• 9.373.066 stemmen

Met onder meer: Jennifer Aniston, Aaron Eckhart en Martin Sheen

Releasedatum: 5 november 2009

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Love Happens

"Sometimes when you least expect it..."

Een weduwnaar (Aaron Eckhart) heeft een succesvol boek geschreven over het omgaan met verlies. Op een zakenreis in Seattle, valt hij voor een vrouw (Jennifer Aniston), die één van zijn seminars bijwoont. Al snel komt hij erachter dat hij nog lang niet over het verlies van zijn vrouw heen is.

avatar van wwelover

wwelover

Vermakelijke maar niet hoogstaande romcom. Leuk om te zien, maar niet overdonderend. AL moet ik zeggen dat Eckhart echt perfect gecast is. Het is cliché en voorspelbaar maar dat kan ook tegenwoordig niet anders bij dit soort films. Leuke muziek ook, de trailer is alleen wel erg verhullend achteraf.

De cast is goed. Eckhart is zoals ik al zei echt perfect voor deze rol, hij speelt wederom erg goed. Aniston is altijd leuk om te zien en nu ook weer. Fogler is in mijn ogen ook een acteur met veel potentie.

avatar van WreKoniZe

WreKoniZe

Ik vond deze film erg saai en langdradig! Echt een tijdsverspilling was dit. Heb 'm trouwens niet eens afgekeken. Bah wat saai

avatar van filmpje80

filmpje80

Deze film is mij zwaar tegengevallen. Ik vond het verhaal echt totaal niet sterk. Vond de tegenspeler van Jennifer A. ook niets aan. Het was echt tijdsverspilling.

De laatste minuut had dan nog wel wat en vond ik nog wel een "leuk" momentje. Jammer....

avatar van Vanitas

Vanitas

Aarg, wat een tijdverspilling.

Had er hoge verwachtingen van maar die zijn absoluut niet waargemaakt. Aaron Eckhart is even charmant als altijd, maar Jennifer weet me niet te bekoren. Het hele verhaal is op zich wel aardig maar komt niet goed uit de verf.

Had veeel beter gekunt!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Eigenaardig. En dan heb ik het vooral over de cover en de titel va nde film. Geeft totaal de indruk dat dit weer zo'n vervelende meiden romcom is, maar het tegendeel is waar.

Enorm mooie film. Een melancholische overpeinzing over eenzaamheid en het niet kunnen accepteren van de dood van je echtgenote. Eckhart is weer erg sterk as always, en Sheen is on het eindsegment ook enorm sterk. Enorm sterke scene, wel wat opgeklopt sentiment maar in een film als deze slik ik dat als zoete koek. Word bijzonder effectief gebracht.

Enorm onderschatte film ook, maar dat komt eerder omdat dit voornamelijk gehuurd wordt door tienermeisjes. Wie verantwoordelijk is voor die cover moet op staande voet ontslagen worden. Aangename verrassing dit.

avatar van james_cameron

Verrassend sterke en emotioneel rake film; absoluut niet de slappe romantische komedie die je verwacht op basis van de marketing-campagne. Eckhart en Aniston zijn prima in de hoofdrollen en zien zich omringd door een eersteklas supporting cast. Bepaalde romcom-aspecten doen wat afbraak aan de kwaliteit van het geheel, maar het script zit goed in elkaar en er zijn veel aangrijpende momenten. Mooi camerawerk ook.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Laatst gezien op film1, het is het allemaal net niet. Eigenlijk qua alles. Zowel op romantiek- als drama-gebied, het verhaal, de acteurs, de ''zogenaamde'' emotionele scènes. Niet vernieuwend en zeker geen sterke film. Toch aardig geacteerd en de film wist wel te boeien tot het eind. 2,5 ster. Gewoon een gewone film die zichzelf iets te serieus heeft genomen.

avatar van Theunissen

Dacht eigenlijk te maken hebben met het zoveelste 13 in een dozijn romantiek verhaaltje maar dit was toch wel een serieus drama met redelijk wat aangrijpende momenten. Mooi gespeeld door Aaron Eckhart en de rest van de cast.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Best wel goede romcom die niet met een standaard verhaaltje komt. Het gaat hier om een man die nog midden in de rouw voor zijn overleden vrouw zit terwijl hij dat eigenlijk niet wil onderkennen. Hij komt een ander vrouw tegen die hem bij dit proces wilt helpen en er bloeit iets moois op tussen de twee. Dit is toch weer eens iets anders en dat maakt deze film zeker interessant om naar te kijken.

