• 9.373.069 stemmen

Met onder meer: Mel Gibson, Jodie Foster en James Garner

Releasedatum: 14 juli 1994

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Maverick

"In their hands, a deck of cards was the only thing more dangerous than a gun."

Bret Maverick is de succesvolle gokker en Annabelle Bransford is de flitsende vrouw die hem het leven zuur probeert te maken. Samen met zijn vriend Cooper neemt hij deel aan een pokerwedstrijd op een boot. Maverick strijdt om de grote prijs, maar Annabelle komt roet in het eten gooien. Nu moet hij het tegen zijn gedegen vijand opnemen in een zenuwslopend spel.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Bret Maverick

The Archduke

Twitchy, Riverboat Poker Player

avatar van Jordy

Jordy

Een paar grappige momementen, maar over het algemeen vond ik het maar een saaie gebeurtenis. 2 en een halve ster.

avatar van neo

neo

geinig filmpie met een goeie cast.er zat een grap in waar ik hard om moest lachen,maar die kan ik me niet meer herinneren.

avatar van dttom

dttom

VOnd het maar saai.

avatar van aburefan

aburefan

kon er wel om lachen

avatar van tom

tom

Enkele leuke grapjes, maar het slaat allemaal nergens op en het voegt nix toe aan wat je gezien hebt qua films. Toch wel vermakelijk, mede door aardige cast.

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Eigenlijk is de film meer een aaneenschakeling van sketches, geplaatst in een western-omgeving. Niet alle grappen zijn even geslaagd en het script is grotendeels dramatisch te noemen.

De film wordt volledig gered door het enthousiasme van Foster, Gibson (in het dagelijks leven zeer goede vrienden) en Garner. Je ziet gewoon dat ze zelf enorme lol hadden tijdens de opnamen.

Maz

avatar van Armin

Armin

Laatst weer op TV gezien. Vind het wel een aardig filmpje. Alleen de zgn. chemie tussen

Gibson en Foster is dramatisch. ***

avatar van renske

renske

Wat een saaie film. Het is nota bene een scenario van de vermaarde William Goldman maar waarschijnlijk in een weekje geschreven ofzo. Jodie Foster is niet grappig.

Vooral in de scène met Graham Greene realiseer je je hoe grappig de film bedoeld is en niet is. Was Maverick maar in het ravijn gevallen en de film daarmee voorbij.

Een veel leukere western-parodie is Blazing Saddles (1974) van Mel Brooks met Gene Wilder.

avatar van leverafronny

leverafronny

Op een af andere manier vind ik dit een goede film. Nadruk ligt duidelijk op de soms komische pokerscenes, en dat is maar goed ook, want de klassieke western-schietgevechten trokken grof gezegd op geen kl*ten... Leuk alternatief filmpje, deze Maverick!

avatar van The One Ring

The One Ring

Leuk filmpje inderdaad met hier en daar een goede grap. Het einde was iets minder, vond ik.

avatar van Purmerend

Purmerend

Die dikke donsige bakkebaarden bij sommige acteurs zien er echt niet uit. Bret-Bert en die bad scene op het laatst was wel grappig. 2,5*

avatar van De GeuS

De GeuS

Blijft een leuke film, alleen het einde is een tikje langdradig; 3,5*

avatar van flipsen

flipsen

Was wel een geinig filmpje dit, alleen bij vlagen ook vrij irritant. Ik hou echter wel van spannende pokerscenes in films, jammer dat dat alleen aan het eind van de film aan bod komt. Ook ben ik niet zo'n fan van Mel Gibson. 2,5*

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Uitermate goede fim vond ik dit. Met een van Gibsons beste rollen.

Mischien is het omdat ik ook van Poker hou, maar ik heb met het grootste genot naar deze film gekeken.

