernooi alleen is het slot en beetje onrealistsch de kans dat 3mensen 4 of kind staightflush en royal straight flush hebben in een ronde is bijne onmoggelijk
Materny
Grappig dat Danny Glover ook nog even langskomt, dat ze elkaar zo aankijken van '' kennen wij elkaar niet '' en met het lethal weapon deuntje erachter.
Prachtig
film_kaza
Vermakelijke film die je van begin tot eind bedriegt. Dat nog wel het leukste was. Mel Gibson vind ik een leuke acteur (De kritiek bij Braveheart vind ik onzin...) en hier en daar wel gelachen.
Het leukste was rond het midden toen ze gingen reizen naar de boot. Gek dat de plotomschrijving pas na 3\4e van de film verder gaat.
3,5
Schiedammer
Een aardige komische western maar niet meer dan dat. Er zaten een paar aardige stukken in maar in mijn ogen was de film iets te langdradig. Beelden van de film waren mooi geschoten en het geluid op dvd was aardig alleen jammer dat die alleen uit een 2.0 bestaat. Voor mij is de film net een voldoende waard en daarom krijgt die van mij 3*.
Elementofone
geinig filmpie met een goeie cast.er zat een grap in waar ik hard om moest lachen,maar die kan ik me niet meer herinneren.
Misschien de cameo van Danny Glover, waarin hij Gibson denkt te herkennen (van de Lethal Weapon serie) en andersom. Tsja, de grap was zo flauwdat ik er zelf wel om kon lachen.
Vond het een prima filmpje om een keer gezien te hebben, ik heb me in ieder geval geen moment verveeld.
Barfly
Stop 100 grappen in een film en er zijn er altijd wel een paar grappig.
De film duurt ook te lang, al is de 2e helft beter.
De apotheose van het pokertoernooi is mooi gedaan, verder is
het allemaal geforceerd grappig.
Met zo'n goede cast zo'n matige film afleveren... 2*
tommykonijn
Moet wel zeggen dat ik het een beetje eens ben met mijn voorganger, ik had van Mel Gibson eigenlijk toch nog wel wat meer verwacht, er zaten een paar mooie en leuke stukken in maar daar redt het de film niet mee, al doet Gibson erg goed zijn best, een één keer kijken film.
henkies
Vond de film wel vermakelijk, ondanks dat ie vrij slecht was, wat een onzin zeg haha. 2.5
Timothyvdmeer
Wel grappige film niet echt speciaal. Gibson speelt leuk maar Foster is het minpunt van de film.
2.5*.
D.Toretto
Hele vermakelijke film om te zien. Het verhaal loopt lekker door en er zit aardig wat humor in. Ook het pokerspel is goed in beeld gebracht.
DragQueen
Een soort van western met komische elementen. best leuk uitgewerkt qua verhaal. mel gibson en jodie foster spelen ook aardige rollen, en zijn vrij vermakelijk in deze film. 2,5 ster.
sofripa
Heerlijke schelmen en schavuitenfilm. De hele cast heeft duidelijk lol in het maken. Voel je je depri? Dit is de juiste oppepper.
dominion
Erg leuk filmpje voor een gezellig avondje
De humor is erg leuk evenals zijn de acteurs.
Vooral Jodie Foster en Mel Gibson acteren erg leuk.
Heb me hier wel mee vermaakt en is wel leuk genoeg voor een herziening.
3,5
Kr!kke
Aardige westernkomedie, met een cast die er duidelijk zin in had. Ook de humor zat bij momenten helemaal goed, waarbij ik bijvoorbeeld moet denken aan de leuke scène met Danny Glover. Ten slotte zat ook het verhaal goed, al kwam het einde wat geforeerd over (aangezien plots de ene na de andere plotwending volgde de laatste 10 minuten).

Dances with Wolves

Paper Moon
Drama / Komedie, 1973

The Count of Monte Cristo
Avontuur / Actie, 2002
pokermississippi riversalonschipindiaanop de vluchtgebaseerd op tv-seriessteamboatattempted robberycowboy and outlaw