Het acteerwerk is niet echt hoogdravend maar voldoet wel voldoende. Een uitzondering is die man die zijn zoontje had verloren. Hij bracht dat heel indrukwekkend en treffend over. Ik was er wel van onder de indruk.

avatar van Aapje81

Aapje81

Vervelende tranentrekker

Alleen Aniston valt in positieve zin op. De rest is ontzettend clichematig . Vooral Eckhart is voor de zoveelste keer heel matig. Het waardeloze scenario helpt daarin ook niet echt mee

Zeer matig

Aniston verdiend iets beters.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Een erg inspiratieloze titel en niet echt passend bij deze film.

Het slaat eigenlijk helemaal nergens op. Zijn vrouw is dood, hij helpt andere met hun emoties en hij probeert rustig om aan een nieuwe scharrel te beginnen. Dit is sowiezo een erg mager plot maar de uitwerking hiervan is nóg beroerder. Het is me niet precies duidelijk wat de regisseur wilde bereiken met deze prent.

In eerste instantie lijkt het erop dat Eloise niets van Burke moet hebben want ze weert hem zelfs af met gebarentaal. Dan zitten ze even later opeens in een restaurant alsof ze elkaar al maanden kennen en om het boeltje nog gekker te maken is het gespreksonderwerp aan tafel erg oppervlakkig.
Als Burke bijvoorbeeld in dat winkeltje stapt zijn ze meteen recht voor z'n raap. Misschien anders dan anders, maar het werkte totaal niet. Hij gooit direct zijn gevoelens op tafel en blijkbaar wint 'ie er toch een kus mee op het einde.

Ik vond het ook nogal vreemd dat Eloise iets achter dat schilderij op de muur had geschreven en dat hele gedoe met die 'geheimzinnige' woorden en het opzoeken daarvan kwam nogal dom over.

De patiënten op het werk van Burke zijn erg cliché ingevuld. Walter acteert matig en staat teveel in de schijnwerpers.
Het is verder ook niet echt aannemelijk dat Burke op dat podium gaat zitten janken.

De montage is soms erg cheap: meerdere shots van dezelfde ruimte waarin Burke steeds op een andere plek zit, je krijgt van die rare springers.

Lelijke soundtrack.

American flag.

Zwak.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Eigenlijk weer een doorsnee Romantische film. Het jammere was inderdaad dat Aaron Eckhart niet echt leuk speelde waardoor de film een beetje afzwakt.. Jennifer Aniston daarintegen is weer gewoon leuk bezig. Het geheel komt een beetje langdradig over en had best wat korter gemogen. Het is natuurlijk wel allemaal cliché en voorspelbaar maar toch wel vermakelijk. Het gedoe met die papegaai vond ik ook vreemd.. al was het einde dan wel weer leuk. Al met al een film die de hele tijd balanceert in het midden. Voor de vermakelijke scenes en een leuk einde:

avatar van scorsese

Redelijk romantisch drama waarin een schrijver van een zelfhulpboek weer verliefd wordt, na het verlies van zijn vrouw. De film heeft een goed begin en ook de ontmoeting is leuk. Daarna gaat het tempo wat achteruit en wordt het geheel ook wat voorspelbaarder. Desalniettemin is de film verder wel oke en staat naast de liefde het verwerkingsproces van het verliezen van dierbaren centraal. Ook Aaron Eckhart en Jennifer Aniston doen het goed en zijn genietbaar .

avatar van BJJ1976

BJJ1976

Redelijke film, gezien op RTL8 in de valentijn week. Jeniffer Anniston altijd interessante actrice, past ook in dit genre. De hoofdrolspeler daarentegen vind ik niet zo interessant en ik had een andere acteur gecast. Maar al met al een leuke film voor de regenachtige zondagochtend.

avatar van IH88

IH88

“If you had a brain in either head, you'd know that I'm doing what's best for both of us.”