4,0

avatar van silhoupin

silhoupin

Een zalige doldwaze western film, vol van mel gibson-humor, die je ook ziet in films als conspiracy theory en de lethal weapon films.

ik vond de film echt leuk, het verhaal is niet bijster origineel, qua filmen is het ook maar redelijk maar wat de film red is de prachtige humor komend van vooral mel gibson, en dan bedoel ik humor waarmee je echt kan lachen.

richard donner kan gibson altyd dat karakter geven, eender welke film.

als hij een film maakt met gibson in de hoofdrol is het altyd dik in orde.

hij steekt er ook een lichte verwijzing in naar lethal weapon (zie de bankoverval met danny glover, waarbij glover zijn gekkende roger murtaugh-zinnetje zegt).

Heel de cast trouwens weet zich goed te plaatsen in zijn rol.

Dan kom ik uiteindelijk op een 3,5 wat zeker en vast niet slecht is voor een komedie, en hoewel hij laag scoort, vind ik dat hij dubbel en dik een 3,5 verdiend.

avatar van Youri

Youri

Leuke Westernfilm. Gibson doet zijn rol prima en Jodie Foster kan ik niet betrappen op een slechte acteer prestatie. Leuke anaekdote is dat Danny Glover nog een piepklein rolletje heeft als bandiet en haast onherkenbaar is, toch herkent Gibson hem ergens van(Leathel Weapon te verstaan) James Gardner speelde in de gelijknamige TV serie uit de jaren 60 en is in de film Mel's Papa.

avatar van gideonvdb

gideonvdb

vol met grappen waar je wel van moet houden acteer werk is prima voor een komedie, simpel verhaaltje waar iedereen elkaar in de maling neemt, heb mezelf geen moment verveeld 4,5 sterren.

avatar van Big_bazznizz

Big_bazznizz

Leuke humor, kijkt lekker weg. vanavond op tv als hem nog niet gezien hebt is íe wel de moeite waard. 3 sterren

avatar van Waku

Waku

een krappe voldoende maar de film is te langzaam en te langdradig om echt interessant te worden.

avatar van Sutherland

Sutherland

Leuke film hoor. Ik zap er meestal wel langs als hij op tv is. Ik vermaak me altijd wel. Komt ook wel door Mel Gibson, goede acteur!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Goede humoristische film. Had hem op mijn 10de gezien en leuk was ie wel.

Mel Gibson roleert gewoon.

3,0

avatar van hel1

hel1

heb hem nog niet gezien, twijfel een beetje. is het nou zo'n film waarbij je de hele tijd alleen maar poker ziet, of houdt het nog wat meer in?

avatar van 606

heel erg leuke film met leuke humor

avatar van Sjaako

Sjaako

Gewoon een leuke film. (zeker niet alleen poker )

avatar van Barcel

Barcel

Wat een geweldige film! Maar sommige kinderachtige grappen interesseert me eigenlijk geen reet voor..

avatar van DeCol

DeCol

Ik vond hem eigenlijk niet zo geweldig.. en een echte pokerfilm is het zeker niet want je ziet er allemaal vrij weinig van. Wel een verassend eind, dat is zeker een pluspunt, de rest gaat wel.. 2,5*

avatar van joeri15

joeri15

leuke film zeker de moeite waard om te kijken! 3*

avatar van =michael=

=michael=

hel1 schreef:

Pokeren komt er bijna niet in voor alleen het laatste gedeelte een beetje!

Gewoon een goede film om te kijken

3.5

avatar van film88888

film88888

Zalige wetern komedie met 3 grote sterren Gibson,Foster en Garner in 1 film super gewoon, en inderdaad de film zit vol heel heel goede Mel Gibson humor zoals in bijna al zijn films, maar hier is hij gewoon heel goed. de film is heel gezellig voor een namidag en zeker voor meer als 1 keer te zien, Donner heeft zoals altijd weeral een heel goede film gemaakt. ik geef de film een dikke 3,5

avatar van Gerritj

Gerritj

Wat heb ik heerlijk gelachen om deze zotte film , o.a vol met woordgrappen. Maar ook de visuele grappen zijn erg leuk.

Over het algemeen ben ik niet zo'n Gibson-fan, maar hier was hij top!

Trouwens ook Annabelle en de steeds weer blunderende stoute jongens.

Verhaal doet er eigenlijk niet toe de sfeer is belangrijk en die was goed!

4.0