Met The Good Girl, Horrible Bosses en Cake heeft Jennifer Aniston laten zien echt wel meer te kunnen dan het spelen van de zoveelste "Rachel-rol" in een middelmatige romcom. Toch wordt ze nog vaak gecast in romcom films en in Love Happens laat ze weer eens zien hoe goed ze is in het spelen van de “cute love interest”.

Love Happens zelf is niet heel bijzonder en weet nergens de middelmaat te ontstijgen, maar Aniston doet het goed en heeft een aardige chemie met Eckhart. Ik ben er van overtuigd dat Aniston zelfs met Jonah Hill in een vuilniszak nog een goede chemie zou kunnen hebben maar ook Eckhart is goed op dreef. Een schrijver van zelfhulpboeken die zelf nog een onverwerkt trauma heeft is natuurlijk niet heel origineel en jammer genoeg is de film dan ook weinig verrassend. De kennismaking tussen beide is leuk gedaan maar daarna wordt het allemaal veel te voorspelbaar en weet de film nergens te verrassen. Als het knettert tussen de hoofdrolspelers hoeft dat geen onoverkomelijk probleem te zijn maar Eckhart en Aniston zijn degelijk maar kunnen het middelmatige materiaal zeker niet naar een hoger niveau tillen. Maar Love Happens is zeker geen vervelende film en het kijkt allemaal lekker weg.

avatar van Pacino74

Pacino74

Typisch romantisch niemendalletje waarin succesgoeroe Aaron Eckhart verliefd wordt op een weer bloedmooie Jennifer Aniston. Hoofpersonages die eerst elkaar haten maar gaandeweg elkaar bijzonder aardig gaan vinden. Begrijpelijk en voorspelbaar, net als de rest van deze romcom. Subtiliteit is volkomen achterwege gelaten, geen enkele rol wordt uitgediept. Brandon Camp maakte van Love Happens eentje voor in het lange rijtje films geschikt voor een regenachtige zondagmiddag. Maak limonade van citroenen, alleen blijft de limonade deze keer wel heel erg zuur. 1,5*

avatar van Mickey b

Mickey b

Was op Netflix wat aan zoeken naar een romcom en kwam op deze terecht. Is geen romcom, de komedie ontbreekt en is vervangen door drama. Dus een romantisch drama. En zonder enige review hier gelezen te hebben begonnen aan deze film. En heeft mij aangenaam verrast.

Film gaat vooral over het verwerken van het verlies van een dierbare. Daarnaast ontwikkeld zich een lovestory.

Acteurs zijn meer dan het Hallmark niveau. Jennifer Aniston straalt bloedmooi met haar gekende charmes en kan wat mij betreft niet veel misdoen in dit genre.

Aaron Eckhart ken ik van diverse genres, blijft mij vooral bij als Two-Face uit de Batmanfilm Dark Night, maar speelt hier voortreffelijk een door verdriet verteerde goeroe die er in slaagt andere gelijkgestemden te helpen, maar zichzelf niet weet te verhelpen.

Er zitten heel wat levensboodschappen doorweven in dit verhaal, wat het voor mij dus net wat hoger op mijn ranglijst zet dan een standaard romcom of Hallmark lovestory.

Feelgood en dus bestemd voor de liefhebbers van dit genre. Noem het een romantisch verhaal met serieuze insteek.

Chemie tussen Aaron en Jennifer is voor mij wat minder geslaagd, maar net door de vele sidestory’s en onderliggende drama’s geef ik deze film 4,5*.